- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
Pontosan! És pont emiatt, be is lehet ezt fejezni, a téma nem a gtx980 hanem az AW18"
Amúgy ettől függetlenül én bízom benne hogy hamarosan desktop vga is lesz notiban nem csak proci (pl, sager/clevo gépei) és akkor tényleg értelmetlen lesz desktop.
Amúgy
meg ha nem is azonos teljesítményű, de kisebb mobil-erőműveket lehet kapni/építeni ma már, azért az se rossz! -
whited
addikt
Igaz, nem mind a 115 hsz-t olvastam el, de miért is vetjük össze teljesítményben a kettőt?
Ha már csak a közelében van / lesz / volt egy mobil mint a desktop, akkor nem igazán van miről beszélni, főleg hogy a mobil az mobilHa ebből indulok ki, akkor szinte a legtöbb játéknál mérhető erőkülönbség alig van a kettő között, nem ?[link]
-
Muerte
addikt
Nem erről volt szó most kár sarkítani,az jött le számomra a mondanivalóidból magyarul fogalmazva hogy mobil vga és mobil proci=0 mer' azasztaliazisten,én csak annyit bátorkodtam jelezni hogy ez nem egészen így van,hogy egy mobil sli-ből az aktuális csúcs asztali vga kb.elérhető szint,prociból szintén elérhető magas szint.De jól van biztosan egy 10-ed akkora mxm-es laptop vga-nak hozni kellene a féltégla méretű TitanX-et és a 980Ti 250W TDP helyett persze simán hozná 100W-ból is a teljesítményét biztosan...én kérek bocsánatot.
-
Tamás9x
őstag
Olyanon vered a melled aminek semmi értelme..
Neki nem kell asztali gép oké mert... ez szubjektív de én még mindig objektívről beszélek, csak nem bírod felfogni. HA ugyan az lenne az ára megérteném a hisztidet de így nem. Nem egy árban van a 2 VGA
Legyen egy árban és különbözzön a teljesítménye azon én is háborognék, jogosan...
Részemről is befejezettnek tekintendő, mert ez nálad inkább hozzászólás gyűjtögetés mint normális kommunikáció. -
Reggie0
félisten
De nem SLI-t irtam. Erted? Tehat magyarra leforditva, amig egy mobil gpu teljesitmenye nem hozza a desktopet, addig a desktop elorebb fog tartani. Ha kompenzalod SLI-vel akkor a desktop SLI-hez merd es ugyan ott tartunk. Tehat az az allitas, hogy nincs ertleme a desktopnak, nem allja meg a helyet.
(#109) Tamás9x: Ismetlem, olvasd el a #82-t es #79-et amibol indultunk.
-
Tamás9x
őstag
Még mindig nem értem
árban ugyan ott vannak? nem. akkor minek legyen ugyan olyan teljesítményű?
Mi van akkor ha nincs olyan notiban? Majd az AW vagy a Sager gondol 1-et és lesz.. elvégre nekem is x5660-as proci van a notimban.Láttam a videót és eléri sőt van amikor még túl is lépi, mi még a probléma? 2014 szeptemberi 1 éves cikk, köszönöm Emese.
-
Reggie0
félisten
#82-ben talalod az allitast
#94-ben talalod a procikat amikrol allitottam hogy nincs notebookban
#96-ban talalod a listat ami bizonyitja, hogy valoban nincsen a felhozott note bookban sem
#106-ban talalod a videot, miszerint a 980m sli nem eri utol a titan x-et(980ti)
Itt meg talalsz egy tesztet, amibol kirajzolodik, hogy hogyan skalazodik az SLI: [link]Eleg?
(#106) Muerte75: Nem volt rola szo, hogy szamottevo-e, hanem az volt az allitasom #82-ben(olvad el urja), hogy a csucsot nem kapod meg notebookban. Itt egyedul te trollkodsz, meg a linkelt videod is ellent mond annak amit probalsz beadni.
-
Muerte
addikt
Aham...értem
visszább volt a videó amit linkeltem,de a kedvedért akkor újra:[link] Egy extrém szorzótármentes mobil I7 teljesítménye ~11-12k 3D11 fiziksz score,az sli-t 100-ból 99 játék támogatja,ezek nagyjából a tények,de szerinted nem,és ez nem számottevő teljesítmény mondjuk FHD-ra vagy akár 1440p-re
szimplán csak trollkodsz az az érzésem...
Biztos azért találnak ki ilyen [link] cuccokat a gyártók,mert értelmetlen,alapja sincs és kereslet sincs az erős játékra való laptopoknak
-
Tamás9x
őstag
Arról amit be szeretnél bizonyítani, mert mondani bárki bármit mondhat, támaszd alá mérési eredményekkel kérlek az álláspontodat. Mikortól számít laptopnak, vagy mikortól nem, nem szubjektív hanem objektív akár gyártói meghatározást is elfogadunk, a levegőbe dobált alaptalan szavakkal nem megyünk semmire.
-
Muerte
addikt
Hát ha nálad az teljesítménybeli kompromisszum amit nyújt egy 980M sli,meg egy 12 magos xeon akkor nincs is miről beszélnünk tovább...biztos sli-t is sokat használtál mostanában hogy olyan jól tudod mennyire rossz vagy jó
,én már több mint 2 éve használok,előtte 1 évig meg cfx volt,van némi tapasztalatom és véletlen sem azért fényezem mert nekem az van,hanem mert semmi gond az sli-vel (a cfx az rémálom volt),de teljesen mindegy ez a téma,mert akit érvekkel nem lehet meggyőzni,vagy értelmesen nem lehet vitatkozni a szemellenző miatt azzal kár is próbálkozni.
-
Reggie0
félisten
Persze skalazodik az SLI, de erosen jatek es driver fuggo hogy mennyire, sot van olyan jatek, ami nem is tamogatja. Ha helyette van egy erosebb gpu(pl. 2x980m helyett 980), akkor az lenne a celszeru. Persze azt nem rakjak notebookba.
Nem nem azt mondtam, hogy 5960X lenne mindenki gepeben, hanem azt, hogy az az allitas, miszerint egy notebook nem jar teljesitmenybeli kompromisszummal, az nagy blodseg.
(#97) nakos: Onnantol mar nem notebook. Lasd az elozo mondatom.
(#95) Tamás9x: Ilyen kerdessel szerintem rossz topicban vagy
-
nakos
senior tag
De csak az ennyire extreme igenyu "szuperuser"-eknek fejlesztette ki a Dell (Alienware) a kulso VGA dokkolot amibe bele tudod rakni a Titan X-t, ha annyira arra vagysz. De mondom, egy 980m GPU-val a notebookban a jatekok 100%-a 60+ FPS-sel fut 1080p, ultra beallitasok mellett. Par jateknal, lasd Crysis 3, max nem 8x elsimitast allitasz be csak 2x -est, es ismet megvan a 60fps. Nem mintha lenne erezheto vizualis kulonbseg 17"-en
-
Muerte
addikt
Nincs semmi gond az sli-vel nálam,adaptív vsynch-kel az input lag is nulla felé konvergál,skálázódik is,fix 60 FPS a cél és azt bőven hozza ahol nekem kell.A proci szintén bőven elég még pár évig alájuk,nem is nagyon értem most ezt a dolgot tőled őszintén szólva hogy xeon meg 5960X...mintha minden asztali pc tulajnak azok lennének a gépébe...bezzeg ha arról van szó akkor mindig azt hallom hogy bőven elég még a 920,2500k,2600k játékra... na azokat az én procim reggelire megeszi,de mert laptop akkor már kevés ugye
Egyébként abban is tévedsz hogy nem lehet lehet laptopba csúcs procit rakni,ez a lista a Clevo P570WM-be rakható procik listája:
-
Reggie0
félisten
SLI az olyan amilyen. Akkor van ertelme, ha a legfelso vga van es mar nincs mas modszer a teljesitmeny novelesere. Ezzel az erovel rakhatnanak bele desktop gpu-t de az valahogy megsincs.
5960X-el nem adjak, aztan a jobb xeonokrol nem is beszeltunk.Termeszetesen minden teljesitmeny elerheto, csak nem notebookban
(#93) nakos: 40 fps-el a notepade-et sem neznem.
-
nakos
senior tag
válasz
t72killer #85 üzenetére
Persze erosebb a gtx980Ti mint a mobil 980m, de ez 1080p-ben nem jelent mast mint egyszeru szamhaborut, ugyanis a BF4 ultran a notimon a 980m vga-val 80fps-sel megy (1080p!), igaz a gtx980Ti 120Fps-sel viszi, na es? 80 fps nem eleg? Es millio masik jateknak, pl Skyrim, Elder Scrolls Online, Witcher 3 - meg a 40 fps is boven eleg lenne - szoval a 980ti (250ezerert) persze erosebb, csak felesleges. Annak a nagyon kicsi userbazisnak akinek extra igenyei vannak, pl 4K monitor - na nekik kell asztali desktop PC.
-
-
-
Muerte
addikt
válasz
t72killer #85 üzenetére
Hát... remélem majd akkor ez a teszt eloszlatja a kételyeidet: GTX 980M SLI vs Titan X/ GTX 980 1080p Benchmarks
...Az U705-ről meg annyit hogy éppen egy nagyon jó barátomnak most az van és a legnagyobb melegekben (30°C-kos szobahőmérséklet) mért 85-87°C-kot max load,ő főleg BF4 multit tol egyébként ahol kapja a proci az érzést rendesen.Throttlingnak még hírmondója sem volt soha nála,de nálam sem az M18xR2-ben 4,3GHz-enAbban a gépben max 70°C-kig tudta eddig felmelegíteni a 980M-met,az még asztali viszonylatban is igen baráti hőfok,szóval nem kéne annyira lenézni a prémium gépeket szerintem
-
Ha a cpu-t rendesen kihasználó progit futtatsz (azaz olyat, ami miatt ÉRDEMES erősebb procit venni), akkor visszaveszi az órajelét. Újraolvastam a tesztet, amit linkeltem, sajna releváns infó nincs erről (furmark+Prime együtt nem releváns), pl egy BF4 tesztben kéne monitorozni az órajeleket.
A fogyasztás is jó támpontot adhat, 2db GXT 980M egy asztali procival rendesen leterhelve 250W felett kell, hogy fogyasszon - ha nem ezt teszi, az azt jelenti, hogy visszavette vagy a proci vagy a vga-órajeleket - esetleg mind2-t.
"Ezt (VRAM-freki) plusz feszültséggel gondolom normalizálni lehetne"
Notiban ez meredek vállalkozás. Egyrészt nem mindíg áll rendelkezésre a szükséges vbios, másrészt már így is elég sokat eszik+melegszik a gpu, ha még egy lapáttal rádobunk, akkor kelleni fog a nitrogén a gépnek. -
Tamás9x
őstag
válasz
t72killer #85 üzenetére
"a Clevo/XMG/Schenker adja asztali procival is a laptopjait,minden teljesítmény elérhető csak zseton kérdése az egész." Ja, semmi értelme a throttling miatt.
Ezt nekem kifejthetnéd, mit is takar valójában
A GPU alapórajelek nagyjából ugyanott vannak, viszont a VRAM a mobilnál csak 5GHz-en ketyeg, ellentétben az asztali 7GHz-ével, ami szűkre szabhatja a memsávszélt egy kicsit.
Ezt plusz feszültséggel gondolom normalizálni lehetne, remélem nem mondok hülyeséget. Ha csak nem válik divattá az L-es széria alkalmazása it is.
-
"A 980M sli megfelel kb. egy alapórajeles 980Ti-nak..."
Nettó shaderszám szerint tényleg kb kiad egy Ti-t a két 980M, de azért konkrét játéktesztekben kíváncsi lennék erre, hozzátéve, hogy egy asztali 980Ti sokkal tuningképesebb, mint két notiba zárt 980. - Notinál már annak örülhetünk, ha nincs throttling. A GPU alapórajelek nagyjából ugyanott vannak, viszont a VRAM a mobilnál csak 5GHz-en ketyeg, ellentétben az asztali 7GHz-ével, ami szűkre szabhatja a memsávszélt egy kicsit.
"a Clevo/XMG/Schenker adja asztali procival is a laptopjait,minden teljesítmény elérhető csak zseton kérdése az egész." Ja, semmi értelme a throttling miatt.
-
oszi666
őstag
Oké, sikerült meggyőznöd. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Számomra egyenlőre nincs létjogosultsága, lehet később úgy alakulnak a dolgok, bár a Warcraft 3, CS, meg Heroes 3 továbbra is fut még a kis HD4000-emen is.
Számomra így-úgyis két gép kell. A melómból adódóan én sokat rohangászok a géppel, így nekem egy 4 kilós noti nem játszik, töltővel meg könyvekkel, jegyzetekkel főleg nem. Így kell egy másik játék gép játékra (najó, nem kell, de jól jön) nálam ez egyenlőre a PS, amivel fullra meg vagyok elégedve.
-
Muerte
addikt
A 980M sli megfelel kb. egy alapórajeles 980Ti-nak...azért az már csak elég tetris-re talán
Az extrém mobil procik magonként 4,3GHz-et simán tudnak 24/7-re belőve,de a Clevo/XMG/Schenker adja asztali procival is a laptopjait,minden teljesítmény elérhető csak zseton kérdése az egész.
-
citkar
addikt
Magyarországon két probléma van az Alienwarekkel kapcsolatban, amiből az egyik könnyen áthidalható, mégpedig az, hogy kis hazánkban irreálisan drágák: kb. 550 ezertől indulnak a belépő modellek, amik az USA-ban 1200 USD-ért megközelítőleg elérhetőek (még csak nem is refurbished, az még olcsóbb, az néha fele annyi, mint nálunk), azaz nálunk nagyságrendileg 200 ezerrel drágább az alsó kategóriás AW is, de még az Eu más országaiban is jóval olcsóbbak, mint nálunk és refurbished is akad Eu-s Ebay-en (így ez könnyedén áthidalható).
Nehéz összehasonlítani, mert nálunk kifutó modellek vannak sokan, pl 14 colos is van még nálunk, ami USA-ban a hivatalos oldalon már nincs is (persze ez valakinek épp jó) De pl az USA-ban nem refurbished 1000 USD-os (kb 280 ezer Forint átszámolva) 13 colos gép, nálunk 520 ezer (igaz nálunk több garival adják), ha refurbished is szóba kerül a magyar árnak feléért megveheted, a garit is beleszámolva. Ez azért gáz...
A másik gond, hogy sokan egy Alienware gép árából hónapokig, vagy fél évig elélnek, hisz akár fél év (vagy még több idő) alatt keresik meg az árát. Na ezen nem tudunk változtatni egykönnyen, ez a nagyobbik baj.
-
nakos
senior tag
Ahogy Muerte is irta, en is nagyon is latom letjogosultsagat ezeknek a mobil gamer notiknak. En speciel kulfoldon elek a csaladdal, (2 gyerek stb)... Nyaron hazamentunk Mo-ra, 6 hetre - es elvittuk az Alienware-eket magunkkal, - lanyaimnak 2db 14-es, nekem egy 17-es van. A 3 gep befert egy nagy 18"-es Alienware hatizsakba (toltok a borondokben voltak), majd Mo-n a nyaralas mellett, estenkent hatalmasakat multiztunk, GTA5, Elder Scrolls, diablo stb - ergo nem kellett lemondanunk a hobbinkrol nyaralas alatt sem...
Egyebkent csak hogy tovabb hergeljem a hangulatot, Mo-n vettem egy Asus G751 notit 980m vga-val, IPS screen, i7 4720qm cpu stb - , afa-t sikerult visszakapni cegen keresztul - igy 360ezer volt - teljesitmenyet figyelembe veve - hasonlo kepessegu asztali gepet se raksz ossze sokkal olcsobban
Vettem bele par memoria modult es Upgradeltem 32Gb-ram-ra es ment bele 500gb ssd - brutal sebessege van, eszem agaban nincs asztali gepet epiteni - pedig korabban 2-3 VGA-s SLI, vizhutott gepeim voltak - csak ezeknek mamar semmi ertelme. Ha asztali gepet rakok ossze akkor max mini-ITX meret boven eleg.Egyebkent a gamer notit lakason belul is konnyu mozgatni. Pl felesegem elalszik a haloban, egyszeruen kimegyek a nappaliba es ott jatszom tovabb ha epp ahhoz van kedvem, vagy a konyhaban egy kave mellett...
Es igen, ahogy korabban is elhangzott jo dolog hogy nem kell 2 gepet fenntartani - asztali jatek eromu+ egy hordozhato notebook. A 17-es Alienware 4kg siman hordozhato ha nagyon szukseges. Es lehet bele rakni 2 HDD-t, azaz ha ugy akarod akar 2x 2GB (=4GB) HDD is mehet bele
Es az Alienware nagyon jo. A refurbished is. Nalam is 2 refurbished verzio a 3 kozul. Szepen szoktam idonkent tisztogatni, szetszedem, osszerakom...
Szoval hajjra! A nagy csoda boszme asztali gepek korszaka lealdozott mar. Max extra igenyekre van ertelme asztali gepet fenntartani, egyebkent semmi.Ja es a korai elevulesre is az a valaszom, hogy a 14-es Alienware-eket kb 2 eve vettem, meg gtx765 vga-val, ennek ellenere a legtobb jatekot HIGH-on 1080p-ben szepen viszi. Elsimitasra 14"-en meg ugy sincs ertelme.
-
oszi666
őstag
pontosan azért írtam, hogy SZÁMOMRA érthetetlen, mert nyilván másoknak megéri ilyen-olyan okból, különben nem lenne ilyen kategória. Nem leszólni akartam őket.
Tamás9x: pontosan, nem nekem készült. Én teljesen jól el vagyok a latimmal meg ps-sel, egyszerűen mások az igényeim.
-
-
citkar
addikt
Egy évvel adják, mint az AW gyári oldalán az alienware.com is, de természetesen meghosszabbítható (persze a gyári oldalon rendelheted egyből több évvel is opcionálisan), de a refurbished Alienware gépek esetében is meghosszabbíthatod 1-2-3 évvel, ugyanolyan formában, azaz a szerelő megy ki a házadhoz (Magyarországon is, a refurbished garis gépnél nálam ez történt). Semmilyen hátrányát nem érzem, hogy refurbished, nem is tudom van-e, esetleg csak a tudat, hogy valaki használta (ami persze tüzetes átnézés után sem észrevehető, kitehettem volna újnak egy kiállítószalonba).
(#70) oszi666:
Hát számomra elég mobil, igaz én 14 colosat használok, de nem is autóval cipeltetem a seggem
-
oszi666
őstag
Én elhiszem, hogy másnak tetszenek, csak számomra nonszensz a dolog egy kicsit. Ez a gép túl böszme és nehéz ahhoz, hogy magammal hurcimbáljam, tehát nekem nem elég mobil. Akkor már értelmetlen notebookot venni, veszek normális asztali PC-t. Max úgy tudom elképzelni, ha valaki városról városra utazik mittomén repülővel autóval, és közben játékfüggő, de valahogy az egész koncepciónak olyan semmire se igazán jó érzése van számomra.
Ugyanakkor biztos veszik a népek, különben nem forgalmaznák meg fejlesztenék őket a gyártók ennyire, csak számomra értelmetlen. -
oszi666
őstag
Ez a termékkategória számomra továbbra is hatalmas rejtély...
-
Tamás9x
őstag
Én teljesen meg voltam elégedve az AW18-al, vastag, és? kényelmes... felkapom és viszem magammal ahova akarom 2-3 óra aksi is belefér, gtx770m sli pedig minden igényem kielégítette.
-
trufa12
addikt
Egyszer tudjak venni 1 ilyen jó kis lapost , aztán ezzel temetnek .
Szerintem az 5kg laza
az nem súly .
Akinek meg a ránézek törik 1 kg os kis valamik kellenek, olyat vegyen. -
Zsidaaj
tag
Koszonom Khelven es alvin.
Hat igen.. 520.000 egy 13 colos alienware gepert eros túlzás.. Ebayrol nézem 250-350.000 ugyan ez csak felek onnan vásárolni mégse nézhető meg. Na meglátjuk mi lesz ebből. Koszonom a linkeket es az infokat -
Teasüti
nagyúr
Egy kérdésem volna csupán, hol a Gsync?
Hihetetlen, hogy nem tudnak összerakni egy kompromisszum mentes gépet. -
citkar
addikt
(#57) Zsidaaj:
Külföld!
A garancia teljes értékűen honosítható, mintha itt vetted volna (csak van némi átfutási ideje).
Ha valaki kirepül az USA-ba ott a legjobb megvenni, akár a hivatalos oldalon, akár refurbished gépet az Ebay-ről, bár ettől sokan ódzkodnak, de az amerikai Ebay-en nagyon jó vételek vannak és a refurbishednek is ugyanolyan garifeltételei vannak. Sajnos én nem jártam kinn, így az ÁFA miatt nem onnan rendeltem, hanem Eu-s Ebay-ről, szintén refurbished gépet egy akcióban, így a magyarországi 600 ezer helyett megkaptam ugyanazt bő 350-ért. -
Zsidaaj
tag
Nem tudjátok hol lehet megvenni az alienware laptopokat? Sehol se találok olyat ahol meglehetne.
-
-Alvin-
tag
Kinek mi jon be. Bar a bill vilagitas meg tapipad jo 5let egy laposnal a tobbinek kerdeses az ertelme :-)
Jok az idegen laptopok csak tul vannak arazva ez van. De vegulis a markat is meg kell fizetni.Msi nek is igen jo laptopjai vannak mar, nekik mar csak az anyag hasznalaton kell alkotni es ez alatt a boritast ertem.
-
nuke7
veterán
jól néznek ki és nem is drágák. instant get egy
-
citkar
addikt
Nyilván épp ezért írtam, hogy külföldön érdemes megvásárolni, na meg azt, hogy az áráért többet vártam és elégedetlen vagy a szoftveres, a hardveres részével, sőt a kiegészítőivel is, logikus
De, hogy igazad legyen, tegyél valamit érte és legyek én a hivatalos disztribútor, gondolom jól lehet vele keresniElég sokan nem tudják a helyén kezelni, hogy miért is csinálják ezeket a gépeket, gondolkodás nélkül ömlik belőlük a butaság. Panaszkodnak, hogy vastag, nehéz, drága meg, hogy néz ki (mintha kötelező lenne megvenni). Aztán persze a többség azt se tudja miért ilyen is ez a gép, nekik a vékony kell, olcsóbb stb. (hozzáteszem a többségnek elegendő is)...tessék azt megvenni, mint írtam ez nem nekik készült, de létezik célközönség, akik valóban ki is tudják használni és kevés alternatíva van (legalábbis sokkal kevesebb, mint átlag laptopokból, mondjuk szerintem elegendő, tényleg kevesen tudják kihasználni).
-
-
devil-k
nagyúr
Ronda és drága. Borzasztó ahogy kinéz. Ráadásul 18,4"-es méret valami ormótlan nagy.
-
citkar
addikt
Szokásos Alienware dizájn, nem rossz szerintem.
(#2) AzEgyetlen1:
Kell az anyag bele a hűtés miatt, ne fogja vissza magát a forróság miatt, mint sok más noti.
Elavul, mint bármi, ez drágább a szokásosnál az tény, ennyi.
(#32) Strezi:
Ritka rossz az ízlésed, ez egy klasszikusnak mondható, némi hivalkodással.
Mondjuk úgy, hogy nem neked csinálták. Szóval nem értenéd miért kell ez valakinek.
(#37) Ricardo128:
Negyed ennyiért veszel egy laptopot, de azon nem tudsz játszani, ez az almát a körtével hasonlat, teljesen értelmetlen. Nyilván az veszi, aki hordozható, játékra alkalmas gépet keres.
Személyes tapasztalatom: Magyarországon túl drága (persze ez is relatív), külföldön érdemesebb megvenni, garanciát teljes értékűen honosíthatod, emiatt választottam ezt, de én személy szerint ennyi pénzért többet vártam tőle, főleg szoftveres (driveres) support terén, de még hardware-s (összeszerelés/strapabírás terén, nem a teljesítménynél) és kiegészítő terén is. Jó-jó, de ennyiért többet várok a pénzemért.
-
DithenS
senior tag
Az a baj hogy vastag.Pedig ha az a hülye VGA mondjuk 16nm-en készülne nem kellene ekkora hűtés bele.Meg a proci 14en akkor főleg nem.Hihetetlen hogy a telefonok SoC-ja sokkal kisebb csíkszélességgel készül mint az nvidia meg az amd csúcskártyái amiért egy rakat pénzt is elkérnek.
Amúgy az Asus nak is van egy rog szériája,a legerősebbe is ez a hardver van úgy tudom de 550 ért viheted. -
Zsidaaj
tag
Nagyon utos gep lett, alienware meg mindig hozza a szintjét. Egyszer egy mx1 r1 tulajdonos voltam, azota bannom, hogy elkellet adjam ;(
-
Reggie0
félisten
válasz
Kristof93 #38 üzenetére
Csak ezektol a vekony rettenetektol mentene meg valaki a vilagot. Remelem meg purhabbal is kifujtak a hutobordak helyet.
(#37) Ricardo128: A gamerbazis mellett egyedul az szol, hogy ugyan azt a gepet tudod tovabb hasznalni, tehat nem ket gepen kell szinkronban tartani az adatokat/jatekokat/beallitasokat.
-
Kristof93
senior tag
Itt is megemlitem az xmg p505/schenker h505-t, hatha megmentek valakit ezektol az ocsmanysagoktol. 980m jol hutve, vekony, 15"-os hazban.
-
Ricardo128
senior tag
Elég penge, bár hordozható gamerbázist nem tudom összeegyeztetni. Ha feleennyiért összeteszek egy gamer PC-t, majd negyed ennyiért veszek egy laptopot, akkor is jól jártam. Ha valaki elmegy nyaralni, ismerőséhez, vagy valamilyen oknál fogva máshol tölti a hetet, és nem bírja ki játék nélkül, akkor nekik ajánlott. Vagy vegye meg, akinek sok pénze van.
Nem fikázom, mert nagyon brutál gépeket adnak ki, belesűrítenek egy atomreaktort egy laptopba.
-
farkas1
tag
Ha már ilyen vastag, igazán csinálhattak volna bele egy bővítő helyet R9 Nano-nak.
Még vastagabb pénztárcához szabva. -
Strezi
őstag
Ritka gusztustalan a kinézete, de értelmét sem igen látom a kategóriának
Talán ha valaki profi gémer (ebből él) és sokat utazik, akkor?
-
Fücsök007
őstag
Azért az illenék tudni, hogy NINCS jelenleg 144Hz-es laptop panel! Vagy 120Hz-es TN, vagy 75Hz-es IPS panel a választék ha a két végletet nézzük, és ez is csak 17,3 hüvelykes méretben létezik. A 18 hüvelykes AW 18 panel pedig a legjobbak között van, se az MSI GT80, se a régebbi 18 hüvelykes notikban nem találsz ettől jobb kijelzőt. Egy darabig még marad a 60Hz a legtöbb IPS panel esetében, ha lesz jobb, akkor tesznek bele ne félj.
G-Sync elvileg lehetne a gépben, talán lesz hozzá később moddolt driver.
-
törölt tag
Akinek ez nem elég az vesz hozzá egy Alienware Graphics Amplifier bele egy Titan X
Mehet is a super marió vagy az Angry Birds
-
-Alvin-
tag
válasz
egyedülülő #25 üzenetére
Procinál érthető hogy nem socketes (játékra a mostani i7es mobil cpu teljesen jók, másrészt meg a prociból ha megveszed a csúcsot azt úgyse tod majd fejleszteni mert arra a tokozásra nem lesz új cpu és amúgy se eget verő különbségek vannak max 10-20%) de azért vganál mxmnek talán van értelme, bár néha annak se sok mert pl egy 980m kit 600-800 dollár, új laptopot meg kapsz 1100 dollárért... magyar honba dollár árra még rájön vám meg áfa...
De msinél van mxm , clevo\xmg nél meg mxm meg asztali cserélhető cpu.
-
egyedülülő
őstag
Volt már AW-m( 17r5 ) és nagyon szerettem, csak újabban azt hallottam már itt is dúl a bga mánia.
-
Reggie0
félisten
Kar, hogy nincsen 13" 970M vagy inkabb 980M karival.
-
-Alvin-
tag
válasz
PR0JECTNR56 #20 üzenetére
Ez csak magán véleményed semmi gond nincs msivel és a sárkány logós amúgy is csak limitált kiadás mindig...
15" és alatta meg nincs gamer laptop csak annak nevezett.... max casual gamehez eleg dota 2 meg ilyenekhez..
-
-Alvin-
tag
válasz
PR0JECTNR56 #17 üzenetére
Mér mibajod pl az msi gt72 illetve az asus g751 később g752es típusokkal teljesen throtling nélkül teszik a dolgukat csak olcsóbban.
a cikkhez az alienware 18ashoz meg 980m 8gb a 970es meg 6 gbos vrammal vannak szerelve:
Azaz sliben 980m 8gb x2 (16gb) és sliben 970M 6gb x 2 (12gb)
Dual NVIDIA® GeForce® GTX™ 980M with 8GB GDDR5 each
Dual NVIDIA® GeForce® GTX™ 970M with 6GB GDDR5 each -
PR0JECTNR56
addikt
Tetszenek, végre nem valaki, aki nem A4-es papírvastagságba akar atomreaktort préselni, ami ideálisan nyomja terhelés alatt a thermal throttlinget és bármikor tojást lehet rajta sütni.
-
xmaas
őstag
Draganak nagyon draga de legalabb van benne anyag rendesen nem szetmalo muanyagbol van ami szetesik 1 ev utan a meleg miatt, es a hutese is meg van oldva rendesen nem fognak az alkatreszek se kipurcani a meleg miatt , akinek kell egy "konyen" mozdithato jatekos gep mert sokat utazik stb es nem opcio egy egesz szamitogephazat meg monitort a "hatan" cipelni annak egy jo alternativa lehet
-
Robert07
aktív tag
"Az friss masinák közül most már mindegyik típus kompatibilis a külső Graphics Amplifier kiegészítővel, amit egy évvel ezelőtt mutatott be a cég. Ez egyébként szintén változott, így immár támogatja az USB 3.1 és Thunderbolt 3.0 szabványok képességeit."
Akkor most kompatibilis lesz a régivel is vagy kap egy teljesen újat, ami Thunderbolt 3-at fog használni az egyedi csati helyett?
-
Normális hajós/kamionosfizuból nem gond
"PCIe alapú SSD-t"-> vajon az NVMe-támogatás is meg lesz oldva? ACHI-rendszerben kb mind1, hogy normáls SATA-n vagy PCIe-n lóg az ssd, a következő ugráshoz kell a párhuzamos végrehajtás.
"USB 3.1-es és Thunderbolt 3.0" <- nem semmi
, ezt én is tudnám értékelni a laposomban, kár, hogy a 3.0-s USB-t nem lehet 3.1-re hekkelni
Amúgy ha már az intel kiadta, igazán tehettek volna Skylake procikat bele. Tudom, nem egy óriási lépés, de lehet DX12-vel lenne némi haszna az IGP-nek. Illetve betippelném, hogy a Skylake-cuccok fogyasztása/energiagazdálkodása lényegesen jobb, mint az itt felsorolt Haswelleké, ergo terhelés alatt nem 1.5GHz-en cammogna egy 4magos proci (pláne ha 2 VGA van a gépben).
#11: Az SLI tuti nem éri meg, főleg, h sok játék egyáltalán nem támogatja. Egy db GTX 980M a nagy házikóba, valami energiatakarékosabb procival és kész a nyerő kombó.
-
Khelben
nagyúr
válasz
#06658560 #10 üzenetére
MSI-ből van szimpla 980M-es, ami képes is lehűteni és csak félmillióba kerül. Cserébe olyan gagyi a ház, hogy jóérzésű ember csak fekete lepellel letakarva képes használni...
A 17-es Asus G sorozatnak is rendben van a hűtése, de abban lehet, hogy nincs ilyen erős hardver. -
törölt tag
Van egyébként más, hasonlóan értelmes hűtéssel notebook?
-
Mustaros
aktív tag
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Mert a gtx 980m gyorsan elavul.. hm.. hogyne.. meg az i7-es proci is..
Cool story..
-
Sinesol
veterán
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Már miért avulna el hamar?
Még 3 éves hardverekkel is bőven jó színvonalon lehet játszani. -
edari
őstag
Itt van még egy:
"az USB 3.1-esés Thunderbolt 3.0-" -
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Vékonyabban nem lehet működőképesen a hűtést.
Hátigen, gyorsabban avul az értéke, mint a napon felejtett lóhúsé
. Ez nem a vékonypénztárcájú gémereknek van kitalálva, hanem olyanoknak, akiknek nincs lehetősége asztalit venni, hajósoknak, állandóan úton lévőknek, stb.
-
Daywalker
addikt
válasz
twollah1976 #2 üzenetére
Megkérhetlek, hogy legközelebb normális hangnemben közöld, ha elírást találsz? Nagyobb segítség lenne, mint gúnyolódni. Köszönöm...
-
twollah1976
őstag
Milyen az a giabit ethernet?
Rettenetesen vastag a gephez, kinszenvedes lehet vele jatszani.
Nem ertem mi az ertelme egy ilyen DTR notebooknak, viszonylag hamar elavul a benne levo hardver es eleg sokat veszit az ertekebol.
-
Brutális! Úgy néz ki, mintha a '70-es években tervezték volna...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Közel 5,5 kilós lesz a gyártó legnagyobb notebookja, teljesítményből viszont nem lesz hiány.
- APPLE MACBOOK AIR 6.2 A1466 13" (TÖRÖTT)
- MacBook Air 13" Apple M4 chip 10/10 16GB/512GB - (égkék) - Csak 1db!
- Bomba ár! HP Zbook 17 G5 - i7-8850H I 32GB I 512SSD I Nvidia P3200 6GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- Panasonic Toughbook CF-54- MK 3 - I5-7300U - 8Gb - 256 Gb ssd
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest