Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • BiP

  nagyúr

  Mintás cipő: Sosem érdekelt a divat, és bár nagyobb a környezetterhelése, mint egy átlag cipőnek, valahogy ennek mégis látom "értelmét". Vagyis inkább látok mögötte piacot.

  Szexkütyü: Nyilván nem arra jó, hogy fekszik a pár az ágyban, az egyiknek a kezében a telefon, és úgy tutujgatja a párját BT-n keresztül, de távkapcsolatban élőknek egy új dimenziót adhat a telefonszexnek.
  Amúgy sok hasonló próbálkozás van a témában (elborultabbak is), normális kapcsolatban élőknek ez abszurd, mégis látom, hogy vannak emberek, akiknek ez izgalmas lehet.

  Okos-zokni: Ez így hülyeség szerintem is. Cipőbe épített szenzorok esetében viszont látnám értelmét hasonló megoldásnak. (lábnyom érzékelés, futás milyensége, tempója, stb)
  Akár rehabilitációs központokban.

  Kutyacuccok: Jogos az észrevétel, aki nem törődik a kutyával, annak nem való se kutya, se egyéb háziállat.
  Viszont táplálkozást szabályozandó hasznos lehet, vagy pl. pár napos elutazás esetén.
  Bár ilyenkor egy felelős kutyagazdi megoldja a "babysittert" vagy elviszi rokonhoz/baráthoz a kutyát arra a pár napra.

  Cry translator: Pedig a babasírás hellyel-közzel lefordítható. Viszont egy anyának is sok tapasztalat és odafigyelés kell, mire dekódolni tudja, hogy melyik sírás milyen jellegű. Egy idő után rá lehet érezni, hogy most azért sír, mert ...
  (de persze ebben segítenek egyéb körülmények, pl. tudom, hogy 2 órája nem evett már, mikor volt utoljára pelenkacsere).
  Paranoiás szülőket tudom elképzelni vevőkörnek, de nem ajánlanám senkinek. Túlságosan a készülékre hagyatkozni sem szabad, főleg ha nem tökéletesen működik a cucc, akkor rossz irányba viheti el a dolgokat. (lásd GPS-szel belehajt a sofőr az árokban, mert a gép azt mondta neki)
  A konklúzióval pedig nem lehet vitatkozni: A gyereknek az kell, (azon kívül, hogy ellássák) hogy szeressék, törődjenek és foglalkozzanak vele.
  És a legnagyobb titok az egészben, hogy megéri!!!
  Aki csak plusz-minuszban tud gondolkodni, annak is megéri, mert hosszútávon kifizetődik, ill. aki meg nem hajlnadó a gyerekkel foglalkozni (csak magával), az mi a fészkes fenének vállal gyereket? Neki is rossz, a gyereknek is.

  (#24) Peter13: Ahogy említették már, majd a piac, a józan ész majd szelektál a cuccok és a vadhajtások közül.
  Bár én azt szoktam sajnálni, amikor a piac kíméletlenül elkaszál ígéretes, hasznos, és valóban jövőbemutató dolgokat is, mert az átlaghülye nem vevő rá, ellenben kevésbé hasznos cuccokból meg tömegtermék lesz.

  [ Szerkesztve ]

 • BiP

  nagyúr

  válasz Syz #41 üzenetére

  Gyors ellenpélda (végülis sajnos inkább mégiscsak példa, nem ellenpélda, csak a másik oldalról):
  Forma-1, Carmen Jordá, a Lotus, ma már Reanult fejlesztőpilótája, aki nem mellesleg gyönyörű, de ezerrel kűzd azon, hogy ne erről ítéljék meg, hanem a teljesítménye alapján.
  Erre odamegy hazánk képviseletében a riporter, aki nagy okosan annyit bír kihozni az egészből, hogy suta módon megpróbálja elkérni a telefonszámát. :W

 • BiP

  nagyúr

  válasz Syz #51 üzenetére

  Na látod, ezt én sem. Szerencsére a korosztályomban/ismeretségi körömben kezd lecsengeni, és egy értelmesebben használják. A fiatalok meg olyanok, ahogy a zombi facebookhasználót leírják a sztereotípiák, de hát ugye újszölöttnek minden vicc új, majd kinövik ők is. (remélem).
  De gondolom azzal sem mondok nagy újdonságot, hogy a fiatalok mindig is jobban mentek a trendek után (ahogy mi is fiatalkorunkban, a nálunk idősebbek meg szörnyűlködtek, ahogy rajtuk is akkoriban a náluk idősebbek, stb.stb.).

 • BiP

  nagyúr

  válasz #06658560 #76 üzenetére

  Neked vagy nagyobb hűtő kell vagy nagyobb cipőtalp :)

  Nálunk úgy csukódik, ahogy kell. Ami pont olyankor hátrány, amikor sokat pakol az ember, mert tartani kell könyékkel az ajtót, mert minden áron be akar csukódni. Ellenben sosem marad nyitva.

  (#74) Polllen: Na igen, csak míg korábban nem volt ilyen eszköz az emberek kezében, addig "muszáj" volt figyelni a másikra, és a nagytöbbség ennek eleget is tett. Így meg sokan "elcsábulnak", és inkább a kütyüt bizgetik.
  Sokféle ember van. Van, aki értelmes, és kütyüvel a zsebében is tud társaságban viselkedni, van az átlagparaszt, aki kütyüt bizget, de ha nincs nála, akkor disztingvál, és van a tajparaszt, akiről beszélsz, hogy eszköztől függetlenül nem figyel a másikra.
  A középső réteg az, akik miatt haragszunk a technológiára, mert nekik túl nagy kísértést jelent.

  (#84) Polllen: Te is tudod, hogy ez lehetetlen :)
  A technológiát okolni viszont ingyen van. :P

  [ Szerkesztve ]

 • BiP

  nagyúr

  válasz CactuS #138 üzenetére

  Ugye ennek lehet az is oka, mert nem elég alapos a doki és pont lesz*rja, és ez jó lerázós szöveg,
  de a másik oldala meg az, hogy ha kellően alapos, akkor sem mondhatja, hogy ez "biztosan" az, különben a jogászok szétszedik egy perben. Ezért ma már minden orvos óvatosan fogalmaz, mert ha kifogja azt a pácienst, akinek 1:millióhoz gyakoriságú betegsége van, amit nem vesz észre, és ő biztosra mondta, hogy ez tüdőgyulladás, akkor neki onnantól annyi, egy perben szétkapják.
  Ezért annyit mond, a jelenlegi ismereteink szerint/a rendelkezésre álló adatok szerint/valószínűleg, stb.
  100%-ra amúgysem mondhat semmit, az emberi test nem annyira egzakt tudomány (még ha azt is gondolnánk), mint az 1x1. Minden ember különbözik, máshogy reagál dolgokra, kezelésekre, gyógyszerekre, hasonló, de más tüneteket produkál, stb.

  (#146) Cifu: Vicces, hogy a telefon/SMS ma már az utolsó a listán :)

  [ Szerkesztve ]

 • BiP

  nagyúr

  válasz ZsizsiZsozsó #177 üzenetére

  És ugye azt se felejtsük el, hogy bár rábízzuk magunkat az elektronikára, szerintem a mai modern vezérléssel jobban úton marad az autó, mint 30 éve a pusztán mechanikus autók, főleg ha 2 tonnát kellett úton tartani.

  (#181) Teréz Atya: Lambo ide vagy oda, ha "sok" eszed van, és egy oszlopot átgyűrsz a fél autón (meg magadon), attól bizony semmi nem véd meg. [link],[link]

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák