Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • sb

  veterán

  válasz Chaser #46 üzenetére

  Nem nagyon látom azt a brutális árkülönbséget ami miatt sokaknál kiakadt a sz*patásmérő.
  Most kidobtál "jóval drágábban" az egyiknél 30k-t a másiknál 10 alatt. Százalékban ez mennyi a konfig árához képest? :)

  De ha egyedi árat kérsz még jobb lesz. Sőt mindenkinek van egy Pityu haverja számtech boltban, az még olcsóbb. És persze Józsi a nagykerben és Zozó aki féláfázik a Bt-vel. Nem tudom, hogy jutottunk erre a síkra, de ha belevesszük akkor biztos a Foramaxnál is meg lehet játszani. :D

  Ami a gondom: Nem erről beszéltem. Írtam, hogy gőzöm sincs a 2080 árakról mert nem érint. Nem azzal volt bajom, hogy ez drága vagy nem... hanem azzal a gondolatmenettel, hogy szolgáltatást hasonlítunk alkatrészárhoz. Ez egyszerűen nem működik. Még mindig ott a példa: krumplistászta ára vs te főzöl otthon mindent, mást is, minden nap: nem 0Ft lesz a ráfordított idő.
  Ebben meg nem jutottunk előrébb. Értem az árlistád alapján a 3-5e-es összeszerelési költségeket, de nem tudom értelmezni. Nyilván nem ennyibe kerül az ócsójános munkaerő sem, ahogy nem 1 óra összerakni egy gépet sem. De a műhely/raktár is több áramot eszik ennyi idő alatt. Nyilván ez a költség másban van benne. Üzletméretben és egyéb árakban.
  Innentől teljesen irreleváns arra nézve amit mondta: Mindenki a 0Ft-os 0-1 órás otthon összepattintom költséghez méri (Bónuszként véve, hogy össze is tudja). Ez fail mert fajlagosan k* drága a hozzáadott munka. Akkor is ha nagyüzemben megy és nem a kihirdetett összeszerelési árakban látod.
  A Dellnél sincs ilyen és mégis jóval drágább az üzleti noti, mondjuk 2x ha összenézed egy "ugyanolyan vasú" alja konzumerhez képest.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés