Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
Geri Bátyó #34 üzenetére
Én meg azt nem látom a cikkekben, hogy ez a single FP kárára menne. Hidd el nagyon nem retardáltak tervezik az architektúrákat, általában nem tesznek keresztbe maguknak.
-
poci76
aktív tag
Sehol nem látok olyat, hogy fixpontos lenne a 8 bit, int8-at látok pl. [itt]. A fixpontos és az egész nem ugyanaz, a fixpontos az fp-hez hasonlóan valós típus, csak fix a kettedes jegyek száma.
-
cheatergs
senior tag
Ez most az az FP16, amit az FX-ek idején szidott a szakma?
-
Geri Bátyó
addikt
Az rendben van, hogy ami tud 32 bit lebegőponton számolni, az tud 16 bit lebegőponton is, de számomra a cikk lényege az volt, hogy az NVidia kifejezeten a 16 bit lebegőponthoz és a 8 bit fixponthoz igazítja az arhitektúrát. Ebből nem az jött le, hogy a 32 bit mellett ebben jobb lesz, hanem az, hogy csak ebben lesz jobb a 32 bit kárára.
-
mekker
őstag
válasz
Geri Bátyó #29 üzenetére
Ez csupán egy új feature,nem pedig butítás.
Amihez single FP-t használt eddig a program, ahhoz továbbra is képes azt használni, viszont vannak olyan műveletek, ahol felesleges ez a sok tizedesjegyes pontosság, vagy a nagy számok használata. Ezeket a feladatokat valamivel gyorsabban tudja végrehajtani ez az architektúra, mint az elődjei. Eddig is támogatták a kártyák az FP16-ot, most csak egyszerűen csak rágyúrtak erre. -
macman507
aktív tag
A képek kicsit kicsik
-
GeryFlash
veterán
A fedélzeti tár kapacitása egyébként 32 GB is lehet.
-
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #21 üzenetére
Egy vázszerkezet méretezésénél nem befolyásol semmit az, hogy két tizedesjegy helyett tizenöt tizedesjegy pontossággal zajlik a szimuláció, ellenben sokkal több a számításigénye, így lassabb, később ad eredményt. Akkor miért is számolják úgy?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lionhearted #25 üzenetére
Nekem architektúra szintjén 4x-et mondtak Vec2+Vec2 co-issue-vel. Ebből eléggé egyértelmű, hogy miképp működik. A Maxwell esetében is fontos, hogy mihez hasonlítják a 2x-et. Mert van a Maxwellnek egy olyan verziója, amely eleve 2x-es a sima Maxwellhez képes FP16-ban.
(#26) Geri Bátyó: Egyszerű. Eddig FP16-ban és Int8-ban rossz volt a rendszer, mert egy-egy operációt tudott a CUDA mag. Most többet fog tudni. Ezt jelenti, amikor arról beszélnek, hogy erre optimalizálták. Ez az FP32-t nem érinti negatívan. Mondjuk pozitívan sem.
-
Ez rendben van, a feldolgozó azt számol, amit tud, ez eddig sem volt atomfizika.
Engem csak az zavar, hogy mindenhol azt olvasom, hogy 2x annyit tud feldolgozni (FP32->2 FP16), nálad viszont azt, hogy 4et. Hogy ez most minek a módosításával, az ebből a szempontból lényegtelen. (Nv blog: "Mixed-precision computing enables Pascal architecture-based GPUs to compute at 16-bit floating point accuracy at twice the rate of 32-bit floating point accuracy." )Egyes helyeken meg azt, hogy emellett fix és lebegő egyszerre is mehet, így jöhet ki a 4x gyorsulás. (Mondjuk most már nem találom, ahol ezt írták... : / )
Ezért nem értem, hogy most mi van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Geri Bátyó #23 üzenetére
Nem, nincs butítás. Ez csupán a deep learninghez alakítás. Ennek nincs igazán hatása a többi területre. Csak megjegyzem, hogy mindaz, amit az NV itt csinál ezzel a vegyes pontossággal már ott van az AMD Tonga cGPU-ban, és az is tudja legalább azt játékban, mint a többi GCN. Csak a vegyes pontosságra vonatkozó dolgokat nem használják a consumer programok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lionhearted #20 üzenetére
A skalárfeldolgozó azt számol, amire felkészítik. Simán kiegészíthető egy alapvetően fixpontos skalárfeldolgozó lebegőpontos támogatással. Persze ilyenkor a hagyományos fixpontos név megszűnik, de ez csak formalitás.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
#06658560 #19 üzenetére
Megint csak hangsúlyozom, hogy nem értek a dologhoz, de teljesen laikusként azt gondolom, hogy a pontatlanabb számítás nem előnyös. Lehet, hogy gyorsabb és energiahatékonyabb, de a végeredmény szempontjából nem feltétlenül előnyös.
Az, hogy pénzügyi szempontból mi az előnyös, rég nem nézem, mert a piaci előrejelzés és a tényleges igény erősen eltér.(#20) lionhearted: Lehet csűrni-csavarni, de az a lényeg, hogy megint trükköznek.
-
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
Átgondoltam. Te a HPC spéci területről beszélsz, oda még csak nem is 32bit kell, hanem inkább 64. Ez nincs Maxwellben, mert nem is erre készült.
Egyébként szó nincs arról, hogy eldobták volna. Csak arról, hogy a 32bites (egyszeres) lebegőpontos feldolgozó órajelenként 2 16biteset (félszeres?) tud majd feldolgozni. Ez ARM vonalon egyébként régi dolog. A 64-esről szó sincs, de nagyon nem hagyhatják el, mert 2017-ben szuperszámítógépet kell szállítaniuk.Kicsit szerintem katyvasz a cikk. Sehol nem találok rá utalást, hogy a fixpontos feldolgozó lebegőpontosan tudna számolni, csak arról, hogy a fix és az FP egyszerre lesz feldolgozható. A többi cikk meglátása szerint legalább is, ezek a pontosságok elegendőek a cikkben is szereplő deep learning felhasználáshoz, itt lesz majd előny, hogy többet és egyszerre mindkettőből is tud számolni.
(Itt: "Pascal architektúra az aktuális információink szerint még ennél is továbblép, így a CUDA magon belüli fixpontos skalárfeldolgozó is képes lesz két 16 bites lebegőpontos operációt futtatni, így az új CUDA mag egy órajel alatt összesen négy darab, egymástól nem függő 16 bites lebegőpontos operációra képes.") -
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
Amennyiben minden, te tényleg minden problémára igaz lenne, hogy csak egy típus létezik, egy megoldási úttal, igazad lenne. A valóság az, hogy vannak olyan területek, ahol hogy hagyományosabb értelemben maradjak, semmit nem ad plusz tíz helyiérték pontosság a végeredményhez, ellenben sokszorosára növeli a számítási igényt, lassítva a projektet, ami pénzvesztést is jelent.
-
Crytek
nagyúr
John TraVolta
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
lionhearted #15 üzenetére
Szerintem ezt gondold át még egyszer. Nem véletlen, hogy Maxwell-re nem készül Tesla kártya. GPGPU-ban csapnivaló.
Persze én nem értek hozzá, de laikusként azt mondom, hogy a 32 bites lebegőpontos számítás eldobása pont nem kedvez a professzionális piacnak. 16 bites lebegőpontos, meg 8 bites fixpontos az vagy 20 év visszalépés. -
Televan74
nagyúr
Nézd én örülnék neki a legjobban ha a 7850k -n lehetne jól játszani egy 980 vagy egy 390 társaságában. Eszem ágában sem lenne a 3770k helyett 4690k venni.Ezért a második számú gépnek mennie kell.
Én a GTX980 mellett is hurrá optimizmussal váron az új AMD kártyákat.De mondom azt hogy a pascal nem érdekelne.
Főleg azért mert 1 asztali gépem marad.Így már csak rá kell összpontosítanom.A másik szobába csak egy Rasberry PI 2 kerül,windows 10 -el.Ott csak net kell meg pasziánsz néha. -
Már évek óta GPGPU felé megy a cég, nem értem a rácsodálkozást. Ez nem jelenti azt, hogy játszani nem lehet rajta...sőt.
-
törölt tag
Ez inkább hangzik valami segédprocesszornak egyszerű cél feladatra mint GPU-nak.
Ezzel már nem fogunk szerintem asztali PC-ben találkozni.NSA csapkodhatja a térdét, hogy lesz elég számítási kapacitásuk amivel egy repülőtér kamerarendszere ki tud szűrni bárkit aki gyanúsan viselkedik, vagy 128-ad. ágon rokona Oszáma bin Laden-nek.
-
schwartz
addikt
Ha jol ertem az uj fejlodesi irany 2x2≈4. Cserebe viszont majd termeli az aramot. Az mar igen!
-
Crytek
nagyúr
Akkor inkább megvárom ezeket és mégse lesz 380X.
-
Yutani
nagyúr
Alapvetően én is ár/teljesítmény és/vagy teljesítmény/fogyasztás szempontból mérlegelek, csak mióta AMD rendszerem van, inkább AMD kártyát teszek bele, mint Nvidiát. Lehet, ez hülyeség, de úgy érzem, hogy így a jó.
Ha Intelem lenne, akkor kb. mindegy lenne, valszeg azonos teljesítménynél a kisebb fogyasztásút venném, akármilyen márkához tartozzon is.
-
Geri Bátyó
addikt
Lehet, hogy én látom rosszul, de ez a folyamatos butítás nem jó irány. Az NVidia mindent feláldoz a sebesség oltárán.
Komolyan mondom, ez már lassan olyan, mint a logarléc: 2x2=3.86, kis közelítéssel 4.Azért veszek ATI/AMD kártyát évek óta, mert inkább a fejlődést és nem a visszafejlődést támogatom. Lehet megszólni érte.
-
DX11/12 vagy felhasználói compute programokban lesz ennek előnye?
Úgy értem, hogy van olyan része a játékoknak, vagy pl. video transzkódoló progiknak, ahol elég a kisebb pontosság?
-
Nekem mindegy az utiterv csak eros cuccokat dobjanak ki a piacra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Pascal menetrendszerűen érkezik, és azt is tudni, hogy speciálisan a deep learninget célozza.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LEGO klub
- SONY LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 180SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest