Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kipróbáltam egy 3Dmark11-est lassabb pcie sebességekkel 750ti esetén.
5874-et produkált a 2.0 16x (4Ghz phenom2 X6)
5869-et produkált az 1.0 8x sebességen (3Ghz Xeon E5450)
Elméletben 4x gyorsabb az első megoldás, gyakorlatban még tesztelem de szerintem semmiben nem gyorsabb. Tesztek szerint 5-10% lassulást kellene tapasztalnom ha csúcskártyám lenne, a 750ti meg nem egy nagyon erős kártya így nem jön ki lassulás. Több tesztelésre lenne szükség, de eddig úgy néz ki hogy mai középkat kártyának elég a 8x 1.0 sebesség is.
1x pcie 1.0 sávszéle 250mb/s azaz 8x sávnál ez 2000Mb/s
Viszonyításképpen AGP 8x 2133Mb/s
Ha csak a sávszélt nézzük akkor kissé gáz hogy konkrétan AGP sávszél elég lenne mai átlag kártyákhoz. Nyilván van még sok tényező, késleltetés például.
3.0-ás kártya megy 1.0 slotban, lehet szerencsém van de kompatibilitás visszamenőleg jeles ennél a geforce-nál! -
-
4x Pcie 3.0-ás elég akár egy felsőközép kártyához is. Ha meg 4.0-ással duplázák az átvitelt akkor az kb a 3.0-ás 8x szintje ami azért megfelel a felsőbb kategóriákban is.
(7970 kb 280x szint, az meg kb nemtom milyen szint a 3xx-as szériával)
Még 2.0 és 3.0 között sem volt érezhető javulás (még). Egész egyszerűen azért mert nem használják ki a kártyák.
Én fél évig 8x (2.0) módban használtam a régebbi videókártyámat mert rossz helyre kötöttem a tv tunert és így levett a sávokból. Semmiben nem lehetett kimutatni hogy lassabb lenne. (6970-es)
Ma egy középkategóriás kártya is ellene 4x 3.0 sebességen vagy akár 1.1 módban 16x-on (bár amelyik lapon 1.1 van ott úgyis más lesz a limitáló tényező)
Extrém esetben mutatható ki limitálás, SLI CF meg dupla GPU rendszereken fullHD felett az összes látványjavítót bekapcsolva.
Valószínű egy átlag felhasználó középkat kártyával és nem űberultra grafikán 0 FPS csökkenést tapasztalna 4x módban. -
mcload21
tag
Zsír! Végre valami komolyabb fejlesztés eVGA téren. A 4x pcie viszont nagy szívás - ilyen tempót a jelenlegi eVGA megoldások is tudnak (thunderbolt, mini pcie stb).
Szerintem a 16x pcie-nek nem lett volna akadálya, legfeljebb nagyobb v. bonyolultabb csati. Ha akarták volna össze lehetett volna hozni. Kánaán lett volna, de ez 4x sebesség nagyon kevés.
-
BandiHUN
veterán
Szerintem jó dolog ez a külsősdi...
De úgy kellene csinálni,hogy a külső vga-ba tegyék szépen bele a hozzávaló tápot is.Úgyis kell aktiv hűtés egy olyan külső VGA-ra,amit már meg is éri rákötni a gépre,mert azért a mostani procikban levő GPU-k sem olyan gyengék már...
Arról nem is beszélve,hogy akár a HTPC-t vagy egy kisebb laptopot,stb.is meg lehetne kinálni egy ilyennel úgy,hogy a gép gyártójának nem kéne gondoskodni az alapesetben túlméretezett tápegységröl...
Hogy is nézne ki,hogy OK,valahogy megoldják a 100w kivezetését,de most akkor 300wattot kell pakolni a mini PC-be,vagy a laptopot kell bikacsök kábeles töltőről etetni vagy ilyenkor autóakksira kötendő?Én várnék egy olyan külső karit,ami saját tápos,net közben eszik 3w-ot,és csak átengedi a gép képét,de ha kell,odateker.Még jobb is lenne,ha vehetnék egy jobb procis,de VGA-ban gyenge irodai lapost,mellé ezt,és nem is kellene külön otthoni gép,meló után csak felcuppant a külső VGA,rajta a nagy moncsival,és kész is.
És nem kéne egy batár gépet hurcolászni amúgy,amiben minden benne van,vagy akár csak túlméretezett,hogy adott esetben etesse az ilyen kütyüt. -
törölt tag
-
nbg
senior tag
"...egy x16-os PCI Express 4.0-s port 32 GB/s-os adatátviteli teljesítményt fog kínálni."
Ezt egy iranyban, vagy duplex?
-
válasz
#06658560 #18 üzenetére
Igen...
Alant írtam, hogy a Thunderbolt 3 bekerül az Intel Skylake-be. Erre írod, hogy nem opció belső alkatrészek felé...
Akkor miről beszélünk?
A belső és külső alkatrészeknél egységes csatlakozó megoldása elég esélytelen, ha belegondolsz. A belső vinyók és komolyabb VGA-k áramellátása így sem megoldható a SATA-n vagy PCIe-n keresztül, míg a külső csatlakozóknál elvárás az energia biztosítása is. Plusz még ha egységes csatlakozót akarsz, akkor az összes energiafogyasztót az alaplapon keresztül kell ellásd.
-
válasz
makkmarce #13 üzenetére
A Power USB 2 5V-on tud 10W-ot, 12V-on 18W-ot, a Power USB 3-4 tud 12V-on 36W-ot, az 5-6 pedig 60W-ot. A 100W csak 20V-on elérhető (Power USB 6, az 5-ös "csak" 60W-ot tud), érthető okokból nem igazán használja még senki. De ha valaki erre vágyik, akkor az elméleti lehetőség, no és a szabvány megvan rá. Itt jön viszont a másik probléma, hogy mi is látja el majd ennyi energiával az USB-t, mert laptop/tablet nem nagyon...
-
ÁdiBá
veterán
De fasza... ki jön majd az új GPU sorozat azt nem fognak üzemelni a mostani lapokba?!
-
Reggie0
félisten
Az a 32GB/s(31.5GB/s) valojaban csak 29.34 GiB/s.
-
törölt tag
Összemosod a dolgokat. Vagy nem érted. Azon elmélkedtem, hogy simán kiválthatná az összes többi csatolót, ha tudna áramot átküldeni, mert akkor külső és belső eszközhöz is elég lenne egyetlen csatoló a proci oldaláról, nem kéne SATA, USB, PCI-e.
Külső vinyó notiknak, tabletnek pedig a csatoló, mint mindenhol egységes. -
Külső vinyót már USB 3.0-ra is bátran küldhedsz (~4,5 watt), a Thunderbolt 3 pedig már ~9 Wattig bírja (az USB Type-C csatlakozó elvi maximum 100 watt).
Külső GPU-t alapból nem értem, ez egy elég macerás vidék, és igazából a PCIe 3.0 x4 aligha lesz ideális hozzá. Pláne, hogy ahol a mostani combosabb IGP-k kevesek lesznek, ott már inkább az x8 vagy x16 lenne az elvárás.
Tabletre miért akarsz külső GPU-t?
-
törölt tag
Amennyiben tud komolyabb teljesítményátvitelt, akkor külső vinyók, VGA-k meghajthatók vele, ergo a proci oldal is egyszerűsödhet- mivel USB a GPU-k részére elég esélytelen, így ez átveheti az USB helyét. Amennyiben telefonok-tabletek irányában is életképes csatlakozó tud lenni-azaz esz mini változata.
-
Igen alkalmas energiaátvitelre, hogy mennyire, az jó kérdés, de felteszem 25W körüli (3,3V és 5V).
Pete55555: A baj csak annyi, hogy a Thunderbolt 3 egy szabvány USB Type-C csatlakozóval működik, míg az O CU Link egy teljesen újjal, és a Thunderbolt 3 kvázi már kijött, az O CU Link meg még mindig nem, és ehhez még jön, hogy a Skylake procikban már alapból ott fog figyelni.
A helyzet az, hogy az Intel (megint) tanult a hibáiból, és úgy tűnik a jó irányba lépet, míg a konkurensek lemaradnak szépen...
-
Pete55555
addikt
Viszlát Thunderbolt
-
törölt tag
Nekem valahogy nem tetszik a csatlakozó, a Poka Yoke nem elég masszív.Jobban aszimmetrikusra kellett volna tervezni.
Adaton kívül energiaátvitelre alkalmas lesz? Ha igen, mekkora teljesítményt fog tudni átvinni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az OCuLink 1.0 mellett javában készül a PCI Express 4.0 is, amely új csatolót is hoz.
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- SSD kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- RAM topik
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest