Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vadkörte

  addikt

  válasz Dave™ #435 üzenetére

  A már sokat emlegetett 9 éves AMD laptopom & W7 (a W10-zel, már nem kompatibilis)
  Lemeztelenített UI-szel a belakott géppel ~1,5 hónapig minden rendben, utána elkezd lassulni és fűteni, mint egy kazán. A lassulás a PPT diavetítésig elment. Reinstall - img visszatöltése - oldott meg, ~1,5-2 hónapig minden OK, utána keztük elölről. Alaplapi driver és az AMD kiegészítő programja nélkül a CPU-t kizárólag 100%-on volt hajlandó hajtani. A gép kártyaolvasója a gyári(!) és az MS féle driverrel sem működött soha, XP-n sem, az XP-s driver-rel sem. Új korában sem. A W7 updater-e volt, hogy fél évig nem működött, elfosta magát és utána saját magát sem találta. A fix-szel sem!
  SSD-vel az indulás ~2 perc, a leállás 3-4 perc, előtte 160GB-os 5400rpm HDD volt benne, azt inkább hagyjuk.

  Manjaro - de mondhatnám a Mint-et is, meg a Debian-t is - friss telepítéssel belakva, igaz nem csillivilli, de alapvetően szép felülettel (XFCE) élvezhető a sebesség, a CPU szépen skálázódik, nem teker, nem fűt. A kártyaolvasó meglepetésre működik(!)
  Az SSD ellenére kicsit lassan indul, kell neki kb. 45s, a leállás szélsebes 2-5s.
  Két dologgal nem boldogulok. Az egyik, a BT/WiFi független ki/be kapcsolása. Ez Win alatt ment, a saját programjával, illetve az UPEK fingerprint sensor. Mint alatt működött, Manjaro-val nem barátok.

  Amúgy nem kellett mókolni, tárolóból elérhető volt minden szükséges program, kiegészítő.
  A terminal-t sem kellett használni, pedig Isten látja a lelkel, szerettem volna, de nem kellett... :DDD

  Lassan 20 éve használok Win-t, (3.1-től W10-ig minden meg volt) szóval akár elfogultnak is nevezhetnének. Az asztalimon W10 van, a munkahelyi gépemen szintén. Nem tervezem a cserét/átállást, de szeretem a linux-ot használni. Valahogy minden a helyén van, magától értetődő, nem akar okosabb lenni. Szól, ha nyűgje van és nem BSOD a válasz, meg egy QR kód.

  (#445) Raymond:
  Írhatnál valami beszámolóféleséget a gépről. Akár blogban, akár privátban. Ilyenre szeretném lecserélni a fenti öreg AMD-t.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv. V. Körte

Hozzászólok Aktív témák