- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egér probléma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egy címre szabott AMD Software jött a Radeonokhoz
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
anno ugyan igy jarattam az 5600x-szemet is 4950mhz singlecore korul
OC since '10, V6 since '23
-
törölt tag
Bocs a láma kérdésekért:
Ehhez kell valamilyen külső órajel generátorral felszerelt lap, vagy ezt a processzor melletti standard kavicsból is le tudja osztani akár nagyobbra (100Mhz fölé) is by default?
Illetve ehhez az órajelhez hozzá van kötve akár a PCI-express kapcsolat, vagy a beépített I/O vezérlő, ami esetleg szinkronhibát okozhat a sata/USB/ps2 portokon pl?[ Szerkesztve ]
-
fotel
aktív tag
Mint 25 éve, akkor 37Mhz felett kezdett makacskodni a PCI.
-
Dragon3000
veterán
A jelenlegi ryzenek esetében is lehet emelni, de ahogy kérdezed gondokat okozhat, pl ha nvme ssd-t is használ a tuningolni vágyó, akkor hamar beleeshet az instabilitásba vagy nem is látja a gép az ssd-t. Még b450-nel és zen+ cpu esetében 103-4MHz értékeknél már előfordult, hogy nem látta a gép az nvme ssd-t, így nem is játszottam tovább vele, azóta meg nem próbáltam a szorzó emelésen mást.
-
M0ng00se
őstag
válasz
Dragon3000 #4 üzenetére
nekem gigabyte b450m ds3h lapban volt az anomália, hogy 102mhz base clock-nál még szépen működött, 103-nál "hidegindítás" során nem volt kép, de a folyamatokból tudom hogy belépett winbe, szóval olyankor kapott egy újraindítást és onnantól feszültségtelenítésig prímán működött
104-gyet is vitte néha de az már nem volt stabil
OC since '10, V6 since '23
-
tibaimp
nagyúr
Nálam az alaplap csinálja ezt a nem tuningolható i9-10900-amal, mert nem 100MHz a bus speed, hanem alapból ~102,xx MHz-et állít, így jön ki az összes magra a ~4700MHz szemben a "gyári" 4600-al. Fura, de hagyom, nem piszkálom, stabil a gép és van nvme ssd-m is (kopp, kopp, kopp). Mondjuk kikértem szakértők véleményét is az aktuális topikban.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Puma K
veterán
Azon az 5141 MHz-cen vajon mennyivel több FPS-t produkálhat...?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
tibaimp
nagyúr
Érdekes, mert nekem az előző i7-8700-nál nem csinálta, de ott egy sokkal gyengébb lapom volt csak, most is a lap csinálja, mert a D15 annyira meghűti, hogy automatikusan "megturbózza" pluszba.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
KROK640
addikt
"Ehhez egy régi módszer bevetésére van szükség, ugyanis a buszórajel emelésével nő a magórajel is" - bizony.
Sőt, Athllon XPnél még kombinálva emeltem, FSB-t és szorzót is. Illetve utóbbit néha csökkentettem, ha kellett a magas FSB.
Athlon XP 1700+-osom 11×133-ról 16×166MHZ-re volt emelveInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
addikt
Nekem meg a 10400F, ha bekapcsolom a lehetőséget, akkor BFB tuningal megy. Vagyis az Asrock B560-as lap "végelegesíti" a CPU turbó órajelet (esetemben ez allcore 4GHZ a 2900MHZ helyett). Ilyenkor a szorzót emeli.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
tibaimp
nagyúr
Az alap órajel az enyém esetében is 2,8GHz, de ez kb. semmit nem jelent, a Te esetedben sem. A max turbó órajel a Te CPU-nál 4300MHz [link] , de ez csak 1 magra (esetleg 2) vonatkozik. Az összes magra mennyi a max turbód, azt kellene tudni!
Az én esetemben azért fura, mert az összes magra a max turbóm 4600MHz, de a lap automatikusan tol a bus speed-en, ami így az alap 100MHz helyett ~102,xx MHz, így jön ki az összes magra a ~4700MHz.
szerk: itt azt írják [link] , hogy 4GHz, szóval akkor így a rendszered "alapon" megy, a megengedetten, de persze ez attól még egy jó cucc
. Ha akarsz tuningról olvasni, gyer át ide, a topikgazda igazi profi! [link]
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
addikt
Igen, az enyémek 4GHZ az allcore turbója de írtam is.
A BFB nem tesz mást mint a szorzó emelést korlátlan ideig (all core turo) engedélyezi. Kvázi tuning ez is, főleg, hogy nem 100% kihasználtságnál is 4GHZ.en megy, ha ez be van kapcsolva.
A linkelt szaktopicot, meg szoktam olvasgatni, csak oda írni nem nagyon, mert nincs miről, mivel ígyis bőven megvagyok elégedve a gép teljesítményével jelenleg, nem látom értelmét tuningolni, még a BFB sincs bekapcsolva.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
gaucho
tag
Elméletileg e hónap 20-a a hivatalos megjelenési dátum, mégsem látni sehol . Valakinek van bármi infója? Csak nálunk késik, globálisan csúszik? Mindenhol csend van.
[ Szerkesztve ]
-
gaucho
tag
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
15-20 év alatt számtalanszor. Amikor se nem tudsz többet, mint én, sem segítő szándék sincs benned, de írás-kényszer, cinizmus és vastag irónia, az van!
-
Komplikato
veterán
MSI MEG x570 laphoz adtak ki hivatalosan RyZen 5800x3D tuning Biost a videocardz.com oldal szerint.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Puculo
tag
Erről a prociról nem lesz már teszt?
Reménykedtem benne hogy mire elkezdik teríteni a kiskerekben már kivesézik itt a megszokott alapossággal. Ez nagy csalódás.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
Champipi
senior tag
válasz
Komplikato #20 üzenetére
MSI MAG x570 -> De 90 000 Ft egy ilyen alaplap, oké tudsz emelni, de kérdés megér-e ennyit rákölteni.
Mondjuk ha majd olcsóbb alaplapok is tudnak tunningolni akkor jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ugyan a szorzó zárt, de a buszórajel paraméterezhető, amivel növelhető a magórajel.
- Intel Pentium Gold G6400 Hűtőjével, 3-év garanciával, számlával!
- / Új & Bontatlan / Intel Core i9-12900K 16-Core LGA1700 Box Processzor eladó!
- Intel Core i9 14900K és 14900KF - dobozos - Bontatlan! ÚJ! Átvehető! - 3év gari
- Intel 1200-as Procik
- Eladó Intel Core i5 4460 / i5 4690K / i7 4770 / i5 4790K processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest