Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Srodney

  senior tag

  igen,az igp-k bevezetésével átveszik a belépő szintű kártyák helyét,ezért biztosan tovább szűkül a piac,de az nv és az amd érdeke is megtartani ezt és a fúzió mellett biztosan fognak energiát fektetni abba hogy a maradék közép és felsőkategóriát továbbra is megtartsák vagy újrafelosszák,egy darabig tehát szükül a vga piac már nem fognak annyi kártyát eladni,ezért én minőségbeli javulást várok...

 • Pinky Demon

  addikt

  Az asztali termékekbe eladott 16 millió VGA esetében az AMD 40,8%-os, míg az NVIDIA 59,2%-os részesedést szerzett, ami az előző negyedév 40,6%-os és 59,4%-os eredményeihez képest nem túl jelentős változás.

  Ez azert meglepo latva az nV utobbi evekben torteno szerencsetlenkedeset (egy-ket jobban sikerult darabtol eltekintve). Nagyon el meg az emberekben ha videokartya, akkor nVidia :(

 • Neovenator

  aktív tag

  Ők valószínűleg nem követik figyelemmel a tényleges változásokat. :)

  "The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

 • Pusztitusz

  tag

  az AMD, illetve az NVIDIA részesedése rendre 54,6%-on és 45,4%-on állapodott meg

  Ezt igy kell irni b+ : az AMD, illetve az NVIDIA részesedése rendre 45.4%-on és 54.6%-on állapodott meg.
  Szep amd mosdato cikk. :C :C :C

  My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?

 • Dassler

  őstag

  Azért az AMD elég szépen feljött az utóbbi időben. Az utóbbi egy évben rögzült a kb 60-40-es arány, ha jól rémlik. Amúgy nem rosszak az NV kártyák, pontosabban relevánsan nem rosszabbak, mint az AMD, ugyanazért a pénzért, úgyhogy ki mit. Amúgy meg ezen eladások jelentős részét gondolom ugyanúgy a brand PC-k adják ww, mint az iparág jelentős részében, ott meg ki milyen szerződést köt, a vas számít a legkevésbé, ha nincs számottevő difi két termék között.

  [ Szerkesztve ]

  Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Javítva. Nem feltétlenül kell szándékosságra gondolni. Kb. két tucat táblázat mellett örülök, hogy ha az adatokat ki tudom olvasni belőle.

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • shteer

  félisten

  vagy ők azok akik használni akarják arra amire való :P

  G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

 • shteer

  félisten

  biztos sok a linux felhasználó :))

  G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  A mobil piacon igen, de az asztalin kevésbé számít ez a szerződéses rész. A legtöbb termék esetében viszonylag egyszerű több VGA-ra felkészíteni a rendszert.

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • TGWH

  őstag

  Jajj szegények, hogy oda ne rohanjak... a tegnapi, vagy pár napos ,,kevesebb procit vesznek a népek'' szöveggel együtt. Csak azt ne mondják, hogy éhbérért kell dolgozniuk, meg hogy örülnek ha a minimális bérek kifizetése után még akad egy picit a tejbe aprítani :D
  Válság van (mert ugye ha azt mondják válság van akkor válság van, még akkor is ha nem látod), ez is közrejátszik.

  Arra gondolom még véletlenül sem gondolnak, hogy ha talán nem fél évente adnának ki újabb terméket, hanem mondjuk két évente, - akkor a játékkészítők is hozzájuk igazodva több időt szánnának egy minőségibb játékra - az sem rossz, mert sokkal többen megvennék, igaz nem lenne folyamatos a profit, és lehet nem telne annyi luxusautóra...

  Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

 • priti

  addikt

  Most kéne eladniuk az erős IGP-t, hogy a szoftveres fejlesztőket maguk mellé tudják állítani, hogy erre optimalizáljanak erre nemhogy nem nő, de brutális mértékben és sebességgel esik az eladásuk, mert csak simán tőkéből árat csökkentett az NV és mindezt hagyják. Amatőr egy cég ez az AMD. Semmieszűek. A kezükben van az ász, erre eldobják. Nem lesz itt semmi ebből az IGP-ből, mire eleget eladnak már elfogy az ereje ahhoz, hogy versenyképes szoftvereket fejlesszenek rá.

  Hardverlesen

 • priti

  addikt

  látod mondtam, hogy nem fogják tudni eladni az IGP-t, tudtam, hogy elszarják ezek a lúzerek. Egy árcsökkentés és szevasz, ennyi volt. Az egész vezetési struktúrát át kéne gondolni úgy ahogy van, mert bénák. Mindig csak futnak, ha saját maguk után az se számít. á

  Hardverlesen

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Itt sokkal komolyabb gond van, mint az látszik. Ha az AMD nem csinálja meg a Fusiont, akkor nem tud részt venni a rendszerszintű integrációban, és az annyit jelent, hogy a növekvő piacokról egyszerűen kiesnek. A VGA-piac egy szűkülő szegmens, és itt egyértelmű cél lett a profitmaximalizálás, legalábbis az AMD-nek. Az NV azért nem így játszik, mert nekik ezzel a stratégiával jelentősen csökkenne a befolyásuk. A jelenlegi 17,5%-os részesedésük a JPR 140 millió GPU-t feldolgozó adatai szerint negatív csúcs. Ha nem csökkentettek volna drasztikusan árakat, akkor még jobban esne a részesedésük. Az integráció ellen nem lehet védekezni, csakis integrálással. Az NV-nek ki kell várnia a Windows 8-at, hogy platformot kínáljanak.
  Az árcsökkentés nem értékelhető reformja a VGA-piacnak. Rövidtávon jó, de hosszútávon ez üzletileg nem működik. Sokkal komolyabb változtatás kell, mert az árcsökkentéstől a dGPU-kat nem lehet olcsóbban előállítani.
  A részesedés megtartása sok szempontból is fontos. Ez a negyedév a körülményekhez képest jól sikerült az NV-nek, de még így is vészjóslóak az elemzők. [link] - képzeld mi lenne, ha nem sikerült volna jól. Hosszútávon az NVIDIA-nak is az integrálás a megoldás. Mind üzletileg, mind stratégiailag.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • T_Stark

  őstag

  Hiába csökkenti az NV a mobil GPU-k árát, mikor nagyrészük elolvad :W
  Kíváncsi lennék valami statisztikára hogy hány NV és hány AMD GPU-val szerelt laptop döglik meg X idő alatt :U
  Én már kiábrándultam az NV-ből, a játékfejlesztőket lefizetgetős dolgaikkal meg csak tetézik az egészet :(((
  Már csak elvből sem kéne tőlük semmi...

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Már egy ideje nem szállítják a hibás GPU-kat. A mostaniakról nem szólnak tömeges elhalálozást firtató hírek.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • Devid_81

  veterán

  Nem csoda, ha nem győzik megvenni, talán nem kellene 1 év alatt két generációt kifuttatni.
  Közben az egész játékipar egy helyben ücsörög, mert már régen beérték mindenben a konzolokat.

  RoboKaland, Természettudományos Robotika szakkör és tábor -- https://robokaland.eu/ --

 • priti

  addikt

  Az integrálás kontraproduktív ha a szoftveres oldalon decentralizálják a fejlesztőket és mivel nem tudják eladni ez történik. A vásárlónak semmi előnye nem származik belőle ha nincs tömeges eladás és a szoftveres oldal nem lát profitot az optimalizált szoftverfejlesztésben, azaz nem kap rá szolgáltatást. Így csak egy gyenge VGA, semmi több. Ami ma növekvő piac holnap már a semmi lehet. Csak egy picivel olcsóbb a vételkor, nem olyan nagyon sokkal. Az NV-nek hála, most éppen drágább :DDD tényleg egy vicc, de 1 év és a gyengén optimalizált szoftverek miatt a gyors követők már negatív reklámmal telenyomták a netet "már kevés" jeligére, és bejön az integrálás óriási hátránya, (végig lehet mondani, hogy miért, de a lényeg), hogy használtan eladhatatlan, sokkal-sokkal nagyobb az értékcsökkenése. A leghülyébb, akinek lövése sincs a számítógépről is ismeri, hogy "azt nem", lehet hogy helyette vesz egy méggyengébb VGA-t, de "azt nem." Szóval a lelkesebbje aki belefut, majd elbukja a vételárának a 80%-át könnyen lehet, hogy utána mégegyszer nem vesz, vagy ami mégrosszabb, mivel nem tudja eladni a régit nem vesz újat, szenved a régivel, másra költi a pénzt, gyenge gépe marad, új szoftvert sem vesz.
  A win8 túl van spirázva. Egy képtelenséget várnak el tőle ill. a fejlesztőitől, hemzsegni fog a hotfix-ektől az első pillanattól kezdve, az egyszeri felhasználó számára egy átláthatatlan fekete halál lesz a gép, a legkevésbé sem hiszem, hogy az NV nagyot tud majd dobbantani vele. Nem lesz jó a híre. Látom a gömbben. Érzem az erőt Luke. :)

  Hardverlesen

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Egyelőre a fejlesztők oldaláról ez nem látszik. Részletezem az aktuális ökoszisztémát, amit pár hónap alatt sikerült kiépíteni:
  OpenCL: ArcSoft TotalMedia Theatre, Corel WinDVD, ArcSoft ShowBiz, Corel Digital Studio, Cyberlink PowerDirector, vReveal MotionDSP, a Sony Vegas Movie Studio HD, ArcSoft MediaConverter, Viewdle Uploader, ArcSoft Webcam Companion
  DirectCompute (5.0): Windows 7 drag&drop transcodere, Cyberlink MediaEspresso, Cyberlink PowerDVD, Cyberlink MediaShow.
  Az OpenCL-es progik mind heterogén módon kezelik a Llano. Természetesen a legújabb verzió kell, mert a régebbi nem ismeri az APU-t.
  Profiknak GPGPU holmi OpenCL-re: Rovi MainConcept, Sony Vegas Pro, ArcSoft Panorama Maker Pro, Corel VideoStudio Pro, eyeon Fusion
  Cégeknek a prezentációra ott a ViVU, szintén heterogén módon programozott OpenCL-es alkalmazások.
  AMD APP-re (korábbi ATI Stream) épülő GPGPU programok: A"s VideoConverter, ATI Transcode Converter, ATI XCoder, Roxio Creator, Roxio MyDVD, Adobe Premiere Pro CS4, Microsoft Expression Encoder 3, ElcomSoft Password Recovery, Elcomsoft Wireless Security Auditor, RAR GPU Password Recovery, PhotoShop CS4, Accent ZIP Password Recovery (ebből van OpenCL verzió is), Elcomsoft iPhone Password Breaker, DenoiseMyImage Professional, Pyrit (van OpenCL verzió), HDR Expose (van OpenCL verzió), Accent OFFICE Password Recovery 5, Dolphin: Nintendo Wii/GC Emulator (OpenCL-re), ImageMagick (OpenCL-es), Phaseone Capture One 6.0 (OpenCL), Xilisoft Video Converter, ImTOO Video Converter, 4media Video Converter, AVCWare iPhone Video Converter, AVCWare iPod Movie Converter
  Játékból van CTM felületen kezelt Shogun 2, ami az AI számítását átrakja a Fusion IGP-jére. DirectCompute-alapú fizikai számítás a DiRT 3-ban.
  A szoftveres oldal tehát nagyon rákapott az egész heterogén és GPGPU programozásra. A Microsoft is készíti a C++ AMP felületet, mert a piac erre megy, és ebből nem lehet kimaradni. Az OpenCL-C++ AMP harc most olyan, mint régen az OpenGL-DirectX harc volt. Persze a C++ AMP késésében van, így minden rendszerre meg lesz nyitva, de nem nehéz ezt pár év múlva korrigálni. Megszoktuk már, hogy az MS hogyan játszik.
  Ráadásul az AMD egy versenyt is hirdette a fejlesztőknek, hogy írjanak OpenCL-es programokat. Több százan jelentkeztek, majd ősszel lesznek az első bemutatók, és díjazások (50000 dollár az összdíjazás, és két kategóriát vizsgálnak: innováció/sebesség), bár itt sokat arra kérik az AMD-t, hogy hosszabbítsa meg a verseny idejét, még nem tudni, hogy mi lesz a döntés.

  Évek óta érezhető a mobilizálás, és a miniatürizálás trendje. Az integrálás visszaesése pedig már csak abból kifolyólag sem várható, hogy az Intel új alaplapi (thin Mini-ITX) és mobil (ultrabook) szabványai megakadályozzák a dGPU beépítését.

  Az NV-nek nincs más választása mint a Win8-ra való építkezés, ez az egyetlen esélyük, hogy újra részesei lehessenek a PC-s platformok zsíros piacának. Az Intelnek túl nagy a hatalma a piacon, és ha ők azt mondják, hogy nem kell dGPU, akkor az sajnos az úgy is lesz. Nem véletlenül tervezik úgy az új szabványokat, hogy fizikai képtelenség legyen beépíteni egy dGPU-t. Ráadásul az AIO szabványosítási bizottságából az AMD az egyetlen aki ez ellen van. A nem kevés számú OEM-gyártó helyesli az Intel lépését. Bár még nincs kihirdetve a végleges speckó, de az AMD az Intel-HP-Acer-Dell-stb. akarata ellen nagyon kevés. Ez nekik üzlet, nekünk meg szopás, de általában megszokott, hogy a felhasználók húzzák a rövidebbet. Az NVIDIA pontosan ezért tervez saját processzort, mert látják, hogy a VGA-piac visszaesése megállíthatatlan, pár hónapig az árazás minimalizálásával lehet csökkenteni a visszaesés jellegét, de ez hosszútávon nem üzlet, már csak a profit miatt sem. Mint írtam, az integrálásra integrálással lehet csak válaszolni.

  [ Szerkesztve ]

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • priti

  addikt

  "Ez nekik üzlet, nekünk meg szopás."

  Ezt a mondatot kell megragadni a tökénél. Mi vagyunk a fogyasztást képező kereslet, ami nekünk szopás az nem üzlet piaci versenyben. Amit írsz azt egyetlen piaci helyzetben lehet megcsinálni, az pedig a monopol helyzet. Egyébként lehet játszani a kereslet "rugalmatlanságával" , játszanak is néha, de ez játék a tűzzel. A vásárlókban leképeződő hasznosság érzetet egyre kevésbé képes a modern marketing megnövelni abban az esetben, ha negatív tapasztalat van a háttérben egy termékkel kapcsolatban. Az embereknek már a könyökükön jön ki a reklám, nincs bizalmuk bennük. Egyszerűen beárazzák a terméket a virtuális fogyasztói kosárban a negatív tapasztalat után az alacsonyabb hasznosság szerint és ha fölötte van az árképzés nem veszik meg, esik a fogyasztás, túlkínálat jön és esik az ár. A piac visszanyal ám nagyon hamar versenyben ha kicseszel a vásárlókkal. Mindenki szeretné monopol helyzetbe hozni magát, de ez már csak álom. Még ha az egész piacot megszerzi is dőlhet egy pillanat alatt, lásd alapanyag bányászat. Akad itt egy pár ritkafém is ebben a viharos biliben, de ez már messzire visz.

  Azt nem kétlem, hogy van átgondolt koncepció százszám a win8 köré, de a felhasználói szokások rugalmatlanok, az emberek lusták megtanulni új célszoftvereket használni. A win8 híre olyan semmiken fog elszállni, hogy nem megy a torrent kliens rendesen vagy hasonló, hülye példa, de szerintem érted mit akarok mondani.

  Hardverlesen

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Miért, az Intel nincs monopol helyzetben? ~80%-os részesedés már eléggé az. :)

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • priti

  addikt

  De mennyire hogy nincs, még 100%-os részesedéssel sem lenne abban. Megszivatnák a gyártást input oldalról, nem tudná megtartani a piacot mert nem tudná kiszolgálni, betörnének. Túl zsíros ez a husi ahhoz hogy egy kézben legyen. Az a baj a piaci részesedéssel, hogy az egy dinamikus adat, csak a múltra vonatkozóan van adekvát értéke, igazából tökmindegy kinek mennyi amíg van termék ami alternatívát képez a másikkal szemben. Addig ez kőkemény verseny. Nem lennék a kicsik helyében persze, de és mindig ott a de azért még nem csak az Intel van a világon. Túl nagyra nő, túl kapzsi lesz és megszívja. Uncsi, de mindig így van.

  Hardverlesen

 • Abu85

  HÁZIGAZDA

  Jelenleg a piac úgy ugrál, ahogy az Intel diktál. Ha ez nem monopol helyzet, akkor semmi. Az AMD-t is nagyon egyszerűen leszavazták az új alaplapi és mobil szabványok esetében, amikor a VGA beépíthetőségének szükségességére hívta fel a figyelmet. Ennyit tesz az, ha monopol helyzetben vagy. Nyilván a versenytársak egyes piacai alól nem szép dolog kihúzni a talajt, de megtehetik. És mi mit tudunk tenni, ha megteszik?

  A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

 • priti

  addikt

  Te a klasszikus logikával gondolkodsz és a felszínt értelmezed. Ide releváns logika kell és tudni kell hogy működik a világ, mert az Intel böszme nagy.
  Lehet egy vállalat gazdasági ereje tízszer akkora, mint mondjuk Magyarországé akkor is csak pénze van és nem lehet saját zsoldos hadserege így végsősoron a vállalatok nemzetekhez kötöttek, gazdasági hadseregek ugyan, akik bárkit támadhatnak, de nemzetekhez kötöttek, mert csak nemzetek tudnak erőt mutatni ott, ahol a pénznek nincs ereje. Rengeteg pénze van, de a pénz a gyártásban nem ér semmit, csak a nyersanyag, pénze mindenkinek van, a konkurenciának is. A globalizált gazdaságban egy pillanat alatt kiderül, hogy milyen pici ez a föld bolygó, amikor kevés helyen fellelhető nyersanyagok bányászatáról van szó. (Aminek bányászata ráadásul szörnyen mérgező így politikailag nehezen vállalható, de ez még mindig mellékes lenne ha lenne sok helyütt, de nincs.) A lelőhely röghöz kötött és itt jön képbe a területi integritás, azaz a politika. Ez csak a felszín amit vizsgálsz, a termékek vonatkozó minőségi szintje, vagy a vállalat gazdasági ereje hogyan korrelál a piaci lefedettséggel és annak megtartásával. Valójában amikor piaci részesedésről beszélsz, akkor az óriási gyártási kapacitás ellátásához szükséges ritka nyersanyagok birtoklásáról is beszélsz egyben és itt van az igazi meccs. Erre próbáltam célózni. Hogy mit tehetnek meg az nem csak a piaci részesedéstől függ.

  Mit tudunk tenni?
  Nem adunk el nyersanyagot, vagy csak kvóta szerint adunk el, vagy drágábban adunk csak el majd bedobjuk a termékünket. A piacot birtokló nagy gazdasági erővel rendelkező vállalat árcsökkentéssel próbál tönkretenni, kiszorítani, hogy ne tudjunk betörni a piacra. Igen ám, csak mivel árat csökkent növeli az eladását világszinten és nem tudja pótolni a kínálatot, mert nem tud eleget gyártani nyersanyag híján, vagy csak borzasztó drágán tudja pótolni a hiányt amin rajta veszít, hiszen az eladási áron is bukik meg a nyersanyag miatt a gyártási költségen is, így beenged a piacra, paktumot köt és átad 20%-ot, megtart 80%-ot és mindenki örül, ő is jobban jár, vagy a hozzá kötődő nemzet hadseregével megtámad és elfoglalja a lelőhelyet.

  Hardverlesen

Hozzászólok Aktív témák