Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Milyen notebookot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
De akkor miert nem hivjak marketplacenek mind ep7-en
-
Tényleg szedj le alap viz. erg jegyzetet, minden progmat szakon kell lenni ilyennek.
Az engem nem érdekel, hogy milyen jegyzet mit ír. Nézz rá a két képre. Egy órát bámulnod kell, hogy melyik mi? Nemhiszem.
Szóval még mindig nem tudtál értelmes magyarázatot adni arra, hogy miért nehezebb megtalálni a téglalap alakú, de teljesen más tartalmú felületen valamit, mintha ugyan ezek ikonok lennének. 2 ikon se hasonlít egymásra, ahogy 2 tile se itt. Meg amúgy ha emlékeim nem csalnak, az iOs minden ikonja totál egyforma méretű négyzet. Csak az kisebb, és ikonnak hívod. Nemtudom mitől más
A közúti táblák előtt sem kell megállni gondolkodni..Én elhiszem, hogy te gyorsabban megtalálsz mindent egy listában van egy tile menu-ben, de az emberek 90% nem.
Hát ha valakinek lassabban megy, hogy kezdőbetűre bök, és rányom a kívánt app-ra, minthogy az 50 közt keresgéljem 3 lapon, akkor hajrá. Mellesleg itt pont abc sorrendben van a menü
A felületnek hogy a fenébe ne lenne már köze a szolgáltatásokhoz. Volt c&p előtt erre megoldás? Most van ilyen a felületen (=GUI)?
A tile-os felületről beszélünk, amihez semennyire nincs köze semmiféle copy-paste, meg navi, meg semmilyen más alkalmazásnak. Egyáltalán nem ettől függ, hogy van-e, tartalmazza-e az oprendszer valamit, vagy nem.
Mert fentebb is írtam. Ha pingvineket kellene tologatni a képernyőn, de meg lenne oldva, hogy a jobb pingvin balra tolod, a balt lehúzod, és indul a navi, akkor máris egy jó rendszer lenne? Nagyon kétlem.
Az, hogy egy szolgáltatás van, vagy nincs, attól függ, hogy beleprogramozzák-e vagy sem. Ha benne van, persze hogy kell neki felület. De nem az adott program/funkció tartalma/funkciója határozza meg a GUI-t. Így nagyon nincs köze hozzá. Ha van c&p, ha nincs, akkor is tile-os lesz a homescreen.
De vegyük egy másik példát. A win7 és a win8 kb ugyan azt tudja, sőt a win8 fejlettebb, és hoppá, azon tile-os képernyő van. Akkor hogy is van ez? Kétféle felületen is lehet ugyan az, tehát mégsem a felület milyenségétől függ a tartalom?A kinek tetszik-kinek nem meg ízlés kérdése, és tudtommal most nem azon vitatkoztunk, hanem azon, hogy melyik kezelhetőbb. Nem ugyan az.
-
MaUser
addikt
válasz
Barthezz2 #45 üzenetére
Tényleg szedj le alap viz. erg jegyzetet, minden progmat szakon kell lenni ilyennek. Én elhiszem, hogy te gyorsabban megtalálsz mindent egy listában van egy tile menu-ben, de az emberek 90% nem. A droidot szidja mindenki, hogy a settings-et miért nem lehet abc sorrendbe rendezni.
Pedig biztos kimutatták, hogy a jelen formája az igazi, csak éppen kurvára nem logikus, mi meg azok vagyunk. Btw. a felületet nem kell bemutatni, volt szerencsém hozzá huzamosabb ideig az eleján. Nekem nem nyert, de ismerős sincs akinek lenne, pedig többi rendszerből van egy raklappal az irodában.
A felületnek hogy a fenébe ne lenne már köze a szolgáltatásokhoz. Volt c&p előtt erre megoldás? Most van ilyen a felületen (=GUI)?
-
válasz
Jim Tonic #46 üzenetére
Egy hete csak a Win8 van fent a gépemen, de 5 percig nem néztem a csempés felületét. Start menü helyett viszont sokkal jobb. Egy gombnyomás(win gomb), és ott vannak a leggyakrabban használt programjaim, ha valami más kell, 2-3 karakter begépelése+enter, és el is indult.
A fullscreen-es alkalmazásokat meg nyilván nem desktop vonalon fogja erőltetni senki sem, így többek között ez a Store is inkább a tablet piacnak fog szólni szerintem. Asztali vonalon meg marad a hagyományos módszer a programok beszerzésére és használatára
Szerintem jó lesz ez
-
De a ne a megjelenési időben lévő wp7-et nézd, hanem azt ami most van.
Igen, volt egy jó alap, de nem véletlenül hagyta ott az MS a WM-et, mert a Droid meg az iOs mellett labdába nem tudott rúgni. Elindultak egy más vonalon, ami vagy bejön, vagy nem, de ezt ne 1 év után vitassuk meg.Kirakom neked az összes alkalmazásom, ha akarod, akkor is meg fogom találni, amit keresek. De ne hasonlítsuk már össze a WP home screen-t egy android menüvel. Nem ugyan az a kettő. A tile-os felület homescreen, nem menü. Nem ugyan az.
A menü, itt egy lista, amiben fogadnék veled, hogy előbb indítok egy alkalmazást, mint te egy 3 oldalas, ikonokkal teli android vagy iOs menüben.
Az meg, hogy itt nem ikon van, hanem tile, az nem jelenti azt, hogy egyformák. Négyzet alapú mind igen, de teljesen más tartalommal bír az összes. Nehogy ezeket ne tudd megkülönböztetni:A tile-os felületnek meg még mindig semmi köze a C&P-hez, se a Navigációhoz, se semmilyen más szolgáltatáshoz.
-
Gorneck
legenda
Az a baj, hogy teljesen más igényekkel rendelkeztek így ez egy tökre felesleges eszmecsere...nekem pl hányigerem lesz a sok ikontól...sokkal szimpatikusabb amit a wp7 kínál és majd a 8 fog. Sőt...én alapba utálom az okostelókat, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy nincs rá igényem. Szal elnézést, hogy belepofázok, mert csak pár alkalommal volt szerencsém nyomizni droidos és wp7es telókat, de erre pont elég volt. Teljesen más közeghez próbál a két OS szólni...
Viszont ami PCn zseniális, hogy win7 kiadása óta teljesen leszoktam már a klasszikus keresgélésről (egérrel kattintgatás)...win gomb, 1-2 betű és már nyílik is amit akarok indítani...ismerősök meg csak pislognak, hogy ez most mi is volt...ilyen szempontból a metro/win8 még jobb lett számomra és már nagyon várom a bétát.
-
nyirog
tag
Ha az Androidot vesszük példának, ott is az alternatív szoftverboltok (GetJar, AppBrain, stb) forgalma nagy, de mégis messze elmarad a hivatalos Marketétól. Egyszerűen azért, mert mindig ez jön az arcodba, nem is lehet megkerülni. Márpedig az egységsugarúnak ez tökéletesen megfelel, és ha ki akarod használni ezt, akkor igenis érdemes megjelenni a storeban
-
MaUser
addikt
válasz
Barthezz2 #37 üzenetére
Használtam huzamosabb ideig WP-t még az elején, akkor nem volt c&p és nem volt 3rd party navi sem, ellenben ezek minimálisan elvárhatóak lettek volna hiszen volt két jó alap is a WP számára (WM, WIN CE), de egy harmadik utat választott az MS. Pedig a régiek bázisán indulhatott volna már a kezdetektől nagyon izmos és minőségi alkalmazáskínálattal is (igo, sygic, garmin, coreplayer, spb cuccok). Valószínűleg te abba a pár százalékba tartozol akinek bejön a rendszer, de az értékesítési mutatók, a személyes és a környezetemben tapasztaltak mind azt támasztják alá, hogy valami itt nagyon félrement, mert sok embernek bizony nem jön be a rendszer. A Nokia most lökött rajta valami, de ez szvsz inkább a Nokia névnek tudható be és nem a WP-nek. Egy év múlva ennek kapcsán okosabbak leszünk.
A hiba ott van, hogy nálad 22 tile van és azt hasonlítanád össze a minimum 50+ ikont használó konkurens rendszerekkel. Rakj ki magadhoz 50 tile-t és jó memorizálást.
Elhiszem, hogy neked teszik a rendszer, de elég egyszerű dolog, hogy 50 különböző színű és formájú, 2 lapon elférő dolog között könnyebb megtalálni valamit, vagy ott ahol 4 lapon fér el az egész és a tile-ok mérete azonos. Azért viz. erg előadáson vizuális keresés résznél ezt elég rendesen előadják minden egyetemen.
A felület természetesen összefügg a szolgáltatásokkal. Ha van mondjuk globális c&p-d akkor úgy kell kialakítani a felület, hogy ezt használni is tudd (pl. win7 esetén ugye kijelölés és context menu), ha nincs akkor ezzel nem kell törődnöd, ala wp az elején. Ha te akarsz ikonrendezést csinálni, akkor azt valahogyan meg kell valósítanod, legyen az wp, spb, ios, droid, stb. rendszere. Nyilván ez a funkció nagyon is függ a felülettől, hogy hogyan tudod ezt megvalósítani, egy spb-s rendezés pl. nagyon nehézkes lenne wp esetén.
-
oO7
őstag
-
Továbbra is tartom, hogy nincs igazad.
Jelenleg 22 tile van kirakva nálam(volt már több is), egyik sem ugyan olyan, és majdnem mindegyik folyamatosan változik.
Sokkal könnyebb megtalálni egy ekkora tile-al rendelkező alkalmazást, minthogy be van szórva 50 5x5-ös ikon egy helyre, és keresd.c&p van, 3rd party navi is. Régen nem volt, és? A többi rendszer is úgy indult, hogy minden van?
A kezelési logikával meg semmi baj nincs. Ha használnál huzamosabb ideig WP7-es eszközt, tudnád. Mindenhol minden megtalálható, ami oda kapcsolódik, ha mégse volna, akkor meg 1 pillanat alatt a homescreen-en vagyok.A felület milyenségének meg továbbra sincs a világon semmi köze ahhoz, hogy a rendszer milyen szolgáltatásokat kínál, vagy milyeneket nem. Gondolj bele, akkor egy future phone megfelel a te igényeidnek, mert ikonos a menüje? Na ugye, hogy nem..
-
válasz
Feruendios #28 üzenetére
???
Ez válasz volt? -
MaUser
addikt
Nem kötekedés képen, de láttál/használtál már bár olyan terméket ami rendelkezett store-ral? Pl. Apple/Droid/újabb Symbian/Bada? Az ég adta világon senki nem áll neki google-lel keresgetni egy app-ot, mert a store integrálva van, jól kereshetőek, megtalálsz benne mindent, ami létezhet. Nagyon nagy piacot veszítesz, ha nem vagy jelen.
-
Pikari
addikt
,,- Ha nagyonagyonnagyon jó, a te appod lesz egy napig A kiemelt app''
ha nagyon nagyon jó az én appom, akkor a microsoft nélkül is multimilliomos leszek belőle, vagyis a szoftverem megítélése nem függ a microsoft storejától.,,ha valaki keres a neten (Bing-el persze), és olyan témában keres, ahol a te appod a leírásod alapján "jártas", akkor feldobja az appot is a Bing (WP7-en) mint lehetséges találat vagy mint lehetséges extra infót adó forrást''
igen, ez valóban egy jó ötlet. sajnálatos módon azonban jelenleg mindenki leginkább a google segítségével keres. különben meg ha valaki konkrétan abban a témában keres, az megtalálja amúgyis a googleben/bingben/akármiben, store tagság nélkül is.,,Managed DX helyett''
oké, oké... de ez nem nagyon fogja azokat vígasztalni, akik esetleg 4 hónapot töltöttek vele az életükből.,,jelenleg is az XNA''
az xnaról túlzás lenne azt állítani, hogy virágzik, semmilyen említésre méltó 3d-s játék, vagy bármilyen szoftver nem készült még vele, továbbá az én információm szerint win8 alatt már nem is fog működni, mivel leépítik.,,DirectX wrapper ha mindenáron DX API-kat''
opengl-t használok, és nem használok managed kódot sem.,,és kíváncsi volnék arra a további 40-50 használhatatlan technológiára''
directplay, direct3d 10.x, activedesktop, activex, bob... hadd ne soroljam fel őket. -
oO7
őstag
Az MS igenis nagy mértékben hozzásegít téged ahhoz, hogy a felhasználók megtalálják az appodat...
- Amikor felrakod a marketre, látja mindenki az új appok között
- Ha jó, akkor látja mindenki a top rated appok között
- Ha nagyon jó, kikerül a kiemelt appok közé
- Ha nagyonagyonnagyon jó, a te appod lesz egy napig A kiemelt appEzen túl:
- ha valaki keres a neten (Bing-el persze), és olyan témában keres, ahol a te appod a leírásod alapján "jártas", akkor feldobja az appot is a Bing (WP7-en) mint lehetséges találat vagy mint lehetséges extra infót adó forrást...És ez még csak egy erősen V1.0 -ás verziója ennek az egész Store dolognak, a Win8-ban már sokkal sokkal kifejlettebb állapotban lesz ez az egész...
"és bejelentik a fokozatos leépítését, mint ahogy tették ezt a sylverlighttal, a dotnettel, a c#-al, a managed dx-el, és még kb 40-50 használhatatlan technológiával"
- A Silverlight -ot nem fejlesztik tovább, mint webes plugint, de nem kukázzák a fejlesztéseket, hanem felhasználják és továbbviszik a win8-ban (.NET 4.5 / WinRT)
- Managed DX helyett létezik és virágzik jelenleg is az XNA illetve létezik még mindig DirectX wrapper ha mindenáron DX API-kat akarsz hívogatni managed kódból...
- .NET -et nemtudom honnan vetted, hogy leépítik
- C# -ot szintén nem tudom honnan vetted
- és kíváncsi volnék arra a további 40-50 használhatatlan technológiára... ha csak nem a továbbfejlesztést tekinted leépítésnek... -
Pikari
addikt
az r=1 sugarú user először érzésem szerint úgyis rágugliz, elvégre windowsról van szó.
másfelől pedig jelenleg nincs konkurens szoftver, amely elvehetné előlem az usereim. persze nem hoztam fel konkrétan, hogy mit is akarok árulni. azt a szoftvert egységsugarú user nem használja, mert nem is tudná használni. de ha később lesz (kétlem), és azt beregisztrálják a storera, akkor talán megfontolom, hogy az én szoftveremet is beregeljem. azt hiszem, addig viszont nem érdekel a microsoft áruháza, legalábbis az elmondottak alapján.amúgy én semmilyen storeban nem vagyok jelen semmimmel, viszont sok helyre ki van pakolva 1-2 dolgom (egyenest a célközönség pofájába)
-
MaUser
addikt
Rosszul indulsz neki. Az r=1 user ha keres egy progit a droid/symbian/ios rendszeréhez, elsőnek megnézi a market/ovi/app store-ban és ott keres rá mondjuk arra, hogy "rpn calculator". Ha ott talál megfelelőt, akkor utána nem fog másfelé kutakodni, ergo jó eséllyel elveszted a potenciális ügyfeleid kb. 99%-át.
Néhány munkatárs jelen van a store-okban kisebb progikkal és nem panaszkodnak, mert ha nem is lesznek belőle gazdagok, de karácsonyi ajándékot meg tudják venni a bejövő pénzből.
-
Pikari
addikt
válasz
Feruendios #20 üzenetére
makes no sense, attól még, hogy a microsoft hirdeti a saját webboltját, még nem lesz népszerűbb rajta az ÉN szoftverem. Ahhoz ugyanis, hogy én eladjam az én szoftveremet, az én szoftveremet kell vizslatnia a felhasználóknak, nem a microsoft szoftverboltját. Ennyi erővel kirakhatom egy thumb oldalra is az interneten, és várhatom, hogy a sültgalamb megtalálja, és letöltse a szoftverem.
,,Az Apple is levon 30%-ot''
az engem nem érdekel, hogy az apple hány százalékot von le, ugyanis az apple szoftverboltját is csodálatosan nagy ívben kerülöm el, és röhögöm körbe.,,Pár száz millió felhasználó akik Windows-t futtatnak''
az internet explorer is bent van a böngészőben, aztán mégsem az én oldalaimat nézik. attól még, hogy van benne egy webbolt, amin az én cuccom is rajta van, még nem fogják a felhasználók azt nézni.
makes no sense.,,Reklámozzák helyetted az áruházat''
köszönöm, de nem az áruházat akarom eladni, hanem a termékemet.,,egy pár 0-val nagyobb összegért mint amennyiért te a sajátodat valaha is''
vagyis 0 forint helyett 00000 forinttal. köszönöm, ez tényleg sokat segít. mindig is erre vágytam.,,Az Apple is ugyan ennyit kér''
apple: lásd feljebb.,,Adnak egy SDK-t ami a Visual Studio-t ismerve finoman szólva is kiny**ja az ember ****ét, ''
adnak egy SDK-t, amiben épp a legújabb szoftverfejlesztő ideológiák szerint programozhatok olyan módon szoftvereket, amelyek mire elkészülnének, rég elavul az egész, és bejelentik a fokozatos leépítését, mint ahogy tették ezt a sylverlighttal, a dotnettel, a c#-al, a managed dx-el, és még kb 40-50 használhatatlan technológiával, amiket most nem sorolok fel, mindezt egy olyan compilerrel, ami a rivális nyitott forrású technológiákhoz képest 40%-al lassabb kódot fordít 5x annyi idő alatt? köszönöm, ez tényleg meggyőzött a microsoft webboltjának használatáról. (nem.),,megkapod a jogot, hogy minden féle selejt alkalmazást feltölts a Store-ba ''
valóban, a microsoft újabban tényleg elég selejt alkalmazásokat árul,,Egy cégnek 99$ nem befektetés, de egy szabadúszó programozónak sem az a 49$.''
hogy kinek mi befektetés, azt meg leginkább az dönti el, akinek ki kell fizetnie. -
MaUser
addikt
válasz
Barthezz2 #27 üzenetére
Igaz, érthetőbben mégegyszer: nehézkes az egész felület kezelése, mert erőltetik a szocreál tile-okat (ami ugye nehézkes a sok ugyanolya tile miatt (és hiába raksz mögé képet, 20-30 kép esetén is keresgélni kell folyamatosan miközben ikont egyből kiszúrod...)), miközben olyan alapvető gyorsítási lehetőségek nincsenek/nem voltak benne, mint c&p, 3rdf party navi, stb.. Értsd: alapvető dolgok hiányoznak, ráadásul egy olyan kezelési logikával társul az egész, aminél mindenhez hosszabban úton/lassabban jutsz el.
Pl. mondjuk azt, hogy a win7 felület alapból kényelmes. Na most ezt használd c&p és mondjuk egy beépített, általad gyakran használt program (pl. notepad, calc, cmd, wmp, stb.) nélkül egy hónapig és meglátod mennyire hozzátartoznak ezek ahhoz, hogy gördülékenynek érezd a rendszer használatát. Egyszerűen ezek hiányában egyből látszik, hogy szarul van kialakítva a felület, mert hiányzik neked és nincs rá más megoldás amit elérnél a gyári felületen keresztül.
Persze mivel megvannak, ezért semmi gondja a legtöbb embernek a win felületével.
-
Hát már bocs, de a nehézkesen használható felület kifejezés, meg az, hogy valami opció/alkalmazás nincs, az marhára nem ugyan az.
Ha fekete-fehér pingvineket kellene tologatni a képernyőn, de lenne egy marha jó navi program a rendszeren, akkor máris könnyen kezelhető felület volna?
-
MaUser
addikt
válasz
Barthezz2 #25 üzenetére
Nehézkes: Ami más rendszerekben (még az elődben is) megoldható volt egyszerűen, arra itt nincs (nem volt) mód, lásd system wide copy & paste, navi, stb. Ezek egy része már persze már megoldódott, de a felület továbbra is szocreál maradt és a smartphone vonat egy része is elment már közben. Ráadásul amennyire kezdik saját vállalatukhoz kötni az OS-ek a user-t, nehezen tudom elképzelni, hogy később nagy számban elképzelhető lenne smartphone os-ek közötti átjárás a migráció nehézsége miatt. Bár közben a droid is megy az ics-sel a metro féle felület felé, szóval biztos ők tudják jobban, de nálam marad a 2.3.x még jó darabig.
-
Beszélgetve velük mindenki (velem együtt) egy unalmas emellett nehézkesen használható felületnek találta a WP-t
Az unalmast még aláírom, mert lehet valakinek az, hogy nem tehet ki képet, meg akármit, de hogy nehézkesen használható volna a wp, az azért erős túlzás
Egyébként meg jópár napja Win8 Dp-t használok a gépemen, de alig látom a metro-s felületet.
Start menü helyett viszont simán jó. Sőt! Egy win gombbal bent vagyok, látok pár infót kapásból, ott van egy rakat ikon(ami nem kell leveszem), és nem a desktop-ot rondítja, ha meg valami nincs, elkezdem leírni a nevét, aztán indíthatom is.
Számomra sokkal kézenfekvőbb, mint a régi start menü. Bár a start menü keresés funkció kb ugyan ezt kiváltja nálam win7-nél is, csak itt ki is néz valahogy -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a W8 metro UI nem unalmas, hanem idegesítő és tolakodó. Egy desktopnak letisztultnak kell lennie, nem pedig hirdetőtáblának. Legyen rajta alapból pár info, de ne legyen tele az egész irritálóan tiritarka ikonokkal és widgetekkel faltól falig.
Az iOS felület szintén nem egy nagy durranás és ha valaki nem rendezi csoportokba az ikonokat, eléggé idegesítő lehet, ráadásul ez a ló másik oldala, mert ahogy a metro UI túl sok infoval szolgál, ez meg gyakorlatilag semmivel.
Szerintem a Vista-ban debütált sidebar -on elég widget elfér ami egy átlagebernek kell és nem tolakodik.
-
válasz
Feruendios #20 üzenetére
Miért nem a google megoldásához hasonlítod? Esetleg egy Linux (Ubuntu) megoldáshoz?
-
Feruendios
tag
-Asztali x86 és amd64-re is elérhető lesz, hatalmas felhasználó bázisról beszélünk.
-Nem tudom mi a baj a 70%-al. Az Apple is levon 30%-ot, a Paypal is levon 5%-ot...
Extra szolgáltatás a saját webbolthoz képest:
-Pár száz millió felhasználó akik Windows-t futtatnak.
-Reklámozzák helyetted az áruházat (egy pár 0-val nagyobb összegért mint amennyiért te a sajátodat valaha is) , a Store mögött dolgozik 1-2 ember meg egy pár szerver park is lesz, ezek is fogyasztanak áramot és a Microsoft dolgozó is eszik valamiből.-Fejlesztői 49$ cégeknek 99$:
Az Apple is ugyan ennyit kér és ott nincs 49$-os csomag.
Miért?:
-Adnak egy SDK-t ami a Visual Studio-t ismerve finoman szólva is kiny**ja az ember ****ét, megkapod a jogot, hogy minden féle selejt alkalmazást feltölts a Store-ba amit le kell ellenőrizni aztán, ennek a nagy része automatikus, de ha átmegy az automatikán általában egy alkalmazott is ránézz, mielőtt a Store-ba kerül.
Egy cégnek 99$ nem befektetés, de egy szabadúszó programozónak sem az a 49$. -
MaUser
addikt
Nem a kiosztás unalmas, hanem maga design. Valakinek biztos bejött ez az ál-minimalista elképzelés, de az ismerősök közül senkinek.
Egyik haver mondta, hogy olyan szocreal az egész, igénytelennek a gombok a programokban, stb.
A droid hülyeségeivel egyetértek, de ebből a szempontból a WP sem lesz jobb... (off-line sync gyakorlatilag kizárva, stb.)
-
MaUser
addikt
válasz
Jim Tonic #16 üzenetére
Szigorúan szvsz, de a Metro hatalmas öngól az MS részéről, nem is értem, hogyan ment ez át már az első FMEA-n... Személy szerint jobban örültem volna mobil fronton a 6.5.3 folytatásának, mondjuk store-ral, jobb desktop szinkronizálással és kapacitív kijelző kezeléssel, stb. De ahogy látom nem csak én vagyok így vele. Omnia-ig bezárólag kb. 10 ismerősöm volt, aki valamilyen WM rendszert használt, ma már mindenki váltott iOS-ra, Android-ra vagy Symbian-ra(!). Beszélgetve velük mindenki (velem együtt) egy unalmas emellett nehézkesen használható felületnek találta a WP-t, amit csak tetézett, hogy olyan alap dolgok nem mentek vele még fél év után sem, amik természetesek voltak a WM-en (normális navi, system wide copy & paste, offline sync, stb.).
-
Pedig ez a csempés sz@r rém használhatatlannak tűnik nekem. Próbáltam a Win8-at hosszabb ideig, és pl. egy Ubuntu is lelépi kezelhetőségben. Mondom ezt úgy, hogy amúgy Win7 user vagyok.
A fórumban linkelt videónál szépen elkapcsolják a képet, mikor nem reagál az érintésre...
-
bmollszeptim
aktív tag
Érdekes cikk. Várjuk 2012 februárját
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélhetőleg akkorra piacra dobnak pár win 8-as tabletet, hiszen asztali gépen nem sokan fogják használni a metro UI-t még akkor se ha megbarátkoznak a tiritarka desktoppal. Az érintős asztali konfigok elterjedtsége egyenlő a nullával és azon belül az igazán használható megoldások száma még sokkal kisebb.
Kicsit lökni kellene a Microsoftnak a hardverpiacnak, hogy elkezdjék gyártani nagyobb tételben az olcsóbb eIPS paneles érintős monitorokat.
-
Sanya
nagyúr
hasonlóan tele lesz igénytelen dolgokkal, mint az ovi store? abban sincs semmi értelmes...
-
zsigus
őstag
"-a bolt csak arm kütyükre lesz elérhető, vagy a desktop x86/amd64 verzióra is?"
Sztem ez egy egységes alkalmazásbolt lesz, minden platformra. És a win szűri majd a app-okat a használt platform függvényében.
"-feltehetem a demó verziójú (sima windowsos, metrógány nélküli) szoftverem simán bezippelt változatát erre?"
Sztem nem. Cikk: "A Windows Store elsősorban a már oly sokat emlegetett Metro felületre írt alkalmazások közzétételét segíti."
+ gondolom lesznek játékok is. Bár az, hogy milyenek azt nem tudom.
A többi kérdésedre majd valamilyen hozzáértő ember válaszol.
-
Pikari
addikt
hai, nekem lenne pár kérdésem.
-a bolt csak arm kütyükre lesz elérhető, vagy a desktop x86/amd64 verzióra is?
-feltehetem a demó verziójú (sima windowsos, metrógány nélküli) szoftverem simán bezippelt változatát erre?
-van a bekerülő szoftverekre ,,ideológiai'' előszűrés? pl konkurrens API-k használata, stb..
-használhatom a webboltotokat csak showcasenek, és árulhatom a saját webboltomban a szoftvert, aminek a linkje a demóban van? Vagy kizárólag a ti boltrendszereteken keresztül lehetséges az ide feltett szoftvereket árulni?
-alkalmazásaink árának 70%-át kapjuk meg <-- és az nekem miért jó? miféle extra szolgáltatást kapok a maradék 30%ért cserébe? miért adnám nektek ezt a pénzt, amikor a terjesztést a windows storenál nagyságrendekkel jobb minőségben is meg tudom oldani, gyakorlatilag ingyen, saját közösség, reklám- és terjesztőrendszerek segítségével? Kérlek, mondjátok el néhány mondatban, hogy mi az az előny, ami engem az által ér, hogy az alkalmazásomat/játékomat/akármimet a ti hálózatotokon keresztül (is) terjesztem!
-egyszeri 49 dolláros ennek mi értelme? egy átlagos indiai/közelkeleti munkás, aki épp programozóvá szeretne válni, ennyit keres 1 hónap alatt. nem féltek, hogy esetleg elriasztja őket ez az abnormális árazás? mi értelme egyáltalán pénzt kérni azért, hogy valaki feltehessen egy szoftvert a webboltotokra? és miért ilyen sokat kértek, miért nem elégszetek meg mondjuk egy 2 eurós próbaterheléssel?
-
A február végi dátum már biztos?
-
A Live rendszert integrálják ebbe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megnézzük, mit várhatunk a Microsoft februárban debütáló alkalmazásboltjától.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Micro Four Thirds
- Milyen notebookot vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Politika
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest