Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Epson nyomtatók
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Szállítja HBM4 memóriájának mintáit az SK Hynix
- Melyik tápegységet vegyem?
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
andy19770128
aktív tag
Brahibol anno nem adtam el a hd 7970 esem 6 GB rammal. A fiam gépének tetem bele. Egy szaros 1600 ryzen5 mellé. WoT ozik. Doom . EVE onlie full grafikán.
-
MMSZoli
tag
Konkrétan annó egy Riva 128-ról váltottam, mert már lassú volt (pedig tuti jól nézett ki rajta a Descent). Nagyon jó volt a videó ki és bemenet, rákötve fateromék régi (mechanikusan már nem működő) Seltron videómagnóját, tévézni is tudtam rajta.
Bementem a boltba, mondtam, ennyi meg ennyi pénzem van rá, mit tud ajánlani? TNT2-t vettem (arra már sajnos nem emlékszem, hogy rendes vagy M64-et). Már nem rémlik, melyik gyártóé volt.
Beraktam, kipróbáltam, és ledöbbentem. A Riva 128 képéhez képest is valami ocsmány mosott valamit láttam, jó eséllyel gyenge volt a RAMDAC.
Másnap visszavittem, hogy hibás a termék, mosott a képe, cseréljük ki. Csávó berakta egy PC-be ott előttem, megnézte egy 3D programmal, majd azt mondta: mind ilyen, viszont elég gyors. Hitetlenkedtem, erre elővett egy másikat, pont olyan volt. Na most mi legyen?
Mondtam, hogy ne csak gyors legyen, de nézzen már ki valahogy. Mi van még? Hát drágább...Volt még a Matrox G400 (jó drága) és a volt a Voodoo3 2000, amiből volt OEM zacskós kiszerelés (kb 10%-al volt olcsóbb, mint a dobozos). Megbeszéltük, hogy megveszem a Voodoo3-at, ha nem tetszik, akkor cserélünk Matroxra, annak tuti a képe, bár annak az árától már előre leizzadtam.
A Voodoo3 képe (256x256-os textura ide vagy oda) baromi jó volt a TNT2-höz képest. Szépek voltak a színek, a multitextúrás játékok meg kifejezetten jól is mentek vele. Meg is tartottam a kártyát, és annyira elégedett voltam, vele, hogy pár évre rá egy visszaadott Voodoo3 3500TV-t vettem a remek video I/O "kobrafejjel", 30%-al gyorsabb lett a videókártya, és 350MHz-es RAMDAC-al tűéles volt a képe is. (a Voodoo3 még itt vana szekrényben mellettem, a 3500TV-t jó áron eladtam egy gyűjtőnek, ma már a sokszorosát érné)
A DirectX fejlődése, és a már egyre kevésbé futó programok miatt váltottam csak a Voodoo-ról (eltűnő textúrák, miegymás), a legközelebbi kártyám már Radeon 8500 volt, mivel a nVidia döntötte be a kedvenc cégemet, egészen tavalyig nem is vettem tőlük semmit, jól bosszút álltam :-DKorabeli cikk, ahol a Riva 128-hoz hasonlítják a képét (bár az állítólag jobb)
[link]
Itt meg a TNT2 Ultrát vetik össze a Voodoo3-al, összességében a TNT2 Ultra nyert. Viszont konkrétan leírják, hogy mindaz amit leírtak műszaki oldalról (voodoo elmossa a texturát, meg nagyobb felbontású textúrák TNT2-n, balblabla) csak akkor látszik, ha valaki nagyítóval nézi a monitort. Én viszont konkrétan nagyon is láttam a gyenge minőségű RAMDAC hatását ugyanazon az LG monitoron nézve és nem kértem belőle.
[link] -
GreatL
őstag
Nekem volt Geforce 2 + 3dfx Voodoo a gépemben egyidejűleg. Sajnos a Voodoos játékok nem voltak valami jók. Amik meg jók voltak azokat később vagy megjelenéskor gyorsan átlapátolták D3D-re.
-
arn
félisten
Dehogy nem tudott multitexturazni a tnt twintexelt jelent, 1 passban tudott ket texurat kezelni. Most van v1-v2-v3am, de alig van egyket program, amiben hasznaltam oket, a 97-98as glideos jatekok nem kedvenceim, par kivetellel. Nagyon szuk idoszak volt.
A labjegyzetben ott a link
-
Darmol
senior tag
válasz
laposonly11 #88 üzenetére
Többiek már írták. A HD6XXX után jött a GCN. AMD arra koncentrált, mert az jóval fejlettebb volt mint az előző generáció, és az AMD-nek akkoriban nem ment olyan jól hogy mindenre legyen pénze.
-
a modern programok multitexturáztak, amire a tnt2 képtelen volt (1pass), álá vudubanshee
a riva, de hasonlóan a tnt(és ati) 16bitje ocsmány volt, ezért nyomta - juzerekkel egyetemben - az nv, hogy a jövő a 32bit (eközben vudu3-n nem volt (akkora) gond a 16bittel), sebességben meg a béka segge alatt voltál a nagyobb színmélységben (1024x768ban)
TÉNY: legtlátványosabb probléma volt, h a 256x256os texturákat eddigre meghaladta a szélesebesen fejlődőgfxjátékipar, szal az tényleg undor volt a vudun
nv "frankó" marketingel, jó gyártástechnóval (órajelek!), kompetens fícsörökkel legyalulta a konkurrenciát... tényleg beleszédült az ember a tempóba, félévente akkorát ugrottunk, mint most 1+ alatt... (gef2mx400-am volt sokáig, feljebb csak a gef4ti4200as idején tudtam kapaszkodni - mind a gef2, mind a gef3 horror árakon mentek)számtalan régi játékhoz nincs d3d patch, míg glide meg van
(persze van rá megoldás - glide emulátor, de nem ez a kérdésm hiszen te is retrozol... vagy igen?) -
arn
félisten
a v3 is mar csak a hirnevbol eles volt... ha jott vmi program, ami kicsit haladt a korral, a dolgok felet nem lattad voodoon. par honappal korabbi cuccok azert elmentek jol 32 biten is.
mai esszel felfoghatatlan, hogy ket ev alatt jutottunk el a v2tol a gf2gtsig. felreneztel, aztan mar mas volt a meno.en akkoriban parhavonta cserelgettem a cuccaimat, de egy atlagember ugyanugy leragadt vminel, keves embernek van atfogo kepe a korszakrol. voodoom speciel nem volt, de a v2ot irigyeltem utoljara - most potoltam oket, de nem maradtam le semmirol igazabol anno. a retro gepeknel is olyan szuk a felhasznalasi teruletuk, hogy szinte csak a 97-98as gepekben indokolt, utana max ha vki mazochista.
[link] -
v2 - hulladék 2d, korában csúcs 3d
v3 - jó 2d, egyre inkább lemaradófélben levő 3d (256x256-os texturák?! wtf?!)
az nv emellé orrbaszájba nyomta a 32bites színmélységű renderképességet, amit szintén nem tudott a voodoo3
az nv-n sem volt a GYAKORLATBAN használható sebességű, de a 3dfx rossz hírnevének megalapozására tökéletes volt
a többi történelem, de az nv azóta is ilyenzseniálisfélpatkány(természetesen ehez kellett a 3dfx bénázása is, totál kisiklottak a v3 után)
-
nekem v3 2000-em volt, havernak v3 3000 - és basszus, a 3000 képe élesebb volt
nem tudom h a 3500ason mégjobb ramdac volt-e és hogy az mégélesebb lehetett-e, ahoz gazdagnak kellett volna lenni ...(#76) b. ne mosd össze a v1/v2 moslék képét a későbbi voodookkal
előbbieknél a 2D kártyád képe is meghatározó volt és persze az analóg átkötőkábelesdi egyébként is rányomta a minőség bélyegét a képre
a v3 3000 simán odatehető volt a matrox g400 mellé, szigoruan IQ-t tekintve (remélem a 2D iq-ról beszélünk, nem a 3d effektek render minőségéről)
-
Raymond
titán
Nem, pontosan ugy volt ahogy arn kollega irja - a V2-nek csapnivalo volt a kepminosege, a V3 mar jo volt es az akkori idokbol az NV kartyak szinten eleg csunyak voltak de ez inkabb annam koszonheto hogy keleten szinte kizarolag csak a dzsunka gyarto/model volt amit az emberek vettek, a komoly markak jok voltak ott is, de abbol olyan 4-et adtak el osszesen az evek folyaman a keleti blokkban
-
A Voodoo 2 az jó, talánaz egyik legjobb, volt bár voltak anomáliák a 3D megjelenítéssel de nem volt jellemző, , 2 D ben és analógon jó volt.
A 3 ami és a rampage ami félrement eleinte minden szinten, mert kapkodva nyomták ki,. Nvidia lenyomta őket az új kártyáikkal és a menő drivereivel akkoriban aztán kiadták félkészen. ( Forceware vagy Nforce már nem is emlékszem mi volt a neve) Akkoriban pedig sokat foglalkoztak vele, emlékszem azért vettem a Guru-t és az 576 -t hogy mit javasolnak. még levelet is ( postait
) Írtam a technikai segítség szekcióba.
A Matrox meg más szintet képvisel képminőségben, a Gimis tanáromnak volt a gépében anno, csak néztünk. -
arn
félisten
Itt most keverve van a 3d kep minosege, az analog kimenet minosegevel.
a v3nak valoban eleg jo analog kimenete volt, a v2nel viszont idegesito volt a loopbackes megoldas a 2dnel. Sok voodoo tulaj azzal tarsitotta a 3ds kepminoseget, hogy a default tobbszorosere felnyomott gaint bamulta, aztan milyen sotet, szar a tobbi 3ds kartya helyesen beallitott kepe. Emellett fel sem tunt nekik, hogy toredek felbontasu texturakat bamulnak, es a ficsorok nagy reszet nem tudja a kartya. A v3 a sebesseget is elcsalta a texturameretekkel.
Az nv analog kepminosege 99ben inkabb atlagos vagy jo volt, de rossznak nem mondhato, foleg nem a referencia vagy nevesebb gyartoknal. A mindenfele szirszar vantak meg m64ek biztos nem hoztak ezt. A gf2gts mar minden szempontbol az elvonalba tartozott, de a gf256 sem volt sokkal elmaradva tole.
3dben viszont minden szinten messze a 3dfx elott jartak, nem veletlenul temette el magat a 3dfx - a v3 meg ok volt, utana viszont nagyon lemaradtak. a v2 volt az utolso utos kartyajuk.
-
arn
félisten
A 2000es ev masodik felenek kartyait office pcnek hasznalni eleg ongol lenne, idle annyit fogyasztanak, hogy par ev multan siman meglenne a modernebb hw ara.
a 3dfx sajat maga asta el magat, az nv sara annyi volt, hogy jobb kartyakat csinalt, es azokat felevente szorta a piacra, a 3dfx meg elfelejtett fejleszteni.
-
opr
nagyúr
Voodoo 2-vel nekem pont ellentétes tapasztalatom volt, valami gyönyörű képe volt. Utána a tnt2; Sokáig azt hittem, gyári hibás kártyát fogtam ki, aztán mondták, hogy ez ilyen.
Persze nem is olyan sokkal később meg már teljesen mindegy volt, melyik gyártótól vettél mit, ugyanolyan szép képet kaptál. -
nekem a Voodoo és a jó képminőség két különböző fogadalmat jelentett. Köze nem volt a Matroxhoz ilyen szinten,de még az Nvidia kártyákhoz sem.
Mikor a 2-t megvettem azt hittem elcsesződött a monitorom, olyan volt a kép, aztán jött hozzá valami driver amivel úgy ahogy orvosolták,de vagy 2 hónapra rá, hogy megvettem a kártyát. -
MMSZoli
tag
Valójában csak azt nem értem, hogy a driver-ek frissítésének a dátuma 5-6-7 év után miért olyan fontos, ha működik a kártya? (az indoklás szerint office PC-nek. De ha van működő 32 és 64 bites driver, akkor mi hiányzik? Nem értem!)
Ha pedig a DX12 miatt nem megy a DX11 kártyán a game, azért az elég logikus.Én annó azért kellett hogy lecseréljem az "imádott" 3DFX Voodoo 3 3500TV kártyámat (egyébként nagyon brutál, saját tuner, video in/out mint a Riva 128-on), mert a játékok többsége rosszul (grafikai hibákkal) vagy sehogy nem futott rajta, pedig a kraft alapján mehetett volna, csak nem volt friss driver. Arról meg az Nvidia tehetett! Nem is vettem Geforce-t 10 évig :-)
(A Voodoo képe baromi jó tűéles volt, összevethető a Matrox kártyáival) -
Dragon3000
nagyúr
Hsz vége, nem 1 év után, hanem év közben se nagyon kapott támogatást, ezért is írtam, hogy évi 1 max 2 driver számomra nem támogatás. Nem tudom, hogy pontosan ez a megoldásuk hány drivert élt meg, de őket ismerve ez se többet, mint 2, intel oldalán 2018.12. havi amd driver volt utoljára felrakva.
-
válasz
Dragon3000 #70 üzenetére
Richlandnél nem jött sajnos 3 évnyi driver sem, megjelenés 2013. 06. hó, utolsó whql 2015. 07. hó, utolsó béta driver 2016. 03. hó., mindegyik Windowsra ezek vannak. Peches APU széria.
Többiben egyet értünk, hsz vége.
-
Dragon3000
nagyúr
Aki richland-et használ, annak ott a windows 7 vagy 8.1 mindkettőhöz van driver. Azért egy intelhez képest, ahol leszarták az 1 év támogatást is, ne hasonlítsunk egy 7 éves megoldást, amihez 3-3,5 évig volt rendes támogatás. Ha intelnél is lenne 2-3 év normális támogatás, nem csak egy évi 1-2 driver és utána a leszarás, akkor egy rossz szavam se lenne.
-
válasz
Dragon3000 #67 üzenetére
Azért a HD 7000-el indul a supportáltak köre, mert ott jött be a GCN. S ezért nem támogatott a később megjelent Richland, mert az még nem GCN.
-
Darmol
senior tag
Nem emlékszem a részletekre, de a HD6XXX széria után jelentős funkcióbővítés jött, pl. a HD6XXX csak DX11-ig támogat, ezért nincs frissebb driver támogatás. Egyszerűen nincs értelme, csak játék optimalizáció lenne, az új játékok viszont már DX12-t használnak, tehát nincs mit optimalizálni. Az új játékok egy része el se indul egy HD6XXX kártyán. Kb. ennyi a lényeg.
Nálam pont jelentkezett az a driver probléma amit a múltkor javítottak. Igaz nálam az őszi win10 frissítés után kezdte, ellőtte nem volt gondom, innen kezdve nem tudom megmondani ki cseszte el. Előtte azt hittem a MS, de a cikkek szerint az AMD azt mondja ők voltak. -
Dragon3000
nagyúr
Gondolom azért van a 7xxx támogatva mert a 200 széria kb a 7000-res átnevezése volt, a 300-as meg ezeknek a tovább finomított verziói, így nem igazán kellett sokat vesződniük a támogatásukkal. Amúgy intelt se szidná senki, ha legalább 2-3 év meglenne a normális driver támogatás igp/vga terén.
-
hokuszpk
nagyúr
ha jolertem ~6 ev termektamogatas ( AMD ) vs kb. 1 ev termektamogatas ( cimbeli Intel ) beszelunk. Kinek melyik a szimpibb, mondjuk nekem nem faj, ha valaki Intel Vgat vesz, csak annyit szeretnek, hogy a beszerzes utan 2 evvel ha a gyarto nem teszi, akkor nekem se kelljen vele foglalkozni.
-
PC-rev-RM
tag
Azért ellenőrizhetné valaki az internetet, mielőtt leír valamit.
Konkrétan február óta már telepíthető Kaby-Lake G-hez az Adrenalin driver.
ITT van az intel tájékoztatója. -
-
Pali_982
újonc
Elfogadom, de akkor a HD7XXX széria miért kapott továbbra is friss drivereket? Miért kellett kiherélni a HD5XXX-től régebbi karikat Win10 alatt, hogy irodai-multimédia célokra tovább használni ne lehessen? Mindegy, biztos csak engem zavar ez a sztori. Mindent a profit mozgat, ezt értem, de a szándékos avultatás itt nagyon kijózanító volt a számomra. (Nvidia a 8400GS-től biztosított win10 drivert?)
-
Szerintem nekem is fájna, ha a 2010 októberi megjelenésű hardverem támogatása kimúlik egy bétával 2016. márciusban, főleg, mert látnám, hogy a kevesebb, mint másfél évvel később jövő HD 7xxx széria még ma is támogatva van.
Mondjuk ha 2013-ban Richland APU-t vettem volna, most még mérgesebb lennék (Terascale az is, annak is a 2016-os Crimson béta az utolsó)
Szerencsére Kaverit vettem 2014-ben.Ettől ez persze még nem ugyanaz, mint egy év után magára hagyni a terméket.
-
Pali_982
újonc
Én még emlékszek arra az időre, amikor az AMD is elengedte a saját termékeinek a kezét, pl a win10 megjelenésekor. A HD szériából az 5000-es elötti vga-k egyáltalán nem kaptak drivert, a HD5XXX és HD6XXX szériák 2016 októberében kaptak Win10-hez drivert és azóta sem!
HD6850 tulajként akkoriban nem tartottam túl felhasználóbarátnak a céget. Nem ez lett volna a módja a vásárlásra buzdításnak. Nincs azóta sem amd vga-m.
-
hallador
addikt
válasz
Hopkins95 #40 üzenetére
Akarja ugye? Tehát nem láttunk még az elmúlt 2x évben legalábbis én, hogy intel bármilyen játékban is jó lett volna. Na jó a pasziánszban.
Arra kíváncsi leszek ebben az Intel mindig is gyenge lábakon állt ebben bármelyik konkurense elveri, SZerintem!
két nicket képes vagyok megjegyezni, akik minden intelt érintő kellemetlen hírnél jönnek védeni a védhetetlent.
Te itt kitől láttad, hogy védte volna az Intelt? Komolyan pont ez az, hogy ebben mindig is szar volt. Ez még akkor is köztudott volt...megpróbáljam összevissza sorrendbe rakni a mondataid én is és abból vonjak le baromságokat? szerintem sehova nem vezet...
Na most hogy diszlexiás vagy arról nehogy már más tehessen.
- az i740 idején nem volt sejthető, hogy az intel mekkora kókler, ha vga-ról
Ja ez egészen 1999-ig kb pariban volt a 4/8mb-os riva128-al, majd megjött a ZX, és akkor ott már ez intel nem feltétlenül nyert, még a fele akkora memória sávszélességű ATI Rage Pro meg képminőségben vágta agyon az intelt. Aztán megjött a tnt, meg a banshee ami elég gyengusz volt már az ntel nem játszott, Szóval de lehetett tudni akkor is, hogy az Intel ezt nem gondolja komolyan. Ha jobban odafigyelt valaki. Ezután jött még egy 752, amit meg a madár sem látott, a 810 meg már legfőképpen integrált volt.
A Driver támogatás jogos lehet, de még ma is intel VGA-n fut a legtöbb gép (beleértve laptop, pc, valahogy működnek) -
írtam volna közelebbi példát, csak... nemigazán volt dedikált vga-ja az intelnek eközben
tudtad? (ha igen, minek írsz le irreleváns marhaságot, miszerint via éden.... ?)
két nicket képes vagyok megjegyezni, akik minden intelt érintő kellemetlen hírnél jönnek védeni a védhetetlent. ennél, te jöttél is, menetrendszerűen. majd amd hírnél beszólhatsz, ha ott látsz engem amd-t védeni
addig viszont mellőzd az offtopik találgatásokat
megpróbáljam összevissza sorrendbe rakni a mondataid én is és abból vonjak le baromságokat? szerintem sehova nem vezet...
(de hogy értsd is, az ÁLTALAM ÍRT, EREDETI SORRENDBENI mondanivalót:
- user megvette ezt a mostani intel-amd nuc-ot, nem gondolhatta előre, hogy ennyire retek támogatást kap... vagy az intel fanbojok szerint DE és magára vessen?!- az i740 idején nem volt sejthető, hogy az intel mekkora kókler, ha vga-ról, méginkább drivertámogatásról van szó - mert a gond nem az ár-teljesítménnyel volt (később már...), hanem hogy mondjuk nem tudtam midtown madnessezni, mert ... drájver.)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Hopkins95 #44 üzenetére
Nekem sem volt soha gondom Windows 10 frissitesekkel, pedig megjelenestol hasznalom.
Ennek ellenere vilagosan latom, hogy tele az internet userek panaszaival es sok gondot okozott masnak. AMD-re visszaterve, eleg csak benezni Januartol a Navi topicba."Amúgy meg annyira ímmel-ámmal adja ki az AMD a drivereket, hogy a z intel által halálra ítélt Nuchoz is az AMD adja most a drivert! "
Eddig is ok adtak, az Intel csak ujramatricazta. -
GreatL
őstag
Már a projekt elején lehetett tudni hogy egy hülyeség lesz...
-
válasz
Busterftw #41 üzenetére
Nekem nincs gond vele.
AMD Vega 56 day 1 vétel volt induló áron és azóta is boldog tulaja vagyok. Hallottam a Navi széria körüli driveres anomáliákról, de eddig akikkel pl. Battlefieldezni szoktam, abban a játékban gond nélkül muzsikál. Na meg az AMD kéri a felhasználókat, hogy jelezzenek vissza hogy javíthasság az esetleges hibákat, az Inteltől ilyen nyílt kommunikációt driverek terén én még nem hallottam.
Amúgy meg annyira ímmel-ámmal adja ki az AMD a drivereket, hogy a z intel által halálra ítélt Nuchoz is az AMD adja most a drivert!
-
GodGamer5
addikt
Ez már egy halott dolog ígyis úgyis. Azért Inteltől ez a hozzáállás elég szégyen.
-
Az megvan, hogy az Intel saját gamingre (is) szánt GPU-val akarja megvetni a lábát a piacon, ugye? Merthogy az ilyen ímmel-ámmal kiadott driverekkel nem fog menni, oda minőség is kell
Nekem a legelső számítógépemben Intel Celeron 2,4 Ghz-es Northwood processzor volt. Utána a következő gépben is egy i5-3300 volt, de még a laptopjaimban is Intel. Azelőtt tehát sosem volt AMD hardverem. Aztán pár éve, mikor megjelent az AMD Ryzen, úgy döntöttem, arra építem azt asztali gépemet és AMD VGA-t kap mellé. Ez a Nucos dolog csak megerősít abban, hogy jó döntés volt.
Laptopban még mindig Intelt vennék mondjuk(ahogy nemrég azt tettem is), de AMD mobil fronton is előre fog törni.
-
jalos
tag
Ismeri valaki AMD-Intel megállapodás részleteit? Nem elképzelhető hogy a megegyezés része miszerint egy idő után a támogatás közvetlenül a gyártótól jön ?
Az "Intel"-t és az "egy idő után a támogatás" fogalmat csak a "nincs" szó kapcsolta össze már eddig is - echte Intel termékeknél is. És valószinűleg ezután is így lesz. -
válasz
andy19770128 #28 üzenetére
"messze a legerősebb integrált vga (volt)"
már nem az a pc piacon?
-
tntmax
aktív tag
Bocsánat hogy hangosan felröhögtem az alcímen (a letarolni-nál).
-
Dr. Akula
félisten
Ezzel az Intel megüzente hogy továbbra se számítsunk rájuk.
-
hallador
addikt
(nekem volt i740em, szóval én abszolut cserbenhagyott intel-árva vagyok)
Nekem meg nem fut a via edenemen a Win 10 1909 szar a via, nem én vagyok a hülye, hogy ezt akarom futtatni rajta mi? Ha nem tudsz értelmeset hozzászólni legalább ne okoskodj...Milyen kis kedvenc? Akkor te AMD fanfunf... vagy vagy mi? Ennyi mi, nem gondolkodtál sokat, mondjuk nem is kell erre elég...
(nekem volt i740em, szóval én abszolut cserbenhagyott intel-árva vagyok)
az volt a hülye, aki megvette, user error!
Na látod már akkor sem nézted meg mit vettél. Nem nem a te hibád, a rénszarvasoké Jakutföldön , akik nem szóltak neked, hogy akkor sem kellett volna megvenni... -
hallador
addikt
A cikket sem értem. A cikkíró mikor látott olyan intel bármilyen képmegjelenítőt, aminek köze volt a 3d-s játék fogalmához?
Ez a cikk olyan mintha azt mondanám, hogy az MTZ traktor már akkor tudta azt amit a 2020-as Fendt csúcsmodell. Ja tudta, ha csak máshogy.Az intelnél nem a minőség volt soha a lényeg, hanem a legtöbbet eladott VGA, olyan amilyen.
Azért látom itt van a szokásos csoda csapat, akik az elmúlt 25 évben Intel processzort használt, csak most világosodott meg, hogy az intel már 1975 óta szar...
De hát kellett egy fika cikk, mert hát hol szórakozna a nép....
-
andy19770128
aktív tag
https://ipon.hu/shop/termek/acer-aspire-7-a715-73g-nhq52eu026-fekete/1804968
-
andy19770128
aktív tag
Ami azt illeti világszinten valmivel több mint 120 000 db ment el az ezzel szerelt laptoppkból bele értve a az i5 variánst is (Core i5-8305G) Ez mondjuk tényleg nem sok. ahhoz képest hogy elég drágák voltak. Bár ami a teljesítményüket illeti. igen hatékony kombináció volt.
egy alkalommal próbáltam ki. és amig a 4gb hbm ram elég gyönőrűen vitt mindent. messze a legerősebb integrált vga (volt) -
Darmol
senior tag
Többen utaltak rá kevés fogyott a tárgyi zintel prociból, ezért igazából nem is számít az egész.
A kevés eladás okai pedig lehetnek:
1. Drága volt -> szarazamd
2. Bár a zintel IGP-ket lekörözte (hiszen ezért licenszelték) még mindíg gyenge volt az IGP -> szarazamd
3. Nem vették mert - horribile dictu! - amd volt intelben -> szarazamd
4. Bár az IGP messze a legerősebb volt a zintel kínálatában szar volt a CPU -> szarazamd
Ti AMD-sek nem értitek a lényeget. -
tom_tol
addikt
Ismeri valaki AMD-Intel megállapodás részleteit? Nem elképzelhető hogy a megegyezés része miszerint egy idő után a támogatás közvetlenül a gyártótól jön ?
-
andy19770128
aktív tag
-
Komplikato
veterán
válasz
Lacika112 #21 üzenetére
Nem nem. Most, hogy az AMD adhatja a drivert, Terike úgy fog emlékezni, hogy a szemét AMD nem adott neki friss drivert egy évig. Emlékeim szerint hasonló volt anno a notebook gyártók egy részének a hozzáállása is a gépükben lévő Radeonok drivereivel. Persze akkor még lehetett trükközni és ráhackelni AMD drivert, de a mai userek 99% még az egy darab elindítható setup.exe-vel sem képes megbírkózni.
-
Lacika112
aktív tag
válasz
Busterftw #20 üzenetére
Egy évig "Terike" úgy használta nem volt hozzá friss, hiába csinált az amd, "Terike" nem arra fog emlékezni hogy most hogy az intel már megengedi egy kifutott termék támogatását amd nek hanem arra hogy egy évig xarakodott mert az intel nem adta ki az amd meg nem adhatta ki.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Alogonomus #17 üzenetére
Az Intel VGA teljesítménye addig lényegtelen, amíg nincs normális támogatás. Ha erősebb lenne, mint egy 2080Ti, de minden szar vele, akkor sokra nem mész vele.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
Hát maga az Xe GPU sem tűnik egy nagy durranásnak a CES-en látottak alapján. Kicsivel a Vega11 teljesítménye fölött volt az a példány, de egy jelenleg belépő szintűnek számító (200 USD) dGPU teljesítményétől messze elmaradt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Predatorr #14 üzenetére
Az a gáz, hogy a drágán árult megoldásokhoz az ígért driverek se jöttek, aztán mivel 1 év el telt, így lepaszolták a felhasználókat az amd-hez. Persze, hogy az Intelt szarozzák. Amúgy nem várok csodát majd a vga-juknál sem, ha a megszokott támogatás lesz, akkor nem sokat fog érni.
-
Kvg
senior tag
"Az Intel azonban láthatóan nem akar törődni a játékosoknak szánt, Hades Canyon nevű NUC rendszerrel, ami nem a legjobb stratégia egy olyan cég esetében, amely hamarosan saját GPU-val szeretné letarolni a piacot"
Az Intel a saját maga által fejlesztett IGP re sem készít drivert, akkor miről beszélünk ?
Értem én hogy saját GPU-ra koncetrálnak + még CPU -t is úrja meg kéne tanulniuk tervezni gyártani , de ezt be butkták mert itt az RDNA2 és 3000 Nvidia. -
Predatorr
őstag
Ez a cikk sugallata, a valóság meg, hogy az amd adja a meghajtót megegyezéssel, ezért irányít oda zintel is. Nincs átverve senki.
De olvassam minden nap az összes avultatott hardverről a szidalmakat a windowstól a nyomtatókon át a játékokig, és akkor majd nem gondolom így. De csak zintelt oltogatják folyamatosan. Nem a hülyeségeiket védem, hanem az egyoldalú és célirányos, sugalmazó „tájékoztatás” nem tetszik. -
Qkackca
őstag
Az intel hozzáállásán meglepődik valaki?
Eddig is, kiadtak vmit, adtak hozzá min. egy működő drivert, aztán vagy frissült még 1 éven belül, vagy nem...
Bár itt-ott vannak jelek, mintha változna valami a jobbik irányba, de az még messze van.(Egy kis trollkodás, mert az még kimaradt eddig, pedig már elmúlt 10 hsz, azért is Nvidia!)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Predatorr #11 üzenetére
Tehat ha az intel kiad egy hardvert, licenszel szoftvert hozza majd nem frissiti illetve nem fizet hogy frissitve legyen es utana azt mondja hogy bocsi sracok, mar nem is kaptok hozza de az amd jófejségből ingyen és bérmentve segit rajtatok ha mar ilyen goreny voltam, akkor az intel a jofiu....
-
Predatorr
őstag
Látom, majdnem mindenkit sikerült behülyíteni a „vélemény„-nek álcázott marketinggel! :Y
Volt már pár hülyesége mindegyik gyártónak, de ha a csúnya zintel nem ad meghajtót, viszont átirányítja a usereket az amd oldalára, amely cég viszont igen, akkor mi ebben a nem korrekt, vagy játékos-ellenes?
Csak kellett egy zintel-lehúzó cikk a hét elejére rögtön. :((( Pedig tök fölösleges. -
Lacika112
aktív tag
"Terike" nézőpontból nézem.
Van egy nuc amibe amd adja a képet, baxaxik = xarájemdéééé
Na DE most! majd ad ki az intel olyat ami a képet adja és "működik" = xarájemdé, profi intel. -
Raymond
titán
Szep gesztus az AMD-tol, szerintem mindharom tulajdonos orul a hirnek.
-
Picit blama.
-
Geller72
veterán
Azért nem lehetne perelni az Intelt, hogy a beigért 0 day uodate-k nem jöttek meg?
Mármint user oldalról..
-
törölt tag
válasz
Komplikato #1 üzenetére
Milyen szívások voltak az igp-vel?
-
törölt tag
Intel csak a formáját hozta, gondolom olyan alacsony darabszámban adták el magát a hardvert hogy nincs kimutatható hatása, hogy a piacon marad pár üzemképes SOC, leszarják.
Mindenesetre a házon belül fejlesztett GPU-ra, meg az erre épülő termékekre még ferdébb szemmel nézhetnek a vásárlók, miközben a lejárati idő után kutatnak majd a csomagoláson. -
arn
félisten
nem tudom mekkora profitot termelt ez az intelnek... de most az ingyenreklammal a konkurecianak azt is lenullazzak. zsenik ulnek mostanaban a vezetosegben.
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
>Ezzel világosan meg tudják üzenni a játékosoknak: "ránk számíthattok akkor is, ha a hardver valós gyártója és forgalmazója nem foglalkozik veletek".
hatalmas burn
-
Komplikato
veterán
Intel szerintem az i740 videókártya óta arról híres milyen fasza a videókártya támogatása, driverei, nem? Biztos én látom rosszul, de a nagyobb W10 frissítéseknél is nem az ő IGP drivereikkel volt szopás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel választhatott volna jobb stratégiát is a játékosok szívéhez, elvégre hamarosan saját GPU-val szeretnék letarolni a piacot.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest