Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
Dr. Romano #26 üzenetére
-
M@cika
őstag
Tökmindegy, akkor is szopni fog az AMD Epyctől, pedig az jóval olcsóbb. LQrta azintel, nem kicsit. meg is érdemlik....
-
-
Kansas
addikt
"felmelegszik,lehul" érdekelne, hogy egy tipikus szerver 24/7-es(legyen csak 99.95% uptime) terhelésnél konkrétan mire gondolsz, mikor hűl le?
Nem konzol, szerver."épeszű rendszergazda olyat nem választ ami nem egy kiforrott stabil valami" - aha, és szerinted az összes eddigi Intel és AMD procigeneráció mit csinált, amíg a rendszergazdák arra vártak, hogy "kiforrjon"?
"Válalati környezetben használhatatlan, a szerkezete miatt" he???
Gyanítom, adatközponti felhasználásra van szánva, ahol 2-3-4 évente cserélik a szervereket, és van rendes hűtés is. Kétlem, hogy desktop házakba raknak ilyet, valószínűleg blade/1U/2U szerverekbe fogják építeni.
-
nexplo
őstag
Nem semmi cucc. Szerintem ilyet nem sokunk fog látni élőben sosem. De jó tudni hogy van-lesz
-
Madárpók
aktív tag
válasz
secretgarden #58 üzenetére
LOL, naponta használok olyat, ami kb. 64-96 magot is tudna használni ha lenne annyi a gépben
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
secretgarden #58 üzenetére
Szerverről van szó.
Ráeresztesz pár virtuális gépet, amiken esetleg több magot is igénylő szoftver fut, mindjárt nem lesz olyan sok ez az 56 mag 112 szál.
Ha mind egyszerre esik neki a memóriának, akkor gondolom pláne lesz pislogás. -
secretgarden
aktív tag
Hulyeseg szerintem. Legtobb program 2-4-6, esetleg 8 magot hasznal...
-
ricsi99
addikt
válasz
zetor2000 #51 üzenetére
Nem arra gondoltam ,hogy felolvad a forrasztás, hanem arra hogy ,felmelegszik,lehul s igy tovább.....
folyamatosan feszegeti magát igy a helyén és elöbb utóbb minden anyag "elfárad"
Véleményem szerint túl nagy a a fogyasztás.... elöbb utóbb egy ilyen bonyolult csatlakozásnál lessz egy gyenge pont...
Belesült már az Intel is ebbe a techninkába, (lásd x-box).
De mind1 ,marketing szempontból biztos jó.
Tömegtermék biztos nem lessz... épeszű rendszergazda olyat nem választ ami nem egy kiforrott stabil valami.
Nem is értem melyik piacot akarták ezzel megcélózni....
Válalati környezetben használhatatlan, a szerkezete miatt....főnök pici fiacskájának se jó mert nem megy rajta a crysis 1000 fps-el.
Othoni munkára meg kicsit túl van lőve...
Ez is olyan lessz mint a "csuda cpu" , gari nincs ,ára az egekben de elmondhatod....
"enyém a leggyorsabb" -
NomadND1
senior tag
Tehát, az AMD EPYC minden téren jobb választás.
-
törölt tag
5215 (10mag): 1221 USD
5215L (10mag): 9119 USDA kettő közt a különbség, hogy az utóbbi támogatja az Optane DIMM modulokat.
Jól kiszámolták, hogy csak akkor érje meg, ha kitömik a vasat Optane-nel.@(#52) 170: Keress a NEBS-re. T = Thermal & Long-life cycle supprt. Szóval valamiféle plusz teszten mennek át ezek a példányok.
-
170
csendes tag
"A T az alacsony fogyasztás mellett a megbízhatóság fokát jelöli, így ezek a processzorok feladatkritikus környezetben is helytállnak"
Érdekelne a T modell spec. Konkrétan mikor mondhatjuk pl. egy 6230 ra, hogy nem megbízható, a T ver. meg igen.
-
zetor2000
őstag
Azért a forrasztástechnika is biztos fejlődött... No nem az intel CPU kupakjai alatt, de a paneleken.
Már jópár éve annak, hogy láttam olyan forrasztó anyagot, ami kezdetben ~250-300 fokon olvadt, mint a hagyományos forrasztóón, de másodszori melegítéskor az olvadáspontja elment ~6-700 fok köré/fülé.
Magyarán a sima forrasztópákád kiröhögte, és nem tudtad kiolvasztani az így szerelt alkatrészt
Itt is lehet ilyen jellegű cucc, ennek a ~2-300 fok semmi. -
Madárpók
aktív tag
Szerintem simán lehet, hogy nem is lesz rajta kupak, csak egy lesarkazásvédő, mint pl. a laptop prociknál vagy a GPU-knál, és a vizesblokk közvetlenül érintkezik a szilíciummal. Úgy már talán eléggé hűthető. A VRM meg simán kaphat egy vizesblokkot, ha már úgyis van egy vízkör a gépben akkor az már nem nagy dolog.
-
Vesa
veterán
Jó cucc lesz ez...Szívesen látnám a render gépemben.
-
ricsi99
addikt
válasz
Carlos Padre #46 üzenetére
Az addig oké ,hogy forrasztva van az alaplapon ,mert már nem létezik foglalat ami ekkor áramot elbirna.
Az még oké ,hogy gyári játékviz mert amúgy használhatatlan....
Viszont a vrm -ek hűtése hogyan lessz megoldva? ....
Viszont a meleg lefele is távozik... és a hőtágulás nagy úr.....
1-2 év és ez is mehet a kukába mert letépi magát a proci az alaplapról...
Másolták az "NV"-tól a tervezett elavulást? -
ONEFREE
aktív tag
BGA
Itt megálltam kicsit
De valójában ha valaki ilyet vesz az ki szeretne upgradelni nagyobb procira..Szóval van értelme
Szerintem ha ez így megy tovább az AMD csilliomos lesz!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Psychopeti #42 üzenetére
Benne van a hírben egy másik hírre utaztató linkkel, hogy mik lettek javítva. A többi megmaradt.
-
-=RelakS=-
veterán
Osztán a Crysis fut-e rajta?
Gondolom, kis mókolással akár videókártya nélkül is
112 szál csak megoldja a renderelést valahogy, legfeljebb FullHD-n mozi élmény lesz
(24fps)
-
Psychopeti
senior tag
Ebben is integrálásra kerültek az újonnan felfedezett sebezhetőségek?
-
-
Toby888
senior tag
válasz
Carlos Padre #38 üzenetére
biztosan akad rá valami spéci lekvár
-
"Az 5903 tűs FCBGA tokozás"
Lábas lábatlan processzor? -
Z10N
veterán
válasz
Dr. Romano #26 üzenetére
A nap kommentje
-
Sinesol
veterán
Szerintem nem olyan vészes ez a fogyasztás, tekintve, hogy nem valami 2ghz-en futó darabról van szó.
Egy sima 6 magos asztali is 65 watt, ez meg több mint 9 szer annyi maggal csak 6 szor annyit fogyaszt. -
Riddick77
tag
Jól értem, 400W és BGA forrasztott? Pfff 😁
-
Dr. Romano
veterán
Ehhez van már delid tool?
-
5150
aktív tag
Kiváncsi lennék ez hány embert érint innen.
-
wwenigma
Jómunkásember
Eloszor azt hittem hogy a 8200 szériás
processzorokkazánok felso 3 tagja az ilyen "thug life" edition mert ugyanaz de de egyre dragabb, de hogy a kezelt memoria nagysagaban van limitalva.... -
Nem csak ehhez a procihoz kapcsolódik, hanem minden sokat fogyasztó géphez: piacra kellene dobni télire fűtött gémer széket, ami be lenne kötve a gép vízhűtő rendszerébe.
A nagy hőleadó felület miatt télen mehetne venti nélkül, nyáron meg a venti enyhén hűthetné a széket is. -
Rover623
félisten
"illetve támogatja az Optane DC Persistent Memory néven érkező DIMM modulokat,"
Majd néhány bekezdéssel később:
"Fontos, hogy a Cascade Lake-AP szerverek nem támogatják az Optane DC Persistent Memory DIMM modulokat"
Akkor most támogatja, avagy se nem?
-
Gdi
senior tag
A 5215M 5,5Ghz-ről megy vissza 3,4-re?
Amúgy mik ezek a "glued together" vackok már?! pffft...
-
Lacc
aktív tag
Tisztelt cikkíró, vannak elírások a listában, lásd amit előttem is kifogásoltak, illetve a 8256-osnál nem 4 mag, hanem 24mag van.
Segítségtül beszúrom ide az Intel táblázatát (külön a link).
-
Armagedown
őstag
Ezek a processzorok már védettek a Spectre meg hasonlók ellen?
-
tibaimp
nagyúr
Az utolsó táblázatban, a CPU száma nem 4204 (6 mag) 3204 akart lenni?
-
Na, 2017-ben még leszólta az Intel a két die egy interpozeren való elhelyezést.
Erre két interpozert rakott egymásra mint a ZIFPGA mobil PIII időkben, majd most ismét egybe tokoz mint anno a PentiD és a C2Q időszakban.
Mégsem olyan fos megoldások ezek? XD -
westlake
félisten
válasz
Szeszkazán #1 üzenetére
Melyik része nem érthető annak, hogy lényegében két darab 200W-os CPU van egy tokban?
Ennyire nem lehet bonyolult. -
törölt tag
A 800W-os verziót várom, 112 maggal. 16 pci-express lane-el.
-
Tian66
senior tag
Hú de nyögvenyelős az egész. Szerintem tartanak az új AMD-től.
-
koko52
nagyúr
válasz
Szeszkazán #1 üzenetére
33 amperhez kemény táprész kell 12v-os ágon.
-
nyunyu
félisten
Mi dinnyénk nagyobb.
-
Szeszkazán
senior tag
Azért ez a 400W , kicsit el gurult a gyógyszer, gondolom csillagászati ára is lesz, valamit mutatni kell a Rome ellen, izzadság szaga van eléggé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez persze nem lesz ingyen, a változás hatására a tervezett fogyasztás is jócskán megugrott.
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 6.gen. i3-6100 CPU, SSD és RAM nélkül
- 6900 XT Nitro+ / 5800X3D / 64GB / 2x1TB SSD, 2TB HDD / 1000W / Lian Li O11 / Aorus Elite V2 / ARGB
- i7 9700/ RTX3060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen postapont
- Eladó Gamer PC i5-9400F GTX 1660 16GB RAM SSD + HDD RGB ház
- AKCIÓ! RTX 3060 AMD Ryzen 5800x 32GB DDR4 1TB Nvme SSD
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 2-in-1 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest