Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • csicso82

  nagyúr

  Gondoltam rá, de most lusta vagyok, megköszönném ha fáradoznál vele és itt megosztanád, hogy átszerkesztve ezt az egész konfigot hogy ebből a pénzből 2080Ti-vel hogy jönne ki megjegyzem arra is kíváncsi lennék hogy EZ a konfig ténylegesen hány forintból pakolható össze otthon tehát mennyit tesz rá ez a bolt 20-30%-ot vagy többet?

 • sb

  veterán

  Nem mintha tetszene bármilyen összerakott konfig, de azért pár dolgot szem előtt kéne tartani.
  - Ha árat nézünk beleszámolod a komplett gépre vállalt garit és az ingyenes, 0 órába kerülő összerakást is? Mert nyilván ez így működik ha alkatrészekből rakja össze az ember. Ez minden cikk után nulladik pontként előjön.
  - Bárki össze tud rakni gépet.
  Igen, legalább annyira mint amennyire bárki tud autót szerelni az autós fórumban. Gyk: elenyésző kisebbség.

  @NightGT
  B360 lap, meg 2666os ram van :) De a 970 evo 1TB
  Nem mintha túl sok értelme lenne 1TB ennyire gyors SSD-nek, de ha már hasznosság akkor lehet, hogy még így is jobban érezhető, mintha lapot, főleg ramo cserélnének alatta.
  szerk: Na jó, a TDP limit még a nonK-t is visszafogja, de az pár kattintással is orvosolható Z lap helyett.

  [ Szerkesztve ]

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • sb

  veterán

  Igen, mert egy komplett gép nyilván jóval kevesebb a hibaforrás. Gyakorlatilag megegyezik az alkatrészek hibalehetőségének összegével... ;)
  Ennél kicsit reálisabban szoktad látni az összképet.

  Összerakás: 10-15k.
  Ebből számolsz légyszi nekem egy időigényt és abból egy havi nettóbért az összerakó/telepítő/tesztelő alkalmazottnak? Meg a hely árát ahol összerakja? A webshopban ilyen sincs.
  Ebből nem látom mennyire reális. Első körben - saját időmből és a humán erőforrások drága voltából kiindulva - nekem ez elég neccesnek tűnik.

  Nem azt mondtam egyébként, hogy ez olcsó. Vagy, hogy reális az árazása. (És azt se, hogy jó konfig lenne... még mielőtt.) Igazából gőzöm nincs, mert mostanában ilyen konfigokban nem utazom.
  Csak annyit szeretnék kiemelni, hogy valaminek az ára ami szolgáltatást is tartalmaz nagyon nincs 1:1-es korrelációban az alapanyag árral.

  Lásd még kajarendeléstől az említett autó szervizelésen át egészen a házépítésig bezárólag.
  A legegyszerűbb ha rendelsz egy krumplistésztát. Meg fogsz lepődni az árán. :D :DDD Nem sok köze lesz az krumpli, tészta és só, paprika árához. :D
  De ha utánagondolsz azzal is dolgozik 5-30 ember és megy az egész konyha, beszerzés, szállítás mindenestől.

  [ Szerkesztve ]

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • csicso82

  nagyúr

  Ha jól számolod 40k-t minimum benyeltek, ügyes.... felettébb ügyes...

  Vigyázz, én meghúznám magam a helyedben egy másfél órája regisztrált már 2 hozzászólásában betámadott téged!

  [ Szerkesztve ]

 • Tisi05

  újonc

  VGA-ból tuti rosszat néztél, az alábbi van bent:
  Asus RTX2080 8GB GDDR6 - ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING 309.820.-, kapásból 15.000.-
  mindenkinek szuverén joga hol vásárol ,PCX-ben már csalódtam nagyot.

 • Tisi05

  újonc

  nem akarlak bántani de megint 15.000.-olcsóbb VGa-t néztél de mindegy is. ez van a konfigban ha jól megnézed:
  VGA-ból tuti rosszat néztél, az alábbi van bent:
  Asus RTX2080 8GB GDDR6 - ROG-STRIX-RTX2080-O8G-GAMING

 • snecy20

  veterán

  "arról ne beszéljünk, ilyen értéknél megereszt pár mailt az ember a boltoknak, és kér egyedi árat, amit legrosszabb esetben nem kap, jobb esetben meg kiírt listaár alatti árat kap"

  Ezekkel? Magyar kiskerekkel? ilyet? :DDD

 • sb

  veterán

  Nem nagyon látom azt a brutális árkülönbséget ami miatt sokaknál kiakadt a sz*patásmérő.
  Most kidobtál "jóval drágábban" az egyiknél 30k-t a másiknál 10 alatt. Százalékban ez mennyi a konfig árához képest? :)

  De ha egyedi árat kérsz még jobb lesz. Sőt mindenkinek van egy Pityu haverja számtech boltban, az még olcsóbb. És persze Józsi a nagykerben és Zozó aki féláfázik a Bt-vel. Nem tudom, hogy jutottunk erre a síkra, de ha belevesszük akkor biztos a Foramaxnál is meg lehet játszani. :D

  Ami a gondom: Nem erről beszéltem. Írtam, hogy gőzöm sincs a 2080 árakról mert nem érint. Nem azzal volt bajom, hogy ez drága vagy nem... hanem azzal a gondolatmenettel, hogy szolgáltatást hasonlítunk alkatrészárhoz. Ez egyszerűen nem működik. Még mindig ott a példa: krumplistászta ára vs te főzöl otthon mindent, mást is, minden nap: nem 0Ft lesz a ráfordított idő.
  Ebben meg nem jutottunk előrébb. Értem az árlistád alapján a 3-5e-es összeszerelési költségeket, de nem tudom értelmezni. Nyilván nem ennyibe kerül az ócsójános munkaerő sem, ahogy nem 1 óra összerakni egy gépet sem. De a műhely/raktár is több áramot eszik ennyi idő alatt. Nyilván ez a költség másban van benne. Üzletméretben és egyéb árakban.
  Innentől teljesen irreleváns arra nézve amit mondta: Mindenki a 0Ft-os 0-1 órás otthon összepattintom költséghez méri (Bónuszként véve, hogy össze is tudja). Ez fail mert fajlagosan k* drága a hozzáadott munka. Akkor is ha nagyüzemben megy és nem a kihirdetett összeszerelési árakban látod.
  A Dellnél sincs ilyen és mégis jóval drágább az üzleti noti, mondjuk 2x ha összenézed egy "ugyanolyan vasú" alja konzumerhez képest.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • NightGT

  aktív tag

  Írták már ilyenre más esetben, hogy ezeket a raktáron ragadt cuccokból rakják össze :D Ami nem lenne gond...csak nem még extra haszonnal.

  Lehet hogy kicsit több RGB kéne bele... :D Bár ez a ház meg pont annak necces, aki megjelenésre megy

  [ Szerkesztve ]

  Speed is the only truly modern sensation

 • Dobrika

  tag

  Persze tartsanak rakltáron cseregépet csak úgy félmilliós értékben. Ez nagyon nem így működik, a PC cuccok raktározásáál nincs rosszabb befektetés, mert hetente esik az értékük, ráadásul elég kemény tőke kéne az ilyesmihez.

  Az meg eleve nonszensz, hogy egy hibás ram miatt mondjuk az egész gépet cserélni kellene, nagyon életszerűtlen amiket írkálsz...

Hozzászólok Aktív témák