- Amazon Fire TV stick/box
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem mérik majd olcsón a GDDR7 memóriát a gyártók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mistixx
tag
"kívülről tablet, kinyitva pedig notebook" ez a vonal kifejezetten tetszene, és szerintem nem csak nekem.
<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu
-
Van ilyen gép, csak laptopban, de pl. kiforgatható kijelzővel, helyzetérzékelővel. A HP régóta csinál ilyesmiket.
Amúgy szerintem egyszerűen használjunk mindent arra, amire való.
Asztali gép -> durva vas, meló, game, stb
Laptop -> hordozható, jó teljesítményű, melózni lehet rata durvább dolgokat is, és műxik 220 nélkül is
Ultrabook -> szaladgálós, elég, de nem túl sok kraft, sokáig megy akkuról
Netbook -> szaladgálós, nagyon alap, nagyon sokáig megy akkuról
Tablet -> olvasni
Okosteló -> telefonálni, mindenhol ott van az embernél.Egy netbook pl. tökéletes egy újsjágírónak, helyszíni tudósítani. Így neki nem jó, ha tabletet vesz. Nekem meg jó a tablet, mert inkább olvasok-netezek.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Zolee11
senior tag
Van-e valami értelme az Ultrabooknak?. Nincs, ezzel az erővel még kitalálhatnánk 80 féle változatot, és adhatnánk azoknak is egy egy nevet. Valódi értéke és értelme nincs, vagy legalábbis én nem látok benne, mitől lenne "egyedi" ha csak a fogyasztást és a szolgáltatásait nézzük. A célpiac a rajtömeg, melynek egyedi azért vesznek minél több ilyen eszközt, mert ettől érzik tehetősebbnek magukat, melyet ezáltal megmutathatnak a külvilág felé, ebben a kegyetlen nagy menő (raj) világban.
Mint a hír is írja, egyre több mobil számítógépet adnak el. Mivel a mobil gépek teljesítménye sokszor elég egy átlagos felhasználásra (net, suli, szövegszerk.), így ahhoz minek sok helyet foglaló asztali pc-t vásárolni. De nagyon sokszor ez is inkább státuszszimbólum, mint valódi igény. Tessék csak vásárolni, hadd pörögjön a gazdaság.no brain, no problem
-
rudi
nagyúr
Neccesek ezek a kérdések ám! Nekem a netbook kevés sajtózni, ha fotózom is, mert iszonyat lassan kezeli a nagyobb képeket. Emellett viszont lehet, hogy egy gyors helyszíni jelentésre (akár tweetre) a tablet is vastagon elég. Szokás szerint iszonyat nehéz megtalálni az optimális kütyü kombinációt, és persze mindenkienk egyéni igényei vannak. Én most éppen desktop-notebook-mezei telefon kombóval nyomom, de a notebook és telefon közé jó lenne valami.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
barii86
tag
na ezngem az utolsó mondat érdekel. Milye van az AMD-nek? miért az a legjobb?
-
Angel1981
veterán
"Ha belegondolunk, ez az irány eléggé erősen a tablet felé halad, hiszen az is lapos, vékony, kevés a csatlakozója, csak éppen billentyűzete nincs" - és kis túlzással nem jó semmire!
Ilyen cikket a tabletről is kéne írni, csak ott a felhasználó szemszögéből kéne vizsgálni... -
McCoy20
tag
Pl ja, nemtudom minek kell ez a sok idétlen kütyü... tabletnek is annyi értelmét látom mint egy marék szárított lepkének. Aki dolgozik az dolgozik nem ilyen marhaságokkal szerencsétlenkedik. Ez kb azonak van akik nem tudják hovatenni a pénzüket vagy időmilliomosok.
Aminek még max értelmét látom az az okostelefon, mert már tényleg sokat tudnak és szinte bárhova magaddal tudod vinni, kb kinyírják vagy már nyírták is a netbook-ot... (van amelyiken HDMI-is van...) Egyetlen bajuk az üzemidő, de egy napot azért csak elmennek.
Ja és ez ugye ez mind szvsz... Ami szerintem tényleg értelmes és használható az a PC, notebook, smartphone kombó. Minden ami ezek közt van csak divatvack, MÓKUSVAKÍTÁS.
Lehet hogy kiforrja magát az ultrabook, nemtom, bár én ilyen papírvékony kütyüknél mindig attól félek hogy kettétörik ha ráfingik a lepke
[ Szerkesztve ]
-
Tablet + bluetooth keyboard? Ugyanarra lehet jó, mint egy netbook.
Persze nem feltétlen, többször írták már a szerencsétlenkedést a dokkolóval@Rudi : Ahova pl. én szoktam fotózni, oda 480*336 -os képek kellenek, ha csinálok galériát, akkor 640*480... Az 5Mp-s kompaktom tök elég, de remélem nemsokára tükrösöm lesz
@McCoy20 : Aki megveszi azokat a dolgokat, amire nincs szüksége, az nyilván hülye. Ezt nem is vitattam. Én pl. nem vennék netbookot, laposom van, egy tablet vagy egy okosteló kéne, de inkább az utóbbi (azon tudok könyvet is olvasni, amit jelenleg egy 10 éves PDA-n teszek).
Ennek ellenére én úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha sokféle kategória van, abból legalább lehet választani. Nem kötelező, de lehet.(Láttál már titán házas Macbookot? Merevebb, mint bármilyen Lenovo cucc... Nem törik az...
Mondjuk a műanyag akármiknél nem véletlen a sok alaplap halál, mert a BGA-k nem bírják a NYÁK hajtogatását...)[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Egy komplett heterogén rendszere CPU-GPU integrálással, minden modern, most kibontakozó multimédiás, compute és grafikai irányvonal támohatásával. "Csak" az kellene hozzá, hogy hatékonya tudják gyártani 1-2 csíkszélességgel és fogyasztási szinttel alacsonyabban. Illetve még az, hogy megértsék, már nem a desktop PC és VGA az igazán fontos irányvonal.
-
Kormi76
aktív tag
Szerintem meg mindenki eldönti, hogy neki mi elég, meg mire. Ne mondjuk meg senki helyett, hogy hasznos-e egy kütyü vagy sem. Ez volt a netbooknál, tabletnél, érintőképernyőnél, stb. Mindig jött valaki, hogy ez már pedig semmire se jó, meg amúgy is minek.
Ha valakinek nincs rá szüksége nem veszi meg, ha valakinek van, akkor megveszi. Ha sokan nem veszik becsődöl a biznisz, és akkor örülhet mindenki, hogy nem vesz a másik haszontalan dolgot. Ha meg sokan veszik, akkor valamire csak jó. -
Angel1981
veterán
Teljesen egyetértek!
#14 Kormi76:"Szerintem meg mindenki eldönti, hogy neki mi elég, meg mire. Ne mondjuk meg senki helyett, hogy hasznos-e egy kütyü vagy sem."
Steve Jobs nem kis részben abból lett milliárdos, hogy ezt csinálta!
Mondjuk ez kettőn múlik, mondani nem elég, el is kell hinni![ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Srácok, a vitában tessék levetni az énközpontú szemellenzőt
-
aram01
nagyúr
1-2 csíkszélességgel és fogyasztási szinttel alacsonyabban.-vegyük pl: a káposzta esetét,ott is felhasználunk minden "réteget" mire eljutunk a közepéig.Szerintem itt is az az elv megy.Szép lassan megvetetnek velünk mindent,vagy tévednék?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
-
rudi
nagyúr
Pontosan! Éppen múltkor méztem, hogy a Core 2 Duos desktop gépem, használtan fillérért vett notebookom, 5 éves LCD-m és tán 4 éves telefonom, 5 éve megjelent dSLR-em mellett egyáltalán nem érzem, hogy újítanom kellene. OK, úgy egy éve vettem legalapabb SSD-t, meg az 5 perces PH-s videóm renderelése 8-10 perc, de azalatt olvasni szoktam
-
-
tiszavirág
tag
Szia !
Hogy van-e értelme az ultrabooknak ? Persze.
Egyik alapvető közgazdasági formula, a gyártók részéről a piacok szegmentálása. Többek között ennek friss megjelenési formája a számítástechnikában az ultrabook. Ugyanis ez is tömegigényeket elégít ki.
Csak a tálaláson múlik, hogy mit lehet kihozni belőle.Lehet, hogy 10 év múlva már áttetsző és összehajtogatható gépekkel fogunk rohangálni és jót mosolygunk a mostani őskövületeken.
Egyébként csak zárójelben, kínálattal is lehet keresletet teremteni. Úgy általában is.
Üdv
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
rudi
nagyúr
válasz Crystalheart #23 üzenetére
Szerintem nem igazán vetted le, amit az átlátszó kijelzőről írni akartam. A forgathatóról tudok, mechanikus, nulla anyagból van, elég hamar meg fogja adni magát. Ha viszont csinálsz egy olyan kijelzőt, ami mindkét oldaláról látható - átlátszó - és raksz mindkét oldalára még egy-egy gombnyomásra átlátszóból átlátszatlanná váló pixelt (pl. aktív 3D szemüvegek működnek ezzel a módszerrel), akkor máris kaptál egy olyan vékony kijeltőz, ami kapcsolgatásra használható kívülről tabletnek, belülről notebooknak.
-
Crystalheart
őstag
válasz tiszavirág #25 üzenetére
(Most komolyan, miért annyira jó az áttetszőség? )
rudi: "és raksz mindkét oldalára még egy-egy gombnyomásra átlátszóból átlátszatlanná váló pixelt"
Olyan van? Hát akkor oké, mit tudtam én erről. Bár ilyet ma is csinálhatnának akár, hogy két felé van LCD - nem tudom, egy átlátszó lap vagy egy dupla volna-e drágább.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kormi76
aktív tag
válasz Angel1981 #15 üzenetére
Figyelj, Jobs és az Apple marketingrészlege tényleg kitett magáért, de ha valami tényleg haszontalan, semmirevaló dolog, akkor egyszerűen nem lehet többet eladni belőle. Ha a vásárlók elégedetlenek, akkor annak híre megy és nincs eladás. Az tény, hogy sokan divatból veszik, de ez rengeteg termékre igaz, kezdve a ruháktól az autókon át a telefonokig. Attól még lehet hasznos, sőt valakinek már azzal kielégítette egy kütyü a vágyát, hogy divatos, mert ez neki örömet okoz.
Tabletet például szívesen vennék, mert szerintem bizonyos feladatokat hatékonyabban lát el, mint egy laptop, de nincs rá pénzem, ezért nem veszek. Viszont emiatt nem kezdem el dobálni a sárt, hogy ez márpedig hasztalan. Azt is belátom, hogy valakinek nincs rá szüksége, őt nem kell meggyőzni, de engem se győzzön már meg senki, hogy valami nem kell nekem.
Vegyük pl. barátnőmet, akinek nehéz a 15"-os notit minden nap cipelni suliba, vagy haza a buszon. Neki tökéletes lenne, egy 12-13"-os noti, ami 1,5 kiló, mert a netbook 10" kijelzője túl pici lenne és gyenge, a noti meg túl nagy. Ahogy kivettem, az ultrabook pont ez a 12-13" középút és szerintem jó dolog, hogy több ilyen lesz, mert akkor lejjebb megy legalább az ára, és így a hozzá hasonló leányzóknak is lesz megoldás, akiknek pl. a Macbook Air, azért túlzás lenne.
Szerk.: Kínálattal és ügyes marketinggel tényleg lehet keresletet generálni, de csak korlátozottan. Ha valami nem kell a népnek, akkor az eltűnik, lehet akármilyen nagy kínálata. Az is lehet, hogy az új termék csupán egy korábban is létező piaci rést töm be, nem maga kelti az igényt, csak reagál rá. Az emberek persze ha rájönnek, hogy a korábbi eszköznél az új hatékonyabb, akkor megveszik, ez nem feltétlenül mesterséges igény keltés.
[ Szerkesztve ]
-
-
vakarcs
aktív tag
érdekes az a grafikon
Az IDC lehagyta a Lenovot a top5-ből? jól látom?
A galaxy tab-ot is lehet a samsung-hoz hozza kellene rakni és megnézni azt is azért... érdekes lenneeladó a világ :)
-
rudi
nagyúr
Nézz neki egy használt x60-as vagy méginkább x60s ThinkPadet netbook árban, Core 2 teljesítménnyel és iszonyat minőségben, aztán csapjatok a ronda fedelére egy tetszőleges matricát (Skinzone jó minőséget és szépet ad, nekem évek óta van, nem kopott meg).
-
tiszavirág
tag
válasz Crystalheart #27 üzenetére
Szia !
Nem vagyok jós, de eltudok képzelni olyan kütyüt, aminek a megjelenítője mindkét oldalon használható, akár más-más célra is,nagyon vékony,pehelykönnyű, de mégis formatartó kivitelben és akár még elférhet a zsebedben is. Mai fejjel persze nehéz erről gondolkodni.
Egyébként itt tényleg a hangsúly- ahogy a cikk is próbálja sugallni- a teljesítmény, fogyasztás arányának javítása, ez pedig radiális technológiaváltást igényel hosszabb távon.
Üdv
-
Zolee11
senior tag
válasz tiszavirág #25 üzenetére
Szia!
Mint felhasználó közelítettem meg a dolgot, a gyártó szempontjából, persze, hogy van értelme. Nekünk felhasználóknak tökéletesen elég lenne, ha csak a belsőt cserélnék, feltüntetve mit rejt a belső. Igaz, ahhoz már nem árt kapisgálni is ezt a területet, így meg még érteni se kell hozzá. Útrabúk kö nekem teccik érteni, mert a Sanyi azt mondta az jó lesz nekem.no brain, no problem
-
kiskaktusz
addikt
jó kis elemzés volt, nem csak az ultrabookok értelmének kérdését feszegette az írás, hanem az intel és arm jövőjére is kitért
köszönjük!
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
tiszavirág
tag
Szia !
Érdekes dolog jutott eszembe, ahogy említetted a belső alkatrészek cseréjét , ami csírájában (SSD,HDD, RAM) már mai is működik a hordozható számítógépek vonalán.
Én viszont tovább mennék. Mi lenne ha, az asztali gépekhez hasonlóan én magam válogatnám össze a hordozható masinám minden fő alkatrészét a SAJÁT EGYEDI IGÉNYEIMNEK megfelelően, majd ezeket LEGO módjára otthon, a szükséges útmutatóknak megfelelően kézzel, vagy minimális segédeszközzel összeraknám.
Rá lehetne építeni erre az elképzelésre egy teljes termékvonalat is.
Legyen a ketyere neve mondjuk LEGOBOOK. Mit szólsz hozzá ?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Ennek az átlátszó kijelzőnek mi értelme van egy notebook esetén
-
válasz tiszavirág #41 üzenetére
Volt már ilyen próbálkozás, nem sok sikerrel.
(Bizonyos szintig Alienware, meg pár egyéb cucc is válogatható.)
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
akkor utána jönne az ikeabook is nemsokkal
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Crystalheart
őstag
A Lenovo oldalán anno elég széles skálán lehetett összeválogatni az alkatrészeket, és aszerint változott az ár, hogy mit pakoltam bele. Lehet, most is úgy van, meg talán másutt is.
-
tiszavirág
tag
Szia !
Nem hallottam még ilyenről, kérlek világosíts már fel erről !
Technológiai akadálya feltehetően nem volna, mivel csökkenthető lenne a komplett ár, így árérzékeny piacokon és sznobok népes táborában feltehetően volna rá tömegigény.
Természetesen nem csak a ma megszokott alkatrészek variálhatóságára gondolok, hanem a komplett hát formája, színe, csatlakozók száma, fajtája, stb. is választható legyen.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
válasz tiszavirág #48 üzenetére
Nem találom az eredetit (talán mert nem emléxem, ki csinálta)...
-
cucka
addikt
Nem is értem a cikk címét. Hogyne lenne értelme az ultrabook-nak. Lényegében itt csak a nevekkel megy a dobálózás, az ultrabook lényegében egy kicsi és vékony notebook, ami pont a kis méret és vékonyság miatt tetszetős a vásárlóknak, ez pedig jó a gyártónak is ugye
Az, hogy az Intel hogyan specifikálta az ultrabook-ot (értsd: legyen olyan, mint a Macbook Air), na az elég nagy hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazon Fire TV stick/box
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szenved a Samsung 3 nm-en
- Synology NAS
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Nem mérik majd olcsón a GDDR7 memóriát a gyártók
- További aktív témák...
- Kitűnő MacBook Pro 8/256 (94%-os akku) + MAGIC MOUSE 3
- Zenbook 15 UM3504DA 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535U 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- FHD 6.gen i3, Acer Aspire notebook olcsón!!! AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkPad T495s Ryzen 5 Pro/16GB/256GB SSD/HUN A KATEGORIA ÉS A LEGJOBB ÁR!!!!Számla garancia
- Macbook Pro (2021) A2141 EMC3347 27% 16" Liquid Retina IPS i7-9750H Radeon Pro 5300M 16 500 gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen