Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
szazbolha #508 üzenetére
Mi az hogy hiteles? Épp fent írtam le, hogy ha nem valljuk be akkor nincs dologgal mit lehet szerinted kezdeni? Szerintem pont semmit. Én mondjuk a Guardian -t
hitelesebbnek tartom, mint a többit (az Edward Snowden ügy óta azért esetleg előbb elhiszem nekik, mint mondjuk a Telex-nek, vagy az Index-nek.). Itt azért írnak erről. Ha az a hiteles, hogy majd maga Hulio mondja ezt ilyen nem is lesz.
Pont erről beszéltem. (Ugye az azért sántíthat, hogy ha ennyi helyen felbukkant a probléma (És nem csak Magyarországon, akkor esetleg valami lehet benn?)) -
-
hallador
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #506 üzenetére
Nyilván, ha nem vallom be és bizonyítani sem hagyom mert csak én tudok róla akkor kitől várod el, hogy bizonyítani tudja?
Érzed hogy maga a cég is elismerte, hogy Magyarország az ügyfelek között van. És pont nagy százalékban ellenz~ki újságírókat találtak meg. Nahát. Ez Max a fekete öves kormány katonáknak nem sántít.
Tehát aszerint amit itt írtál a Kádárista felfogás, ha nincs akkor nincs is vele baj tok jó végkövetkeztetés. Holott van, csak nem mondjuk el senkinek.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
szazbolha #505 üzenetére
Sőt, mintha az első napon még úgy szóltak volna a Telex, 444 címei, hogy egyértelműen a kormányt nevezték meg felelősként, a nap végére ez módosult "akár a kormány is lehet" stílusúra - és azóta is is maradt ugyanez.
Ha már bevágtak ide jó pár cikket a baloldali sajtóból, akkor itt van egy a másik oldalról: [link]
Lényeg az utolsó mondatban, szépen felsorolja a külföldi beavatkozási kísérleteteket, szerinte ennek a része a Pegazus-ügy is. -
hallador
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #502 üzenetére
De.
-
hallador
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #499 üzenetére
Ajánlom a partizán csatorna Simicska részét. Szépen elmondják micsoda úriember ez a Vitya fiú.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GhanBuri Ghan #499 üzenetére
Itt egy link a hirado.hu-ról... https://hirado.hu/kulfold/cikk/2019/01/14/kemszoftver-es-egy-beosztottja-buktatta-le-mexikoi-drogbarot
Na őket aztán nem lehet azzal vádolni, hogy bármi módon is a jelenlegi ellenzék "oldalán" állnának, sőt...
Viszont a cikk utolsó soraiban van a lényeg:"Az izraeli veteránok által alapított programot számos alkalommal használtak latorállamok ellenzékiek megfigyelésére. A cég kiemelte, hogy céljuk a kormányok ellátása technológiai eszközökkel a terror és bűnözés elleni harchoz."
Mit is mondtak a kormányzat emberei?
...Magyarország jogállam, minden a hatályos törvények szerint történt... bla bla bla. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GhanBuri Ghan #497 üzenetére
Napi átlag öt lehallgatási engedélyt adtak ki az IG minisztériumban a pegazus botrány napvilágra kerüléséig... Ha ezt egy évre levetíted, önmagában nincs annyi "baloldali célszemély" az országban.
Idő (legalább idő) kell hozzá, de biztosan lesznek még újabb nevek.Lölö meg csak egy kirakat figura, szót se érdemel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah igen, már meg is feledkeztem róla!
"...
Mint írják: Aszódi Attila, még a kormány tagjaként, 2018 végén lett célpont, ekkoriban felettesével, Süli Jánossal folyamatos konfliktusban állt azért, mert műszaki okokra hivatkozva nem akarta hagyni, hogy lazítsanak a Paks II. projekt menetrendjén.
..." https://24.hu/fn/gazdasag/2021/07/23/pegasus-kemprogram-botrany-aszodi-attila-paks-ii/Annyi a különbség, hogy az ő esetében a 2019-ben leadott szolgálati telefont sosem vizsgálták Pegazusra, így nem lehet kijelenteni, hogy biztosan be is hatoltak rá.
Darmol:
-
dabadab
titán
válasz
CPT.Pirk #492 üzenetére
Egyébként a megfigyeltek között ott van Aszódi Attila, aki fideszes kormánybiztos volt a megfigyelés idején, szóval a helyi, meglehetősen primkó besorolás szerint "jobbos". (Másrészt meg persze valószínűleg azért került fel a listára, mert neki fontosabbak voltak a szakmai érvek, mint a párthűség).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GhanBuri Ghan #491 üzenetére
Egyébként egyszer bevádolsz vele, hogy úgyse hinném el, ha jobbosok is jelentkeznének, hogy őket is lehallgatták. Ezt én cáfolom, mert teljesen reálisnak tartom a dolgot, meg is indokoltam miért. Persze neked ez sem tetszik, így felőlem aztán gondolj amit akarsz.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Ahhoz képest mégsem értetted azt, hogy ha az újságok ugyanazt mondják, mint a pártok, akkor ugyanazon az állásponton vannak.
bambano: mesélj még erről, kérlek.
Pirk: Így van, mert te aztán olyan elfogulatlan vagy, hogy utána gyorsan alá is támasztod azt - akárkit hallgatnak le, azt biztos mind a zorbánbasi intézte személyesen. Tudod, a "független és objektív" csak neked és a fenti haverjaidnak jelenti ezt.
Á, értem, szóval a balos NGO egész nyugodtan kiadhatja a balos sajtónak a listát, ott nincs semmi adatvédelmi aggály -
FattyDove
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #486 üzenetére
k
“Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that.”
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Semmilyen indokolatlan, vagy mondvacsinált ürüggyel igazolt lehallgatást nem tartok elfogadhatónak, senki részére.
Ugye most megelőlegezted nekem, hogy nem fogadnám el, ha jobboldali érzelmű emberek jelentkeznének azzal, hogy őket is lehallgatták, kimutatta a szoftver. Erősen tévedsz és köszi, hogy előre ítélkezel felettem...
A helyzet az, hogy napi átlag 5 kiadott IG miniszteri lehallgatási engedély mellett (ez hivatalos adat) simán hihető, hogy a saját köreiket is lehallgatják, mivel közel a választás és a szoros állás miatt egyre nagyobb az eluralkodó paranoia, ki kell szűrni a rendszerre káros, gyenge láncszemeket. Biztos nem akarnak még egy Kaleta - Borkai - Szájer szintű balhét a kampány hajrában, mert hát oda kell figyelni az értékrendre...Hogy azt az 50k-s listát ki lehet-e adni valami másik szervezetnek, azt valami jogásszal beszéld meg mert ezek személyes adatok.
B.Gy. egyébként valahogy nem akarta eléggé...
Az említett személyekről meg majd döntenek a szavazóik.
-
bambano
titán
válasz
azért pont tőled hallani a véleménybuborékba való bezárást, az elég vicces történet.
"bár nekem van papírom a "formális nyelvek" sikeres vizsgájáról": nyugodtan összetépheted.
-
válasz
> emvy: bizonyára így van, bár nekem van papírom a "formális nyelvek" sikeres vizsgájáról. Neked?
Nekem is, de annyi eszem azert van, hogy ezt nem hozom fel ervkent, miutan marhasagot irok a neten
egy fony kettes azert nem egy Nature paper
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
FattyDove #481 üzenetére
Van egy rossz hírem: be vagy zárba a saját véleménybuborékodba, és kizársz minden olyan véleményt, ami nem illik bele. Nyilván mindenki, aki mást mond (a népesség nagyjából fele) azt lefizették, propagandista, vagy agymosott, bezzeg te, elolvasod a 444 és a Telex cikkeit, és felülemelkedsz az ostoba tömegen. Hidd ezt, engem nem érdekel.
Árpi2: értem, köszönöm.
emvy: bizonyára így van, bár nekem van papírom a "formális nyelvek" sikeres vizsgájáról. Neked?
De, az objektivitást mindig ki szokták hangsúlyozni a független mellett, például amikor Karácsony kitüntette a Klubrádiót. Szerintem magából és a rádióból is hülyét csinált ezzel, de hát mit értek én a baloldali politikáhozPirk: Budainak mi köze van ahhoz, hogy baloldalon semminek nincs következménye? Ő kötött szerződést a jogerősen elítélt Czeglédyvel?
Szóval akkor beismered, hogy a listát nem adták közzé, még olyan szervezetnek sem, amelyik vállalná a kényes adatok biztonságos kezelését?
Ahogy biztos vagyok benne, ha mondjuk előállna kétszáz jobboldalhoz köthető ember, hogy megtalálta a Pegazus nyomait a telefonján, azt bizonyítéknak fogadnád el. Ja, bocs, nem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GhanBuri Ghan #480 üzenetére
A Borkai-s példa lényege nem ment át. Azért írtam őt, mert aznap éppen ez volt a hír, meg az ottani hivatal falazása, ami miatt további jogi lépések várhatóak... Idehaza minden piszlicsáré ügyben bíróságra kell menni az adatok megismerése érdekében és esetenként még ez sem elég, utána végrehajtókat kell küldeni az ítélet érvényesítéséhez, mint pl. Felcsúti adatigénylések, pedig ezek nem is "titkos" ügyek... És itt rohadtul nem érdekel, hogy mi volt Wittinghoffal meg másokkal, arra volt egy ez ügyben kinevezett Budai Gyulának és pártjának 11 éve, hogy elszámoltassa őket.
A Pegasus érintettséget egyébként már napok óta ellenőrizheti bárki, az AI kiadott hozzá egy MVT nevű nyílt forráskódú eszközt amivel ellenőrizhető a saját telefonod állapota, csak egy számítógép kell hozzá meg pár parancs bemásolása a leírásból.
Szóval semmi nem tartja vissza a jobboldali érzelmű érintetteket, hogy jelezzék érintettségüket. -
válasz
-> függetlenek és objektívek, csak ez azt jelentené, mivel ugyanazt mondják, amit a baloldali pártok, a baloldali pártok is függetlenek és objektívek
Ezzel egy általános iskolai logikai teszten is megbuknal.
Egyébként az objektivitást senki nem állítja.
-
szazbolha
addikt
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
(félreértettél, hozzászólásom a ki kezdte a szakma-elhagyott direktebb "pol"-t (témáját illetően) egyenes volt, nem az ú.n. fordított beszéd)
-
FattyDove
őstag
válasz
Remélem azzal képben vagy, hogy ezzel a full sötét propagandával pont az ellenkező hatást fogod elérni, mint amilyet a főni parancsba adott. Igazából írhattál volna annyit is, hogy "gyurcsány" vagy csak simán "soros".
Így nem lesz választási krumpli.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
CPT.Pirk #475 üzenetére
Aha. Úgy látom, nem akarod meglátni a következőket:
egy baloldali (ma ez a globalista, progresszív irányzatot jelöli) NGO megállapításait továbbadta baloldali újságoknak.
(most belemehetsz abba, hogy dehogyis baloldali az AI és a Guardian, Washington Post és a Telex, hanem függetlenek és objektívek, csak ez azt jelentené, mivel ugyanazt mondják, amit a baloldali pártok, a baloldali pártok is függetlenek és objektívek)
Nem nézem meg a pontos számokat, szóval egy nagyjából 20.000-es listán találtak 300 magyar nevet, abból 16 volt köthető a baloldalhoz, és abból közzéadtak 7-et. Az ugye az előítéletek miatt fel sem merül, hogy azon a listán nemcsak 16, de mondjuk lehet, hogy 200 is a jobboldalhoz köthető, és akkor borul az egész elméletetek. Majd ha valóban független, vagy jobboldalhoz köthető szervezeteket is odaengednek a listához, és nem merül fel a "cherry picking", akkor mehetünk egy újabb kört.Ha már felhoztad Borkait, hol is van ő most? Ugyan nem merült fel semmilyen sikkasztás vagy visszaélés, a botrány elég volt ahhoz, hogy lemondjon. A baloldalon volt bárminek következménye? Gyurcsány, Wittinghoff, Czeglédy, Tóth, Gajda, Krinyó ügyeinek volt bármilyen következménye? Ez addig egy következmények nélküli ország marad, amíg visszaszavazzátok a bűnözőket a hatalomba.
hallador: nyilván átsiklottál afölött, hogy a várban nem adták vissza a kisajátított lakásokat, cserében a bérleti jog eladható volt, piaci áron, tehát aki ott piaci ár alatt bérelt, az vagy örököse a lakás eredeti tulajdonosának, vagy megvette azt piaci áron. Akarsz egy névsort a baloldalhoz köthető várbeli lakásbérlőkről? Ugyanis olyanok is vannak, szép számmal, csak nyilván ezek a nevek soha nem fognak szerepelni az általad olvasott lapokban.
Árpi2, ha megkérhetlek, mielőtt nekem felhánytorgatod a politizálást, szólj már Pirknek és halladornak is - ha nem tűnne fel, én csak válaszolok egy ideje.
Fattydove, agyhalottnak kell lenni ahhoz, hogy elhidd, nincs szükség nemzetbiztonsági okokból megfigyelésekre, és idegen országokban nem védekeznek más országok befolyása illetve a bűnözők ellen.
-
FattyDove
őstag
Pár itteni agyhalott propagandistának küldöm:
Idén felpörgette a titkos megfigyeléseket a kormány, 928 eset volt nyár közepéig
-
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #474 üzenetére
"Igen, azoknak, akik elkezdték itt a politizálást."
Megalapozott a megjegyzésed amit a kérésedhez fűztél.
Másabb szálon van egy kérdésem a topik témakörében.
Szerintetek a Netanjahu kormány eladott-e a Marokkói (muszlim,arab-) kormánynak Pegazust (hogy azzal Macront hallgassák le) ? -
hallador
addikt
válasz
Melyiknek, akik a várban egy fél újpalotai 37 nm-es panellakás áráért kapnak ajándékba több 100 milliót érő lakásokat.
Vagy annak, aki szerint a legnagyobb színészt játszó bitang nagy keresztyén megmentőt, aki szerint róla csak szépeket lehet mondani?
Melyikre gondoltál?Persze politika mentesen, mert ez csak sima lenyúlás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nézd, te nem akarod meglátni a pegzust, szóval nincs pegazus ügy... Konkrét tényeket vársz el egy olyan országban, ahol még Borkai vagyonnyilatkozatát is csak évekig tartó pereskedés után lehetett nagy nehezen megismerni...
Gondolj amit akarsz, a tények előbb-utóbb majd kiadják magukat.
-
Darmol
senior tag
válasz
CPT.Pirk #470 üzenetére
"különben már régen leközölték volna, hogy nincs és csak a baloldal / Soros / Fleto csinálja a "hisztériakeltést" "
Már bocsánat de tévedsz, mert a múltkor láttam a szemem sarkából egy "Soros újra támad" plakátot. Vagy én tévedek, és az régebbről maradt ott? Pedig újnak tűnt.
Hmmm... Legközelebb megnézem alaposabban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
GhanBuri Ghan #468 üzenetére
Visszautasítom az állításodat.
Egyébként tudtam, hogy majd abba a mondatba fogsz belekötni, úgy könnyen le lehet rázni az egész témát, pedig nem véletlen írtam neked azt a sok sort...
Ugye ha levezeted magadban a történteket, megnézed azt az összevissza magyarázkodást amit láttunk a hírekben, te sem fogsz másra jutni, mint h. biztosan megvettük a Pegazust, különben már régen leközölték volna, hogy nincs és csak a baloldal / Soros / Fleto csinálja a "hisztériakeltést". Közel vannak a választások és szoros az állás, egy ilyen lehetőséget biztosan nem hagytak volna ki a baloldal támadására.- persze ha megvették a Pegazust, akkor ezt nem lehet rákenni a baloldalra és hát nem is tették...
-
válasz
GhanBuri Ghan #468 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazok, hogy megértsd: propagandát a poltopicban nyomjad.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Bár úgy lenne.
#464: onnantól kezdve spekuláció (mégpedig politikai), hogy "Én tényként kezelem".
#467: Elfogult vagy. Aminek semmi szerepe egy szakmai fórumban. Első hozzászólásaim egyike az volt, hogy a politikai témák megbeszélésére rengeteg hely van, ez jobb lenne, ha megmaradna azon kevésnek, ahol a szakmai rész számít. Keressem vissza, hogy neked, és a veled azonos állásponton lévőknek mik voltak az első hozzászólásai?
-
bambano
titán
válasz
GhanBuri Ghan #463 üzenetére
ez már az a szint, mint amikor az egyszeri paraszt áll a zsiráf ketrece előtt a drezdai állatkertben, és azt mondogatja, hogy márpedig ilyen állat nincs.
-
floatr
veterán
-
válasz
Politika a megfelelő topicba
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Van egy érdekes stílusod, de akkor nézzük szakmai szemmel...
Ugye 11 éve létezik egyáltalán az NSO cég, aki a Pegasust árulja. Ez idő alatt OV volt hatalmon.
Én tényként kezelem, hogy megvettük ezt a programot, mert különben már közölték volna, hogy nem vettünk ilyen programot, hogy ezt csak a baloldal találta ki. Szerintem ezzel te is egyetértesz. - ugye semmilyen titkosítás alá nem tartozna egy meg sem vett szoftver, el lehetne mondani, hogy nekünk nincs...
Hogy konkrétan ki adott utasítás a program megvételére azt csak tippelni lehet, mivel erről hivatalos tájékoztatást akkor sem adhatnak, ha egyébként a nemzetbiztonsági bizottság megtalálja valamilyen bújtatott formában a korábbi évek elfogadott beszerzései között, mert védett adat.
Szóval ezen a ponton csak azt lehet feltenni kérdésnek, hogy vajon van-e elég tökös ember a kormányban, hogy OV beleegyezése nélkül beszerezzen egy ilyen kaliberű szoftvert.Tehát, van egy Pegazusunk. Hogyan lehet használni? Viszonylag ritka megoldás, hogy nem csak bírói engedéllyel, hanem igazságügyi miniszteri engedéllyel is. Ez utóbbival van a probléma.
Bírói lehallgatás engedélyezése esetén a dolog úgy működik, hogy a lehető legkisebb elégséges megoldást kell alkalmazni (ez törvényi előírás), ez gyakorlati példával élve azt jelenti, hogy ha meg lehet szerezni egy az adott ügyben fontos információt pl. épületbe való behatolás útján, akkor nem fogják engedélyezni, hogy mellékesen még be is kamerázzák az egész ingatlant.
No de itt jön a képbe IG miniszter, aki a végrehajtói hatalmi ágban dolgozik, mint politikai kinevezett... Ráadásul felmerülő panasz esetén ő maga döntheti el, hogy a lehallgatás jogszerű volt-e. Ami törvény ezt lehetővé teszi, azt már 2016-ban elítélte a Strasbourgi EJEB, ahol azóta is több ügy van folyamatban ezzel kapcsolatban.
Azt megint csak találgatni lehet, hogy az IG minisztérium vezetője önként, vagy felsőbb utasításra adott ki lehallgatási engedélyeket, a szükséges feltételeket tartalmazó törvény megfogalmazása miatt gyak. bárki jogszerűen lehallgatható. A problémás időszak alatt egyébként Trócsányi volt ott a vezető, aki erről ennyit mondott:
"Korábbi igazságügyi miniszteri munkám során a hatályos jogszabályokat mindenkor betartottam. Pegasus nevű kémprogramról nem volt és jelenleg sincs tudomásom."
Azt mindenki döntse el maga, hogy elhiszi-e ezt neki. Illetve azt, hogy a jogszabályok betartása jelent-e bármit a megengedő törvény miatt.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Pontosan, dzsihádista, meg van győződve a saját igazáról, mindenkit meg akar annak téríteni, és agresszívvá válik ellenvélemény esetén. Nézz vissza a saját és a haverjaid hozzászólásain, eleve azzal kezdtétek, hogy _nyilván_ Orbán személyesen intézte a kémvírust, holott ezt még az AI sem állította, és aki kételkedett, vagy tényeket várt, az egyből orbánbérenc. Szerintem meg próbálj egy szakmai fórumba tényeket írni, a fizetésedért pedig a Telex kommentszekciójában dolgozz meg.
-
-
-
oZone762
tag
Van egy cikk az indexen, hogy hogyan védekezzünk: [link]
A cikkben a javaslat az, hogy gyakran ki kell kapcsolni a telefont, mert a kémprogram már nem a fájlrendszert támadja, a kód csak a ram-ban található meg. Ujraindítás után idő amíg a telefont újrafertőzi a rendszer. (gondolom valami dns bejegyzést állítanak el, amit akár ISP segítséggel is megtehetnek)
Ez az infó viszont teljesen hiteltelenné teszi azt az állítást, hogy utólag bárkinek a telefonjáról megállapítható, hogy megfertőzte a program.
-
floatr
veterán
Amúgy egy kis logika/információelmélet kéne hozzá, és világos lenne neki is, hogy mi történik. Ha valami nem létezik, azt kertelés nélkül ki lehet mondani. Ha valamit nem tagadnak, de nem lehet beszélni róla, mert titok, akkor létezik. Arról ugyanis titoksértés nélkül is lehet beszélni, ami nincsen. Már csak az a kérdés, hogy a megfigyelt emberek valóban tenoristák-e, amire a válasz egyértelműen igen, hiszen az egész ellenzék a kormányzat megbuktatásán dolgozik
Tulajdonképpen az egész nemzethy oldal ebben az információcsapdában hentereg, mint kukacok a lisztben. Van egy olyan állítás, amit nem lehet jól tagadni, mert minden további információ ugyanabba az irányba mutat.
Ha végül mégis valaki rábólintana véletlenül, akkor meg lenne mondva, hogy ez így van jól. Az a legszebb, hogy egy ilyen botrányba jogállamokban kormányok buknak meg, itt meg egy vállrándítás, meg egy "na és?"Az lesz a vicces, amikor kiderül, hogy a nemzethy csapaton belüli ellenzéket is lehallgatják. Bár ezt jó eséllyel már mindenki tudja, és már régóta figyelik egymást, mint egy jó besúgórendszerben.
-
Darmol
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #448 üzenetére
Dzsihádista stílus? Anyám borogass...
Nektek aztán sokat fizethetnek a haveroddal, ha ennyi energiát feccöltök ennyi marhaság írásába. Gondolom az én adómból is megy.
Ezért mondhatom, hogy vegyétek kicsit komolyabban, és próbáljatok olyan hsz-eket összehozni amiket nem lehet alapjaitól szétkapni. Jó-jó, tudom hogy a főnökeitek megnyilvánulásai miatt nem egyszerű, de ezért kapjátok a garasokat. Hát hová lett a munkásböcsületetek? -
GhanBuri Ghan
őstag
Tévedsz, a passzív-agresszív stílus nem ilyen, az a folyamatos áldozatszerepben való tetszelgés. Mondjuk az a cancel culture alapköve, ami szintén rátok jellemző (ha már így elhelyezted magad baloldalon, akkor bizonyára beleegyezel a többesszámba is)
Egyébként attól, hogy találsz egy létező jelenséget jól hangzó névvel, és próbálód ráhúzni arra, akinek a tiedtől eltérő a véleménye, attól még nem lesz igazad - ezért is lenne jobb a témánál maradni, és nem behozni a politikát illetve a másik minősítgetését.
Az utolsó mondat önmagában is érdekes, na ez már tényleg dzsihádista stílus. Érdekes gondolatkísérlet lenne kihúzni a szövegekből a konkrétumokat, és úgy visszaolvasni. -
bambano
titán
válasz
GhanBuri Ghan #446 üzenetére
amit csináltok, azt úgy hívja a tudomány, hogy passzív-agresszív stílus. tanfolyamon oktatják.
direkt arra van kitalálva, hogy felhergelje a másikat, és akkor nem elsőként tudsz ellene disznóságot csinálni.
tehát az, hogy az ellened szóló vélemények keményebbek, az a ti ügyködéseteknek az eredménye. -
GhanBuri Ghan
őstag
Ha gondolod, szemezgetek a pro és kontra vélemények hangvételéből, ha tényleg el akarod dönteni, hogy hol jellemzőbb a politikai vélemény sulykolása.
Ugyanígy tudok mutatni olyan cenzúrázott tartalmat a Facebookról, ahol művészet lenne felfedezni ordas baromságot. (max a politikai tálibok részéről, ugyebár) És olyat is, amelyik baloldali, és egyben ordas baromság, mégis maradhatott a helyén. -
-
-
-
-
válasz
szazbolha #437 üzenetére
"Nos..,. aki a következtetést nem tekinti ténynek, az nyilván troll, és egy szük csoporthoz tartozik, amely nem fogad inputot. "
Nem az a baj, hogy nem azt gondolod, amit mások, hanem hogy van bizonyíték, van magyarázat, és akkor sem - nem tudod cáfolni, csak NEMNEMNEMNEMÚGYVAN
Na ettől leszel troll@Cpt. Pirk : Ez is jó, hogy egyáltalán miért titkol az általunk fenntartott állam bármit a polgárok elől. Ez már magában kiveri a biztosítékot.
-
szazbolha
addikt
válasz
CPT.Pirk #435 üzenetére
Nos..,. aki a következtetést nem tekinti ténynek, az nyilván troll, és egy szük csoporthoz tartozik, amely nem fogad inputot. Egy másik, egy undibb buborékban él.
Én nem szeretnék ebben a szerepkörben megmaradni, így hát nem vitatom amit írsz.Elégségesnek gondolom, ha egymásközt jól megbeszélitek.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szazbolha #433 üzenetére
Annyi biztos, hogy vettünk Pegazust. Ez abból következtethető ki, hogy ha nem vettük volna meg, akkor már lenyilatkozták volna, hogy ilyen nincs az országban. E helyett mindenki terel, mikor rákérdeztek a vásárlásra.
Ha az előző 11 év történéseit áttekinted, akkor pedig nem is lepődsz meg a Pegazus ügyön... A közvélemény se lepődött meg, voltak is mindössze kb. 1000-en a miatta szervezett tüntetésen, mikor az amúgy jelentéktelen internetadó meg egész Budapestet kivitte anno az utcára... Beletörődtünk, elfogadtuk, hogy ezek ilyenek, ingerküszöbünk megemelkedett.
-
válasz
szazbolha #433 üzenetére
A világtendencia az, hogy van idióták egy csoportja, ami nem fogad inputot, akkor sem, ha tökéletesen cáfolható a baromsága.
Pegazus ügy van. Több helyen is megfogható, hogy van. A megfigyeltek között vannak magyarok. Innentől kezdve csak olyan kérdések vannak, amikre a nemzetbiztonsági bizottságnak és a kormánynak kéne válaszokat adnia. Ezt viszont utóbbi nem teszi meg, ami megint csak jelentős bizonyíték arra, hogy nem a magyar emberek érdekeit tartják szem előtt. -
szazbolha
addikt
-
-
-
válasz
szazbolha #426 üzenetére
"Valamely ország kormányzati szerve?"
Bingó. Francia titkosszolgálat, és elég sok ország hasonló szervei indítottak vizsgálatokat."Ha magyar jobbos újságíró találna bizonyítékot rogán telefonján elhinnéd?"
Ha hasonló módon lenne rá bizonyíték, el.
Ha nem, akkor nem azért, mert jobbos, meg Rogán, hanem mert a jelenlegi kormányzat már számtalan módon hazudott, tehát általában semmi mást se hiszek el nekik."Kétlem, hogy a francia nyomozás a gödöllői polgi mester miatt indult volna."
És ki mondott ilyet?Ne nézz már hülyének...
-
szazbolha
addikt
Kétlem, hogy a francia nyomozás a gödöllői polgi mester miatt indult volna.
A Magyarországi (ami neked Hungária) nyomozás feljelentések alapján indult Ez még folyamatban, nincs eredménye.
Vagyis továbbra is igaz az állításom, hogy nincs semmiféle tény vagy bizonyíték, és azt a vágyott "homokvárat" nem én építgettem, hanem azok akik érdekeltek a kormány népszerűségének csökkentésében. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szazbolha #424 üzenetére
Ha ugyan összeül a nemzetbiztonsági bizottság, akkor sem tárhatták volna a nyilvánosság elé a válaszokat.
Most jobb híján átnézik az előző évek szerződéseit, hogy nincs-e közöttük bújtatott formában a Pegasus megvásárlása. De ha meg is találják, erről sem számolhatnak be a nyilvánosság felé.
Ergó akár el is mehettek volna az ülésre a képviselők, sokat akkor se tudtunk volna meg ebben az ügyben.Az is indokolná a bizottság azonnali vizsgálatát, hogy a 10 nappal ezelőtti Hulió nyilatkozatban utalás van rá, hogy az NSO mint cég ami az Izraeli védelmi minisztérium alá tartozik, rálát arra, hogy melyik ügyfele kit hallgat le, ami véleményem szerint eléggé gáz nemzetbiztonsági szempontból. [link]
Mivel nem lehet semmiről se beszélni nyíltan, sőt, Pintér még konkrétan burkoltan meg is fenyegette a riportert mikor az a Pegazus megvásárlásáról kérdezte, így marad az, hogy elolvassuk amit a Direkt36-os riporterek nyilatkoztak, meg pl. megnézzük az AI-s cikket, ami eléggé részletesen bemutatja, hogy miként működik a Pegazus, hol vannak a szerverek, mik az IP címek... [link] Meg megnézünk korábbi eseteket [link]
hcl:
-
-
szazbolha
addikt
"A telefonokon ott a nyoma. "
Lehet nem követtem az eseményeket, de a nyilt társadalmas NGO-n és a balos német újságírókon kívül ki erősítette ezt meg? Rendőrség? Ügyészség? Valamely ország kormányzati szerve?
Indult valamilyen hivatalos eljárás a "nyomok" miatt?Ha magyar jobbos újságíró találna bizonyítékot rogán telefonján elhinnéd?
Na úhgye... Ez csak "pártállás" és hit kérdése. -
válasz
CPT.Pirk #422 üzenetére
Minek? Addig is lekötöm
@szazbolha : "Akkor sem volt és azóta sincs olyan bizonyíték vagy egyetlen tényállítás sem, amely arra vonatkozna, hogy Magyarországon ki, miért és kit figyelt meg a Pegazussal."
Arra van, hogy kit, és hogy megfigyeltek. A telefonokon ott a nyoma. Hogy ki figyelt meg, arra meg hőspolitikusaink szolgáltattak bizonyítékot, hiszen ha nem ők lettek volna, akkor azonnal össze kellett volna hívniuk a bizottságot, és nyomoztatni, hogy melyik külső erő figyel meg magyar állampolgárokat, mert ez durva külső befolyás. (Főleg, ha esetleg "Soros erői" figyelnek meg magyar politikusokat, akkor az aztán - ugye a ti logikátok szerint ez tök elég lenne.)
És ezzel azt is bizonyították, hogy nem értünk dolgoznak.
Ezek elég erős bizonyítékok? -
szazbolha
addikt
válasz
Ezekiell #423 üzenetére
Milyen következtetést vonjak le ebből szerinted?
Szerintem nem volt helyes, hogy nem vettek részt a nemzetbiztonsági ülésen a fideszes képviselők. De ettől még tény, ha lenne bármilyen bizonyíték, akkor azzal tele lenne a sajtó.
És te is azon rágodnál, és napi 28x ide linkelnéd.
De nincs ilyen. -
Ezekiell
veterán
válasz
szazbolha #421 üzenetére
Tudod mi a tény? Hogy a kormány aktívan próbálja eltussolni az egészet, aktívan gátol minden tényfeltárást (lásd nemzetbizottsági ülések), és szolíd tagadásból a "nincs itt semmi látnivaló, és ha igen, akkor sincs" magyarázatba mentek.
Ebből vond le a megfelelő következtetést, ha tudod...
-
szazbolha
addikt
Ezt a kört már megfutottuk. Akkor sem volt és azóta sincs olyan bizonyíték vagy egyetlen tényállítás sem, amely arra vonatkozna, hogy Magyarországon ki, miért és kit figyelt meg a Pegazussal.
Akik nem szimpatizálnak a kormánnyal vagy érdekük a megbuktatása illetve a 2022-es választás megnyerése azok hisznek abban, hogy a kormány ellenzékieket figyelt meg politikai célból. Köztük olyan "ellenzéki" újságírókat akik az ügy előtt még függetlenek voltak.
Ha valami egyáltalán tényként kezelhető az max az hogy egyes újságírók önmeghatározása változott meg függetlenről ellenzékire-
-
válasz
GhanBuri Ghan #257 üzenetére
"Nem, én azt szeretném, ha nem jelennének meg azonnal a hozzád hasonló politikai tálibok"
Csak a hozzád hasonlóak, mi?"Egyébként nem a baloldali véleményeket szokták rendszeresen cenzúrázni a Facebookon, ha"nem az ordas baromságokat. Arról meg nem tehetek, hogy sorosozást, gyurcsányozást, egyebeket főleg olyanoktól olvasok, akik egy értelmes mondatot nem tudnak leírni.
@szazbolha : Pont elég bizonyított tény van, bár gondolom neked az se lenne elég bizonyíték, ha Jucika lejátszaná neked a rólad készült felvételt
-
válasz
szazbolha #186 üzenetére
Komolyan ennyi a szint és meg akarod érteni?
Vagy éppen az a feladat, hogy hülyének nézz mindenkit?
"kik és miért vizsgáltak át 50.000 telefont (az enyémet miért nem?) vagy ha nem vizsgáltak 50.000 telefont akkor mi alapján mondják az 50.000-es számot?"
- Ötvenezres lista
- Arról 300 szám magyar (+36, tudod)
- Nem vizsgálták át mind az ötvenezret, mert eladta/kidobta/számot cserélt azóta/miniszterelnöké és nem lehet hozzáférni"miért nincs köztük EU képviselő, ellenzéki párt vezér, stb."
Nem tudták azonosítani, nem vállalta névvel, akármi.@<Adamsky> : Komolyan, azok a Mandiner cikkek kb. óvoda. BTW nyomj egy update-t, azóta már a helyi maffia is elismerte, hogy van ügy, meg ugye biztos a franciákat is Soros pénzeli.
-
-
Darmol
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #404 üzenetére
Nyugi, nem kell külön jelezned, hogy szalmabáb érvelést alkalmazol.
Felismerem magamtól is. -
Darmol
senior tag
válasz
szazbolha #412 üzenetére
Egyrészt attól, hogy valami nem bizonyított, attól még lehet valami nagyon-nagyon-nagyon valószínű.
Másrészt az bizonyított, ahogy #395-ben már leírtam, hogy vannak olyan emberek akik akkor is bizonyítást várnak, amikor már nincs mit bizonyítani. Következetesen figyelmen kívül hagyod a témában született nyilatkozatokat, pl. Varga Juditét is.
Ja és azt mondod, hogy a sokéves tapasztalat és a józan paraszti ész alkalmazásával levont következtetést dobjuk sutba, mert az csak hit. Nyilván tisztában vagy vele, hogy ez a gondolkozásmód igen elvont témák felé terel, pl. a létezés, az öntudat, stb. Amiknek nem sok köze van a témához. Szóval inkább hagyjuk ezt a "hit" megközelítést és maradjunk racionálisak, az emberi gondolkozás információ feldolgozásának és döntés hozásának alapjainál. -
szazbolha
addikt
válasz
hallador #411 üzenetére
Nem értem mi a bajod, de a lényeg, hogy 2 hét után sincs egyetlen bizonyított tény sem.
Tök mindegy hogy te vagy a szomszédod mit hinne el. Az csak hit.3-4 hét múlva pedig mindenki elfelejti. Jön a covid 4, pár pikáns ügy, gyermekvédelmi népszavazás, az értelmetlenné alkudozott előválasztás, és majd fogynak a százalékok.
-
hallador
addikt
válasz
szazbolha #397 üzenetére
Ez tudod milyen duma volt.
Feri 200x-ben elmondta, hogy loptunk csaltunk hazudtunk.
Majd 2010-ben jött vitya és nem mondta, majd ugyanazt csinálja, tehát nem lopnak.Igazából mindkettő kádár gyereke akkor szocializálódtak. De régen ezt úgy hívták, hogy "átvettük szocialista megőrzésre"
Az az aki megtehette lopott, de soha nem így hívták, tehát nem loptak.Nem tudom érted-e mi a baj azzal, amit leírtam.
Ha egy német mond valamit, akkor annak van értelme, lehet, hogy nem mond igazat, de 100 németből 90 igen.
Na a magyar olyan, hogy egy német beszalad szivárványos zászlóval a meccsre, akkor minden német köcsög, és megsértették mind a 15 millió magyart Usától, Japánig. De hogy a magyar kiment horogkeresztekkel, meg petárdákkal, meg a tököm tudja mivel balhézni, 3 busszal, akkor mi a válasz: de nem mindenki. (Ja hát a német rendőrök nem magyar rendőr, nem kérdez bilincs, aztán lehet magyarázni majd a cellában, miután kifizetted a beszállítás költségét.) Természetesen a rendőrök kezdték...Természetesen csak a németeknek, osztrákoknak, meg a tököm tudja kinek kell
„Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat”De ha a magyar megy bárhova, akkor tulajdonképpen még neki sértés, hogy nem állnak vigyázba, mert hát na 1000 éve Európa közepén... Bla bla bla.
Magyarországon az Ökörhugyozás is egyenes, csak úgy kell nézni.
Tele gumitörvényekkel, mint a kádár rendszerben. Mindenre van törvény, csak senki nem tartja be.
Ja akkor remélem van azért arról fogalmad, hogy akinek esze van, az nem vityának vagy ferinel fog hinni, mert mindkettő elrúgta a pöttyöst.
Lehet, hogy előbb hiszem el azt a lehallgatási dolgot egy magyar független, Német. Francia lapnak mint a magyar kormánynak bármit.
Meg vannak azok, akik mindennel foglalkoznak, csak azzal nem, hogy valami előre haladjon, na ezért van az, hogy az ország ott tart ahol.
Röviden ennyi. (meg nekem is ennyit ért meg, kb 3 percet amennyit leírtam. )
-
janos1988
addikt
Nem lepődnék meg, ha lenne kapcsolat a kettő között.
Ha én találok egy hibát és kihasználom, akkor bíróság előtt kell felelnem. Ezek meg állami háttérrel kereskednek vele az egész Földön ki tudja mióta.
Vajon miről nem tudunk még, ha egy ilyen ügy csak a jéghegy csúcsa?
-
szazbolha
addikt
Az általad elképzelt ábra lett leírva, én pedig tényekről és bizonyítékokról kérdeztem nem pedig feltételezésekről. Megértem, hogy ebben a relációban nem látod értelmét erről velem beszélgetni, hiszen 5 nap után sem tudunk többet mint kezdetben.
Ha van kedved hozzá összeszedhetjük a cikk témájában általam ismert tényeket, amit te kiegészíthetnél, amennyiben több az ismereted.
-
floatr
veterán
válasz
GhanBuri Ghan #405 üzenetére
Ezek szerint elolvastad, de nem érted
-
-
GhanBuri Ghan
őstag
Na, felbukkant a Frappáns Visszavágások Nagymestere
Akkor segítek, látom, rászorulsz.
9:48-kor szóltál hozzá először a témához, [link] és ennyire a téma IT oldalát céloztad meg: "tisztán politikai célokból törvényellenesen figyeltek meg embereket nevesebb "illiberális" államokban"
én 10:02-kor: [link]
Szívesen. -
salapp
addikt
De miért? Rezsi megvédve, benzin ár megvédve, migráció megallítva, pedofil püspökeink ánusza biztonságban, alaptörvényünk atomstabil, atomunk alaptörvény stabil, trafikunk nemzeti, stadionjaink, alapítványaink nagy számú, autópályáink hamarost megvédve, oktatásunk, egészségügyünk szárnyaló, államadósságunk 11 évvel ezelőtti szinten, bankjaink biztonságban, hitelesek az árkon innen, CSIK-CSOK, államkötvény, böbeváró, 3+3, óccó építőanyagok, occó ingatlanok, ezetőink éleslátása brüsszelbüntető.
Sose volt még ilyen jó - by Csoki
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest