Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Apollyon

  Korrektor

  válasz joysefke #721 üzenetére

  Amit a fórumtárs korábban linkelt kártyával kapcsolatban, ott nem arról szólt a cikk hogy 20 év után kapott először driver frissítést az eszköz, hanem hogy 20 éve szinte folyamatosan kapja.

  Illetve, a cikk nem is erről szólt, hanem hogy elérhető ehhez a kártyához a friss driver. De igazából ez mindegy is.

  [ Szerkesztve ]

  #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

 • Dave™

  nagyúr

  válasz joysefke #721 üzenetére

  Eddig telepítettem Linuxot és használtam egy Dell E5520-on, egy HP Envy 15-ön, három épített (Intel alapú) PC-n, valami régi Acer laptopon, meg a Surface Pro 1-2-n. Driver gond egyedül a Surface-en volt, nem volt wifi (mert valami egzotikus marwell vezérlőt használt a MS), de későbbi kernellel ez is megoldódott (idővel). Amúgy semmi drivert nem kellett keresni meg feltenni egyik esetben sem, pedig több disztribúció is használatban volt. Na most ugyanez Windows10-zel nem megy, pedig ott elvileg a gyártók küldik be a MS-nak a drivereket, csak ha nem fizetnek a hitelesítésért, akkor nem fog menni a WU-n keresztül. 2018-ban az a helyzet - minden ferdítés nélkül - hogy Linuxokon jobb a driveres ellátottság és sokkal kevesebb gondot okoznak, mint Windows alatt. Az is igaz, hogy vannak olyan eszközök amikhez utólag kell feltenni, és az is, hogy van ami egyáltalán nem támogatott. De ugyanez megvan W10 alatt is, rengeteg korábbi HW egyszerűen nem használható, vagy csak ügyeskedéssel. Ráadásul folyamatosan hallom kollégáktól, hogy a WU felülírja a telepített drivereket olyanokkal, amikkel utána probléma van, és ha leszeded, megint visszateszi. Persze ez is kikapcsolható, de megint valami olyan, amire vagy nincs is szükség, vagy nem így, de ez is olyan mint az egész platform: egy éles béta-teszt a fizető vendégek között.

 • vadkörte

  addikt

  válasz joysefke #721 üzenetére

  Még mindig nem érted, de úgy látom nem is akarod érteni... :W

  Nem most adtak ki először ahhoz a 20 éves hw-hez drivert, hanem egy 20 éves hw eddig is működő driver-éhez adtak ki FRISSÍTÉST!

  Ha Pistike = átlaguser, akkor Pistike nem fog Pistikeanyukának semmit telepítgetni, mivel Pistikeanyuka a madarasteszkóban, vagy a médiamárktban (tetszőlegesen kiválasztott elektronikaihulladék árulda) vesz egy az eladó által ajánlott valamit, amin ott az előtelepített operációs rendszer. 90%-ban W10, a maradék lehet Ubuntu, vagy EndlessOS. Pistikeanyuka (vagy Pistike) bekapcsolja, elvégzi az alap beálításokat és anyuka boldogan használja.
  Max a felhasználói programokat telepíti neki fel, majd a gépet 3-6 hónapos korában, ha már lassú mint a tetű, elviszik egy hozzáértő(bb) madárhoz, aki szop vele napokat mire kiganajozza a felhalmozott szemetet (meg spy- és maleware-eket) majd félévente eljátszák ugyanezt.

  Ha Pistike = nonátlaguser, akkor megoldja Pistikeanyukának Windows-zal, vagy az általa kedvelt Linux variánssal és Pistikeanyuka boldogan használja a gépet, anélkül, hogy tudná mi van rajta.

  (#725) Dave™:
  Egyik kedvenc telepítésemnél - desktop PC + W7 - alapból nem ismerte fel a LAN vezérlőt, meg még egy rakat dolgot. A driverek telepítése után - ~30 perc és vagy 10 restart - sem volt hálózat, mert egy régi verzió kellett volna neki, de Internet nélkül nehéz lett volna leszedni.
  De maradjunk W10-nél. Az is tudott már meglepetéseket okozni driverekkel. Telepítés után leszedte a legfrissebb LAN drivert és onnantól nem volt hálózat. vagy hang, vagy bármi...

  [ Szerkesztve ]

  Üdv. V. Körte

 • Bici

  nagyúr

  válasz joysefke #721 üzenetére

  Egyetertenek a hozzaallasoddal, ha nem tudna mindenki, hogy a linux nem ilyen allatfaj.
  Aki nincs tisztaban azzal, hogy a linux hogy mukodik, annak nem valo a linux.
  Szerintem ilyen egyszeru.

  + egy szemelyes velemeny: ingyenes es reklammentes szoftver eseten nincs helye elvarasoknak.

  [ Szerkesztve ]

  The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés