Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Hozzászólások

(#1) feliks


feliks
(senior tag)

Akikkel beszéltem, azt érezték, hogy a rendező nemhogy ne mvolt a helyzet magaslatán, hanem minha nem i lett volna. Személy szerint nekem (Mint AC fannak) tetszett a film, de az elejét eléggé elrontották, nehezen volt érthető,követhető, némi frusztráltságot váltott ki nálam is, csak a későbbi részek visszahozták az érdeklődésemet. :)

[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.

(#2) szupermacs


szupermacs
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért volt rossz? Mert egyedül ültél be! :D Viszont arról nem írtál, hogy szerinted milyen volt.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#3) d@vee


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Azért volt rossz, mert pár nevesebb oldal lesz@rozta, az itthoni "kritikusok" nagy része pedig ennek nem mer ellent mondani. Talán egy helyen olvastam rendes kritikát róla.
Nem, nem lett jó film, de foshalmaz sem. A 10/3-as értékeléseknél bőven jobb, hoz egy 10/6-ot, egyszer simán meg lehet nézni.
Mint kicsit régebben a Batman v Superman. Annak is osztogatták a rosszabbnál rosszabb pontszámokat. Ismétlem magamat, a BvS sem volt egy kiemelkedő alkotás, ha a mozis nem is, de a bluerayes az simán volt 10/7. Mondom ezt úgy, hogy mind a két verziót láttam.
Túl elfogultak egy két irányba a kritikusok. Szuperhős filmből ami nem marvel az kaki, játékadaptáció pedig csak rossz lehet szerintük.
Sosem szabad az elfogult, valamelyik irányba húzó, vagy fizezett kritikáknak hinni. Sajnos a legtöbb ilyen. Mindig a saját véleményedre alapozz, ha megteheted ülj be arra ami érdekel, előtte kerüld a kritikákat.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#4) Peter13 válasza d@vee (#3) üzenetére


Peter13
(senior tag)

Abban egyetértünk hogy szerintem se volt annyira rossz, és tényleg simán belefér az egyszer élvezhető 6/10-es kategóriába. Szép a látványvilág, van hangulata, sztori viszont sajnos nem nagyon. Ez is egy kihagyott ziccer, lehetett volna sokkal több is (nem ismerem az AC játékokat, de erős a gyanúm hogy a filmben látottaknál sokkal jobb és gazdagabb történettel és háttérrel rendelkeznek, szóval vaószínűleg lett volna honnan meríteni). Ennek ellenére nem bántam meg hogy megnéztem, egynek jó volt..(láttam már sokkal rosszabbakat is)
A batman vs superman viszont tényleg rettenetes volt, szerintem (sorry). Annyira, de annyira izzadtságszagúan erőltetett ökörség volt maga az alapkonfliktus, hogy a falat kapartam (a barátnő meg az alkarom, szó szerint, mert ez már neki is sok volt, pedig ő akarta megnézni), a végkifejlet viszont még ezt is alulmúlta (régen vártam annyira hogy vége legyen egy filmnek, mint ennél). Persze lehet hogy ettől még másnak tetszik (pl neked is), de ebben az esetben egyáltalán nem éreztem túlzónak a lehúzó kritkát

[ Szerkesztve ]

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#5) d@vee válasza Peter13 (#4) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Sajnos az AC filmnél nem vehették volna alapul a játékok sztoriját, mivel egy AC rész 15-20 órás játékidővel bír átlagban. Filmnél ugye meg kell oldani 2 óra alatt ezt. De nem hiszem, hogy pl. a régebbi AC könyvek írója (Oliver B.) nem tudott volna összehozni egy épkézláb sztorit, ha felkérik rá.
BvS-hez meg, megosztó. Sokaknak tetszett, sokaknak nem. Maradok annál, hogy nem lett egy nagy durranás, de egy 10/4-nél jobb.
A végkifejlet nekem is kihuzta a gyufát, főleg azért, mert SPOILER nem merték meglépni Superman halálát...

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) total90


total90
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A játékot nem játszottam, a film tetszett.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#7) wesder válasza szupermacs (#2) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Írtam hogy hàttértudàs nélkül nézhető volt, bàr lehetett volna jobb is.

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#8) Bear


Bear
(fanatikus tag)

A film pozitív csalódás volt nekünk is az asszonnyal, jól követhető és érthető volt a történet, persze egyszerű is egyben. Az biztos sokat segített, hogy a játékot egyáltalán nem ismerjük. :)

(#9) Ed3r_X_ válasza d@vee (#5) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Mit nem adnék egy Black Flag megfilmesítésért. :Y

Játszottam a játékokkal, ennek ellenére tetszett.

"The best things in life aren't things"

(#10) Chaser válasza d@vee (#5) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

ac-t még nem láttam
a b_vs_s leginkább érdekes volt, hihetetlen gagyi dolgok vannak benne, a vége meg valami fenomenális, pont az tetszett, hogy s-t nem hagyták meghalni, hiszen ő mindent túlél, már a kryptonitot is:) ;]
az a párharc batmannel egyszerre volt rendkívül debil de mégis magával ragadó, a sztori viszont jó volt az elején

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#11) Janus27


Janus27
(kvázi-tag)

Jómagam az AC filmet még nem láttam, de biztos meg fogom nézni, mivel az AC játékokat nagyon szeretem!
A kritizálásról meg csak annyit mondanék, hogy a mai "kritikusok" véleményére adni igencsak kritikus! : :D :D
Magyarul szart se érnek........ :D :DD

[ Szerkesztve ]

(#12) d@vee válasza Chaser (#10) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Nálam maga Batman vitte el a hátán a filmet. Ezt pluszban meg megkoronázta az a rész, amikor kimenti mártát :DDD végre lett egy badass Batman. Na meg az a gagyi Lex Luthor is okés volt, hiába nem volt félelmetes.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#13) nemlehet válasza d@vee (#5) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Szerintem itt is az a baj, mint a legtöbb játékadaptációnál. Nem tudják, hogy a fanoknak írják, vagy a mindenkinek.

Ha a fanoknak szánják, akkor egy csomó mindenre nincs szükség, a 2 órás játékidő mehet az aktuális story kifejtésére, karakterépítésre, ilyesmire. Ebben az esetben viszont aki újként ül be a filmre kb semmit nem ért belőle.

Ha mindenkinek szánják akkor a játékidő fele elmegy arra, hogy megmagyarázzák, hogy mi miért történik, ezek kik, miért csinálják amit csinálnak, tehát az érdemi történésre marad 1 óra. Így a fanok unatkoznak, illetve valószínűleg nem tetszik a többségnek, hogy itt-ott kicsit megváltozik a játékokban lefektetett világ.

Szerintem már van akkora gamer réteg 1-1 franchise-hoz, hogy sikeresen legyen egy nekik szóló film, bár lehet a mindenféle szakértők nem így gondolják a stúdióknál. Ez az AC film tipikus két szék közé ülés, főleg a budget tekintetében... Nagyon sok pénzből készült a film, aktuális igen jó színészekkel mégis inkább középszerű lett. Ezért is hordja le minden kritikus, mert ez ilyen feltételekkel nagyjából a minimum elvárható szint és ezt is csak szó-szó sikerült megugorni.

Amúgy tényleg nem lett nagyon rossz, egyszer nézhető.

A BvS nekem tetszett, bár én egyből a BD extended változatot néztem meg. Luthor szerintem nagyon kilógott a filmből, nem sikerült jól megfogni a karaktert. Az egésszel az volt a baj, hogy túl komolyan vette magát a film, nem véletlen sikeresebbek a MARVEL filmek. A DC-ből egyszerűen hiányzik az a könnyed hangvétel amitől mindenkinek nézhető lesz (ugyanakkor egy mélyebb konfliktus is van benne, hogy legyen min gondolkodni annak aki akar).
A végén a harc szerintem jó volt, nem minden változata olyan elsöprő erejű Supermannak. A Doomsdayes dolgot viszont kár volt belerakni, az egy teljesen különálló film/képregény, így az egész felépítetetlen és elsietett. Affleck jó volt Batmanként, talán az az oldala volt a legjobb az egész filmnek.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#14) Chaser válasza d@vee (#12) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

belőle lesz lex, a végén hogy kopaszra nyírták elég egyértelműen jelzi, filmben még csak a kölyök lex volt
batman magánakciói igen ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#15) cskamacska válasza d@vee (#3) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

És milyen értékelési rendszer szerint 10/6-7? A játékoké szerint, ahol 10/10 egy jó játék, 10/7 egy rossz játék, 10/5-nél már el sem indul, a 10/3-as pedig rád gyújtja a házat és meggyilkolja a szomszédokat? :P

Itt a fazon 35 percig tépi a száját arról, hogy milyen vágási, és részben forgatókönyv / rendezési hibákat ejtettek a Suicide Squad-ban. Ehhez képest IMDB-n simán 6.4-en áll a film.
Magyarul, attól mert szakmailag trehány egy film, még a nézők simán szerethetik, de azért ne nézzük hülyének a szakmát, mert olyan hibákat nem néznek el neki, amit a kazuár közönség tán észre sem vesz. :U

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#16) nemlehet válasza cskamacska (#15) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Erre tudom azt mondani, hogy egy a "jó film" fogalma abszolut nem egzakt. Rengeteg művészfilm van ami filmtechnikailag vagy szakmailag orgazmikusan tökéletes, de átlagemberként nézhetetlen, ahogy ez fordítva is megesik.

Sok kritikában túl nagy hangsúlyt kap a filmtechnikai oldal és egyáltalán nem nézi azt, hogy mondjuk a fizető nézőknek tulajdonképpen mi a véleménye. Ha egy amúgy szórakoztató filmben valaki a technikai hibákon lovagol az nettó sznobság. Ez kicsit olyan mint aki folyton tépi a száját, hogy csak a 450 fokon sütött nápolyi margharita pizza a pizza, minden más istenkáromlás.

[ Szerkesztve ]

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) wesder válasza Ed3r_X_ (#9) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én így vagyok a Bioshock Infinite-tel :DD

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#18) d@vee válasza cskamacska (#15) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Élvezhetőségi index szerint. Ha valaki csakis azért nem tudja élvezni a filmet, mert szándékosan csak a hibákat akarja meglátni, az összképbe (ami a lényeg) sz@rik bele, az azért nem semmi. Miért olvassuk a kritikákat? Eldönteni, hogy elmegyünk-e megnézni, esetleg csak érdekel a film, vagy a műfaj, netán önigazolást keresünk a sorok között.
Ennek ellenére, ha valaki elolvas egy átlag AC filmkritikát, nem lát mást a kaksidobáláson kívül. Holott a legtöbben arra lennének kíváncsiak, mennyire nézhető az a film. Mint pl. én is, azért olvastam el a megjelenés körüli kritikákat. Igen, bele lehet kötni, de nem azért megyek moziba, hogy 2 órán keresztül fikázzam azt a filmet amire épp beülök, hanem kikapcsolódni, szórakozni. Azért egy kritikus szemmel nézve a filmet, majd leírva a kritikát nem csak a bajokkal kellene foglalkozni. Hanem élvezhető-e? Megéri elmenni? Utána jöhet a kivesézés.
Ne nézzék el a hibákat, de ne legyenek már egyoldalúak. Egy példa: Majd minden marvel film 8-as körüli pontszámot kap, pedig tele vannak gyerekes idiótaságokkal. Látvány kafa, de minden részben gyakorlatilag tét nélküliek a harcok.
U.I.: Játszottam az összes nagygépes AC-val, a Chronicles borzalmakat kivéve, valamint a két kézikonzolos változatot is nyűztem. Könyvekből az első 4-5 részt olvastam el. Ezek ellenére nem vagyok AC fan. Csak szeretem a jó könyveket/filmeket/játékokat.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#19) Ed3r_X_ válasza wesder (#17) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Abbol is johet. Nem veletlen az avatar sem, imadom. :D Esetleg Dishonored meg.

[ Szerkesztve ]

"The best things in life aren't things"

(#20) wesder válasza Ed3r_X_ (#19) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dishonored a màsik jàték az Infinite-en kívül, ami nagyon bejön, egyszerűen mesterművek :) Szerintem az Infinite-et el sem lehetne rontani filmben, csupàn a jàték forgatókönyvet kellene adaptalni, annyira kivàlló a story :DD

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#21) d@vee válasza wesder (#20) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Simán elrontanák, túl hosszú a story-ja. Egy filmet meg bele kell sűríteni 2 órába.
De játékokból jó sorozat lehetne. Pl. Hitman. Minden rész egy küldetés. Közben mindíg egy kicsit többet tudnánk meg a háttérsztoriról.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#22) wesder válasza d@vee (#21) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2 és fél óra nem elég?
Konkrétan végigrohanva volt nekem 5-6 óra, de ugye ebből még szedd le a töltelékrészeket, ahol igazàból semmi érdemleges nem történik. Azt mondom meg lehetne jóra csinàlni, ha akarnàk :)

Bring us the girl and wipe away the debt.

(#23) Ed3r_X_ válasza wesder (#20) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Sajna nem mi döntjük el. Egyszer majd talán.

Sokkal jobban örülnék, mint a mai tucatfilmeknek. Voltam idén párszor moziban, hát, kevés kiemelkedő alkotás volt.

"The best things in life aren't things"

(#24) d@vee válasza Ed3r_X_ (#23) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Azt elhiszem, mivel az idei évből csak 12 nap telt el. Maradt még 353 nap, hogy előhozzanak érdemi filmet is.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#25) Ed3r_X_ válasza d@vee (#24) üzenetére


Ed3r_X_
(PH! nagyúr)

Uhh, tavalyit akartam.

Edzés utáni fáradtságra fogom, ne maradjak szégyenbe :D

"The best things in life aren't things"

(#26) d@vee válasza Ed3r_X_ (#25) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Az már más :D Azt hittem ennyire hardcore-ban tolod a mozizást, hogy kevesebb mint két hét alatt annyiszor voltál :DDD

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.