Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• huskydog17

addikt

válasz Menthirist #221 üzenetére

Növényzet téren valóban nagyítóval kell keresni azokat a címeket, amelyek legalább elérik a régi nagyágyúk szintjét. Szerintem a Crysis 3 és a Vanishing of Ethan Carter játékoknak nincs szégyenkezni valójuk. Far Cry franchise-ban pedig a 2. rész toronymagasan viszi a pálmát, az gyönyörű volt, ennél a játéknál a 3. résznél brutális visszafejlődés történt.

Szerintem sok játékban ugyan elfogadhatóan néz ki a vegetáció, de ami a legrosszabb, amikor nulla ütközésdetektálás teljesen romba dönti az illúziót. Ütközésdetektálásban a Far Cry 2 volt az élen régen, de manapság a Crysis 3 is nagyon jó, sőt a Witcher 3 is remekel itt (kár, hogy ez utóbbi cím egy cseppet sem érdekel tartalom és játékmenet szempontjából).

A Dying Light-ban nagyon szép, ahogy a növényzet mozog a szélben, de nincs interakció a játékossal, ami szerintem 2015-ben egy AAA projektnél ultra gáz!

Növényzetnél egyébként szerintem az olyan játékok lesznek forradalmiak, amelyek GrassFX vagy Turf Effect technikákat vagy ezekhez hasonlóakat fognak alkalmazni. Ez a terület szégyenszemre elképesztően el lett és van hanyagolva.

Őszintén szólva a növényzetet én két részre bontanám: fák és aljnövényzet
    Amikor kizárólag a fák kinézetét és mozgását vesszük figyelembe, akkor számomra itt a Watch Dogs nyer nagy fölénnyel. Ha azonban az aljnövényzet és vele együtt az ütközésdetektálás kerül a fókuszba, akkor szerintem a Crysis 3 nyer. Számomra ott kezdődik a valódi next-gen, ha a kettőt sikerülne ötvözni. Attól tartok azonban, hogy erre még éveket kell várni, ha egyáltalán bekövetkezik. :(

• huskydog17

addikt

Ezen képek alapján egyértelműen szebbnek tűnik a PC verzió. Szebb fák, szebb textúrák, PS4en nincs AF, amitől ocsmányok lesznek a textúrák. PS4-en sok a hiányzó objektum és épület.
    A konzolos Draw Distance kb. a PC minimális szintjével egyenlő. A PS4 verzió egy overhype-olt bullsh*t és akkor finoman fogalmaztam. A PS4 képminőségét még egy középkategóriás CPU+VGA kombó is röhögve viszi 60 FPS-el, a konzol meg még a 30-al is küzd js és még egy apróság:

"For example, while there are some gorgeous wind effects, you cannot bend plants and bushes." (Forrás)

Remek, 2015-ben nulla ütközésdetektálás! :((

Nesze neked Next-gen! :W

Új hozzászólás Aktív témák