- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
constructor #66 üzenetére
a megfelelő topicba légyszi!
-
constructor
csendes tag
Hello
Nekem egy technikai kérdésem lenne, most vettem egy XFX GTX 260-t meg egy teljesen új konfigot, csak monitorom nincs. Összeszereltem a gépet és egy nagyon régi monitorral (átalakítóval) próbáltam ki . De csak ilyen kockákat rajzolt ki és a ventillátora se megy. Gondolom szar a videókártya, de ti értetek hozzá Vagy a monitor miatt van de az jó amúgy ha laptophoz kötöm hozzá. Mielőtt visszavinném mi a vélemény ?
Köszi Tom -
fecg21
aktív tag
120Hz-es monitor? A ma kapható monitorok többsége még a 100Hz-en se tud müködni. Ja hát már értem , a gyártóknak el kell adniuk valahogy a 120Hz-es monitorokat is.
-
Sanyix
őstag
ez anno akkora marhaság volt, hogy kb annyiból állt, hogy villogtatott ez az izé, és kifolyt a szemed, 0 3d élmény mellett.
-
dezz
nagyúr
Esetleg próbáld itt: Stereo 3D avagy mélység-szimulálás (aktív topik).
-
dezz
nagyúr
Talán csak az, hogy a cikkbeli monitor $400, a Zalmanok meg $1000+.
(Bár akkor már inkább: villogásmentes stereo3D $400-ért: iZ3D. Teszt.)Karesz214, mephi666: Ezt nem itt kellene! Mephi666, nem vagy már újonc, tudhatnád, hogy ilyenkor egy alkalmas topikba kell irányítani a kérdezőt, és jelezni, hogy ott kész vagy segíteni.
-
A 120hz még megoldható egy nagyon jó crt-nél olcsón(10-15eFt körül lehet kapni 20" felett). Nálam 1024-ben 150hz-et tud a moncsi, 1280-ban meg pont 120hz. Ha lenne ilyen szemüvegem kiprószálnám milyen lehet.
A kékpiros-os cuccot már próbáltam még akkoriban Quake1-hez. (volt hozzá mod) Látszódott valamenyire hogy 3d, de hamar fej/szem fájást okozott és sokáig kellett állítgatni hogy használható legyen. -
xmaas
őstag
hat erdekes meg minden de mind hiaba ha szetcseszi a szemedet
-
Karesz214
csendes tag
Megpróbálom.
Most pl a DOOM 3 nem megy, de a NFS egyik sem fut el, sem a JUICED. Ezek korábban mentek. Most futtattam egy diag progit, ezt adta ki:http://driveragent.com/driveragent_results.php?hwid=bf4f57aa35178585b10ee0f42d4f7ba3&PHPSESSID=dj5n000bchqqv29k7qrtkb19e3&referral=67
Ez alapján elég nagy a gáz a gépemmel
-
mephi666
nagyúr
válasz
Karesz214 #52 üzenetére
ez mondjuk már egy lehetséges ok
amúgy amelyik játékokat próbáltad, azok korábban mentek normálisan?
jah és lehet, hogy egy teljes drivertakarítás/újrarakás is segítene:
1: driversweepert letöltöd pl innen és a legutóbbi hivatalos nvidia drivert...
2: eszközkezelőben eltávolítod a vga kártyát... majd reboot..
3: nem telepíted a drivert, hanem a driversweeper-rel letörlöd a korábbi nvidia vezérlőket...
4: telepíted az új vga drivert... -
Karesz214
csendes tag
2 Giga memória van a gépben.
Most futtattam egy teszt progit, és hiányol pár dolgot:RAID-vezérlő
Plug and Play monitor
Intel(R) 8280 1EB SMBus Controller - 24D3
Intel(R) 8280 1EB PCI Bridge - 244E
3Com Gigabit LOM (3C940)Ezeket kéri. Lehet, hogy nem tettem fel az alaplapi lemezről ezeket amikor újra telepítettem a gépet?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Karesz214 #48 üzenetére
szétesik a kép? ezt hogy érted? amúgy nekem 7300gt-m volt még pár hónapja és pár újabb játékkal nekem is gondom volt... nem driveres volt, az biztos, mert több különbözőt is kipróbáltam... 9600gt-re cseréltem és azóta megszűnt a probléma... valami támogatottságbeli gond lehet, de a 7es sorozat darabjai is támogatják már a shader model 3.0-át... tehát ez elvileg nem lehet... majd az okosabbak választ adnak
-
Karesz214
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide kellene írni, de ez egy aktív topic, és a segítségetekre lenne szükségem.
Van egy NVIDIA GeForce 7600GS Kártyám, és mostanában a játékoknál szétesik a kép! Mit lehetne vele tenni? Segítsetek lécci lécci.
Nem igazán értek hozzá, csak játszani használom a gépet, így a pc nyelvet kíméljétek.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget mindenkitől.
Üdv: Karesz
-
syC
addikt
Supporting Displays
* Passive polarized stereo displays
o Zalman Trimon ZM-M220W (22 inch 1680x1050)
o Zalman TriMon ZM-M190 (19 inch 1280x1024)
o Zalman HDTV LCD (1366x768)
* Anaglyph display with red/blue stereo glassesés egyből semmi értelme.
-
dezz
nagyúr
Egy jónak tűnő stereo3D gaming site: mtbs3d.com
-
dezz
nagyúr
Közben nézelődtem a neten, és nem feleződik azért az fps a dupla kép miatt, hanem -- mivel ugyanazt a jelenetet számolja ki, csak némileg eltérő nézetből, így nem kell minden számítást megismételni -- 30% körül van a veszteség, tehát nem 2x-es teljesítmény kell ugyanannyi fps-hez, hanem kb. 40%-kal több. (1.0-0.3=0.7 -> 0.7*1.42=~1.0)
-
dezz
nagyúr
A 60 fps 3D-hez 120 fps kell, mert a két szem számára külön (full-felbontású) képeket kell számolni.
Egy okkal több, hogy az Nvidia ezt a módszert részesítse előnyben a felbontás-felelő megoldásokhoz képest.
Mármint hogy ez meg egy okkal több a felhasználók számára a teljesítmény további növelésére. SLI raj előre!
Na jó, persze megtehetik, hogy ne legyen mindig új képkocka, hanem az adott szem számára előzőleg kitett képkockát teszik ki újra, ha nincs még kész az új. Csak szerintem ez itt jóval nagyobb akadozást okozhat a látványban.
-
wdarty
tag
ATI az iZ3D-vel fogott össze, legalábbis beépítették az iZ3D driverébe az ATI 3D DLP-jét.
iZ3D monitor 400$ (ha ATI-d van -50$)
Csak sajnos nálunk nem lehet megtekinteni egyet se élőben...
Ha valakinek van piros/cián 3D papírszemüvege, elszórakozhat az iz3d driverrel így is, mert támogatja az anaglif megjelenítést.
-
A 120Hz-es monitornak amúgy 120 (vagy legalább 60) FPS betáplálás is kell, hogy 3D legyen és ne akadozzon? (duplájára növeli a sima futtatáshoz szükséges FPS-ek számát a szemek közti felezés?)
-
"infravörös emitter"
=infraled
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
(Előzőbe elfelejtettem beleírni.) Még csak most fognak piacra dobni ilyeneket. Lásd előző hsz-emben linkelt topikokhoz tartozó hírek.
-
Hmm. Én tavaj májusban azt hittem megtaláltam a tökéletes minitoromat egy 1920x1200-as S-PVA paneles, mégis relatíve olcsó Lenovo kijelző személyében, erre fél évig alig volt meg, mikor jöttek a hírek nvision-ről, hogy újra előveszik majd a stereo technológiát a köeljövőben érkező 120Hz-es LCD-khez.
Az egyetelen, ami miatt még nincs okom az elégedettségre, hogy még sem Full-HD felbontású, sem xVA vagy ISP paneles 120Hz-es monitort se mutattak be, csak kissebb felbontású TN-t, márpedig inkább mindkettőt igényelném, de legalább az egyiket (legalább a felbontást, ha már VA panellel nem megoldható a 120Hz és a szemüveg miatt úgyis romlik a színhűség).
Sőt, épp most még Geforce kártyám sincs hozzá (mert ez az első radeonom, én is pont akkor vásárolok bele a vörös lébe mikor a zöldek zúzzák a stereót, meg a Physx-et.
).
-
Én szívesen kipróbálnám ezt a dolgot, bár fogalmam sincs hol lehet 120Hz-es monitort kapni hozzá, se zalmant nem láttam, se mást. Bár most olvastam egy hírt, hogy jelent meg újabb típus ami támogatja a technológiát, de olyat sem találtam sehol.
Ráadásúl eddig drivert sem találtam, és ha jól néztem, akkor vehetnék hozzá 32bites vistát, azt pedig nem szeretnék.
Remálem most újra ráfekszenek az ügyre, és lesznek driverek, ezközök, és elérhetőek is lesznek.
-
WonderCSabo
félisten
És milyen anomáliákkal jár? Ugye nem olyan drasztikusakkal, mint a stereo 3d színtorzítása?
-
tome.jr
addikt
Ha műdödne ez a technika normálisan, én szívesen végigtolnám Crysis-t full hd-n, max szűrőkkel.
-
lsc
nagyúr
-
Márton
nagyúr
sejtettem
azért elég félrevezető akkor ott a fogalmazás.
én hiába nézem a 120-as crt-m jobbról, nem látok többet, ráadásul
torzul a látvány. Szemből a legjobb! tehát nem követ semmi az adó-vevő.
ami ráadásul csak adó, mert csak szinkronjeleket sugároz, nem vesz semmit a szemüvegtől -
Én videókat láttam egyszer egy ilyesmi rendszeren, de nem estem annyira hanyatt tőle... igaz az nem 120Hz volt... azért egy játékot megnéznék szívesen...
Aki igazi 3D élményre vágyik és nincs 120Hz-es TV-je nézze meg ezt
-
szilva01
őstag
Megnéznék egy gamert aki 24/7 ebbe tolja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Devid_81
félisten
Remélem ATI-ék meg 140Hz es TFT-ket akarnak majd gyártatni
Csakhogy ne válogassuk annyira külön a a két gyártó termékeit, technológiáit....
Mert nem szoktuk! -
M@trixfan
addikt
Asus Geforce kártya mellé volt ilyenem és egy-két helyen sajnos teljesen szétesett a kép. Azzal volt a baj, hogy a 2D sprite-okat nem tudta hova tenni, vagy pl. sokszor fals helyre került a célkereszt
De azért amikor a Q3-ban jött egy rakéta elég impresszív volt.
Kíváncsi leszek az első tesztekre, mennyire terheli a kártyát a sztereó feldolgozás. Mondjuk ugye időosztásban megy és a két kamera egymáshoz viszonyított pozíciója rögzített. Gondolom rengeteg fog múlni a meghajtókon.
Valóban kicsit fejfájdítós 120 Hz alatt, így már életképes. Azért továbbra is egy valódi legalább 720P VR szemüveget kérek mozgás lekövetéssel.
-
Tibord
senior tag
Azt már írtátok hogy az ATI mással áll elő.
Erről tudnátok valamit írno hogy ez konkrétan mi lesz?
-
Márton
nagyúr
talán azért $200 mert ebben van head tracking?
egy másik szakmai lapon azt irják:
"a 3D Vision for GeForce lényegében egy speciális szemüvegből és egy adó-vevő egységből áll, mely a szemüveg pozícióját és mozgását követi."
De sajnos sehol máshol nem találtam ilyen infót.
Mi az igazság? -
zotyesz66
őstag
No lám, megint föltalálták a spanyolviaszkot
8-10 éve is ugyanaz volt a baj vele; kellett hozzá a 120 Hz frissítés és úgy is fájdította az ember fejét.
Ha jól emlékszem, TNT2 Ultra Delux és Geforce 256-os kártyákhoz volt ilyen az Asusnál. -
lsc
nagyúr
Ha nincs is új kártya de legalább beszéljenek rólunk esetének tűnik nekem .
-
ityam
őstag
anno a tesomnak volt ilyen asus kartyaja. nekem csak az nem teccett azon hogy annyira belassitotta a jatekokat hogy az mar nem teccett.
szerencsere mostmar eleg eros vgak vannak es talan nem lesz ennyire szembetuno a dolog.legfeljebb lemondanak egy paran az fsaa hasznalatarol es helyebe lep a 3D.
Jo az otlet csak egy kicsit meg draga.foleg hogy kene uj monitor is hozza -
Solad
addikt
$200?
volt olyan gef4-em amihez tartozek volt
-
Szirti
tag
A Dead Space re kíváncsi lennék egy ilyennel, mert simán szívroham kerülget néha amikor a nyakamba ugrik vallami rondaság, hátmég 3D ben mi lenne....
-
Phelus
csendes tag
Hmm.. és mi lesz velünk szegény szemüveges halandókkal?
tornázzam fel a két szemüveget egyszerre?
nem mintha annyira érdekelne a téma, mert szerintem ez még eléggé parasztvakítás, és távol áll az igazi 3d-től, de azért érdekelne, mivel szerinte a játékosok egy jelentős része szemüveges (és ne mondja senki, hogy kontaktlencse mert abban nem jó gépezni)
-
Hedgehanter
őstag
Ez egy nagyon erdekes tema egy tesztet megneznek errol...
PH-s dolgozok kerhetnenek egy mintapeldanyt tesztelni valamelyik cegtol...Megneztem 199$ ba kerul.... Nem is gaz, egy jobb napszemuveg ennyi... Csak a monitor a huzos...
-
euchi
aktív tag
Na ja. Vehetsz egy drága monitort + ezt a 3d-s csomagot szintén nem olcsón, aztán kaphatsz fejfájást a játék közben. Sok hasonló próbálkozás volt már, de a legtöbbnek az volt a baja, hogy lehetetlen volt velük huzamosabb ideig játszani, a szem és fejfájás miatt.
Ha lesz róla valamikor egy teszt itt a PH-n azt talán elolvasom, de részemről ennyi.
-
orbano
félisten
csak azt nem írja le a cikk, hogy miért lesz két különböző kép a két lencsében, és miért kell infravörös összeköttetés a gép és a szemüveg között
-
Tomate
veterán
Ati kártyával ez működik?
-
mephi666
nagyúr
höhö... guitar hero3
ott aztán tényleg elengedhetetlen a 3d-s hatás
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sweet Lou 6 #1 üzenetére
sokan rongáltuk ennek az elődjével a szemünket
-
Sweet Lou 6
addikt
Ennek az elődjéről bacsis fórumtárs sokat tudna mesélni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat bemutatta a GeForce 3D Stereo technológiát.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest