Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • citkar

  addikt

  Szerintem te nem érted mire utalunk (legalábbis én). Mi értjük, hogy a Dellnél egy ilyen konfig többe kerül, nem véletlen és szerintem ők többet adnak el belőle.
  Aki ennyit szán egy asztali gépre, az vagy maga rakja össze olcsóbban, mint ez, vagy elvár bizonyos szolgáltatást és ad érte többet. Aki megteheti, hogy fél-1 milliós gépet vásárol (és nem maga rakja össze), általában drágábbra értékeli az idejét, mint a többség (pl mint aki összeszereli), azaz inkább fizet, mintsem a saját idejét pazarolja és ez érvényes a garanciális ügyintézésre is, mint a szervizbe járás, vagy egy alkatrész saját kezű cseréje.
  Ebben az esetben, ilyen árkategóriában olyan érzésem van, mintha egy (több tíz milliós) luxusautót olcsóbban akarnának (bármilyen szokványos felszereltség nélkül) mondjuk komolyabb hangtechnika, szervó, vagy légzsákok nélkül eladni. Szerintem a drágább változatot fogják inkább vinni, amiben alapból lehet zenét hallgatni, van szervó, vagy vannak légzsákok. A többség, aki ennyit ad érte nem akar szenvedni azzal, hogy utána szereljék be ezeket, ebben az árszegmensben, akkor se, ha spórolhatna némi összeget.

  Vagy informatikánál maradva: ha egy magad által épített NAS és egy hasonló hardware-s alapon nyugvó sokkal drágább (kb dupla árú) Synology/QNAP stb NAS közé hiába iktatsz be egy saját építésú NAS-t a Synology/QNAP szolgáltatásai nélkül, szerintem nem sokan vinnék, mert ha valaki saját maga telepíti a szoftveres részt, az össze is fogja rakni magának, aki nem tudja és igényt tart rá, az meg megveszi a fent nevezett gyártók eszközeit, mert tudja az árban nem csak a hardware, hanem szolgáltatás is van.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák