Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
senior tag
Régóta várok a GeForce GTX 960 Ti -re, pedig azt sem tudom mire lesz képes.
A 970 drága, a 960 meg 128bit -jével nem szimpatikus. A bizonytalanság miatt párszor mégis megkísértett a sima 960 gondolata.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
törölt tag
Régóta így áll a dolog, és utolsó két hónapban pl.:kielégítő készlet sincs, 30-120K közötti vga-ból
[ Szerkesztve ]
-
ABee
tag
A 290-es 250 Dollár kint?
Itthon még 100e Huf környékén látok csak
-
ABee
tag
válasz
speedmetal #7 üzenetére
Ok ott a pont, de ezek szerint 340 jó magyar peták a dollár?
Ez még eurónak is drága. Még így is hogy mostanában felmászott 315-re a közép. Nagyon tágan kell értelmezni azt a 250 dodót és a $=€ képletet.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Nagyon visszafogták a Tongát, ha képes a 285 nyújtotta szintről gyakorlatilag 30-50%-ot javítani, hogy legalább azonos mértékben megérje a $250-t, mint a 290.
(#9) ABee: Máshol nem az ár harmada az ÁFA.
[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
A videokártya nem a fán terem, hanem a gyárban, tőlünk több ezer kilométerre. Sok kézen megy keresztül, s ezek közül egyik sem irgalmas szamaritánus. Hiú ábránd elvárni azt, hogy ami az amcsiknál 250 dollár, az nálunk is pont annyi lesz középértéken átszámolva!
"Wake up Neo!"
Nekem a fenti linkelt kártyám van, s meg vagyok vele elégedve ennyiért is. Aki kevesebbért szeretne, az nézzen szét az R9 270X háza táján (előző kártyám): teljesen meg voltam azzal is elégedve.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
Dilikutya
félisten
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
satz18
őstag
Ezek után érthető, hogy miért is az AMD 290 a legjobb ár/értékű kártya lassan matuzsálemi idők óta... Tesómnak is olyan van és mindenre elég neki, beleértve a witcher 3-at is.
Asus GL502VS, Lenovo x60, Xiaomi Mi 9T, PS 3
-
pzske
aktív tag
Csatlakozom én is.Mondjuk szerintem NV részéről az is benne van, hogy ha kiadna egy jól sikerült kártyát akkor a 970-es eladások is csökkennének.AMD részről pedig nem tudom , hogy ebben az árszegmensbe milyen architektúrájú "új" kártyát szánna.
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
-szabi-
őstag
Nekem a best-buy 40-50e körül van, így ez nem érint. 7870-es kártyát használok.
Itt meg évek óta nem történik semmi az átnevezéseken kívül. -
palacsa
senior tag
És az Intel hopp mindjárt ott terem és megköszöni szépen minden játékosnak a részvételt
-
-
ABee
tag
válasz
speedmetal #11 üzenetére
Jój-jó tudom Európa bal farpofájának a sötétebb felén élünk.
De amikor legutóbb felfigyeltem ilyen áresős cikkekre akkor tényleg euro közép árfolyama körül mozgott a kátyák ára átváltva és nem csak egy modellé hanem úgy a nagy átlagé, úgyhogy ez most kicsit meglepett.Végülis nekem már úgysem aktuális a kártyaváltás.
-
MongolZ
addikt
válasz
speedmetal #18 üzenetére
Ott inkább valami más nem stimmelt, mert az én kártyám (7950 Boost) sem fogyaszt kevesebbet és még meg is van rángatva rendesen, de nekem röhögve elég az 500W-os Seasonic. De valóban a 400W az már tényleg határeset lehet.
Mármint a 270X-el indult újra a géped??? Az a közelébe sem érne a tápod limitjének, ott valami más volt.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sztem csíkszélcsökkentésre vár mind a piros mind a zöld csapat, aztán mehet a meccs. Így szokott ez lenni, hogy bedobnak egy új csíkszélt és vmelyik aktuális felsőközép-karit (GTX 970, R9 390x) zsugorítják, amiből így egy exratakarékos darab lesz jutányos gyártási költségekkel. Én személyszerint kb jövő tavaszra számítok egy újabb bestbuy karira, előbb nemigen.
#21: debizony, az CTG-500-80P két db 20A-es(=240W-os) ágon osztja a 12V-ot, ergo egy ilyenről tápolva a vidkarit elég sovány az ellátás. OK tudom, valamennyit a PCIe-ből is kivesz ami származhat a másik ágról, de így meg rosszul szabályozott szituban előfordulhat, hogy a procitól veszi el a kakaót. Ez a többágas tápok átka...
#23: a kütyük nem kérnek sokat (<30W ODD, HDD, stb), viszont a proci igen, ha meg van tornáztatva. Egy 4.4GHz környékére húzott i5/7 simán belaffant 150W körül, vagy még többet is. A hatásfok különben úgy értendő, hogy a névleges teljesítményt tudja leadni a táp, a hatásfok csak azt jelzi, hogy ennél mennyivel többet kell a konnektorból szipkázni. Persze több okból sem érdemes a tápokat 100%-terhelésen nyúzni, egyrészt itt a legmelegebbek+zajosabbak, másrészt hamarabb halnak ha nyúzva vannak, harmadrészt itt gyengébb a hatásfok mint pl 50%-on. Az ideális csúcsterhelés valahol 60-80% között van.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
ph! tesztben 350Wot írnak, szóval néhány kütyü, odd, és már túl is vagy a 400on. mondjuk az fsp hexa 400 szvsz ennél hamarabb is kifekszik. a tápok hatásfoka nem 100%, ráadásul idővel romlik is.
a 280 van legközelebb a 7950 boosthoz, ami ugyanez a ph! teszt szerint 230at evett. természetesen ez is konfiggal együtt.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
speedmetal
tag
Hogy mi stimmelt vagy mi nem, az a szilícium-völgy titka marad, de a tény az, hogy az FX-6300 + R9-270X + 500W tökéletesen működött évekig, majd csak és kizárólag a videokártya cseréje után az FX-6300 + R9-290 + 500W újraindult játék (WoT) közben, majd FX-8350 + R9-290 + 650W megint atom stabil.
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
speedmetal
tag
válasz
t72killer #22 üzenetére
Bizony-bizony! Ezért vettem egy ágas tápot ;-) Chieftec GPM-650C
[ Szerkesztve ]
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
snecy20
veterán
Nem dilemmázni kell, hanem vevőbarát árat kitalálni.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
t72killer
titán
Ahhoz kicsit szorosabb verseny kéne. Jelenleg az AMD nemigazán ajánl ütős teljesítmény/fogyasztás arányú darabokat, nagyon kéne neki a csíkszélcsökkentés. A HBM-es hype nem jött be, főleg, hogy az "új" termékvonalból csak az egyetlen nem átnevezett fury kapta meg.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Balika911
félisten
válasz
speedmetal #11 üzenetére
A szállítás különösebben nem szól bele. Úgyis a Távol-Keleten készülnek a kártyák, teljesen mindegy hogy onnan egy európai vagy amerikai kikötőbe viszik őket.
Nálunk az áfa és a vám miatt magasabbak az árak, meg hát a piac is jóval kisebb.
-
AusWolf
őstag
Örülök, hogy ilyen hosszú idő után végre felismerték ezt a tényt. Én is ebből az "űrből" vennék VGA-t, ha lenne.
"Ezek a termékek gyakorlatilag már léteznek, de az órajelek meghatározása már komoly probléma."
Kíváncsi lennék, hogy mik ezek a termékek, és milyen paraméterekkel rendelkeznek.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
MongolZ
addikt
A linkelt teszt pont azt bizonyítja, amit írtam.
A felvett 350W teljesítmény a konnektorból mért ÖSSZES teljesítmény, ebben bizony már benne van a táp hatásfoka is. Tehát a 400W-os táp nem maximum 400W-ot vesz fel a konnektorból, hanem akár 500-at (80% hatásfok esetén). Persze attól is függ, hogy milyen a táp, hányágú, melyik ágon mekkora áramerőséget tud leadni, stb.
Az, hogy a konnektorból 350W teljesítményt vett föl a táp, az annyit jelent, hogy maga a rendszer 80% hatásfok esetén 280W-ot fogyasztott.
Ráadásul ebben már benne van egy SSD meg egy HDD is. Még a ph is egy 520W-os táppal tesztelt. Még az i7 is túl volt hajtva...
Igaz, ez "csak" egy Metro teszt, nem Furmark, de sokkal közelebb van a valósághoz.Abban teljesen igazatok van, hogy nem szabad kicentizni, valamint tényleg 80% körül van a legjobb hatásfoka a tápoknak, ezért is mondtam, hogy a 400W bizony már határeset. De el kell bírnia jó ágosztás esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
Elöbb hiszem el hogy kiadják a GM206 butìtott chipjèt gtx 950 nèven,mint hogy gtx960ti kiadják.
Jővőre meg itt a 16nm. kivárják azt.
[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse
senior tag
válasz
tankcsabee #24 üzenetére
250*1,27*285*1,1=99500 HUF szóval teljesen rendben van az áruk.
50000 majd akkor lesz, ha a sok áfacsaló, garancia nélkül adó, egymásra licitáló bolt visszajön. Meg 180 fokos irányváltás.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
MongolZ
addikt
válasz
Black_Sheep #33 üzenetére
Hát, tévedsz.
Egészen pontosan itt van a ph által is használt Seasonic táp tesztje, specije. Csak a 12V-os ágon le tud adni 43A-t, 515W-ot.
[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
válasz
Balika911 #29 üzenetére
Lehet, de mégis inkább a sok kéz miatt lesz drágább szerintem, nem az áfa és a vám miatt.
Íme egy példa: kb 7 éve vettem egy iRobot porszívót amerikából (direkt írtam így), mert egy ismerősöm kint élt és megkértem rá, hogy segítsen. Megvette, becsomagolta, postára adta. Én kifizettem a vámot és átvettem a csomagot.
Mindennel együtt kb. 100 ezer Forintomba került. Itthon 130 ezer Forintba került volna a boltban.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
Raysen623
addikt
Jajj de jó kis vita lesz itt is...mindenkinél van pop-corn?
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
MongolZ
addikt
válasz
#16939776 #37 üzenetére
Telejsen tisztában vagyok vele, de ha a Seasonic a prémium kategória, akkor a Hexa azért átlag fölött van, rendesen.
(#36) speedmetal: ÁFÁ-t nem fizettél rá, és hopp, máris megvan a 130e.
(#38) Raysen623: Na, megvan a napi okostroll. Ez a hozzászólás egyszerűen kellett ide. Gratula.
(#40) Balika911: Ott is van áfa, minden államban más és más, ezért adják meg nettóban. Akkor 120e van meg, te meg számold hozzá, hogy az itteni bolt megveszi és raktáron tartja, plusz helyet bérel, kiszolgálót fizet, adminisztrál, stb.stb. Valamint vannak vám- és áfamentes, vámköteles, de áfamentes, vám- és áfaköteles, stb. kategóriák. Ő azt mondta, vámot fizetett, áfát nem.
[ Szerkesztve ]
-
Balika911
félisten
válasz
speedmetal #36 üzenetére
Pedig az áfa a legfontosabb tényező. Nálunk a végfelhasználói ár 21%-át az áfa teszi ki, az amerikai árak viszont nettók.
Ezt biztosan tudom, abba viszont nem látok bele mi hány csatornán megy át és ki milyen haszonnal dolgozik.
(#10) leviske:
Lásd fentebb. Nálunk sem a harmada, hanem valamivel több mint az ötöde. (Nem azt mondom hogy ez nem magas, csak hogy az áfakulcs nem egyenlő az áfatartalommal.)
(#39) MongolZ:
A szállítás és a vám viszont benne volt. Illetve vedd hozzá hogy hét éve 20% volt az áfa, nem 27. A felsorolt költségek meg az amerikai üzletnél is éppúgy jelentkeznek.
Fogyasztói adó (pontosabban 'sales tax') van, de nem minden államban. Ahol van, ott is jellemzően alacsony. Lényeg hogy a netes árak nettók.
[ Szerkesztve ]
-
igazad van, már kijavítottak, benéztem, hogy a ráírt névleges teljesítményt melyik végére kell érteni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Szerintem mindkét gyártó bekaphatja. Mindegyik ki tudta volna adni a 250 USD-s ársávba szánt kártyáját 6-8 hónappal korábban is, ehhez képest itt recskáznak 2015. július elején, hátha megveszik az emberek a drágábbat. Nem egészen 1 év múlva meg itt vannak az új csíkszélességen készült cuccok. Részemről feldughatják a 250 USD-s termékeiket, ennyire későn eszemben sincs ilyen áron megvenni egyiket sem.
Jótanács: Epic Games Store-on ne vásárolj UbiSoft játékot...
-
Z10N
veterán
"Jelen pillanatban egyedü
k"Amugy full Tonga XT kene es Nano.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Peat;)
veterán
Attól hogy még ez a helyzet az az érdekes, hogy a 380 ugyanannyiba kerül mint a 960-as jó indulattal. Ha a hűtők minőségét nézzük és azonos minőséget hasonlítunk akkor meg egyértelműen drágább(mondjuk ez nem újdonság, minőségi hűtésnek ára van AMD oldalon, nem is kevés).
Egy későbbi modellnek, pláne ha piacot is akarnak szerezni vele nem elég az a pár %, szinte észrevehetetlen teljesítményelőny azonos ár mellett. Szerintem AMD-nek árszintben nem kellene nvidia szintre lőnie, de majd az eladások lehet megcáfolnak.
A 290-es nem hiába olcsó. Én is vettem volna ha fele annyit enne, meg mindenki más is. De túl sok áldozatot kíván meg a táp, a házméret, a szellőzés és a hang iránti tolerancia szempontjából. Apró is tele van 290-esekkel, pedig teljesítményben kiváló kártyák...hát ennyit számít a többi dolog.
-
Balika911
félisten
válasz
speedmetal #44 üzenetére
Ahogy visszagondolok, hét éve megérte Amerikából rendelni, most már különösebben nem nagy buli. Számtech dolgok esetében legalábbis nem, mást nem figyeltem.
(#43) gbors: +1
[ Szerkesztve ]
-
exedoc
senior tag
Ahogy elnézem az AMD is kezdi felvenni az nvidia piaci stratégiáját, tehát nemcsak teljesítményben akar közelíteni (vagy épp elhúzni) az utóbbi időben, hanem elég agresszíven harcol a piacáért. Csak épp rossz úton jár. Egyre inkább közelít árban az nv-hez, pedig az AMD kártyái mindig is "olcsóbbságukról" voltak híresek, itt most inkább a felső-közép, ill. felső kategóriára célzok. Új generációk valahogy mostanába drágábbak. Márpedig ha ez lesz a trend, minden szívfájdalom nélkül fogok váltani nv-re, pedig eddig inkább AMD kártyáim voltak. Driver nem erőssége, ill. gpu rendereknél nem szeretnék többet fagyással, vagy összeomlott a driver, mert a kártya nem válaszol stb. Az sem tetszik, ahogy nyomja a marketinget, és ígérget, de valahogy a teljesítés mostanában elmarad attól amit beígér. Sajnálom, ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egymásra vár az AMD és az NVIDIA a stratégiailag fontos kategóriában a gyártók szerint.
- Apple notebookok
- Júniusban jön a Aliens: Dark Descent
- Dell notebook topic
- Megremeg az Amazon felhője, újabb hatalmas kirúgások jönnek
- Vallás
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
- Marvel Snap
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- Sapphire Nitro+ RX590 csavarmatricas
- Palit GeForce GTX 1060 StormX 6GB GDDR5 192bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 256bit - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB - A GAMER ELLÁTÓNÁL! JÓTÁLLÁS, SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom