Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#41) Puma K válasza FireFox1996 (#40) üzenetére


Puma K
(veterán)

Akkor még egyszer utoljára.

Az épített vízhűtés és a szóban forgó AIO avagy kompakt vízhűtés két különböző dolog amiket nem illik összekeverni.

Menj csak be az épített vízhűtés topikjába kérdezni AIO-val kapcsolatban, máris irányba állítanak, hogy menj az AIO-ba kérdezni AIO-ról. Mert hogy kapásból külön topikja van a kettőnek amit ki is emeltek az építettnél, mivel nem ugyan az a kettő, és itt szó sincs az általad felhozott minőségről:

Épített vízhűtés (nem kompakt) topic (kiemelt téma)

Kompakt vízhűtés

Az épített vízhűtésnél minden komponens külön foglal helyet.

Maximum a tartály és a pumpa szerelhető össze egybe ha erre megvannak a megfelelő feltételek. Ezt te is tudod elvileg, mert volt _épített_ vízhűtésed.

Egy épített vízhűtésnél nem látsz olyat, hogy a pumpa a CPU blokkon foglal helyet. Pedig jó néhány gyártó van akik saját CPU blokkot és pumpát is terveznek, gyártanak-forgalmaznak tehát nem lenne nehéz feladat ezt összehozni. De nem teszik. Okkal.

A kompakt vízhűtéseknél meg 99%-ban a CPU blokkon foglal helyet.

És ebből jön/jöhet adott fogyasztás-feszültség-magaszám-hőmérséklet esetén a probléma.

A mezei felhasználót lehet nem érinti AIO-t használva a hőmérséklet miatt történő pumpa elhalálozás... vagy lehet mégis.
Ha az általam említett fogyasztás-feszültség-magaszám-hőmérséklet mellett rossz a die és az IHS közötti hővezető paszta aztán az auto-n hagyott feszültségről nem is beszélve... és ezek miatt magas hőmérsékleten jár a CPU hosszú órákat amik szépen idővel kivégzik a pumpát.

Mert a CPU-t és a többi komponenst tudod monitorozni milyen hőmérsékleten jár, de azt már nem tudod nézni, hogy a pumpa hány fokos... csak a fordulatszámát tudod nézni.

Ezekből adódóan írtam mindazt, hogy itt 28 magos a CPU, 255W-os TPD-vel rendelkezik és a gyakorlatban-használat közben magonként 100°C körül mozog a hőmérséklete és ezek miatt mikor fogja kinyírni a hírben szereplő AIO-kompakt hűtést a proci.

Az épített vízhűtésnél használt pumpák 65°C-os vízhőmérsékletig vannak javasolva a gyártók szerint.
Mivel ettől magasabb vízhőmérséklet esetén idővel tönkremennek a pumpák, mert nem bírják.

Az adatlapodat elnézve a kompakt-épített vízhűtés különbségén felül kezdem érten miért nem tudod miről beszélek mikor a birtokodban lévő CPU 80W-os a VGA 55W-os TDP-vel rendelkezik... remélem nem ezekre a komponensekre használod az épített vízhűtésedet.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.