Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • fairi

  őstag

  Erről a cuccról Existence regény jutott eszembe David Brintől. Ott 2050 körül teljesen elterjedtek az AR/VR szemüvegek (sőt inplantok).
  Kb addigra AR-nek több rétege van, az alapréteg tartalmazott alapvető biztonsági információkat és segítette a tájékozódást (emberek egy része belemerült az AR világba és ott élt félig, szóval ha hirtelen szeme előtt nem jelent meg a stop felirat akkor balesetbe hal meg) aki egy ismeretlen helyen, voltak olyan rétegek ahol a város képe megváltozott és díszes vagy színes lett, vagy valami mesebeli tájjá változtatta (VR-szerű hellyé vált, de biztonsági részekhez megmaradtak),ezután reklámrétegek, utcai pletyka réteget, hitterítő rétegek, sőt fórum rétegek , közérdekű információ terjesztő réteg, stbstb.
  Másik fontos hozadék, emberekről információt lehetett szolgáltatni, AR-ként megjelent hogy ez az ember ki, pl megvannak a netes értékelései, és mindenkinek van megbízhatósági indexe (átvert-e valakit, elítélték-e valamiért stb)
  Rétegek közt váltani sokféleképp lehetett a legegyszerűbb, szemvezérlés volt. Másik módszerek körömre vagy fogba/ra épített különböző görgetők vagy vezérlők. Hangvezérlés meg szubvokálisan oldották meg, ahogy a telefonálást is. Akkor high tech megoldás, AR interface szembe volt építve, implantként a vezérlő meg agyba kortikális szenzorként. Egész technika AI-kkel volt megtámogatva, kb második agyként funkcionálva.

  Hololensből lehet korszakalkotó ujdonság is, de elég nagy infrastruktúra kell hozzá. Regénybe szemüveges ember nem is volt, mivel operáció nagyon olcsó volt, helyette AR szemüveges lett a világ...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés