- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Androidos fejegységek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fogalmam sincs. Biztos használni fogják néha, de ennek inkább elméleti jelentősége van. Nem hiszem, hogy bármilyen logisztikai feladatnél is probléma a processzálási idő. Hogy a navigálásnál előjön-e egyáltalán a gráfizomorfizmus, szintén nem tudom, de nem gondolnám, mivel a térkép adott, nem kell több félét egymással összehasonlítani. Gyakorlati jelentősége a szabadalmaknak szokott inkább lenni.

-
Kékes525
félisten
Nekem ez túl bonyolult, de gratula hozzá.

(#15) bkercso: Tehát (a sör árának csökkenésén kívül
) szerinted nem lesz gyakorlati haszna? -
-
Alchemist
addikt
Azért részletes szakmai megértés nélkül is sejthető, hogy ez a felfedezés nagyban hozzá fog járulni sok feladatra hatékonyabb algoritmusok alkalmazásához.
-
somogyib
őstag
válasz
Assimilator
üzenetére
Szerintem a számítástechnikára talán abban lehet hatással, hogy a bonyolultságelmélet az algoritmusok hatékonyságát vizsgálja: mennyi idő alatt tud egy számítógép megoldani egy feladatot, ha a feladatra nincs matematikai algoritmus.
Ha nincs algoritmus, akkor "sokáig tart", ha van, akkor "ésszerű időn belül" megoldható.Pl.: egy szám prímtényezőkre bontására nincs algoritmus, tehát csak találgatni tudunk. Azt képzeljük, hogy a számítógép elég gyors és ha találgatni kell, akkor megadja a választ "ésszerű" időn belül. De úgy néz ki, hogy nem. A "hatékony" működéshez algoritmusra lenne szükség.
...
Egy matematikai állításra három válasz lehetséges:
1. Igaz az állítás.
2. Nem igaz az állítás.
3. Soha nem fogjuk megtudni, hogy igaz-e vagy hamis.
A kérdés nem az, hogy mikor fogunk egy állításra válaszolni, hanem az, hogy tudunk-e egyáltalán.
(Fenti gondolatok agyamban elraktározott emlékek összeollózott vázlatain alapulnak
) -
A cikk alapján sajnos csak kbra értettem meg miről van szó (bár taps ilyen egyszerűen leírni), akit érdekel Iványi Antal leírása alapján közelibb képet kaphat a P, NP, NPC témakörben.
-
E770
aktív tag
válasz
Darth Sith
üzenetére
ohh, ha ezt anno 1991-ben Andrásfalvi Béla előadásán hallattuk volna "partedlivel a nyálcsorgató bizonyításhoz"
-
alevan
őstag
Amit felfogtam a cikkből: az öreg nagy ész valamiért, amit valszeg soha nem fogok megérteni.
-
válasz
Assimilator
üzenetére
Olcsóbb lesz minden. A sör is.

-
ZCoyote
őstag
válasz
Darth Sith
üzenetére
Lehet de nekem ez black magic sajnos.
-
ZCoyote
őstag
Úristen, ezt érti valaki??

-
törölt tag
válasz
Assimilator
üzenetére
Ennek a jelentősége nem direkt a számítógépekre lesz, hanem problémák feldolgozására. És ott sem a programkódra, hanem a program logikájára.
-
Assimilator
őstag
A jelentosege reszbol hianyolom azt, hogy ez mikent hathat a hetkoznapi eletre. (szamitogepekre)
-
törölt tag
Az ábrák, vagy a rájuk mutató linkek merre vannak?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) szerinted nem lesz gyakorlati haszna?