- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- Főleg a kézikonzolok gazdáit vette célba a Patriot legfrissebb memóriakártyája
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobrika
tag
Ne már... Azt hittem valami értelmes dolog lett csinálva, erre egy AIO lett rátákolva arra a szerencsétlen kártyára.
-
törölt tag
Qva jó. Úgy irigylem az ilyeneket, hogy van rá affinitásuk, pénzük ilyenek barkácsolni. Nem semmi lett.
-
awexco
őstag
Elég rendesen megcibálták . az már majdnem 2080ti sebesség kb .
Gyári vízhűtővel lehet lett volna kereslet ilyen teljesítmény mellett kedvező árral .I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
lemusz
addikt
válasz Trailblazer #5 üzenetére
A bátorság biztos, de a skill nem feltétlen.
-
Dobrika
tag
válasz Trailblazer #5 üzenetére
Ez nem így működik, nálam például éppen fordítva van. Most, hogy van pénz, inkább gyári ccuccokat veszek és nem mindent magam építek.
Mellesleg a tehetség manapság ritkán jár együtt a pénzzel.
[ Szerkesztve ]
-
Meteorhead
aktív tag
A referencia értékek még hasznosak volnának a cikkben, hogy ne mobil neten kelljen 3dmark pontokat bogarászni.
A mod egyébként nagyon patent.
-
arnoldito
senior tag
Megnézném mennyit kajál így, de jól kitalálta a gyerek.
-
Higany szála? Tud valamit a srác.
Jó látni az ilyen megoldásokat, habár lehetne ezt sokkal jobban is.
Az Asetek még mindig kitart a lefogató mellett, ami nem baj, mert jó és jól szerelhető.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
awexco
őstag
válasz ForRedGlory #13 üzenetére
Kb 300 watt lehet a lélektani határ VGA-ban ez meg többet ehet így .
Ha azt tartották volna ez mellett a teljesítménnyel az oké lett volna .
[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
hapakj
senior tag
Így már majdnem versenyképes a közel 2 éves 1080 Ti-mel. Igaz 3x-os fogyasztás mellett
-
Plasticbomb
őstag
Nem olyan biztos az. Lehet csak így éri el azt a fogyasztást. Most tettem fullcover blokkot a vega 64emre, eddig 220w plafon beállításon ment, most csavartam rajta, 295 a max. Kiugróan nagy fogyi tüske csak akkor látszik, ha a monitorozó progiban a mintavételezést 1-10 ms tartományba allitod, viszont az meg nem tipikus, csak esetenként előfordulhat.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
awexco
őstag
válasz Plasticbomb #17 üzenetére
Fene se érti ezt a monitorozást (maga a vga a pcie+ tápcsatikból is kapja a delejt ). Meg kérdés az menyire a teljes fogyasztást méri ?
-
awexco
őstag
válasz ForRedGlory #13 üzenetére
Hát lehet van valaki aki jobban rálát a dolgokra , de ami pénz volt ez a léghűtés abból egy vízhűtésre is futotta volna .
Kétlem hogy ez a párakamrás megoldás olcsó lenne.
-
Cefet
aktív tag
Egyetértünk. Árban egy ilyen kompakt víz sem lett volna drágább, mint amit a srác ráhekkelt. Én is ilyen buherátor vagyok, én egy régi 7870-re raktam vizet és a tapasztalataim is hasonlóak. GPU hőmérséklet terhelés alatt nem éri el az 50 fokot, 50%-os ventilátor fordulatszám mellett, ami még nagyon csendes. Igazából nem lehet hallani a load és idle állapot közötti különbséget. A fogyasztással kapcsolatban azt vettem észre, hogy nagyon számít a GPU hőmérséklete. Teljesen azonos feszültség és órajel mellett a Tahiti GPU 50°C-nál átlag 50A-t, míg 80°C-nál már átlag 100A-t "kér". Szóval érdemes hűvösen tartani.
A cikkben szereplő úrnak csak annyi mondanék: Szép munka! -
törölt tag
Az, hogy a módszere mennyire tűnik nyersnek, az mindegy, a kitűzött célt elérte.
Ha vadászik másik bontott stock hűtést, akár a garanciát is tudja érvényesíteni, uh. nincs dráma. -
fuvi
senior tag
-
MeszesKPT
őstag
Itt megemelem a kalapom, igazi iparos munka.
-
nkmedve
őstag
Hol volt a túlzás? Itt a linkelt listában legtöbb 2080 Ti 40ezer fölötti Graphics Score-t hoz ( van ami közel 50ezret, bár gondolom az valami exotikus hűtéssel ment). 37-38 egyáltalán nem kirívó eredmény.
Mondjuk én személy szerint nem értem a FireStrike eröltetését az ilyen tesztekben. Egy régi DX11-es tesztről beszélünk, sokkal reprezentatívabb lenne a Time Spy, ami DX12 (tudom, ott az R VII nem teljesít túl jól).A kártyával kapcsolatban... Nem igazán tetszik az ilyen házilag összemókolt hűtés általában, mivel az ilyen egy átlag halandó user-nek teljesen elérhetetlen (úszik a garancia, reszelni/vágni kell, stb.). Ami viszont érdekes lett volna, ha az AMD már alapból valamilyen vízhűtéssel adja ki a kártyát, kicsit tuningolva. Úgy szerintem jóval pozitívabb lett volna az összkép a 2080-al szemben, még ha a fogyasztás az egekben is lett volna (ami szerintem sokkal kevésbé lényeges, mint a hőmérsékletek és hangerő). Így kaptunk egy kártyát ami gyári állapotában jóformán használhatatlan azoknak akiknel fontos a megfelelő hűtés, és ráadásul még teljesítményben sem hozott semmi extrát.
-
félisten
Igen, ez volt a cél abszolút természetesen.,atlattal a szitán. De vállald fel nyugodtan a saját regedet,ha már így...
Alapból vizhutessel kellet volna kuadni ezt a kártyát.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
GodGamer5
addikt
Ezen a kártyán ennyi pénzért már a víz sem segít.
Szerintem egy léghűtéses 2080 szintekkel tovább bírja, mint egy ilyen kifacsart kazán radeon7."Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Danex
addikt
válasz geotigris9 #15 üzenetére
Igen, viszont nem mindegy ,hogy a 300W-nyi hőt mondjuk az felülre berakott radiátorral kivezeted egyből a házból, vagy bent keringeted azt.
-
t72killer
titán
Tuning nélkülire írtam a 38k-t, ami lehet hogy sok - nem tudom, mert linuxon nem tudok 3DMarkot futtatni, az adatbázisban meg nagyon mélyre kell ásni, hogy az ember tényleg alapon futó karit találjon. Az biztos, hogy 38k egyáltalán nem a teteje, tényleg húzott karikkal 40k felett van az eredmény.
Apropó, time spy-t csinálhattak volna inkább, az DX12, és a csapból is az jön mindig, hogy az AMD mennyire fjúcsörprúf, meg hogy mennyire szereti a modern API-kat...
Mindenesetre az látszik a tesztből, hogy egy FC-blokkal valószínűleg komolyan énekre lehet bírni a kicsikét, bár akkor meg drágább lesz a projekt, mint egy még mindíg jobban teljesítő 2080Ti...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ForRedGlory
félisten
válasz t72killer #34 üzenetére
Kizárt, hogy 38k az alap graphic score egy 2080TI-nél, az bőven több, mint az átlag. Elég belenézni a 2080ti topicba és rákeresni az eredményekre. Pl: 35k, de nálam is "csak" 37k húzva.
A kolléga által linkelt listán csak a legjobb 5db 2080ti ér el legalább 38k pontot. Nyilván van 1-1 kártya, ami átlag feletti, de nem az a jellemző, hanem az, hogy ezt a szérát kb ugyanannyira lehet húzni, sok eltérés nincs köztük.
[ Szerkesztve ]
-
Cefet
aktív tag
A biztonság kedvéért újra átfutottam a cikket, és újra csak azt találtam, hogy a Radeon VII vízzel hűtve egészen kulturáltan működik. Szó nem volt benne arról, hogy 2080 Ti jobb, vagy rosszabb...
Az itt jelenlévők egyike sem óvodás, szóval nem kéne bizonygatni, hogy melyikük macskájának hosszabb a bajusza.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Hát a normálisan összerakott custom víz esetén nem.
Nálam is 350-400 között eszik az 1200-ra rántott szét feszelt 290X, aztán néma a gép... -
nkmedve
őstag
válasz ForRedGlory #35 üzenetére
Nincs Ti-m, úgyhogy nem különösebben akarok vitatkozni, főleg hogy szerintem az elavult Fire Strike teszt teljesen irreleváns, de ez megütötte a szemem:
"A kolléga által linkelt listán csak a legjobb 5db 2080ti ér el legalább 38k pontot. "
Biztos nem keveritek a Graphics/Combined eredményeket? Én ahogy látom ott az első 100 helyen nincs 38 ezer alatti GS, cserében van elég sok 40 ezer fölötti is. Csak a pontosság kedvéért...
-
nexplo
őstag
Ilyen adatokkal ilyen hűtéssel kellett volna kb gyárilag kihozni. Más lett volna a megítélése szerintem.
Simán bele kéne hogy férjen árban egy ilyen "alap" vizes cucc.Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
t72killer
titán
Így van csakis GS-eket szabad hasonlítgatni, a cpu nagyban beleszól a totál eredménybe - nem véletlen van a cikkben is gs.
Persze azt én se értem, h legalább egy time spy miért nem fért bele, az is ingyen van...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
geotigris9
tag
Nekem külső radi van ami teljesen passzívan adja le a hőt nincs venti rajta csak egy eiheim szivattyú dolgozik.
A táp "hibrid" mint írtam ez annyit tesz csak akkor forog a venti benne, ha komoly terhelés van amúgy nem és akkor is terhelés függvényében változtatja a fordulatot. Jelenleg egy csontra leszabályozott 140 zalman ház venti ami forog, mert jó ha valami az alaplapról azért kiviszi a hőt. De teljesen hangtalan. De ez egyéni hűtés és hangtalanság volt a fő szempont nálam. [kép] Nekem passzív hűtéssel lényegében megfelelnek így a hőfokok.[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
proci985
MODERÁTOR
nalam kb 600-700Wig csend van, ez legen nem elerheto epeszu hofokok mellett. 850-900Wos konnektor korul mar lehet hallani, de 45 fok folott "nyarbiztos" ventivezerlest hasznalok ami huzamosabb hasznalat mellett olyan 1200rpm korulre tolja a 120as ventiket.
ket tdp limit nelkuli 290X OC adja a terheles javat, meg egy szinten kiutott TDP keretes 1800X.
lehetne csend is, de oda a jelenlegi 360+280+120+120 radimennyiseg is keves, talan egy Mora3 mar eleg lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
awexco
őstag
-
- = Zk = -
félisten
G12 nem ment volna fel kényelmesebben?!... persze, akkor nem EVGA AiO lenne a képen, hanem vmi másik... értem én ...
de na... H105? 100i?!... or else..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
awexco
őstag
Keresztkérdés ? ezt nem lett volna egyszerűbb megvennie ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen