Hirdetés

2019. március 20., szerda

Hozzászólások

(#1) zetor2000


zetor2000
(fanatikus tag)

Utah Senzhen mellett van? Úgy értem, hogy Kínán belül? :)

Angolórákat adok-veszek...

(#2) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

" a friss egyezmény szerint a vállalatok 50%-ban osztoznak majd az elkészült memórialapkákon."
Tehát mindkét fél hozzájut a másik fejlesztéséhez is, vagy csak a gyártókapacitáson osztoznak? Nem mindegy!

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#3) Acélfarkas válasza Geri Bátyó (#2) üzenetére


Acélfarkas
(fanatikus tag)

Igen, ez 1 jó kérdés. Engem is érdekelne.

(#1) zetor2000 :DDD

[ Szerkesztve ]

"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"

(#4) troviko


troviko
(senior tag)

Ez az 3D XP egy epic fail egyelőre. Bár nem is értem, hogy miből gondolták, hogy sikeres lehet, mikor PONT nem azt az igényt szolgálja ki, amire gigantikus kereslet lenne.
Névleg most drágán adnak gyors, de kis kapacitású (lényegében használhatatlan) memória modulokat, mikor a tömeges igény az olcsó, nagy kapacitású lapkákra lenne. Majdhogynem mindegy, hogy milyen sebességgel.
Ha az átlag 4-600 MBPS-et hoznák, sorban állnának érte a boltok előtt.

Jelen állás szerint viszont a kutyának nem kell az Optane, az Intel csak úgy tudott megszabadulni az első generációs szutykoktól, hogy bagóért kiszórták az alaplap gyártóknak, akik rácsavarozták a deszkáikra, és mehetett a marketing parasztvakítás.

A legtöbb ember nem is tud ma már mit kezdeni egy pár száz megabájtos, vagy egy néhány gigabájtos tárolóval. A prifi felhasználók meg a tesztelők meg 1 nap alatt kinyírták a meghajtókat, és hörögve röhögtek a markukba, hogy ez mi?

Soha nem lesz ebből a piac számára értelmezhető végtermék. Gratula Intel. "Atom jó" döntés volt ilyen szutykot fejleszteni.

:W

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#5) t72killer válasza troviko (#4) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

"Ha az átlag 4-600 MBPS-et hoznák, sorban állnának érte a boltok előtt."

Miért állnának sorban, amikor már 5éve kapni ilyet tucatnyi ismert és ismeretlen gyártótól:F? De valóban, több mint dupla áron adni pl a samu 960 PRO-hoz képest elég meredek. Értemén, hogy egyetlen "fícsört" se akarnak ingyen adni, de ki az, aki egy TB kapacitásnál még egy 400EUR-t rádob kizárólag a random írás-olvasásért.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) pomorski válasza Acélfarkas (#3) üzenetére


pomorski
(őstag)

Biztos úgy érti, hogy Kínáé az egész USA. Úgy meg akár szomszédok is lehetnek.

(#7) troviko válasza t72killer (#5) üzenetére


troviko
(senior tag)

"Miért állnának sorban, amikor már 5éve kapni ilyet tucatnyi ismert és ismeretlen gyártótól"... mert ha mondjuk a sebesség helyett arra feküdtek volna rá, hogy 100 dollárért kapjál egy 2 terás, de lassú (4-600MBPS) meghajtót, akkor most kivétel nélkül minden gépben (legyen az desktop, vagy laptop, sőt akár mobiltelefon) Intel SSD lenne Samsung SSD, meg sima HDD helyett. És máris milliárd darabos felvevőpiacuk lenne.
Lehet, hogy csak 10 dollárt nyernének egy driveon, de az máris egy 10-20 milliárd dolláros profittenger lenne. Most mondjuk 100 dollárt nyernek egy driveon, de nullát adnak el belőle, így lényegében bukó a biznisz.
Mert a kapacitás helyett a sebességre mentek rá, ami az átlagusert egyáltalán nem érdekli egy bizonyos szint felett, ráadásul még rettenetesen túl is árazták a használhatatlan vackukat, ezért van az, hogy lényegében a kutyának nem kell, amit árulnak.
Erre mondják azt, hogy sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. Mondhatni rossz lóra tettek.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#8) ddekany válasza troviko (#7) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

"mert ha mondjuk a sebesség helyett arra feküdtek volna rá, hogy 100 dollárért kapjál egy 2 terás, de lassú (4-600MBPS) meghajtót"

Adott egy újabb fajta nem felejtő memória, amitől azt remélik, hogy gyorsabb lesz és kevesebbet fogyaszt mint a flash (ha jól emlékszem). A többi cégnél is, ahol a flash vagy akár DRAM utódját keresik, ez az irány. Ha ez ilyen működési elvéből fakadóan, akkor nem tudnak belőle inkább lassú de nagyon olcsót csinálni. Talán pár generáció múlva már jobb lesz azonos áron... a kiforrt és nagy mennyiségben gyártott flash ellen nyilván sokáig nehéz lesz.

Amúgy azt gondolom az alacsony árral nehéz lenne belépni egy újfajta memóriával, mert a flash eleve elég jó ebben, ott van rá a sok gyártósor és a nagy kereslet... tehát egy újfajta memória mindig sokkal drágábban indul, innentől meg kell valami plusz, amiért valahova, speciális területre, el lehet adni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Tomassy00


Tomassy00
(senior tag)

Épp tegnap rendeltem egy Samsung 860 EVO 500GB SSD-t 104 euro volt kiszállítással... Miről beszélünk....

(#10) Purple_46


Purple_46
(kvázi-tag)

Köszönöm a cikket!

Scientia mea – adiutor meus (Tudásom az én segítőm)

(#11) jeti128


jeti128
(újonc)

Amikor először olvastam a 3dxp-rol vártam mint a Mikulást .
30GBps 1milliart újraírás szektoronként.
Stb stb.
Semmit nem teljesítettek az ígéretből.

Ez a termek itt bukott el .

Jeti

(#12) t72killer válasza jeti128 (#11) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Így van, kvázi ramdrive-ot ígértek. Ehelyett egy normál SSD lett belőle, ami max nagyon extrém körülmények között mutatja meg a fogát.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#13) Joci10 válasza ddekany (#8) üzenetére


Joci10
(senior tag)

"Adott egy újabb fajta nem felejtő memória, amitől azt remélik, hogy gyorsabb lesz és kevesebbet fogyaszt mint a flash (ha jól emlékszem)."
Nem remélik, hogy gyorsabb lesz, mert nem lesz. Eredetileg is a DRAM és az SSD közti sebességről beszéltek (hiszen ezt a kettőt ötvözték), de az is csak bizonyos esetekben lesz érezhető (mint az SSHD-nél is, ami meg az SSD és a HDD ötvözete). Fogyasztása ugyan lehet kisebb, de nem számottevően; így ez nem hiszem, hogy 'igazi' érv lenne/lehetne. Szerintem az egyedüli tényleges előnye, hogy nem felejt, így a boot, vagy bizonyos programindulások gyorsabbak lehetnek; de e miatt meg nem hiszem, hogy egy átlagos felhasználó megvenné.

(#14) Ringman válasza troviko (#7) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

Lehet, hogy csak 10 dollárt nyernének egy driveon, de az máris egy 10-20 milliárd dolláros profittenger lenne. Most mondjuk 100 dollárt nyernek egy driveon, de nullát adnak el belőle, így lényegében bukó a biznisz.

biztosan így van, csak nem szeretik a pénzt!

mintha nem létezne piackutatás...

multifunkciós agárstadion épül

(#15) ddekany válasza Joci10 (#13) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

"Nem remélik, hogy gyorsabb lesz, mert nem lesz. Eredetileg is a DRAM és az SSD közti sebességről beszéltek"

Azt mondtam, hogy gyorsabb mint a NAND flash, ami a mai SSD-kben van, nem hogy a DRAM-nál gyorsabb. Ja, és még azt is állítják, hogy sokkal több írást bír ki.

Nem gondolom, hogy otthoni gépekbe sokat reméltek eladni háttértárnak (nem csak cache), ez inkább bizonyos jellegű feladatokat végző szerverekbe esélyes. Otthonra elég gyors a NAND flash SSD is, és persze sokkal olcsóbb.

(#16) t72killer válasza ddekany (#15) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

"még azt is állítják, hogy sokkal több írást bír ki"

Nem tudom sikerült-e már bárkinek a világon MLC-VNAND-ot túlírással kifektetnie az elmúlt 3-4év SSD-terméséből (850 pro óta).

Szerk: Megvan, megcsinálták: 9.1 petabájtot toltak a kis 256-os 850 PRO-ra. Asszem a videoszerkesztő-stúdióknak nem kell attól rettegni, hogy egy ilyen csak úgy beadja a kulcsot meló közben. A terás 960 pro-mnak inkább nem állnék neki, hogy 2030-ban reportoljak egy számot...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) DonLaca@


DonLaca@
(senior tag)

Az Intel ma ünnepli 50 éves fennállását és még egy egy soros cikket sem érdemel ez egy magyar tech oldalon. :U

[ Szerkesztve ]

(#18) Joci10 válasza ddekany (#15) üzenetére


Joci10
(senior tag)

Akkor kicsit félreértettelek, bocsi.
Ettől függetlenül nem véletlenül említettem az SSHD-s példát. Mert 'átlagban' ugyan gyorsabb, mint a HDD, de ez csak bizonyos esetekre igaz (amikor a flash részt használja, mert a HDD-s résznél ott sem lett gyorsabb). Itt is ugyanígy lesz: amikor a memóriás rész lesz használva, akkor gyorsabb lesz (kérdés, hogy érezhető szinten lesz-e ez, vagy sem; hiszen lassan már SSD és SSD között sem érezni jelentős különbséget, holott a speckókban (és tényleges sebességben is) nagy a különbség).

(#19) mikej95


mikej95
(fanatikus tag)

Félre csúszott ez az Optane. Amikor már látszott, hogy a fejlesztésből konkrét termék válhat a flash még sehol se volt hozzá képest. Most éppen úgy állnak a dolgok, hogy a embereknek nem gyorsabb, hanem nagyobb és olcsóbb szilárdtest meghajtók kellenek.

Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

(#20) ddekany válasza Joci10 (#18) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Hogy érted, hogy "amikor a memóriás rész lesz használva"? Amúgy ez az egész leginkább szerveren érdekes, ahol vannak olyan alkalmazások, ahol szinte semmi sem elég gyors. Ott ez és egy flash SSD közt nagy különbség lehet. Legtöbb alkalmazásra persze elég szokványos SSD is, mert nem ott van szűk keresztmetszet.

(#21) ddekany válasza mikej95 (#19) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Ha az átlag felhasználóknak lett szánva, akkor félrecsúszott... de valaha nekik volt? Nem tudok róla, most eltekintve a reklámlehetőségtől, hogy kunsztból megveheti bárki magának otthonra is.

(#22) Joci10 válasza ddekany (#20) üzenetére


Joci10
(senior tag)

Mivel az Optane memória is öszvér megoldás (egy kis rész 'régi memória' típusú rész (az Intel szerint elkerülhetetlen), egy nagyobb rész SSD alapú résszel); így lehetnek olyan esetek, amikor a 'memória' részlegben benne lesz az az infó (korábban már használva lett, így bekerült ide), ami ezért a tárolós részbeli keresés nélkül is elérhető. Ekkor gyorsabb lesz az 'átlagos' gyorsaságánál is (szinte jelenlegi DDR4 gyorsasága lesz); és erre próbáltam utalni.

(#23) ddekany válasza Joci10 (#22) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Nem tudok ilyen öszvér jellegről. Hol láttál ilyen információt? SSD alapú alatt gondolom NAND flash alapúra gondolsz, de nincs olyan az Optaneben, más elven működik (3D XPoint).

(#24) troviko válasza ddekany (#8) üzenetére


troviko
(senior tag)

Teljes egészében egyet tudok érteni azzal, amit mondasz. De az viszont nem mond ellent annak, amit én állítok. Én azt állítom, hogy anno x éve, mikor az Intelnél leültek, és feltették maguknak a kérdés, hogy mivel tudnánk megreformálni az SSD piacot, azt a választ adták, hogy "extrém gyors és strapabíró chippeket kell gyártani, jó drágán."
Ebbe az irányba kezdtek fel fejleszteni. Nah, erre nincs tömeges igény. Inkább rétegtermék. (Most azt hagyjuk, hogy az eredeti ígéreteknek a töredéke se teljesült).
Ha ellenben azt a választ adták volna, hogy "ár/teljesítmény arányban a legjobb SSD-t kell megterveznünk", akkor lehet, hogy ma milliós disk megrendeléseket kapnának a google-től, és a többi cloud szolgáltatótól, és milliárd darabos piacuk lehetne a konzumer szegmensben. A pénz meg dőlne.

Rossz irányt választottak maguknak, ennyi. Hiba volt. Szerintem pár év múlva beszántják, mint az Atom procikat.

[ Szerkesztve ]

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#25) ddekany válasza troviko (#24) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

"Ha ellenben azt a választ adták volna, hogy "ár/teljesítmény arányban a legjobb SSD-t kell megterveznünk", akkor lehet, hogy ma milliós disk megrendeléseket kapnának"

Feltéve, hogy ennek technikailag meg is találják a módját... főleg ha áttörésről beszélünk, ez elég esélytelen, a mostani NAND flash fokozatos fejlesztése meg más cégeknél is folyik. Amúgy más cégek kísérleti NVRAM-jai közt sem rémlik a "kb. mint a flash csak olcsóbb" irány, és ennek lehet, hogy nem csak üzleti oka van, hanem egyszerűen nem találtak még olyat.

(#26) Aventyr


Aventyr
(őstag)
LOGOUT blog

Egy atlagos dolgot sokkal dragabban arulni mostansag a legokosabb profitszerzesi irany ! Pikk-pakk a legvagyottabb tipus lesz ! :)

https://www.facebook.com/HungarianOverclockers/ - - - - - - - - - - - - - - - hwbot.org/team/team_hungary/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - https://alpi.home.blog

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.