2019. augusztus 17., szombat

Hozzászólások

(#1) ViharVadász


ViharVadász
(őstag)

Tetszik az ötlet nagyon. Úgyis szeretnék egy régi kedvenc filmet felhozni gépre, mert sehol nem találom az interneten.:( Csak az ára picit sok nekem.

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#2) pigster


pigster
(senior tag)

Hát, ha még a miniDV-t tudná...

ipon.hu a legrosszabb webshop

(#3) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Attól, hogy nincs rajta monitor, billentyűzet, még (cél-)számítógép...

(#4) #10691584


#10691584
(törölt tag)

Hm. Nem is rossz kütyü, kiváltképp ha még működik is :) Sosem voltam egy videob**zi, de még nekem is összegyűlt akaratlanul vagy 50 VHS kazettám :DDD Némelyik ismimnél ugyanez ezres tétel és akkor még csak lelkes amatőrök voltunk :D

(#5) kameraman77 válasza pigster (#2) üzenetére


kameraman77
(aktív tag)

miért ne tudná a miniDV-t? hiszen magát a lejátszót dugod rá, gondolom RCA-val, vagy hasonlóval, így a kamera is rádugható..

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy tud-e TBC-t.. mert ha nem akkor kuka..

én direkt erre a célra szereztem egy hirdető oldalról anno 2000 forintért egy TBC-s videómagnót..megy 3500ért egy JVC kamerát, mindkettő TBC-s (szerencsétlen azt sem tudta, hogy milyen kincset ad el) ég és föld a különbség.. igaz én gépen kódolok VHS-t.

Itt a probléma abban áll, hogy nincs monitoring.. azaz nem látom alapból - ha nem iktatok közbe egy tv-t, hogy hol jár a felvétel.. így utólagos vágás miatt újrakódolás lesz a vége..

persze nem mondom, hogy nem lehet jó, alap felhasználóknak szerintem kifejezetten ajánlott lehet...

[ Szerkesztve ]

(#6) banhammer


banhammer
(veterán)

Régi szép idő.
Hangalámondásos Rambó, Rendőrakadémia, Predator.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#7) wolfman válasza banhammer (#6) üzenetére


wolfman
(veterán)

Inkább gondolom a legfontosabb a VHS-en tárolt felvételek digitalizálásával kapcsolatban a családi felvételek, nem azok amiket már HDban is be tudsz szerezni.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#8) pigster válasza kameraman77 (#5) üzenetére


pigster
(senior tag)

Ja, bocs. Elsőre átsiklotam azon a részen, hogy "csatlakoztatni", a méreten meg el sem gondolkoztam (most sem). Azt hittem, bele kell tenni a kazettát. Ennyi pénzért már lehetne olyan...

ipon.hu a legrosszabb webshop

(#9) banhammer válasza wolfman (#7) üzenetére


banhammer
(veterán)

Az leesett nekem is.

Inkább az az érzés ahogy 10-12 éves fejjel iskola után ott ültünk a barátokkal a tévé előtt és együtt izgultunk a filmeken.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#10) V!ck válasza banhammer (#6) üzenetére


V!ck
(aktív tag)

Ó mekkora retro :)
Hangalámondásos Terminator, meg "endékáspornó" :DDD "

Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

(#11) gyulank


gyulank
(őstag)

Minek? Mi? Jó? Mi jó van benne? Mivel jobb, mint mondjuk ez? Amúgy egy videókazetta lejátszása nem olyan, mint egy CD. Még jó állapotúak között sem árt a fej állítása, meg a több fej többet lát elv alapján a videómagnó, nemhogy régieknél. Ez javíthat a minőségen, de a felskálázás nem igazán. Lényeg, hogy ezt látni, és hallani kell, meg állítani, meg tudni, hogy mit tud. Pl. volt egy ITT NOKIA videónk, ami mindent vitt, és gombokkal lehetett állítani fel le, ha nem volt az igazi, aztán lett egy nemtudom, tán LG, és szinte semmit nem játszott, de még nem is vett fel, vagy felvett de nem játszott vissza, csak a hangyafocit. Meg sokszor egyszerűen képtelen volt a lejátszásra, a szalag tekerésére, és kiadta a kazettát. És nem csak ótvar kazettáknál, hanem újakkal is ezt csinálta. Lényeg, hogy aki igazán menteni akar az jó videón, sokfejes videón, állítható videón, állítható fejes videón játssza le, és látja közben. Szerintem.

GA-G31M-ES2C(1.x)+E8400+4GB Windows 10 H 1809/17758.1 x64 Ubuntu Stúdió 19.04 x64

(#12) gyulank


gyulank
(őstag)

Óké, én is azt hittem, kazettás, mint a hangkazettás digoitalizáló :D ezt ki se javítom. DE amint látom, bár HDMI-n lehet nézni, csak kompozit bemenete van, míg azon amit én találtam S-videó, amibe talán komponens is. Ha nincs komponens bemenetes digitalizáló, és nem drágább, akkor jobb ez, mert nem kell hozzá számítógép, és oprendszer független. De ha van, akkor az fontosabb lehet. Bár nem hiszem, hogy bármit is ronthat az egyébként is rossz minőségén a kompozit, de biztos ami biztos alapon inkább minden szín külön kábelen jöjjön! :D

[ Szerkesztve ]

GA-G31M-ES2C(1.x)+E8400+4GB Windows 10 H 1809/17758.1 x64 Ubuntu Stúdió 19.04 x64

(#13) szunya1


szunya1
(addikt)

Időalap korrektor (TBC ) nélküli kütyük mind szemétbe valók, mert csúszni fog a hang.

(#14) wwenigma válasza gyulank (#11) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Mert mondjuk normalis hardveres kodolast biztosit es nem fogsz véreset hugyozni amikor a 6. kazettanal eszreveszed a linkelteddel 11 óra digitalizalas utan hogy a gyenge jel miatt nem marad mindig szinkronba egyes kodekeknél a kép és a hang. Peldaul ezert. :U

szunya1: en anno ilyen szoftveres cuccal digitalizáltam, asszem ha DV kodeket hasznaltam (nem tom milyet :B ) akkor nem csuszott el tole a hang.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#15) zed1983


zed1983
(őstag)

Egy rendkívül hasznos kis masina lehet még ez :R

zed1983

(#16) szunya1 válasza wwenigma (#14) üzenetére


szunya1
(addikt)

Jó állapotú,relatíve friss felvételeknél nem szokott gond lenni ( de az manapság már ritka mint a fehér holló ),de a jellemzően 10-20 éves kazettáknál, ami már megnyúlt és minden baja van és nem jó a szinkronjel kell a TBC áramkör.Olyan 15-20k feletti USB kütyük már rendelkeznek ilyen szolgáltatással.Az alatt én még nem nagyon láttam.

[ Szerkesztve ]

(#17) wwenigma válasza szunya1 (#16) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Akkor tizenx éves szalagavatónkat digiztem be, nem épp csodaminőségű felvétel volt már a szalagon de DV kodekkel egyaltalan nem csuszott el (mással igen) Opcionalis megoldas ilyen digizésre egyébként még egy asztali DVD felvevő és persze ilyenkor egy plussz videomagnó is kell.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#18) raskolnikoff


raskolnikoff
(őstag)

Kíváncsi lennék azért azt a minőségjavítást hogy csinálja. Meg hogy milyen a végeredmény.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#19) milszab


milszab
(senior tag)

Amúgy én is azt hittem ebbe kell belerakni a kazettát. Mondom veszek is majd 1et! :) De így...Tényleg nem sok értelme van. Beraksz a gépedbe egy tunert vagy digitalizáló cuccot, aztán mehet is.

[ Szerkesztve ]

(#20) Pöttön


Pöttön
(őstag)

Ez a téma alapból érdekel engem, van egy csomó régi családi videó MINIDC-n amit át kellene játszanom avi-ba.
Egy régebbi tv kártyával sikerült is egy párat, csak azokat a kazikat nem amiknek nincs hangja, vagy vibrál a képe.
Erre a problémára meg gondolom ez nem ad megoldást. :(

A sport a legjobb kikapcsolódás... "Főnök, ki az a Korporations?" SCII-Dio 3 BATTLETAG: Horiboy#2965 Psn: Horiboy1988

(#21) azbest válasza wwenigma (#17) üzenetére


azbest
(nagyúr)

Szerintem nem ugyanarról beszéltek.
Az hogy a pécén végzett szoftveres tömörítésnél lehetnek elcsúszások, az ismert jelenség. A dv codec valószínűleg kevésbé gépigényes, azért nem csúszott el. De ekkor még mindig arról beszélünk, hogy a forrás videóban jó a szinkron.

Viszont maga a vhs lejátszó is elcsúszhat, ha jól értem, a sérült és régi szalagoknál. Erre jó a TBC, ami korrigálja. Szóval ha már a forrás videóról sem tudja jól leszedni a műsort, akkor a pécé oldalon lehet bármi, akkor sem lesz jó. Itt egy példa videó [link]

(#22) szunya1 válasza azbest (#21) üzenetére


szunya1
(addikt)

Jól foglaltad össze, ez szokott lenni a gond a digitalizálásnál.A szinkron instabilitást, ami már a lejátszónál csúszik, szoftveresen nem lehet korrigálni.Én kismillió USB-s szerkentyűt próbáltam ki, amivel végül viszonylag szép eredményt lehetett elérni az egy AVerMedia DVD EZMaker 7 volt,amiben van TBC áramkör<15k körüli áron,a többi próbálkozás egytől egyig kuka lett.

[ Szerkesztve ]

(#23) Dilikutya válasza wolfman (#7) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Nem kimondottan mainstream, de rengeteg olyan film van, ami 20-25 éve megjelent nálunk VHS-en (hát persze, hogy a VICO filmje!), és azóta sem jött ki DVD-n. Főleg horror, akció, nem feltétlenül mozifilmek :). Sokuknál az sem segít, ha csak a hangot szednéd le róla, mivel külföldön sem létezik belőle még normális DVD sem, nemhogy HD, mert a forgalmazó meg a gyártó stúdió irodájának a helye is fel lett szántva és sóval bevetve azóta. Még hivatalosan kiadott DVD-k között is akadnak sima VHS transzferek, olyannyira nehéz normális forrást szerezni. Szóval van létjogosultsága, és vannak olyan elvetemült emberek, akik gyűjtik ezeket a remek kiadványokat, sőt, van, aki digitalizálja is őket az utókornak. Én is ismerek ilyeneket, nagyon sok elfeledett vagy soha nem ismert kincset köszönhetek nekik. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#24) jedis


jedis
(senior tag)

Én pont ezért vettem anno 10 éve egy Panasonic asztali DVD írót 60-ért !! :Y :D Igaz nem egész három hónap alatt, behozta az árát ( lagzisvideódigi ) !!! ;) :D :D :D :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#25) wwenigma válasza azbest (#21) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Nem, nem a terhelesrol volt szo. Egyszeruen csak egy adott audio+video kodek kombónál volt rendes szinkronban a kép és a hang.

TBC pedig ahogy irod.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#26) Tomcat válasza Dilikutya (#23) üzenetére


Tomcat
(őstag)

Na ja. Nekem is van egy ilyen nagy becsben tartott ládám a padláson kibélelve tele régi és azóta DVD-n sem látott VHS kiadványokkal. Kidobni nem akartam, gondoltam talán majd lesz vele valami a jövőben. Ennek már kb. 15 éve.

Tomcat

(#27) #10691584 válasza Dilikutya (#23) üzenetére


#10691584
(törölt tag)

Pl. EZ tipikus példa arra, amit mondasz. Sokáig beszerezhetetlen volt, míg végül valakik megkaparintották valahonnan a magyar szinkront és rákeverték a vhs video digitalizált anyagára. Én úgy csekély 7-8 évig kerestem tényleg mindenhol, mig ezt meg nem csinálták (természetesen n***reosok, kimás..)

[ Szerkesztve ]

(#28) Akula


Akula
(senior tag)

Kb. tavaly novemberben szépen kipakoltam a szerelős szekrényemet, mert kellett a hely a gyerek játékainak.
Elővettem a régi VHS kazikat és szépen mindegyiket szétcsavaroztam. A szalagot letekertem, leadtam veszélyes hulladéknak, a műanyagokat is szétválogattam, beöntöttem a szelektív konténerbe, a fém dolgok (rugók, felfogató lemezek) még megvannak, mert nem jutottam el a színesfém-felvásárlóhoz. Ami azokon a kazettákon volt, nekem értéktelen, nem kellett foglalkozni adatbiztonsági cécóval. Egy korszak ezzel lezárult. Majd ha kell a Robin Hood: A tolvajok fejedelme, akkor bekapcsolom az RTLKLUBot szilveszterkor :P

az erő legyen veled!

(#29) zsori_peter


zsori_peter
(csendes tag)

Na...ez már valami! :)
Király! :R

Valahol a lelke mélyén minden ember jó. Csak sajnos vannak nagyon mélylelkű emberek.

(#30) Zanik


Zanik
(addikt)

Remek kütyü. Fogja az ember a Die Hard VHS kiadványát az eredeti Vass Gábor féle szinkronnal, leszedi róla a hangot, és alárakja a legújabb BD-n lévő képanyagnak...voilá! :C

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#31) Dilikutya válasza Zanik (#30) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Ezzel már ne fáradj, elkészült. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#32) jedis válasza #10691584 (#27) üzenetére


jedis
(senior tag)

A Péntek 13 9-edik része, nincs meg valakinek normáls magyar szinkronnal ? :) Megfizetném rendesen !!!! :Y :K

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#33) Dilikutya válasza jedis (#32) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Azt anno csak feliratosan adták ki VHS-en. Narrátoros verzió van belőle, de az szerintem nem is hivatalos. Anno amikor a tv2 leadta a Péntek 13 részeket, a 2. és 9. rész kimaradt, a 2. részhez az AXN készíttetett szinkront 2-3 éve (a kimaradt Halloween részeket is ők szinkronizáltatták le), de a 9. akkor is kimaradt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#34) jedis válasza Dilikutya (#33) üzenetére


jedis
(senior tag)

:U :O :O akkor így marad !

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#35) Angel1981


Angel1981
(veterán)

Kreatív, de nem értem, hogy miért nem jött 2-3 évvel ezelőtt?

(#36) Dilikutya válasza Angel1981 (#35) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Jött ilyen már régebben is. Ez itt pl. 7 éves, és komplexebb megoldás is egyben. De ilyen kisebb USB-s átalakítókról is van több cikk a PH!-n, egyik vége USB, másik vége S-video és kompozit, közben meg egy kis elektronika.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#37) winhate


winhate
(őstag)

Nem rossz cumo de gondolom korlátozottak a képességei.

Fejállítás , encodeolás minőség állítás stb..

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#38) Dilikutya válasza winhate (#37) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Hang terén mindenképpen, ha igaz az, hogy mp3-at állít elő. Bár gyanítom, hogy nem röptében tömöríti, és kell lennie valamilyen tömörítetlen forrásállománynak is. A hardverről nem írnak semmit, bár mp3-at akár real time is rögzíthet.
Ennyi pénzért amúgy lehet, hogy egy DVD-VHS kombó lenne a legjobb, csak olyat meg már nem lehet szerintem kapni. Viszont vágni lehet H.264-et, amiatt nem kell átkódolni más formátumba. Minőségre vonatkozóan azért biztos vannak beállításai, ha nem, akkor nem ér semmit.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#39) Slade92


Slade92
(aktív tag)

Van még olyan ember aki a fontosnak tartott VHS anyagot eddig nem mentette le valahogy digitális formában?Ez a cucc szerintem elkésett egy jó 7-8 évet hogy az eladási adatok alapján ne legyen bukás.

(#40) mcs válasza winhate (#37) üzenetére


mcs
(addikt)

,,A kisméretű (139 x 60 x 32 mm) dobozhoz elég csatlakoztatni a videomagnót"

Ez csak egy digitalizáló eszköz, nem magnó, így a fejállításról nem kell lemondani. ;)

[ Szerkesztve ]

(#41) winhate válasza mcs (#40) üzenetére


winhate
(őstag)

köszi

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#42) Dilikutya válasza Slade92 (#39) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Van.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#43) vp1


vp1
(csendes tag)

Valaki segítsen és mondja meg, hogyan lehet megállapítani egy usb-s digitalizálóról, hogy van-e benne tbc.
Ja, és egy vhs videómagnóról is. Köszönet.

(#44) Akybron válasza #10691584 (#27) üzenetére


Akybron
(aktív tag)

Jó kis film. A leírás kiváncsivá tett, meg is néztem. Köszi a linket!

73&DX HA5OJN

(#45) oraihunter


oraihunter
(aktív tag)

A gyűjtők most biztosan fellélegeztek.
Bár nekem is van még pár családi VHS-em a régmúlt időkből amihez kimondottan jól jönne.

oraihunter felhasználónak 381 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!

(#46) Dilikutya válasza oraihunter (#45) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Nem új találmány az ilyen eszköz, sokféle VHS digitalizáló létezik. Az egészen egyszerűtől a VHS magnóval egybeépítettig. Vagy pl. a VHS/DVD felvevő kombó, és ahhoz sem kell PC.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#47) nfsu17 válasza jedis (#24) üzenetére


nfsu17
(addikt)

ilyet én is vettem anno, Pana DMR ES10. meglepően jó áron vannak még használtan. azt hittem már ingyen adják ezeket. itt van a szekrény aljában. kint meg még lehet van egy VHS lejátszó is. de amit akartam, azt már mentettem.
első körben egy digitális STB-al kötöttem össze scarton és annak a videójelét rögzítettem.
akkor még fasorban sem voltak rögzítős boxok (szolgáltatónál biztos nem), meg hasonlók, max analógot rögzítettek sokan a VHS-el.
ezt a dvd felvételt meg simán tudtam pc-n szerkeszteni.
aztán összekötöttem a VHS-el és mentettem ami kellett, nagyon jó minőségben.

most meg hdd-re mentem a digitális tévéadást.

bár én nem 10 éve, korábban, és nem is 60k volt, olcsóbb

(#48) jedis válasza nfsu17 (#47) üzenetére


jedis
(senior tag)

:D Nekem meg egy ES20-asom van ! Ha jól tudom, ez abban különbözik a 10-estől, hogy ezen már van Firewire bemenet, így digitális jelről is tud egy az egyben írni ! Anno a haverom is vett egy asztali írót, de ő azt mondta nem "flancol", és jó neki a Samsung is ! Aztán egyszer csak beállított a nyaralásos DV kazettájával, hogy próbáljam már meg bedigizni a Panán, mert amit ő digizett a tyamtyungon, ott mikor a görög tengerben úszkál a csaja, úgy néz ki,mintha százmillió liternyi kék temperában lubickolna ! :Y :D :D Megnéztem amit digizett, és téééényleg !!!! :Y :D :D Azért poénból megkérdeztem, hogy "NEM HAGYTÁL RAJTA VALAMI EFFEKTET ???" ;) :D :D :D Olyat nem is tud a SAMU, mondta ! :D :D Persze a Panikám fitymából kirázta a "melót" !! :K Sőtt, a fickó utána még azt is mondta, hogy a digizett felvétel, jobb lett, mint az eredeti ! :U No azért olyat még "Panni" sem tud, mondtam neki, igaz ott Firewire-vel volt összekötve Panni a kamerával !

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#49) Slade92 válasza Dilikutya (#42) üzenetére


Slade92
(aktív tag)

érdekes :D

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.