Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • #06658560

  törölt tag

  A témát több részre kell szétbontani, milyen okos vacakról beszélünk.

  Vasaló, TV, rádió, világítás a lakásban- ha rá tud az ember nézni, hogy kikapcsolta-e, azzal nem tudom mivel lesz hülyébb, min három utcáról vissza menni, ténylegesen megnézni.

  Okos légzsákmellény: feltölt egy rakat adatot az aktiválás körülményeiről felhőbe. Előnye: egy algoritmus ezen paraméterek ismeretében esetleg automatikus vészhívóként is funkcionálhat, akár mindkét irányban- nem csak a mentőket hívja, a gyorsulásértékek alapján megjósolva a sérülés mértékét, hanem a balesetet szenvedettet is ellenőrizheti, magánál van-e. Ez egy esti, nem forgalmas úton bekövetkező motoros baleset esetén életet menthet, vagy végtagot.

  Okos hűtő: egyrészt visíthat, ha nem lett becsukva az ajtaja, másrészt a levegő elemzésével jelezheti, ha valami nagyon megromlott. Amennyiben a hűtő rendel, azzal az étkezési változatosságot redukáljuk le.

  Okos kutyatál: rengeteg panelblöki baja az elhízás. Mert gazdi borít neki kaját, hogy legyen elég, keveset és nem elég dinamikusan mozog, mert öreg a gazdi, nem tud aktív lenni, stb. Ilyen esetekben jó lehet, egyrészt "játszhat" a kutyával, ráveheti, hogy csak bizonyos feladatok megcsinálása esetén kapjon kaját, másrészt a túlzott energiabevitelt is megakadályozhatja.

  Okosüveg: sportolás során hasznos, mert intenzív tesedzéskor a nagyjából félóránként pár kortyot inni fiziológusi tanácsot nem olyan könnyű betartani. Megelőzheti a dehidratációt. Perce nem biztos, hogy LCD-vel és megosztással kell, de egy beépített lépésszámlálóhoz hasonló töltővel, plusz valami minimális elektronikával, esetleg e-ink kijelzővel még lehet értelme. Pláne, ha az a modul cserélhető, levehető. Persze ezt egy okosórába is lehet integrálni, s akkor a buta flaska is megteszi.

Hozzászólok Aktív témák