Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) Johnny_vT


Johnny_vT
(aktív tag)

Zseniális! Végre 120 W-os(?) fogyasztással és a 21. század összes mikroelektronikai tudásának felhasználásával is nézhetünk statikus, kétszáz éves festményeket, mindössze $$$ pénzért :DD

Szarkazmus OFF: Az LG Signature szerintem még mindig faszább :)

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#2) cintula187


cintula187
(addikt)

Mi? Minek? Tényleg erre van most igény? Ez szükséges? Kell?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#3) Hieronymus válasza cintula187 (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem nem kell, de el tudok képzelni olyan környezetet, amibe illeszkedik ez a megjelenés.

Igen, vélhetően szükség van ilyenre is, amíg a vásárlók nem rakják a 3D polcára a framet is.

Donki Hóte: '... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#4) GhanBuri Ghan


GhanBuri Ghan
(senior tag)

Újgazdag otthonban kihagyhatatlan az ilyen, igazi aranyfüsttel lekent keretben:

Egész más így nézni a Szulejmánt :)

[ Szerkesztve ]

(#5) atike


atike
(nagyúr)

És a Frame mivoltuk mekkora ártöbbletet jelent...? Szóval egy ugyanilyen tudású és méretű szintén Samsung tévé mennyivel kerül kevesebbe...? :U

Amúgy nálam is úgy van otthon, hogy fali konzol, talp nélkül, és a tévé mögött lett kialakítva minden csatlakozó. Nyilván keretet nem tudok cserélni rajta, de a végeredmény tetszik és semmi extra dolog nem kellett hozzá. Kábel semmi nem látszik - királyság... :)

(#6) ZnVjaw0K válasza GhanBuri Ghan (#4) üzenetére


ZnVjaw0K
(tag)

:DD
http://www.youtube.com/watch?v=AUJMAC_SBRM&t=1m19s
Ez nagyon kígyó

[ Szerkesztve ]

(#7) figoa


figoa
(tag)

[link]

" Personal Jesus "

olcso......kosz kihagyom

"My chosen torture makes me stronger .In a life that craves the hunger .A Freedom and a quest for life Until the end the judgment night ...."

(#8) TK36


TK36
(aktív tag)

Már várom a hírt, mikor egy ilyen TV készülék ellopásáról ill. kísérletéről hallok, mert azt hitték hogy eredeti festmény. ;]

Tehát ez a TV csak a kinézetében tud többen nyújtani mint a mostaniak?

[ Szerkesztve ]

(#9) Dealer95 válasza TK36 (#8) üzenetére


Dealer95
(őstag)

Tehát ez a TV csak a kinézetében tud többen nyújtani mint a mostaniak?

-> Igen, csak "kinézetben"

Az extra feature-ről olvashatsz a cikkben:
"használhatóak úgynevezett Művészeti módban is. Ilyenkor egy állókép jelenik meg a képernyőn, aminek fénye a beépített fényérzékelő révén teljesen igazodik a külső fényviszonyokhoz, mégpedig úgy, hogy a lehető legjobban beolvadjon a készülék a környezetébe"

[ Szerkesztve ]

(#10) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Ezután csak 16:9-es vásznat áruljanak a művészellátóban..

(#11) MineFox54


MineFox54
(senior tag)

Ez nagyon király :)

[ Szerkesztve ]

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#12) MMSZoli


MMSZoli
(tag)

2008-ban volt egy hasonló projekt ötletünk a Philips fehérvári gyárában, ezzel indult a csapatunk az éves QIT versenyre.
A lényege az volt, hogy a meglevő 42" TV-nek lett volna egy elektrosztatikusan feltöltött műanyag kerete, amire egy erre jól tapadó felületgravírozott és színesen nyomtatott fóliát lehetett volna felsimítani.
(olyasmit kell elképzelni, mint a jobb parketták felületét, találtunk egy nagyon jó Taiwani céget, akik lézerrel vágták méretpontosra a nagy vastagságú és kb 150-200dpi-vel szinesben nyomtatott és felületkezelt fóliát, akár fémgőzöléssel).

A keret cserélhető lett volna, a boltban megvásárolt alapfólián kívül különböző motívumokkal lehettett volna rendelni postán újabbakat, amit a dobozából kigöngyölve csak fel kellett volna simítani a másik helyére. (mivel alapvetően egy fóliáról beszélünk, össze lehetett volna csavarni, és egy kisebb dobozban szállítani).
A funkciók közé "statikus kép" üzemmód volt betervezve, illetve a kerethez passzoló (honlapról illetve USB-ről feltölthető) témák a GUI-hoz

Cizellált "hagyományos" képkeretek nem is voltak a fejemben, mivel kissé szánalmasan festett volna egy aranyozott képkeret 2D-ben nyomtatva.

Inkább különböző faburkolat és modern nonfiguratív képek lettek volna, meg volt szálcsiszolt aluminium meg ipari hangulatú ötletek. (gyerekszobába különböző témájú kereteket is képzeltünk, Micimackó, stb, illetve különböző (licenszelt) Ferrari vagy Bayern München témákat is terveztünk, ha összejön a dolog)

Párat felcsatolok érdekességképp, mai szemmel talán már kicsit nevetséges is a dolog, de annak idején fiatal mérnökként nagyon lelkes voltam, meg 2008-ban még nem volt 3D, Internet meg a többi finomság, ezzel ki lehetett volna tűnni a tömegből :-)
Mivel egy meglevő platformra építettük volna a dolgot, nem lett volna ilyen horror drága, igaz akkoriban a nagyobb Philips TV-k elég még drágának számítottak.

Bár a dolgozók között népszerű volt az ötlet, a versenyen elhasaltunk, nem jutottunk ki a nemzetközi versenyre sem vele. Mint utólag kiderült, a szingapúri fejlesztési csapatnak is pont volt abban az időben egy hasonló koncepciója, de ők mágnesesen felpattinható merev keretben gondolkodtak, amiből volt 4-5 féle. Végül ez lett legyártva és a piacra dobva, de elég csúfos bukás volt. Több oka is volt.
A leszállított keretekből gyakran kiestek a mágnesek a postai szállítás során történő erőhatások miatt. Brutál drága volt a szállítás, mert a naygméretű merev keretet csak nagyon jól becsomagolva lehetett leszállítani, ami nagyon megdobta az árát. A dizájn inkább keleties volt, és nem voltak extra funkciók sem. Sajnos a leggyengébb 1024x768 26" panelre tervezték rá a koncepciót, így a magas ár gyenge képminőséggel párosult. Pár hónap után kukázták.

ON:
Annó projekt során tudtam meg, hogy a Fujitsu-nak volt egy hasonló elképzelése, mint amit most a Samsuing is megvalósított.
Illetve évek óta létezik egy Frame-TV nevű amerikai cég, aki ilyen kereteket gyárt meglévő TV modellekhez.

(#13) staker válasza cintula187 (#2) üzenetére


staker
(őstag)

Biztos megvan rá a piac, sok a hülye ember.

Mate 10 Pro | Otthoni Internet 1000

(#14) AVhelper


AVhelper
(senior tag)

A cikk kevést tényt közöl, de azt biztosan pontatlanul, hogy a The íFrame nagyobb, 65 hüvelykes változata nem 799.000, hanem 899.000 íFt-ba kerül.

(#15) Duree


Duree
(veterán)

Ez aztán nem semmi, így kell eladni egy átlag tévét dupla áron, ráadásul még értelmetlen hülyeség is. Gratulálok Samsung. Ez egy vicc.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#16) Robert07


Robert07
(aktív tag)

Nekem tetszik, az viszont biztos, hogy ekkora felarat nem fizetnek erte.

Akkor mar egy meglevo panelt is be lehet keretezni DIY modon ennyiert es talan meg egy oled is beleferne.

突き出る釘は打たれる。

(#17) Tidus válasza cintula187 (#2) üzenetére


Tidus
(őstag)

Néhány év múlva előfordulhat hogy ilyeneken lehet nézni a festményeket a szépművészetiben. Nem kell biztonsági őr, riasztó, vitrin.
Az eredeti képek meg a páncélteremben.
:C

(#18) figoa válasza Tidus (#17) üzenetére


figoa
(tag)

"de varom" :DDD

"My chosen torture makes me stronger .In a life that craves the hunger .A Freedom and a quest for life Until the end the judgment night ...."

(#19) macman507


macman507
(aktív tag)

Érdekes.

1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)

(#20) Piftuka válasza TK36 (#8) üzenetére


Piftuka
(addikt)

"Már várom a hírt, mikor egy ilyen TV készülék ellopásáról ill. kísérletéről hallok, mert azt hitték hogy eredeti festmény"

A teremőr

;] :DDD

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#21) Piftuka válasza MMSZoli (#12) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Köszönöm, hogy megosztottad ezt az érdekes történetet! :K

A jelek szerint most érett be az ötlet. Mindenesetre nézve a képeket, megállapítható, hogy - sajnos - azóta sem készül ilyen jó talapzat egyetlen tévéhez sem, mint amit anno a Philips gyártott.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.