Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Plazma TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
Az előző méréseket egy laptopon végeztem. Lemértem a Jetflasht-t a pc-n is, amin van usb3, a következő eredményeket kaptam:
USB2: írás: 20.68 mb/s, olvasás: 32.97 mb/s
USB3: írás: 28.99 mb/s, olvasás: 160.43 mb/s -
zoleeno1
veterán
válasz
Plazmacucci #17 üzenetére
Nos most jutott eszembe, h ígértem ide egy mérést. USBDeview v2.10-el mértem sebességet, USB2-n a Transcend Jetflash 780 16G-vel és egy Kingston Data Traveler G2-vel.
Az eredmények:Transcend: írás: 13,94 MB/s, olvasás: 21,77 MB/s
Kingston: írás: 4,29 MB/s, olvasás: 18,79 MB/s -
Bár nem volt szó róla lefogadom h ez is egy 5 MB-sec pendrájv egy filmnek kell 5-6 perc amíg rámászik. Ami érdekes h van 20 MB/s USB 2.0 (írás) és van 6 MB/sec USB 3.0 pendrájv is.
Szóval nem csak az számit h 2 vagy 3 as USB sajnos. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó cumónak tűnik, várjuk a részleteket.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Plazmacucci #22 üzenetére
nálam se volt, sőt anno le is tiltottam bios-bam. Tegnap felrakom, bedugom a pent, nem történik semmi... Mondom mi a szösz, aztán leesett, h talán engedélyezni kéne biosban
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ezek is olyan 20/30-at szoktak tudni, tehát a jobb USB2-esek sebességét. Valamiért igen ritka az olyan ami 30-al tud írni USB2-n.
-
macilaci78
nagyúr
Az ilyen mini pendriveoknál egyszerűen nincs meg az a fizikai méret, hogy beakadjon, nekifeszüljön valaminek és eltörjön. Ha rálépsz, ugyanúgy sérül a nagyobb is, ha az USB foglalatban feszegeted, ugyanúgy árt, mint a nagynak. Szvsz egyszerűen csak kényelmesebb használni. Csak oda kell figyelni, hogy "fejjel felfelé" tedd be. Úgy értem, nincs a fém keret az érintkezők körül, tudod fordítva is tenni. Laposokon szokott előfordulna a fordított csati.
-
macilaci78
nagyúr
A kulcskarikámon van 3db normál Elzett kulcs, egy pici 4 gombelemes elemlámpa, egy hagyományos bőr függő, meg ez a pendrive. Nekem elég. A bőr függő kell, különben nyomnak a kulcsok a zsebemben, a bőrtok a pendrive állagmegóvása érdekében kell, valamint a karabiner révén könnyebb levenni, mint fűzögetni. A lámpát nem magyarázom, többet ér, mint a telóm...
-
zoleeno1
veterán
válasz
Ezt nem tudom most megnézni neked, mert elutaztam, laposról vok. 7végén megyek haza, ha tudok szerezni mellé egy 2.0-át, mert ha jól emlékszem nincs otthon, akkor megnézem. De igazából annyira nem érint a dolog, van USB 3 a gépemben, e miatt vettem, ha már ott van használjam ki
-
-
zoleeno1
veterán
Tegnap vettem át a postástól az 3.0-ás Transcend Jetflash 780 16G-t, ami a PH teszt győztese is lett. Néhány próba után, érezhetően sokkal gyorsabb, mint a 2.0-a.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
macilaci78 #2 üzenetére
+1
-
icon
senior tag
De ez a "fémes metál külső" egy kissé mókás.
Sebaj, feljegyezve a bacon-szalonna, a CD-lemez, az NTFS-fájlrendszer és egyéb nyalánkságok mellé
-
raper
senior tag
Ha már van 3.0 USB foglalat a gépemben, akkor inkább olyan pen drive-re gyűjtök.
-
lapa
veterán
válasz
macilaci78 #10 üzenetére
én minimalista vagyok, nekem ez a bőrtok már nagyon nagy lenne. szerintem a kulcskarikát érdemes hatékonyra (azaz minél kisebbre és egyszerűbbre) alakítani.
olvasóm kb ugyanilyen van, de ezen még a kicsi karikát se lehet átfűzni, ha benne a kártya.
-
kiskaktusz
addikt
Az ilyen dizájn vagy extravékony pendriveok általában nem valami gyorsak.. Pedig tetszhetne is..
-
lapa
veterán
a madzag a gyenge pont, illetve a direkt tervezetten elavulós letörős fülecske. másként ha nem ütöd kalapáccsal semmi baja nem lesz.
@erdoke: slusszkulcs általában nem éles-recés, a normál hengerzárakhoz valók viszont nyírják szépen. főleg hogy egy adott ponton dörzsölik.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
macilaci78 #2 üzenetére
Pont a héten vettem egy Class10-es Samsungot 32 GB-os méretben (5 év garancia), 10700 Ft volt vidéki számtech boltban. Én is a körömnyi olvast preferálom pendrive helyett, akár kulcskarikára is fűzhető.
(#5) lapa
Ilyenek is van, több éve bírja egy kulcskarikán, ráadásul slusszkulcs mellett.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz
macilaci78 #2 üzenetére
pont ezt akartam írni, ez akkora mintha valami 1984-es atx gép lenne.
az egyetlen baj, hogy ennek nagyon könnyen elnyiszálódik a madzagja, ha kulcstartón van.
és persze ki mire tippel: szerintetek lehet ugyanekkorát kapni, amit kulcskarikára lehet fűzni és nem letörősműanyag? hát persze hogy nem. tegnap feltúrtam az egész netet érte. még a legjobb tán ez, de ezen is kicsi a lyuk, szóval kell még 2 kis karika hogy valahogy irányba álljon.
[ Szerkesztve ]
-
gaben1117
senior tag
válasz
macilaci78 #2 üzenetére
Jó az Usb 3.0? Még nem volt szerencsém hozzá? Sokkal gyorsabb?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
Hát, nem tudom. Én mostanság egy körömnyi microSDHC kártyaolvasót használok, 10-11k körül vannak már Class8-as kártyák bele 32 gigás méretben.
USB3.0 kellene már ilyen fizikai méretek mellett...
-
Legalább odafér a laptopon az egér mellé
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Ultima U01-es sorozat 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitással kerül fel az üzletek polcaira.