Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • virág0120

  csendes tag

  sziasztok! pár hete kaptam egy ilyen kis készüléket, a hd-t (hála nektek felkészülten fogadtam az esetleges akumerülési gondokat, de eddig nem tapasztaltam). eddig nincs vele komoly problémám, csak néhány észrevétel, amire még nem találtam választ.
  egyik kérdésem. a kijelző hátterének színét/fényerősségét lehet esetleg állítani valahol, olvasás közben, hogy világosabb legyen, jobban látható legyen a szöveg?
  a másik kérdésem, hogy töltéskor célszerű kikapcsolni, vagy alvó állapotban is tölthető. illetve, hogy meg kell várni a szinte teljes lemerülést, vagy előbb is fel lehet tölteni az aksit, nem-e árt ez neki. pontosabban a régi készülékemnél javasolták, hogy 4-5 töltésenként merítsem teljesen le az aksit, úgy töltsem, ne csak rátöltsek.
  és még egy, amit tegnap vettem észre. imádom hogy tudok mappákat csinálni írónként, viszont azt hogy tudom elérni, hogy a könyvek címei sorozatonként egymás után jöjjenek? pl: Julia Quinn Bridgerton sorozat, viszont a könyvek nem 1-2-3 sorrendben vannak, hanem összevissza az író mappájában, a többi könyvével vegyesen.
  de amúgy ezek csak apróságok. tehát ha nincs rájuk megoldás az sem zavaró.
  köszönöm, ha tud valaki segíteni!

 • virág0120

  csendes tag

  válasz bodorka #673 üzenetére

  köszönöm a villámgyors választ! a lámpa tökéletes megoldás, csak még fura egy picit hogy olyan "barnás" a háttér, ezért gondoltam, hogy azon világosítani egy picit. de amúgy szuper így is.
  még egy kérdés ami eszembe jutott. mivel nem mindig elérhető a számítógép, így a töltés egyszerűbbnek látszik hálózatról. bármilyen töltőfejet használhatok az usb-hez ugye? nincs márka ami csak ehhez a készülékhez használható. csak a fejre gondolok, nem a kábelre. most per pill a fényképezőhöz ilyenem van univerzális hálózati USB adapter, szerintem semmi márkája nincs... legalábbis nem találok rajt semmi írást. ezt használhatom az olvasóhoz is ugye?
  és visszaolvasva a hozzászólásokat, bár még nem jutottam teljesen az elejéig, olvasom a fbreader-abode módokat. ezeknek mikor van jelentősége? vagy van olyan formátum ami csak egyikben használható? bocsi, de ez nekem totál kínai.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz dorika87 #678 üzenetére

  Szia!
  nem is annyira hogy barnás, inkább olyan szürkés-piszkos fehér. de akkor valószínűleg ez a normális, mert ha csillárfénynél, nagy világításnál nézem, akkor jó, valószínű hogy sokat számít az olvasólámpa fényereje is.
  Ám lenne még egy kérdésem. Már közel két hete nyüstölöm és még nem kellett töltenem, majdnem feléig van még a töltés jel. Ennél a készüléknél ki fogja jelezni/írni, hogy alacsony a töltés? (a régi készülékem, már csak a kikapcsolás előtt közvetlenül írta ki, hogy alacsony a töltöttség)
  Illetve kinek mi a tapasztalata mennyi idő alatt töltődik fel maximumra? Vagy esetleg jelezni fogja a készülék, hogy feltöltött, le lehet csatlakoztatni töltésről? (mint pl a telefonok egy része)
  Bocsi, ha butaságokat kérdezek, de a kezelési utasítása az szinte nullával egyenlő, magamtól próbálok utánajárni dolgoknak, de erre még nem találtam választ, vagy csak nem vettem észre.
  De köszönöm amúgy ezt a fórumot, mert rengeteg hasznos dolgot és tippet kaptam itt.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz Ukraan #748 üzenetére

  én is mindig kikapcsolva töltöm. addig amikor kiírja hogy töltés befejeződött, ha akkor leveszem a töltőről, akkor valóban az aku elején az a pici rész fehér marad. ilyenkor is tudom használni, két hétig minimum, pedig nem keveset olvasok. viszont azt már észrevettem, hogyha tovább fennhagyom egy-két órát még pluszban, akkor az a rész is fokozatosan eltűnik, tehát még tovább tudja tölteni az aksit.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz Ukraan #752 üzenetére

  Én mindig kikapcsolom. Hála és köszönet azért, hogy itt volt egy kedves tag, aki felhívta a figyelmet rá, hogy a hd-s verziónál, mivel egy picit vastagabb, mint a normál, ezért a tok csukott állapotban folyamatosan nyomja a lapozógombot. így hamarabb merül, illetve mindig ellép az éppen abbahagyott oldalról. kipróbáltam, tényleg így van, mindig visszalapozott a könyv elejére. (tappancsokat meg még nem vettem, amiket ajánlott a tok belső felére) ezért én mindig kikapcsolom. ha csak keveset olvasok, nálam az is napi 2-3 óra, de így simán bírja a két hetet, van hogy többet is.
  Bár lenne egy kérdésem. Nem tudom más tapasztalt-e ilyet. A múltkor töltöttem fel rá több könyvet, és azok közül kettőt nem tudtam megnyitni. Ugyanúgy alakítottam át, ahogy máskor szoktam, olyan formátumú volt mint a többi amit rátöltöttem, de ezt a kettőt se megnyitni nem tudtam, se törölni... ilyen esetben a könyvben van valami hibás fájl? vagy vírus? az a fura, hogy törölni sem tudom a listából.

  [ Szerkesztve ]

 • virág0120

  csendes tag

  válasz Kövezett #756 üzenetére

  az egyiket többedszerre sikerült, a másikat nem.
  nem zavar, meg úgy veszem észre a gépet sem. letöltöttem egy másik verziót, és azzal semmi gond nem volt. ezért gondoltam arra, hogy valami vírus, vagy hibás fájl lehetett a könyvben.

  am. még egy kérdés. érdemes védőfóliát venni a kijelzőre? többektől hallom, hogy tettek rá, de nem tudom nem lenne-e zavaró. (fényes a fólia, villanyfény tükröződne-e rajt.)

 • virág0120

  csendes tag

  válasz dorika87 #760 üzenetére

  az enyémhez még volt tok, ezért is álltam értetlenül, amikor ismerősöm mondta, hogy fóliát feltétlenül vegyek rá. néztem az övét, és bevallom marhára zavart, ahogy tükröződött a fényes fólián a lámpafény, ezért kérdeztem, hogy van-e egyáltalán más értelem is annak hogy tegyek rá. (karcolástól, portól véd-e).

  a másik: ha a gyári értékeket visszaállítom, akkor nem törlődnek róla a már létrehozott mappák? írónként csináltam mappát, így tettem rá azokat a könyveket, amiket szeretek magammal hordani...

 • virág0120

  csendes tag

  válasz csakb #763 üzenetére

  ó ez nagyon jó ötlet! állandóan a táskámban van, és erre nem is gondoltam. ilyet még varrni is tudok! köszi a tippet!

 • virág0120

  csendes tag

  Sziasztok!
  Január óta használom - igen nagy örömmel - az olvasómat. Eddig sose volt vele semmi problémám, pedig nyúzom rengeteget. Most viszont már 3-4-szer is előfordult sorozatban, hogy amikor felteszem töltésre, nem jelenik meg a "Töltés" képernyő. (mindig ki szoktam kapcsolni) A zöld led folyamatosan világít, de semmire nem reagál. Resettel eddig még be tudtam indítani. Végül is aztán a harmadik eset óta már ki sem kapcsolom, hagyom hogy alvóra álljon. Olvasom vissza, hogy más is járt így. Viszont az lenne a kérdésem, más is van így, hogy ki sem kapcsolja? Nem árt ez neki? Illetve nem gáz, ha így töltöm? Várhatom hogy előbb-utóbb megadja magát, vagy azért ez másoknál is elő szokott fordulni - mármint hogy le-lefagyogat? Vagy inkább előzzem meg a teljes fagyást, és most vigyen szervizbe? És akkor a következő kérdésem, hogy csak Bp-n van szakszerviz? Más szervizek - mondjuk ahol még amúgy forgalmazzák ezt a készüléket - nem foglalkoznak javítással? Még ha csak egy szoftverfrissítés kell, akkor sem? Csak azért meg 250 km-re vagyok Pesttől... én meg nem merek nekiállni itthon frissíteni. Köszi, főleg azt hogy meghallgattatok... :) :R

 • virág0120

  csendes tag

  sziasztok! megint lenne két kérdésem, hátha valaki más is találkozott már ezzel az észrevétellel.
  kicsi drágámba, már vásárláskor betettem egy 8 gigás kártyát, (ne nevessetek ki!) és minden könyvet arra írtam rá. tehát magán az alapgépen nincs is könyv, csak a kártyán.
  szépen csinálgattam minden írónak egy-egy mappát, és abba mentettem a könyveket.
  most egy - két hete, amikor szerettem volna könyvet másolni a kártyára, az adott író mappájába, kiírta, hogy "megtelt a lemez".
  egy pillanatra ledöbbentem, mert hát jó van rajt pár könyv, de azért 8 gigányi még nincs...
  megnéztem, a kártya adatokat, a kártyán épp hogy 1 giga foglalt, a többi szabad memória...
  kivettem a kártyát, és külön csak azt csatlakoztattam a géphez, minden további nélkül simán másolja a könyveket....
  szerintetek mit nem jól csinálok? vagy létezik, hogy a "könyvek" mappa telt meg, és ezért nem tudok oda másolni? csak közvetlenül a kártyára?
  a tc-n (azon keresztül másolok) természetesen a kártya meghajtóját választom ki, és azon belül eddig a "documents" mappába másoltam a könyveket.
  van valakinek ötlete mit szúrok el? mert tuti én bénázok valamit! köszi!

  a másik, amivel most másodszor szembesültem.
  egy ideje nem kapcsolom ki a gépet, csak alvóra teszem, mert egyszer-kétszer lefagyogatott bekapcsoláskor, inkább megelőzöm.
  a múltkor ránéztem a töltöttségre, hát a fele alatt volt egy kicsivel, erre este hazaértem, kiírja, hogy "nincs elég energia..." feltöltöttem, bár furcsálltam, hogy mi történt.
  most tegnap ránéztem megint, mert elég sokat olvastam vele, és megint a fele alatt volt valamivel (kb úgy a felének a közepénél), ó gondoltam még két-három nap, erre ma reggel kiírja olvasás közben, hogy "kevés az energia".
  létezik, hogy az utolsó negyed ilyen gyorsan leszívódik?
  amúgy, még az én "horrorhasználatommal" is bírja jó egy hetet, másfelet. (horror használat: hétközben átlag 3-4 órát tuti használom, hét végén szerintem ennek a duplája simán szerintem.)
  tehát nem azt furcsállom, hogy mennyi idő alatt merül, csak hogy a végén az utolsó töltési rész ilyen hamar elfogy.
  vagy ez a normális?
  köszi!

 • virág0120

  csendes tag

  válasz BBandigyerek #1088 üzenetére

  Sziasztok!
  Pont ezen agyalgatok én is. Nekem az első időben volt hogy bő két hétig (ha nem használtam sokat, még tovább) nem kellett töltenem, aztán kb 2-3 hónapja (egy éves pont a gépem) elkezdte, hogy alvóban hagytam, egy picit lejjebb mint a fele töltéssel, és este kiírta, hogy nincs elég energia a bekapcsoláshoz. Mivel hd-s a tok problémát megoldottam már, tehát nem lapozta le magát. Azóta hogy ezt csinálta, már kétszer-háromszor le is fagyott. Eleinte kikapcsolt állapotban töltöttem, de ha úgy kezdem tölteni, mindig lefagyott. Most alvó állapotban töltöm, így eddig nem volt baja.
  Na és a lényeg, hogy amióta ezek a fagyogatások előfordultak, hát igazából szinte hetente töltenem kell. Jó nem várom meg amíg kiírja, hogy töltsem, előbb felteszem. Úgy kb negyed töltésnél. Bár hozzátartozik azért az igazsághoz, hogy nekem az egy hét, az intenzív használatot jelent. Átlagban napi 4-5 óra használatot azért számolhatunk. Tehát igazából attól is függ hogy mennyit használod. De ha a lapozást nézzük, szerintem bőven 1000 lapozás felett van, úgy számolom hogy kb 1300-1500 körül szerintem belefér. De majd most megnézem, pont ma éjjel töltöttem. Most megnézem hány könyvet tudok vele elolvasni. De arra én is kíváncsi lennék, hogy ez, hogy egyre kevesebbet bír, ez aksi probléma lesz, vagy mondjuk a szoftver frissítés megoldja ezt a gondot is. Köszi.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz BBandigyerek #1088 üzenetére

  Nos. Megint úgy jártam, amit leírtam az előző hozzászólásomban. Kb. negyed töltés jelzésnél tettem le abbahagyva az olvasást. Másnapi felvételkor azonnal kiírja, hogy nincs elég energia a bekapcsoláshoz, és tölteni kell. Éjszaka alvó módban volt. Most pont egy hétig bírta. Igaz hogyha a lapozást nézem, akkor olyan 1700-1800 lapozás volt. 4 könyvet tudtam vele elolvasni... Tehát ez azért nem rossz, bár bírhatná tovább is, de emiatt még nem fogom lecserélni.
  Viszont ez a töltöttségi szint dolog, elég fura.
  Ja és persze rátettem töltőre, frankón lefagyott, újra kellett indítani, és úgy tölteni.
  Sajna attól tartok, előbb-utóbb szerviz lesz, egy frissítés erejéig.
  Bár kinyomoztam, hogy itt nálunk van egy frankó szerviz, ahol forgalmazzák is a készüléket, és megcsinálják a szoftverfrissítést, nem kell felküldenem Pestre.
  De azért még húzom, halasztom.
  Volt másnak hasonló (pillanat lemerülés) problémája?
  Nekem még olyan sose volt, amit itt írt valaki, hogy kiírja, hogy gyenge a töltöttség, és még akkor tud vele olvasni.
  Nekem negyed töltöttség jelzésnél, már nem kapcsolódik be, hanem kiírja, hogy kéri a töltést. Viszont az is biztos - és nem tudom hogy lehet-e ilyen - hogy amikor ez történik, tehát én még kikapcsoláskor negyed szintet látok, aztán nem tudom visszakapcsolni, akkor nagyon sokáig tart a töltés, hogy feltöltődjön.
  Ha viszont én teszem fel, kb ugyanannyi töltöttségnél, csak még "alvás előtt", megelőzve a kiírást, akkor kb. 2-2,5 óra alatt fullra feltöltődik.
  Tehát az is eszembe jutott, hogy lehet, hogy a töltöttségi jelző mutatója nem igazán működik jól, vagy az is hibernálja magát, és hirtelen ugrik le a végére?
  Na de figyelmeztetés akkor is kellene, nem???
  Amúgy én (és ne kövezzetek meg érte) spécileg, egyedileg szerkesztett pdf-ket teszek rá. És nagyon szeretem, meg úgy vettem észre, hogy a gépnek sincs vele baja.
  Köszi hogy meghallgattatok!

 • virág0120

  csendes tag

  válasz BBandigyerek #1105 üzenetére

  szia!
  megoldódott a frissítéssel a töltési problémád? vagy aksit kell cseréltetned?
  mert ha elég egy frissítés, akkor azt hiszem nekem is vinnem kell a szervizbe.
  ma háromnegyedes töltésnél kiírta, hogy kevés az energia.
  (vagy komolyan azt hiszem, hogy befagy a töltés kijelző, ezért nem látom, hogy mennyire van lemerülve... nem értem már.)
  köszi!

 • virág0120

  csendes tag

  válasz elistvan #1142 üzenetére

  szia!
  igen. nekem két hete csinálták meg a frissítést. azóta ezt én is észrevettem. hiába állítom át listásba, következő alkalommal újra visszaáll.
  viszont (bár nem szeretném elkiabálni), a töltési gondom úgy néz ki talán megoldódott. illetve azóta nem volt lefagyásos gondom sem...
  remélem tényleg nem kiabálom el.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz YaniMan #1165 üzenetére

  szia!
  nem tudom, fenn áll-e még a problémád, hogy alvó üzemben is merül az olvasód.
  volt erről régebben poszt, ha tokban tartod az olvasód, és rázárod a tokot, mivel a hd egy picit vastagabb mint a normál készülék, így a gombok folyamatosan nyomás alatt vannak. ezért van hogy hamar - órák alatt - lemerül készenléti állapotban a készülék. esetleg nézd ezt meg.
  volt rá nagyon jó ötlet - bútortappancsokat lehet ragasztani a tok belsejére, így nem nyomódnak a gombok.
  bár én mindig kikapcsolom. igaz nem a főgombbal, hanem a - hú ez nagyon nem lesz szakszerű, előre is bocsi - jobbról a második gombocska, felajánlja a zenét, illetve a kikapcsolás lehetőségét, itt kapcsolom ki teljesen.
  és nagyon irigykedem az egy hónapos teherbírásra, igaz nálam a fél óra olvasás az bőven megvan 4-5 óra is akár, de 2-3 minimum. így viszont hetente töltöm fel a gépet.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz NiciNicus #1170 üzenetére

  valóban a pdf nem igazán olvasóbarát.
  erre is volt a régebbi hozzászólásoknál nagyon jó tipp, mit hogyan, milyen beállításokkal célszerű alakítani, hogy ez az olvasó szeresse.
  mondom ezt én azok után, hogy én is pdf-t olvasok. viszont mindent saját beállítások szerint alakítok, így tökéletes.
  keress vissza, nagyon jó ötleteket olvashatsz a régebbi hozzászólásokban, nagyon sokat segítettek nekem is.

 • virág0120

  csendes tag

  válasz Beerdrinker #1226 üzenetére

  3000 forintot kértek tőlem, nem a szakszervizbe vittem, hanem itt a közelbe, számítógépes szervizbe.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés