Hirdetés

2019. január 22., kedd

Hozzászólások

(#1) Ideg


Ideg
(fanatikus tag)

4 gpu egy lapra? Mekkora pazarlás. :DDD

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad! | R* GTA 5 -> limparka | B.net -> Idegroncs#2127 | Samsung Galaxy S7 Edge

(#2) Reggie0


Reggie0
(PH! nagyúr)

Mondjuk ha nem sporolnak le a minosegi hutest -sem a memoriarol, sem a taprol -, akkor nem lenne mitol aggodni.

(#1) Ideg: 2/lap is boven eleg.

[ Szerkesztve ]

(#3) Retekegér


Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Bátor lépés a Colorfultól, csak aztán győzzék a gariztatást. Bár a jelen árképzésüket nem ismerem, lehet ez már be van kalkulálva. A többi gyártó hozzáállása szimpatikusabb.

<< AMD - Advanced Mining Devices >>

(#4) rii


rii
(PH! nagyúr)

de'most akkor a bányészat széthajta a kártyákat

nagyon kak.s lesz akkor a használt - vga piac .-(((((

másik topikban azt olvastam, hogy jobb nekik a folyamatos terhelés, mint a játékok általi ingadozó teljesítmény

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#5) Eugene Roe válasza rii (#4) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

A másik topikban sok a miner, és gondolnak a jövőre is :D

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#6) Baryka007 válasza rii (#4) üzenetére


Baryka007
(senior tag)

Szerintem inkább a hőmérséklet mérvadó itt... Ha le van hűtve rendesen pl 60 fokra még ha soknak is tűnik... 60 fokon 0-24 be szerintem 6-7 évet is kihúzna. Persze ez egyáltalán nem biztos hogy így van, ez az én véleményem.

Üdv, Baryka :)

(#7) Reggie0 válasza Baryka007 (#6) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Pedig siman. Ha nem huzzak, akkor sokkal kevesbe van kinozva, mint egy gamer kartya, mert az allandoan felmelegszik/lehul akar jatek kozben is par percenkent, mig egy banyaszkartyat jo esetben elinditanak es ugyan ugy megy napokig hetekig allando homersekleten.

[ Szerkesztve ]

(#8) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Nem értem, hogy a normál VGA-árban adott (márpedig kb ennyiért adják) kimenet és gari nélküli bányászkari mitől is óvná meg a VGA-piacot? A bányák elég fontos gazdaságossági tényezője, hogy mondjuk a beszer. ár feléért-harmadáért el tudják adni a végén a vasat játékosoknak. Tehát egy ilyen bányászkarinak kb felébe kéne kerülnie a normálhoz képest.

Új hét, új bányászhírek:)

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) lemusz válasza rii (#4) üzenetére


lemusz
(PH! addikt)

Mondanak sokfélét, de szerint itt is igaz lehet, hogy ha ésszerűen vannak használva, azaz alulfeszelve, optimalizálva, jól hűtve, portalanítva stb akkor le lehet minimalizálni a kockázatot, még akkor is ha ezek a kártyák nem 0/24-es pörgetésre lettek kitalálva. Kérdés hogy hány bányász veszi a fáradtságot, hogy utánajárjon, teszteljen és úgy általánosságban foglalkozzon vele. Szerintem a többség inkább pörgeti ezerrel és számolgatja a kalkulátorokon a megtérülési időt meg az árfolyamokat, a többi cécó meg nem érdekli...

Igaz lehet az ésszerű használat a gamerkedésre is, mert ha valaki kánikulában kezd el játszogatni rosszul szellőző, régen takarított házzal és még az MSI afterburnert is előveszi néhány plusz fps-ért cserébe, az ugyan úgy nem helyes eljárás...

[ Szerkesztve ]

(#10) schawo


schawo
(Jómunkásember)

Á értem, tehát a aib gyártók felelősek a kialakul kártyahiányért. Nagyszerű.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#11) energy4ever válasza rii (#4) üzenetére


energy4ever
(PH! addikt)

Ez igy igaz. A VGA-k BGA "tokozasuak", vagyis a PCB, es a GPU kozott golyok talalhatoak, amik a melegedes-hocsokkenes hatasara elrepednek(mert nincsen bennuk olom kornyezetvedelem miatt), es utana mehet reballra, vagy a kukaba. Banyaszat kozban stabil homersekletett tartva mennek a kartyak, igy a BGA "tokozas" halalatol nem kell tartani, ott inkabb a PCB-n talalhato vezeto aramkor mehet ki IDT hibara(felszakad, majd eleg a vezeto mint egy hegeszto palca). De ez nem annyira szamottevo mennyisegben fordul elo...

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#12) Xarina


Xarina
(fanatikus tag)

Azért az is elég durva, hogy a gyártók sem bíznak eléggé saját termékeikben. Azért én azt gondolnám, hogy akár hardcore gémre vagy akár bányászatra használva is ki kellene bírnia min. 2 évet, amit általában adnak rá.

(#13) Lacika112


Lacika112
(tag)

"attól tartanak ugyanis, hogy a bányászatra használt, 0-24-ben teljes sebességgel üzemeltetett kártyákkal később sok gondjuk lesz, amikor majd még garanciális időn belül elkezdenek kihalni a különböző komponensek"

vagy csak nem kéne kispórolni az anyagot belőlük mondván gari lejárta után 2 héttel eldobja az agyár és a lúzer akarom mondani juzer úgyis vesz másikat

szerintem már mindenki találkozott olyan komponenssel hogy gyári gari után rövid időn bellül meghalt

ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?

(#14) Meridian


Meridian
(fanatikus tag)

Amúgy mi az hogy bányászattal széthajtott kártya és csak három hónap garancia? Mert mondjuk az aktuális fps killer játék az nem hajtja meg ezeket a kártyákat annyira minta bányászat?

Úgy egyébként, 2011 óta 0-24ben x264-es videókat enkódolok (tömörítek) az AMD x6 1100-T CPU-mal, és semmi baja nincs tőle. Mondjuk az is igaz, hogy rendes léghűtése van, 60 fok fölé csak a nyári 40 fokos környezetben megy fel csak...

(most éppen 55 C°-os és mind a 6 mag 100%-on van terhelve...)

[ Szerkesztve ]

http://www.taxierden.hu

(#15) Kisgépkezelő válasza t72killer (#8) üzenetére


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

A bányászkari attól óvja meg a piacot, hogy a láz esetleges lecsengésekor tucatjával kerüljenek alig használt középkategóriás kártyák a gamer piacra. Szerintem virágnyelven most is azt írták körül, hogy azért nem akarják kielégíteni az igényeket, mert ha most megteszik, akkor nemsokára annyi használt VGA ömlik a piacra, hogy utána három évre meghal a piac. Gondolom a Tajvaniak "okosan" lekarte... lebeszélték, hogy nem sz...nak egymás műzlijébe, de a kínaiakkal nehezebb volt megbeszélni, úgyhogy be kellett dobniuk a meghal a kártya a bányászattól dumát, hátha páraknak eszébe jut majd, amikor a majdnai RX 680 helyett harmad áron vehetnének alig 20%-al lassabb 480-at.

(#16) lemusz válasza Lacika112 (#13) üzenetére


lemusz
(PH! addikt)

"szerintem már mindenki találkozott olyan komponenssel hogy gyári gari után rövid időn bellül meghalt"

Számtech cuccoknál nem annyira, perifériák szoktak inkább behalni nálam, de azok többnyire még gariidőn belül szerencsére. Számított elhasználódás ettől függetlenül neme gy újkeletű dolog.

(#17) ribizly válasza lemusz (#16) üzenetére


ribizly
(PH! kedvence)

Pont ezen gondolkodtunk. Adott ma már, hogy néhány gyártó kiad nagy garanciaidővel termékeket (EVGA tápok néhol 10 évvel, ASUS meg Gigabyte VGA-k 3-5 évvel, ...). Azok mit fognak szólni, amikor majd 2 év múlva bekopogtatnak hozzájuk tömegével a mining-ra használt VGA-kkal meg tápokkal a népek? :U

|•| A WORD elszáll, az írás megmarad |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#18) t72killer válasza Kisgépkezelő (#15) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Nem érted. A bányászkari önmagában nem óv meg senkit semmitől, a bányász teszi ezt, ha ő észérvek mentén a bányászkarit választja. Mivel tudtommal ezek a bányászkarik nem extrém olcsók, így hülye lenne olyasmit venni, ami a láz lecsengésével (vagy egy lényegesen hatékonyabb kari piacrakerülésével) a benne lévő színesfémtartalom értékét se fogja érni.

Ja, és a gari a bányászoknak nagyonis fontos, ha nincs cserekari, akkor nem arról szól a fáma, hogy most pár hónapig nem játszunk, hanem hogy kimarad x száz $ profit.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#19) 5150


5150
(fanatikus tag)

Régebben (10+ éve) még minden márkásabb videokártya ilyen "széthajtott modellnek" számitott volna eszerint a logika szerint és azoknak a kártyáknak nagy része még ma is üzemképes (lenne, ha lenne értelme és gépbe tennék) Ezek ugyanis maximális gpu-mem órajeleken üzemeltek és szó nem volt még dinamikus órajel változtatásokról, ráadásul sokkal több energia "futott át" rajtuk az évek során, a gyártástechnológiájuk is nagyságrendekkel elavultabb volt. Esetleg elgondolkodhatnának (nem fognak) a kinaiak, hogy ezekre az extra árral megspékelt "bányász" kártyákra minőségibb alkatrészeket tegyenek minőségibb nyákra a megszokott, filléres picióccó kinai gagyi helyett nem? Vagy a szemükben csak az árazás meg a profit lehet extra? A sok hülye felhasználó a barom nyilván, akik a túlárazott "bányász" kártyáikat arra akarják használni, ami meg lett hirdetve, ez evidens... És mi végül a megoldás? Hát a garancia idő drasztikus lecsökkentése 3 hónapokra. Kicsit sem gyomorforgató :C

"Aimbot trial is expired.."

(#20) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Amúgy megtaláltam a megoldást a bányászhelyzet kezelésére. GTX 1080-at kell venni. Annak még nem ment fel az ára. Ha felmegy akkor meg Ti-t.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#21) Kisgépkezelő válasza t72killer (#18) üzenetére


Kisgépkezelő
(fanatikus tag)

Rendes kari nincs, bányász kari van. Melyiket választod "észérvek mentén" ha bányászni akarsz? :D Lassan olyan lesz, mint amit apám mondott a szocialista hiánygazdaságról. Hiába vennéd azt amit szeretnél, azt veszed ami van. Azt is dupla áron, akkor is ha selejt.

(#22) muszurkefal válasza Blindmouse (#20) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Ez mind szép és jó lenne, ha nem 200k felett indulna egy tényleg ajánlott 1080. Azoknak, akik 1070-et néztek ki mondjuk 150k-160k magasságában, nem nagyon opció a +50k-rel drágább kártya.
Mondom ezt úgy, hogy valószínűleg nekem is meg kell barátkoznom a 200 feletti árcédulával, ha nem lesz változás :D

„Sometimes darkness can show you the light.” Disturbed /// Alázat nélkül nincs hatékony és eredményes tanulás. /// Az antagonisztikus ellentét feloldásán dolgozom.

(#23) GAI válasza 5150 (#19) üzenetére


GAI
(senior tag)

Azok a kártyák azért voltak még sokkal megbízhatóbbak, mert nem voltak még olyan szigorú környezetvédelmi normák (RoHS), és a BGA forrasztásban ólmot is használtak, ami rugalmas, és jól kezeli a hőingadozást. Emellett pont amiatt, mert nem szabályozták dinamikusan az órajelüket, nem ingadozott annyira a hőmérsékletük sem, mint a maiaké, ami kombinálva a rugalmatlanabb BGA golyókkal, a meghibásodások nagy részét okozza a mai kártyáknál.

Lényegében mondhatjuk, hogy a környezetvédelmi normák hasonlóan negatívan hatottak a számítástechnikai eszközök megbízhatóságára, mint pl. az autókéra. Ott is egy jó kis egyszerű szívó benzines motor 20 éves korában is tökéletesen üzemképes, ha megkapta az alapvető karbantartást, míg a mai turbókkal teleaggatott fűnyírómotorok megnézhetjük hol lesznek 20 év múlva.

[ Szerkesztve ]

(#24) t72killer válasza Kisgépkezelő (#21) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Van benne valami, bár ilyenkor meggondolandó, nem jobb alternatíva-e egy kicsivel drágább, de alkalmasint jobban eladható nvidia 1060-as.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

"csak három hónapos garanciával rendelkező, bányászatra dedikált „VGA-k”"

Az szép! Komolyan vannak országok, ahol piacra lehet dobni egy műszaki cikket csak 3 hónap garival?! :Y
Ezek szerint igen.

[ Szerkesztve ]

(#26) Tazsam01 válasza Lacika112 (#13) üzenetére


Tazsam01
(tag)

Annó a 8800 gts-el karácsonyra leptem meg magam, két évvel később dec 28.-án halt meg... Bónusz öröm volt a két ünnep között kártyára vadászni.

(#27) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Ahogy olvasgatom ezt a forrasztásos témát,e logika mentén gondolkodva eladásnál már egyenesen előny lesz a miner előélet.
"Eladó bla-bla kártya,megkímélt,csak bányászásra használt,semmi gaming" jeligére,lol.

XXX

(#28) Franklin válasza Blindmouse (#20) üzenetére


Franklin
(PH! addikt)

Jó ötlet, de sajnos a 1080-ak ára is felment, 2 hónappal ezelőtt már 180-ért lehetett 1080-at venni (nem is gagyit, Gigabyte-ot), most meg 220-230 alatt nem nagyon van.

(#29) kromatika


kromatika
(PH! kedvence)

Érdekes volt köszi.

sAp-12 fejes erősítő eladó.

(#30) komi77 válasza lemusz (#9) üzenetére


komi77
(senior tag)

Ott a pont. Megfelelő körülmények között bírják ezek a kártyák a bányászatot. Az más kérdés, hogy a nyákon lévő kondik nem feltétlenül ilyen igénybevételre vannak tervezve, ezért idővel mindenképp megadják magukat - kérdés: mennyi az az idő :F Bár más komponensek is gajra mehetnek hasonlóan. Az biztos, hogy a 3 év garancia időn belül nem nő meg pusztán ettől a használattól a meghibásodások száma. Főleg, hogy a legnagyobb gyártók pont ettől tartva nem növelik a kapacitásukat. Használt piacon jövőre már meg gondolandó lesz "olcsó" rx 470/570/480/580 karit venni. Az mondjuk lehetne még megoldás a mostani helyzetre ha a kifejezetten bányászatra szánt kimenet nélküli kártyák jóval olcsóbbak lennének - így nem lenne érdek a lehasznált kártyák továbbadása. Vagy csináljanak sok és tartós kártyát a nagyok is - kisebb garanciális kockázat mellett. Az fix, hogy a bányászkodás nem jövő évre de még utána következő években sem szűnik meg. Talán a trend csökkenni fog - bár még nem is tetőzött - de pusztán ebben bízni, az nem oldja meg a helyzetet. :(

Szegény ember kézzel nőz.

(#31) Snoop-y válasza t72killer (#8) üzenetére


Snoop-y
(PH! addikt)

Az uj kartyak eladasat vedi mert nem tudjak beteriteni vele a hasznaltpiacot (VGA kimenet nelkul gamereknek az nem tul idealis) Mondjuk az is hulye banyasz aki ilyet vesz mivel nem fogja tudni hasznaltan eladni fel vagy 1/4 aron se...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#32) erer1000 válasza Snoop-y (#31) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Crossfire-be tudja hasznalni.
Ahhoz nem kell vga kimenet se híd Amd-nel

Egy rendes 480+kimenet nélküli 480

És teljes értékű CF

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#33) Tesztelo.hu válasza Xarina (#12) üzenetére


Tesztelo.hu
(senior tag)

Nincs ebben semmi durva. A bányászat lényegében nem rendeltetésszerű használatnak minősül. Ezeket a kártyákat alapvetően arra tervezték, hogy naponta max. néhány órát vannak maxon terhelve, nem 24-et.

(#34) Savageboy


Savageboy
(fanatikus tag)

(#35) erer1000 válasza Tesztelo.hu (#33) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nem tüntetik fel hogy mekkora terhelés rendeltetés szerű és mekkora nem. Amíg ezt nem teszik meg addig rendeltetés szerű a bányászat is

Illetve hivatalosan a gariztatónak/szerviz/gyarto nak kell bebizonyitania hogy te NEM rendeltetés szerűen használtad.

Tehát amíg nem köti ki hogy a 24/7 bányászat nem rendeltetés szerű, és amíg nem tudja logolni vagy más módon bizonyítani hogy az adott vga bányászat miatt 24/7be ment , addig rendeltetés szerű és gariztatnia kell

:)

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#36) t72killer válasza erer1000 (#32) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Ja, csak a kariról tudod, hogy 7/24 bányásztak vele és nincs rá gari, ráadásul csak másik CF-esnek tudod továbbadni. Megveszed? Köszi, inkább nézel egy "normál" bányászatra használt karit....

Amúgy van értelme manapság 480-asokat CF-ben futtatni? Vesz az ember 1db GTX1080-at és erősebb rendszere van, kb uannyiért.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) Drizzt válasza Blindmouse (#20) üzenetére


Drizzt
(PH! nagyúr)

Hahaha, másfél hónapja egy Palit dualOC 1080 166K volt újonnan boltban.. Most legolcsóbb 1080 ugyanabban a boltban 230K. Szóval újra kéne nézned az 1080 árakat. :U

(#38) Devas


Devas
(PH! addikt)

Ahogy neztem, egy honapja tetozott az Ethereum erteke, azota egy honap elteltevel a felere zuhant. Ha tartja a tendenciat, akkor talan 1 honap mulva magara talal a hardverpiac.

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#39) Freiherr válasza Devas (#38) üzenetére


Freiherr
(őstag)

Pfff...

XXX

(#40) klrz


klrz
(kvázi-tag)

Én azt nem értem, ha ennyi pénz van VGA-ra, akkor hogy a büdös kurv@ életbe nem lehet, normálisan megcsinálni azt a rohadt polcot, hogy ne egy retkes, kartonpapírt kelljen aláb@szni az alaplapnak? :W

Amúgy meg az hogy mitől döglik a VGA, azt nem csak...a hőmérséklet számlájára irható!
Szerintem annak a VGA-nak, amelyiknek normál körülmények között ingázik a hője, pl,: 20 és 60-70 fok között, az nem fog előbb tönkremenni, mint az, amelyiknek 20 és 90, esetleg 100 fok között ugrál!....ennél a foknál már nagyon rezek a léc szvsz...
A BGA golyócskáknak is van egy un. olvadáspontja, de az nem 60-70 fok...
+ még hozzájön a hőtágulás is, amit szélsőséges körülmények között már nem tud tolerálni, sajnos az ólom hiánya miatt elveszti a rugalmasságot is, de nevezhetjük úgy is hogy "anyagfáradás"

[ Szerkesztve ]

Krisz

(#41) Reggie0 válasza Tesztelo.hu (#33) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

De, arra terveztek. Gyakorlatilag nem is nagyon van mit mashogyan tervezni rajta.

(#27) Freiherr: Sajnos a hulye banyaszt ugyan ugy nem tudod megkulonboztetni, mint a hulye gamert. Ha orankent valtogatja az algot, allitgatja a frekit/feszultseget, akkor ugyan ugy gajra vagja, mint az orankent mast jatszo vagy tuningolgato gamer.

[ Szerkesztve ]

(#42) ace05


ace05
(fanatikus tag)

Nem szoktam mást szidni, de csókoltatom a bányászokat. Iskolában dolgozom és nyári szünet miatt van vagy hat hét szabad időm. Mivel egész évben nem volt időm rá, ezért gondoltam szarrá gémelem most magam a nyáron. Bevásároltam steamen, megvettem a jobb procit a gépembe, de a videokártya kaput (gtx 1060), mert vagy hiány van belőle, vagy rohadt drága lett, örültem is neki de nagyon. És gondolom pár hónapig még így lesz.

(#43) Sárkányvölgy válasza erer1000 (#35) üzenetére


Sárkányvölgy
(senior tag)

Ez itthon kb. így zajlik:

Szakszervizünk megállapította, hogy Ön nem rendeltetésszerűen használta a terméket. Viszlát!
(főleg garanciális idő vége előtt 1-2 hónappal)

#42 Informatikát tanít a kocka tanár úr? :DDD :R

[ Szerkesztve ]

Üdv, Sárkány

(#44) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Miner vs Gamer topik van itt a PH!-en...? Itt is elhangzott néhány pro és kontra érv, de az nem ide a témainditó íráshoz tartozik. Egyéb bányászatos témával nem írogathatunk minden topikba (ahol ez egy helyre fokuszálodna), mert azt nem mindenhol lehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#45) erer1000 válasza Sárkányvölgy (#43) üzenetére


erer1000
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Bár sokan sajnos nem tudják, de ebben az esetben a fogyasztó védelem tud segíteni, hogy amit leirtam , azt kikenyszeritse , hogy bizonyítsa hogy nem rendeltetésszerű volt, stb

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#46) tailor74


tailor74
(PH! addikt)

Én nem tudom, sokan úgy tesznek itt, mintha nem lett volna gond az előző bányászláz idején a használt kártyákkal. A 280x/290/290x kártyák ezrei voltak a használt piacon, nagyon sok itt az aprón is, és minden fórum hangos volt a rengeteg gariztatástól.
Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a normál használt kártyáktól 15-20k-val olcsóbban meg lehetett őket venni, de akkor is.

Én helyeslem a kifejezetten miner kártyák gyártását, ez védi a gamereket, és az új gamer vga-k eladását. Mondjuk a 3 hónap gari az gáz.

Mennyit ér, aki nem tud, csak tudni vél?...

(#47) Xarina válasza tailor74 (#46) üzenetére


Xarina
(fanatikus tag)

A bányász kártyák nem nagyon védenek semmit. Nem nagyon fognak kapkodni érte 3 hó garival, főleg, hogy utána el sem fogja tudni adni. Legyártani meg addig tart, mint a normál kártyát, inkább arra fordítsák a gyártókapacitást.

(#48) borg25 válasza Xarina (#47) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Pesszimista előrejelzés, de mi van, ha ez a 3 hónap garanciaidőt azért harangozták be, mert még lejjebb akarják vinni a termékek minőségét, úgy hogy már 1 év után meghaljon. Ebben az esetben lehet növelni a kibocsátást, mert lesz kereslet.
Bányász úgy is úgy számol, hogy amit vesz kártya, az x hónap alatt megtérül, ha másra cseréli, és a régit el tudja adni az extra profit (vagy csökkenti az új videokártya megtérülési idejét)
Lehet számítást végezni, hogy x évente mindenképp megéri cserélni a meglévő videokártyát, mert igaz, hogy beruházás, de a jobb teljesítmény/watt mutató miatt szükséges és megéri.
Ha nem pénzes gamer, akkor jó neki az 1 éves videokártya is elvégre olcsóbb, és nem muszáj az idei játékokkal játszani, a tavalyi is jó, és jövőre is lehet az ideivel játszani, szóval miért ne hardveraprón szerezze be, ha ott olcsóbb, mert a bányász úgy is eladja, ha jobb teljesítmény/watt mutatót akar. (kell)

Ezt a kört viszont meg lehet törni, ha a termék max 1 évet bír ki, mondjuk a galád bányászok miatt, véletlenül se az élettartam tervezés miatt.

(#49) schawo válasza borg25 (#48) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Az ilyen bányász felfutások mindig csak egy-két hónapig tartanak. Egyszerűen hosszú távon sosem lehet kisüzemileg rentábilis, hiszen akkor sok a belépő, növekszik a nehézség, és csökken az árfolyam. Ez pedig mínuszba viszi a profitot. Lesznek akiknek nincs ki minden kereke, és veszteségesen is csinálják egy darabig, de lassan azok is kikopnak majd. Akik hamar beszálltak, és gyorsan eladtak minden eth-t, azok jól jártak, a késői belépők csak a kártyán buknak, a kitartók pedig minden watton. Kivéve persze, akik nagyban, profi tervezéssel, és infrastruktúrával csinálják.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#50) Reggie0 válasza ace05 (#42) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Akkor talan menj dolgozni, mint mas rendes ember :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.