Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) Depression


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Elkérik az árát rendesen. Tényleg csak profiknak való.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#2) flashpointer


flashpointer
(senior tag)

Es miert nem a szelen van a megtamasztas mint az eletben? Ja hogy ugy mas lenne az eredmeny...
mellesleg a videoban 49 grammos van a cikkben emlitett 48 helyett

(#3) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Eleg jonak tunik, van egy reteg, akiknek jo lesz. En soha nem hasznaltam ilyeneket, nincs ra szuksegem.

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#4) t72killer válasza Depression (#1) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Nem tudom, hány fotós tört már frontlencsét, de váljék egészségükre. Ha vki nagyon védeni akarja pl homokviharban az optikát (pl harctéri fotós irakban), annak elég egy jobbféle skylight-szűrő - azok kb feleennyiből megvannak (ha jól rémlik a 82-es soksokréteges Hoyámat 100EUR környékén vettem) és már bejáratott a minőség.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Tigerclaw válasza twollah1976 (#5) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Az árából kiindulva akkor 2x annyiba kerülne a telefon. Amúgy nem tudjuk hogy a gorilla glass üvegek hogy bírták volna ezt a tesztet. Itt azért olyan követelmények is vannak az üveggel szemben ami mobilnál nem olyan kritikus. (fényáteresztés, torzítás nélküli geometria, színek megtartása)

Fura hogy az a 49g nem tűnik valami soknak. Az alátámasztás is trükkös, ahogy már jelezték, mert kiveszi a képletből a rugalmasságot, ami fontos lenne.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#7) t72killer válasza Tigerclaw (#6) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Igen, az alátámasztással használhatatlanná is lehet tenni az egészet (merev fémtámasz->nagyobb erőkaron pillanatok alatt törik a cucc) vagy épp még jobbá lehet tenni, ha van vmi rugalmas/lágy alátámasztás egy szivacsféléből, ami csillapítja a sokkot. Tartok tőle, hogy kőfejjel az első "megoldást" választották, utóbbihoz vastagabb tokozás kéne.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#8) .mf válasza flashpointer (#2) üzenetére


.mf
(veterán)

Maga a szerkezet ilyen kialakítású. Ha a szélén támasztanák meg, akkor se hinném, hogy jobb lenne az eredmény (az üveg rugalmatlan; a tesztben nagyobb felületen van egy rugalmas gumigyűrűre feltámasztva, míg magában a szűrőben egy kisebb felületen van a szűrő rugalmatlanabb fémházára feltámasztva).

Fizik: Ezek az árak honnan vannak? A hivatalos bejelentésben JPY-re számítanék, de itt dollár van. A B&H-nál ennél sokkal jobb árak vannak: a legkisebb pl. 130 helyett 93 USD.

T72: "Nem tudom, hány fotós tört már frontlencsét, de váljék egészségükre. Ha vki nagyon védeni akarja pl homokviharban az optikát (pl harctéri fotós irakban), annak elég egy jobbféle skylight-szűrő - azok kb feleennyiből megvannak (ha jól rémlik a 82-es soksokréteges Hoyámat 100EUR környékén vettem) és már bejáratott a minőség."

Már megint olyanokat írsz, hogy a falat kaparom... mindenhez kommentelned kell valami átgondolatlan butaságot?
Aki ilyet keres, az nem Skylight-ot keres. Nem kell eltörnie, elég, ha a szűrő betörik és a frontlencse mélyen megkarcolódik, lepattogzódhatnak róla darabok. Frontlencsét cserélni egy elég drága művelet. Nem homokvihar, hanem például rallinál szerte-szét röpködő murva vagy sóder, kavicsok.
Miből gondolod, hogy a Sigma nem "bejáratott minőséget" gyárt, talán a Sigma 50 f1.4-ben szar üveg van, azért az egyik legélesebb 50-es?
Nem tudom, pontosan melyik Hoya az, de B&H-nál megnézve ez 82-esben olcsóbb (145 USD) mint a legdrágább Hoyák (HD2 UV és HD3 UV egyaránt 152.90 USD), ellenben ez vízlepergető és valószínűleg jobban is véd.

(#9) dabadab válasza .mf (#8) üzenetére


dabadab
(félisten)

"Nem kell eltörnie, elég, ha a szűrő betörik és a frontlencse mélyen megkarcolódik, lepattogzódhatnak róla darabok."

Ez amúgy tényleg egy létező probléma?

DRM is theft

(#10) t72killer válasza .mf (#8) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Látom megint sikerült kétballábbal felkelni, kellemes kaparászást ha neked jól esik:R.
A szűrőt kb 10éve vettem, úgyh dunsztom sincs, ma mennyibe kerül, akkoriban a legjobb, asszem 11réteges Hoya volt. Rally, stb: nem kell hozzá magas IQ, hogy vki felfogja: mehet a homokvihar-kategóriába, ott se kizárólag vattapamacsok szaladgálnak.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) ROBOTER válasza Tigerclaw (#6) üzenetére


ROBOTER
(addikt)

Sajnos a szűrők árában sincs jóindulatú ésszerűség, csak piaci tényezők.

Ha 100 E Ft-ért elő lehet állítani (eladási ár) egy igen jó minőségű 6 lencséből álló, minden lencse mindkét oldalán többrétegű bevonattal ellátott objektívet, bajonettel, AF motorral és szerkezettel, gyűrűkkel, elektronikusan vezérelt fényrekesszel, elektronikával, védősapkákkal, dobozzal, garanciális hálóba illesztéssel stb., akkor hidd el, hogy a 10..30 E Ft-os szűrők előállítási költsége a párszáz forintos kategóriában van.

Az objektívek kiválóan tartják az árukat a használtpiacon, és ezt tudják a gondos gazdik is. De ez csak a makulátlan objektívekre igaz, ez pszichológia. Szerintem a profi piaca ezeknek a szűrőknek kisebb, mint az amatőr.

Senki se gondolja, hogy egy szűrővel van annyi munka, mint akár egyetlen komolyabb lencsével, még akkor sem, ha szeleteléssel készült tökéletes plánparalel.

Annyit érdekességként, pl. Nikon szuperteléknél jellemző, hogy az első lencse előtt egy sík üveg helyezkedik el főként védelmi célokból. Az utóbbi években pedig felröppentek olyan pletykák, hogy a Sigma a szupertele flottáját is megújítja a sikeres Art széria után. Talán ez a hír nem csak a külön megvásárolható szűrőkről szól, hanem arról, hogy a Sigma szupertelékben ez beépített lesz.

[ Szerkesztve ]

(#12) .mf válasza dabadab (#9) üzenetére


.mf
(veterán)

Mármint a frontlencse sérülése? Miért ne lenne az? Guglizz rá képekre, ha gondolod.

T72: "Látom megint sikerült kétballábbal felkelni"

Bal láb? Lehet. Stresszes meló? Lehet. Minden hírnél beírsz (akár többször is), és ezeknek nem kis része téves, irreleváns, félremagyarázó? Leginkább ez utóbbit valószínűsíteném :U

"Rally, stb: nem kell hozzá magas IQ, hogy vki felfogja: mehet a homokvihar-kategóriába, ott se kizárólag vattapamacsok szaladgálnak."

Ezzel megint magadat égetted be. ;] Látszik, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz; mégis beszélsz tovább. :( Pedig már többen is rád szóltak, hogy floodolsz.
Homokviharban nem több-tízgrammos éles kő- és murvadarabok repkednek nagy sebességgel. Ott a finom szálló por és homok az ellenség, ami ahova csak tud, beférkőzik, beragasztja vagy karcolja-csiszolja a mozgó alkatrészeket. Ellenben rallin pont a kerekek által a földből kiforgatott és nagy sebességgel kilőtt éles kő- és murva-darabok vannak. Murvás közúton, és terepmotorosokkal terepen is kaptam már ilyen darabokat, saját tapasztalatból tudom mondani, hogy ezeknek ám van ereje. Volt olyan darabka murva, ami a sisakon lepattintotta a vastag lakkrétegeket és festéket egészen az üvegszálig, az ereje a fejemet egy kicsit hátrarántotta. Pedig alig 50-nel mehetett előttem az autó, és annyival mentem én is. Kaptam már olyat szintén nyugis tempónál mellkasra, hogy vastag motoros bőrkabáton és alatta páncélon át is olyan volt, mintha valaki bebokszolt volna.

(#13) tecsu


tecsu
(addikt)

Olcsóbb rá egy biztosítás. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#14) t72killer válasza .mf (#12) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Peace :DDD
Gyerek gondolom nincs, kevés a türelem :DDD Stresszes melóért sorry, jobbulást:(.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15) fi:zi'k válasza .mf (#8) üzenetére


fi:zi'k
(nagyúr)

Igen, a forrás oldal is írja, hogy a bolti árak, pl a B&H, ettől kevesebb, de az MSRP-t tartottam korrektebbnek megadni.

(#2) flashpointer
Typo, javítva.

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.