- Gaming notebook topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- [Re:] Új RAID-es M.2 bővítőkártyát mutatott be a Sonnet
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- [Re:] Nem tudnak az alaplapgyártók Socket AM4-es Zen 4 CPU-król
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
Szép jó tech demo majd 10 év múlva térjük vissza ra 30ad áron.
Még a 1080p tv adás is gyalázatos bitráta 4K szinte sehol A disney is vonul vissza a lemezes piactól (blu-ray) streaming 4k meg olyan amilyen.Létjogosúltsága jelenleg 0 értelme 0 a világ 99.99%ának[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Segal
veterán
Szepen esik az ara volt ez meg 10 millio felett is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kwzatz
őstag
"Senki sem mondja, hogy felesleges 100-200 millió forintba kerülő Ferrarit vagy Lambót gyártani. Hogy nincs értelme százezreket, milliókat kérni egy zakóért, vagy hogy nincs jogosultsága a hatalmas briliánsokkal ékesített gyűrűknek, vagy prémium kategóriás, kézzel készített óráknak. "
Tökéletes meglátás, ugyanúgy a parasztvakítás kategóriába esik ez is.
-
joey04
titán
A kérdésre a válasz: nem. És ehhez köze sincs az árnak.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
dabadab
titán
és tényleg látszódik, érződik a különbség a 4K anyagokhoz képest
Hát, ez kőkemény, minőségi techújságírás.
DRM is theft
-
mjani1172
addikt
Mint technikai vívmány, úgy elismerésem, biztos jó.Az ára sem érdekes,annyi amennyi.
Ennek ellenére úgy gondolom hogy nincs értelme a 8k-nak. Pláne itthon. Aztán hogy lesz aki megveszi természetes, sőt a neveket is le tudnám írni.
Az érvelés meg nagyon érdekes : Senki sem mondja, hogy felesleges 100-200 millió forintba kerülő Ferrarit vagy Lambót gyártani. Hogy nincs értelme százezreket, milliókat kérni egy zakóért, vagy hogy nincs jogosultsága a hatalmas briliánsokkal ékesített gyűrűknek,
Nagyon sokan mondják, de a véleményük nem olyan fontos mint kardashiané meg győzikéé, és a rokonságáé. Ők már tuti megrendelték.[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Itt nem az a lényeg, hogy megéri, vagy sem.
Ez egy erődemonstráció: "Mi lazán tudunk ilyet is gyártani, ti viszont nem!".
Ha pedig még meg is veszik, akkor win-win az LG-nek.
A magyar piac pedig ebből a szempontból lényegtelen, vannak nálunk kissé gazdagabb felvevőpiacok is. -
törölt tag
Hát hogy a viharba ne lenne értelme. Ahogy olyan ára lesz és lesz rá nem agyontömörített tartalom is.
Addig PC-re kötve van értelme, nem TV-ként. -
kihagyom, nem fér be a kamionba
What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
Narxis
nagyúr
Nincs értelme. Nincs hozzá tartalom.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
Balika911
félisten
A dolláros ára viszont ugyanúgy 30000 USD, mint a 88Z9-é volt, még jelképes csökkentés sem történt. Sőt, kb. kivették belőle a DTS dekódert, megnerfelték a bemeneteket, aztán kiadták új szoftverrel új néven.
Kíváncsi leszek, hogy jövőre mozdulnak-e a hagyományosabb kategóriák felé a 88"-os panellel. (Falra szerelhetőség, alacsonyabb ár.)
Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot
-
turikoczka
aktív tag
Mikor megy ki a divatbol ha a 4k/8k kerul szóba h milyen a hazai tv adas minosege? Rengeteg film jelenik meg 4k minosegben, a streaming ha nemis tokeletes de boven jobb mint az 1080p es akkor ott van a gaming. A 8k nem jovore lesz esedekes az atlagembernek de ugyanez ment a 4k eseteben is.
-
pigster
senior tag
Jó, jó, de nem elég drága. Nem kell.
FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.
-
Ribi
nagyúr
De sokaknak savanyú a cőlő.
-
Balika911
félisten
válasz
turikoczka #14 üzenetére
Egy 88"-os OLED előtt hamar túltenném magam a 8K anyagok hiányán, meg hogy a PH! szerint parasztvakítás a készülék.
-
AssAssynn
őstag
Úgy elgondolkodtam, hogy pontosan kiknek készülnek ezek a TV-k?
Mert, aki annyit dolgozik, hogy tisztességgel ennyi pénze legyen, az szerintem nem néz túl sokat TV-t, de valószínűleg még a házában sem tart...
Szóval ez inkább annak készül, akinek van rá pénze, de ugyanakkor van egy csomó szabadideje is, hogy nézze. Azok meg kicsodák is?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
BiP
nagyúr
Címre: értelme mindig van, ennyi pénzt kiadni rá, az nincs
"Mert, aki annyit dolgozik, hogy _tisztességgel_ ennyi pénze legyen, az szerintem nem néz túl sokat TV-t, de valószínűleg még a házában sem tart..."
" Azok meg kicsodák is?"
Azok, akiknek ennyi pénzük van, de a fenti kitétel nélkül.
Ők sem nézik, csak azért van ott a házban, hogy lehessen mutogatni a többieknek, hogy ilyen is van.
Most ha hajókázni meg röpülgetni lehet olcsóbban is, de valaki mégis arcpirítóan sok sokmilliárdot kiad érte, annak szerinted mennyi gyakorlati értelme van. Itt a rongyrázás a lényeg.
(természetesen az amcsi meg arab sztárokra, sportolókra és üzletemberekre, sejkekre gondoltam, nem példálóznék hozzánk közelebbi esetekkel)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
AssAssynn #18 üzenetére
Van egy csomó ember, akinek harmincezer dolláros kiadás nem jelent túl nagy megrázkódtatást.
Mondjuk összehasonlításképpen egy Porsche-kereskedésben ennyi pénzbe kerül az, ha a 911 extralistáján kipipálod a kerámiaféket, a nagy felnit meg a menőbb bőrbelsőt.
Vagy mondjuk egyetlen napnyi bérléti díj egy nem túl nagy yachton.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Köszi a tesztet, még több ilyet, pls!
A tévé pedig brutál, nagyon vállalnám! Olyan másfél millióig...
-
#Chris
tag
4K-n is sírt mindenki, hogy jajjj nem kell meg ez meg az, aztán kiderült, hogy csak jó az. Nem tudom ki hogy van vele, de én nem szeretem látni a pixeleket...
-
Amerigo49
csendes tag
Bevallom, gyakran van szorulásom...
Egy ilyent felszerelnék a WC-be, mindjárt könnyebben menne!
-
Kansas
addikt
Ennek a TV-nek csak úgy 10%-kal rosszabb a ppi-je, mint a 40"-os 4K TV-mnek... az 120e volt, igaz nem OLED, csak PVA, de kevésbé látni az egyes pixeleket rajta...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
ígyvanferi
addikt
Stílusos az ára, azt meg kell hagyni. Még jó, hogy az 50"-osak nem 5 millióba, de még csak nem is 500 ezerbe kerülnek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az USB 2.0 eleg nagy fail, ahogy ennyi arba az AX-es wifi is beferhetett volna. A LAN legalabb gigabites? Ebbe az ultra premium tevebe, ezen az aron ennek alapnak kellene lennie.
Remelhetoleg a beepitett smart tv hardver megbirkozik az 8k-s lejatszassal mindenfele kodek eseten. Teszteltetek 8k-s demovideokkal?
Amugy egyetertek a cikkel. Nincs ertelme megkerdojelezni a letjogosultsagat. Kell valami a tech/kutyu orult milliardosoknak.
A cimoldali kep eleg fura. 88 inches TV es kb. 1-1,5 m-rol nezik.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kwzatz
őstag
"Van egy csomó ember" Itt milliárdosokról beszélünk. Legalábbis 100-200 milliós vagyon alatt szimplán agyhalott, aki 9 milliót TV-re költ. De hát ugye egy olyan világban, ahol mindent hitelre vesznek és egymást hajszolják az emberek a konzumidiotizmusba, mindenre van kereslet, akkor is, ha anyag háttér nincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
7uR00C
újonc
Szerintem a Tv rendben van, egy a gondom vele hogy már a 4k nál epileptikus problémáim vannak. Vajon mi lesz ha ezt a Tv-t nézem...
-
Kansas
addikt
válasz
Tigerclaw #28 üzenetére
"A cimoldali kep eleg fura. 88 inches TV es kb. 1-1,5 m-rol nezik."
Hát persze, hogy onnan nézik, ha 5m-ről néznék, nem látnák a különbséget a 4K-hoz képest, akkor meg mire ment el a 9 milla?[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Piftuka
veterán
Abszolút van értelme.
Sőt, egy ~100+ colos változatnak is lenne.
Ha házimoziról van szó, akkor a kijelző mérete soha nem lehet "elég nagy".
Bár a 88 col egy átlagos méretű nappaliban már meglehetősen jól hozza a "mozi élményt".
Viszont ilyen elcseszett ronda, átgondolatlan állványzattal együtt értékesíteni... no annak nem sok értelme van.
Egy erősítőt, egy BD lejátszót nem lehet elhelyezni alatta. (De még egy komolyabb - méretű - médialejátszó doboz számára is kihívást jelentene.)
Cserébe rendkívül ronda. Ha pedig valaki ez teszi fel egy tévé állványra, bútorra, hogy a fentebb említett eszközöket is el tudja helyezni, no az lenne ám "csuda látvány"!
"Aquila non captat muscas."
-
Kiskutya
addikt
8k tartalomhoz sávszélesség is kell és pl nálunk nincs normális net nem is tudom mikorra tervezik a fejlesztést. Hiába szeretném megvenni a 8k tévét teljesen értelmetlen még a 4k tartalmakat se tudom kihasználni mivel max 16megás a netem.
hmm...
-
kwzatz
őstag
"Hát persze, hogy onnan nézik, ha 5m-ről néznék, nem látnák a különbséget a 4K-hoz képest, akkor meg mire ment el a 9 milla?
"
A hölgy még talán kicsit messze is van, mert elvileg a 88 colos tévénél olyan 1,5-1,6m a kritikus távolság, ami fölött már akár 4k is lehetne.Piftuka: Igen, a 100 colosnál már ülhetnél 2m-re is, hogy legyen értelme a 8k-nak.
dabadab: "ez jóval olcsóbb, mint egy Porsche, márpedig azt messze nem csak milliárdosok veszik"
Persze, tudom. Autóknál még inkább érvényes, amint fentebb írtam.[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
"A hölgy még talán kicsit messze is van, mert elvileg a 88 colos tévénél olyan 1,5-1,6m a kritikus távolság, ami fölött már akár 4k is lehetne."
Filmnél. Számítógépes grafikával még nem láttam tesztet. Lehetne modellezni kb. negyedelve, hogy 42-43"-os kijezőn (44"-os nincs) honnét látszik a 2160p natív és 1080p integer scaling közt a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
persil
veterán
Ugyanannyi ertelme van, mint egy 32 huvelykes hd ready-nek. Bekapcsolod es nezed. 🤷
A kerdes inkabb, hogy kinek es mire, illetve megeri e az irtozatos felarat egy szerenyebb de meg mindig csucs keszulekhez kepest.
The only good human.. is a dead human!
-
Nalunk nincs normalis net? Eltel mar kulfoldon pl nyugaton? Nemetorszagban a hazai haromszorosaert kapsz fele sebesseget es meg a sw rendorseg is mukodik, mert rogton kapsz 1500 euros buntetest ha torrentezel es bena vagy.
itthon sok minden szar de pont a net nem tartozik ezek koze.
A temahoz: Erdemes megnezni pl a mammut mm-ben. Az ember leul el es csak bamul. Eszmeletlen a kepe, bar inkabb a nagysaga a lenyugozo.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
"Nincs értelme. Nincs hozzá tartalom."
Most volt a németeknél a színes sugárzás megkezdésének akárhányadik évfordulója, .
Induláskor az egyetlen színes tartalom, a váltás gombjának élő sugárzás megszínesedése volt. Még ma sem jutottunk el odáig, hogy minden tartalom garantáltan színes vagy legalább színezett.De a technológia fejlődése szempontjából a tartalom hiánya nem akadályozó tényező.
Majd lesz valamennyi idővel később. A készülékek ára is csökkenni a megfizethető szintre, idővel.Az apáink és nagyapáink sem gondolták azt, hogy nem kell a színes tévé, mert nincs hozzá tartalom.
ruszkik, haza!
-
Piftuka
veterán
"Piftuka: Igen, a 100 colosnál már ülhetnél 2m-re is, hogy legyen értelme a 8k-nak."
Én nem a 8K, vagy 4K miatt írtam, hanem pusztán a látott kép mérete miatt.
Jó az, ha az ember egy ilyen szép nagy méretű kijelzőn nézheti a filmeket.
Egyébként a cikkhez mellékelt promó fotón még nem is ülnek kifejezetten közel. A srác kb. 2 méterre, a csíkos inges hölgy pedig inkább ~3.5 méterre ül.
Ennél sokkal messzebbről nem is nézném én sem.
Sok olyan nappalit látni, ahol a tévé a kanapéhoz képest szinte a szoba túloldalán helyezkedik el. És bizony 5-6 méterről nézve még egy ekkora tévé is kicsinek tűnik.
Persze ebben van szubjektivitás is erősen; mindenki számára más az ideális, vagy optimális nézési távolság.
(Hangsúlyozom: nem az egyes felbontások közötti különbségről van szó, hanem a látott kép méretéről.)
"Aquila non captat muscas."
-
tibaimp
veterán
Ekkora méretben már van értelme a 8k-nak, alatta szerintem nincs. Kb, mint a 4k, az is olyan 65 col környékén jön jól, mert már akkorák lennének a pixelek, hogy látnád.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
DjFlanker
aktív tag
-
TomMusic
őstag
Kijelzőből sosem elég. Csak legyen ami a 8k-t kihajtsa'
(mármint ha külső eszközről hajtjuk).
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Tigerclaw
nagyúr
Elegge heterogen a kinalat itthon is. Van ahol a T meg 1Mbps-t se tud adni stabilan es tobbe is kerul mint mashol az 1Gbps (szinten a T-tol veve). Elvileg a SZIP-nek ki kellett volna lonie a 30Mbps alatti ADSL-es elofizeteseket, de ezek szerint ez valamiert nem tortent meg mindenhol.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megnéztük, kipróbáltuk és röviden teszteltük ezt az igazán extrém televíziót!
Állásajánlatok
Cég: Visoft Kft.
Város: Budapest