Hozzászólok Aktív témák

 • HuMarc

  addikt

  disclaimer: 8. éve járok Kapolcsra, a Művészetek Völgyébe, egyedül tavaly kellett kihagynom.

  Ha a hazai fesztiválokat kategorizálni kellene, lenne egy nagyon nagy költségvetésű, nemzetközi színvonalú fesztivál-kategória: Sziget, VOLT, Sound. Lenne egy kisebb költségvetésűm kicsit sárgább-kicsit savanyúbb, magyar fiatalnak ez is jó lesz kategória: EFOTT, SZIN. Aztán a különutas, alter-indie fesztiválok, mint a Kolorádó, Orfű, O.Z.O.R.A., de ezek mind elsősorban zenei fesztiválok, a célközönségük minden esetben a fiatal felnőttek. A Művészetek Völgye nem ilyen. Kapolcs sokkal családbarátabb, a hangsúly sem feltétlenül a popzenén van (komolyzene, jazz, blues, alter), de még csak nem is a zenén (ld. Kaláka Versudvar programjai, SZFE Globe, több színpad, délutánonként mindenféle jóga meg pilates), és a célközönsége sem a fiatal felnőttek, inkább a családok. Ezért van egy csomó gyerekprogram etc.

  Én sem szeretem a 4dl-es sört, de a sima Fóti pils 600 Ft volt a legtöbb helyen (néhány lehúzós helyen megkérték érte a 800-at, de könyörgöm, a falu táblától tábláig 20 perc séta, 100+ helyen csapoltak sört, gyanús, hogy egy ilyen lehúzós hely 50m-es körzetében találtál 600Ft-os pultot is), 800 Ft-ért már kaptál egy Keserű Méz IPA-t. Ezt csak azért hangsúlyozom ki (ahogyan azt is, hogy a kisboltban 350-ért kaptál Sopronit, 400-ért meg már IPA-t, Staroprament, Drehert, Heinekent is), mert más fesztiválokon ugyanennyit vagy többet kérnek el valami kommersz nagyüzemi sörért, Kapolcson viszont ennyi pénzért olyan sört csapoltak, ami kisüzemi, és nem valami, amit amúgy 250Ft alatt megkapsz a Tesco-ban dobozosan, hanem genuine, a bolti ára se sokkal kevesebb. Én ezt abszolút pozitív dologként értékelem.

  És ez egyébként egész Kapolcsra igaz: fajlagosan sokkal olcsóbb, mint akármelyik másik fesztivál, mégis meg lehet találni azokat a programokat, koncerteket, amik legalább olyan tartalmasan kitöltik a napodat, mintha egy mainstream fesztiválon lennél. Mondj már még egy olyan fesztivált, ahol ha már nincs aznapra jegyed, még mindig ki tudsz tölteni egy teljes napot az ingyenes programokkal.

Hozzászólok Aktív témák