H​ir​d​et​é​s​

2018. április 26., csütörtök

Hozzászólások

(#1) SP4C3


SP4C3
(PH! addikt)

A következő patch-ben meg majd "javítják" a kiskaput... Szégyen s gyalázat ez, hogy valamit így kell megoldani, mert az embereknek nem tetszik a windows 10, akkor rájuk kell erőltetni. B@szd meg microsoft! :((( :((

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/

(#2) bollokcs80


bollokcs80
(Korrektor)

Ez egy szemét húzás - nem az első és nem az utolsó a win10 erőszakos promója kapcsán.

(#3) anulu válasza SP4C3 (#1) üzenetére


anulu
(PH! félisten)

tegyük félre pls az elvi dolgokat. gyakorlati szempontból mivel nyújt többet egy 10 éves rendszer egy új hardware configgal egy úgy, a legfrissebb technológiákra felkészítettel szemben? komolyan érdekel. 25+ éve foglalkozom PC-kel, de nem tudom mi lehet a "business case" arra, hogy egy Kaby Lake vagy Ryzen-en W7 fusson...

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | MCITP-SA/VA/EMA2010 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#4) Fionn


Fionn
(kvázi-tag)

Bevallom szégyenemre, hogy én hajlandó voltam pénzt kiadni Redmond részére amennyiben a termék valóban megérdemelte (98SE/XP/7), de a 10 azt se érdemi meg hogy ingyen használjam. Marad az alternative OS amit bevallok 1 pillanatra se bánok. 3 év és a 7-es úgymond "lejár". Max ekkor vége van nálam ennek a cégnek.

(#5) mbalint987 válasza anulu (#3) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)

A Windows 10 jelen állapotában egy tákolmánynak tűnik. Egyre kevésbé igaz ez egyébként, de még mindig nem annyira, hogy rávegyem magam a frissítésre 8.1-ről (Telemátria szervíz beragadása, inkonzisztens GUI, kikapcsolhatatlan frissítések, stb.) Aki nem akar váltani Windows 10-re, azt miért akarják rákényszeríteni?

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#6) S.J.M.


S.J.M.
(senior tag)

Ez a Qualcomm 8996 SoC ez nem valami ARM-es cucc?
Amennyiben igen, mi köze a Windows 7-hez?

Szerk: Ahogy nézem ez a Snapdragon 820-as SoC, akkor ezekszerint itt a Windows Phone-ra utalnak, tehát az ilyen SoC-al szerelt W8.1-es mobilok sem frissülnek már? (Amúgy azok nem sokat frissültek, ha jól emlékszem...)

[ Szerkesztve ]

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#7) dugø válasza anulu (#3) üzenetére


dugø
(PH! kedvence)

Felejtsd el a Win7-et. A 8.1-et is letiltották róla, aminek még tart a mainstream supportja. Ezt mégis hogy?

Fórumtopikba illő kérdésekkel ne privátban keress, nem válaszolok.

(#8) shteer


shteer
(Jómunkásember)

a Win7 az új XP :) #fosawindowstiz

Asrock Z270M Pro4 alaplap AQUA garival - 24k

(#9) Fred23


Fred23
(PH! addikt)

Ezt mintha reggel az index.hu-n vagy másutt olvastam volna már, ahogy a mobilos agydaganatos esetet is; kicsi a világ. :D

[ Szerkesztve ]

(#10) Cifu válasza S.J.M. (#6) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha úgy mondom, hogy Snapi 820, már csilingel valami? :)

Az M$ nem felejtette el az Arm-os procikat, csak amit úgy 10 éve belengettek (Windows RT, majd Windows 8 / Mobile 8 platform-összefésülésre tett kísérletek) lassan tovább folyik a háttérben. A Snapi 820 mint fejlesztői hardverként ténykedik, és ilyen HW-n egész elviselhetően lehet már egy Win10-et is elfuttatni ( lásd még bemutató videón ). Az, hogy a Snapi 820-at itt érintették arról szól, hogy az Arm-os fejlesztőket / felhasználókat is szeretnék a Win10 felé terelni...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#11) Fionn válasza anulu (#3) üzenetére


Fionn
(kvázi-tag)

Miért kéne, hogy többet nyújtson? Ez valami kényszer az embereknél, hogy mindenáron többet kell adjon az OS? Elég ha gyorsabb ugyan az mint ami most van.
A kérdésed pont annyira irreleváns, mint, hogy egy old timer kocsiba miért nem tankolnak csak 30 éves benzint. Vagy ha ez a példa nem tetszik akkor guglizz. pl: http://www.infoworld.com/article/2972298/microsoft-windows/10-reasons-you-shouldnt-upgrade-to-windows-10.html

(#12) MK VII válasza anulu (#3) üzenetére


MK VII
(PH! nagyúr)

Erre én is kíváncsi lennék.
Valószínűleg aki Kaby rendszert épít nrm Super Mariozni meg CoD 4-ni akar. Az új játékok meg egyre inkább DX12-k lesznek.

(#13) S.J.M. válasza Cifu (#10) üzenetére


S.J.M.
(senior tag)

Igen, közbe összeállt a kép, köszi a kiegészítést.

Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.

(#14) Nekomajin válasza anulu (#3) üzenetére


Nekomajin
(fanatikus tag)

Mi van, ha X usernek nincs szüksége 3D-s Paintre meg parkettás start menüre, viszont szereti az Aerót?

Onnan kéne megközelíteni a kérdést, hogy miért nem tudott a MS sok év alatt egy olyan rendszert fejleszteni, ami a userek többségének elnyeri a tetszését, és örömmel frissítenek rá? Egy átlag user szempontjából a Win10 semmivel sem nyújt több/jobb szolgáltatást, mint a Win7. Cserébe a másikat már megszokta.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem személy szerint nagyon bejön ez a material design, a csempéket pedig kifejezetten innovatív dolognak tartom, viszont a Win10 az valami mocskosul undorítóan néz ki. Nyilván ízléssel nem vitatkozunk, de az ellen nehéz érvelni, hogy a Win7 dizájnja szépen kiforrott az XP óta, viszont a Win8 új kinézetéből indulva most nagyon elmentek a rossz irányba.

(#15) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

>A Microsoft egy ideje már nem titkolja, hogy a modern processzorok esetében rá fogják kényszeríteni a felhasználókra a Windows 10-et...

A Microsoft legszívesebben minden felhasználót Win10-re kényszerítene...

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#16) Viktor77 válasza MK VII (#12) üzenetére


Viktor77
(PH! félisten)

Mi köze a kettőnek egymáshoz? Aki Mariozni akar, az ne építsen KL konfigot?
Amúgy az mi, hogy hogy CoD 4-ni? CoD négyni?

Samsung Galaxy S7

(#17) Cifu válasza MK VII (#12) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szigorúan szvsz a PC-k elsöprő többsége nem játékplatformként üzemel... :)

Van egy céges szoftverkörnyezeted, amely Win 7 vagy Win 8 alatt tök jól működik. Kidöglik egy HW, lecseréled, majd szembesülsz vele, hogy a Win 7 / Win 8 Pro / Enterprise szoftvered, amit amúgy tök legálisan használsz, nem tud frissülni az új HW alatt, csak mert azért.

Felrakod a Win10-et, mire kiderül, hogy az adott nyomtatóhoz nincs Win10-es driver. A gyártó nem tud biztosítani már drivert az adott nyomtatóhoz, nagyon sajnálják, vehetsz újat, amihez van már, hét számjegyű összeg. Nyekk.

Van egy számodra fejlesztett szoftver, amely Win 7 alatt tökéletesen működik, a feladatát ellátja, de Win10 alatt a szoftver, vagy annak adott modulja nem akar megfelőlen működni. A fejlesztő cég természetesen vállalja azt, hogy adott esetben Win10 kompatibilissé teszi, de ez egy közepes méretű vagyonba is kerülhet (eleve szép bokszmérkőzés a fejlesztővel, hogy fix áron vagy munkaórában végzi el az adott fejlesztést).

Ez a két eset velem történt meg...

Szerk.: Ó, és ne feledkezzünk el arról az esetről, amikor egy Win10 frissítés miatt a munkahelyen az összes Win10-es gépen átállt az alapértelmezett PDF olvasó Edge-re. Ami egy hulladék megoldás, és csak úgy nem lehet két kattintással visszaállítani az Adobe-t vagy Foxitot. De semmi gond, épp ráért mindenki (nem), szóval csak fél nap ment el hangos anyázással...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#18) Nekomajin válasza MK VII (#12) üzenetére


Nekomajin
(fanatikus tag)

Bárki, aki bemegy a boltba, Kaby Lake-et meg Ryzent fog kapni a segíthetekistvántól. Akkor is, ha nem játszani akar rajta. Mert, meglepetés, az emberek többsége még mindig nem játékra veszi a gépet, hanem munkára és/vagy tartalomfogyasztásra. És már is nem számít a DX12.

[ Szerkesztve ]

(#19) trufa12


trufa12
(PH! addikt)

Én a múlthéten tettem vissza a win7 prot, semmi probléma nincs egyelőre még ma is frissített.

Egyébként elmegy a francba a microsoft a win10-el stbvel, jól bekajáltam anno, ahelyett hogy az elmúlt évekbe is a win7et toltam volna, megkímélve magam a sok szenvedéstől ...

Játékok is istenien mennek, hang is jó, isteni a cucc, a gép is gyorsabb és stabilabb. :Y :R

Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..

(#20) nortol válasza anulu (#3) üzenetére


nortol
(senior tag)

"gyakorlati szempontból mivel nyújt többet egy 10 éves rendszer egy új hardware configgal egy úgy, a legfrissebb technológiákra felkészítettel szemben?"

A baj az, hogy elég annyi, hogy a win7 nem szenved mindenféle érthetetlen hibáktól, bugoktól.
Fél évente én is felteszem a legfrissebb win10-et, csekkolom azokat a problémákat, amiktől a kezdetektől szenved a win10, majd mikor tapasztalom ugyanazokat a problémákat, megyek vissza a win7-re.
Mindez nem ősrégi géppel történik, hanem egy lenovo t440p laptoppal.

Konkrétan, hiába van felkészítve a win10 mindenféle általad említett "legfrissebb technológiákra", ha a mindennapi élet, de főleg a munka, csak kerülő utakkal és kompromisszumokkal lehetséges, nem beszélve a rengeteg bosszantó kis szarságról.

Rá lehet keresni itt a prohardveren a win10-es topikra, a közel 60 ezer hozzászólás sok mindent elárul a jelenlegi helyzetről. Több panaszt személy szerint Én is tapasztaltam és tapasztalok mindahányszor újra tesztelem a win10-et.

Természetesen az újabb gépeket használók már csak azért is rá lesznek kényszerítve a win10-re, mert az újabb hardverekhez a drájverek már csak win10-re fognak megjelenni. Ez fog pontot tenni a régebbi windows operációs rendszereknek, nem a Microsoft által szoftveresen használt korlátozások.
Csak pár évet kell várnia a Microsoftnak, és a kiöregedő gépek helyébe lépő új masinák már eleve csak a win10-et fogják tudni használni.
A vége pedig a win10 egyeduralma lesz.

http://melano.hu Ha drupál típusú weboldalt szeretnél, akkor keress meg!

(#21) SP4C3 válasza anulu (#3) üzenetére


SP4C3
(PH! addikt)

LÉNYEGTELEN HÁNY ÉVES.

Írják újra a hetest, adják ki újra. Adjanak neki support-ot az új feature-ökhöz tökömbánja. Elvek, igenis számítanak számítanának. Egyszerűen nekem nem tetszik amilyen irányba halad ennek a khm spyrendszernek OPrendszernek a degenerációja fejlesztése.

Egyszerűen rossz ránézni (nem a kinézete, viselkedése), hát milyen patkány alkotta ezt? Kár hogy az ilyen galádságokra nincs törvény.

Új gép? Aham: Bemész a legközelebbi store-ba, megveszed a csili-vili csúcskategóriás top of the line PC-det, fizetsz érte, hazaviszed rákötöd az áramhálózatra fizetsz érte, aztán az internethálózatra fizetsz érte, ezekután veszel a microfostól egy win10 pro x64-et $199-ért fizetsz érte, bekapcsolod a gépet, feltelepíted azt teliberakott oprendszert ami önkényesen letölt szponzorált candy crush szóda szaga vagy mi a francnak hívják és még mellette vagy 500 ilyen baromságot, ezután ha családban más is használja a kibekúrtafarkú netet, akkor könnyen lehet, hogy szana-széjjel' pingeli az agyát, mert kéremszépen a nem létező biztonsági préseket ő épp foltozza és szídeli vissza a többi szerencsétlennek akik feltelepítették ezt a rencert - természetesen nem telik az éhenkórász mikroszoftnak szerverre, ezért kell a seed.
Ehhez még csatlakozik a telemetria ami arra szolgál, hogy személyreszabott reklámokat jelenítsenek meg a te monitorodon fizetsz érte.
Insider program: nem fizetett beta tesztelők.
Nem insider program: nem fizetett beta tesztelők.

Éhh, nem is írom most tovább, mert agyvérzést fogok kapni.

Fater gépére feltoltam az Anniversary Update-et. Ezután hajnali háromkor folyamat bekapcsolt a gép és csinált valamit.

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/

(#22) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(őstag)

Vót mán tegnap ipon-on :P [link]

Gigabyte ga ep35-ds3+Xeon E5440,4×2 gb ddr2 800 mhz,Gigabyte Gtx 750 Ti 2Gb,Fsp 400 80 plusz. +Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#23) Melorin


Melorin
(PH! addikt)

Nem hiányzik egy 'a' betű a címből? :U

(#24) Mercutio_ válasza anulu (#3) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Mennyit bukik egy nagyobb cég, ha egy elqrt w10 frissítés miatt kiesnek a gépek és így a dolgozóik a munkából? :U

Eladó/Cserélhető: http://tinyurl.com/o2gwwd5 Streacom ST-F7C mITX HÁZ, Zalman SFX táp, Panasonic 20mm F1.7 II. és 45-150 M.Zuiko 25/1.8 m4/3 obi, Seiko búvár, Orient Chrono karóra, BVLGARI MAN EXTREME EDT 30ml + 1000 hasznos holmi

(#25) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
(őstag)
LOGOUT blog

na,pont ezért kell kukázni a winfost...persze aki elsősorban játszik, annak nehéz, aki meg nem játszik, az váltson linuxra...ott ilyen nincs :P

Xaomi Mi A1 Oreo 8.0.0 SPL 18-04-01 + JBL T110 / NO PC /DIGI100PRO/Régebben Spityu27(#97246720) PH! addikt / Joyetech Cuboid pro+ProCore Aires Yellow / Keep Calm & Vape On!

(#26) kovaszoskeny válasza bollokcs80 (#2) üzenetére


kovaszoskeny
(senior tag)

Telejesen jogos korrert megoldás..Minek támogasson egy kukába való elavult oprendszert?
2015 ben nyugdijba ment a 7.(Általános támogatás vége)Ha én lennék a micro én is így tennék a fregmentáció ellen.A sima user piac meg megkapta lehetőséget ugyanolyan gépigény mellett az akár ingyenes upgradre is...
Plussz tényleg vannak elemek amiket a modern hardware + modern szoftverrel= fasz.

[ Szerkesztve ]

Abe due dembella

(#27) Vertic válasza MK VII (#12) üzenetére


Vertic
(fanatikus tag)

Fogjátok már fel, hogy nem csak otthoni userek vannak. Cégeknek jóval nehezebb az átállás, adott esetben baromira nem olcsó, és ott senki sem játszik a géppel, hanem dolgozik, és leszarják a dx-et meg a csempéket meg minden csillivilli featuret nagyon magasról. Csak az a fontos, hogy a munka folyamatosan tudjon menni, minél hatékonyabban, és semmi más nem számít.

'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

(#28) Tiszteletes válasza Mercutio_ (#24) üzenetére


Tiszteletes
(fanatikus tag)

Ez a cég méretétől, bevételétől, és a win-en dolgozó (nem dolgozó) kedves munkatársak számától függ. A kérdés feltevés a lényeg, értem én.

És ami a legfelháborítóbb ENNEK A CÉGNEK a ****** ******* ******* cégeknek az állami szférába való integráltsága, kis hazánkban. Nyilvánvalóan 100miliókat/milliárdokat költ(het) a cég korrupcióra, amiért még mindig nem született meg a kormányzati döntés a free oprendszerek használatának irányába evezésről.

Én (sündörség) ma búcsúztam munkahelyi gépemen a win7 pro-tól. És a cégrész integrálása miatt, (a Készenléti Rendőrség boldog családjának tagja lettünk) a rendszergazda jogosultságomtól is. Hétfőn (jah akkor nem, mert Rendőrnap, szóval kedden) már boldog Win10 userként kezdhetem a munkát. Kimondhatatlanul örülök.

Legutóbb az év elején örültem ennyire, mikor újabb 20e Ft illetményemelésemet nyelte le a Belügyminisztérium (3 év alatt ez már a második alkalom) a narancsos rezsim. Bizonyára kellett a pénz Win10 licenszekre. Persze a média most is hangos volt a garantált bérminimum megemelésétől. "Ez komoly dolog! etc." :C

[ Szerkesztve ]

Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!

(#29) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

A nagy különbség a Win7 és a Win10 között, hogy az elöbbi fejlesztésekor a Microsoft még nem rúgta ki a saját tesztelőinek nagy részét. Ami meg is látszik a végeredményen.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#30) VinoRosso válasza kovaszoskeny (#26) üzenetére


VinoRosso
(PH! addikt)

Ha kukába való lenne akkor maguktól áttérnének a felhasználók. Jó bornak nem kell a cégér. Valójában szerinte inkább a Win10 a kukába való.

(#31) nortol válasza st3v3np3t3r (#25) üzenetére


nortol
(senior tag)

Elnézést, hogy a windows utálatodba beleszólok, de ez színtiszta baromság. A windows nem rosz, aki nem szereti, az eleve ne posztoljon ide szerintem. De ezzel nem is kívánok többet foglalkozni ebben a topikban.

A win igenis nagyon jó munkára, sokkal gyorsabban tudok vele dolgozni(nem részletezem, hogy mit), mint linuxon.

A win10-nek vannak problémái, amit sajnos az elmúlt 2 évben nem sikerült maradéktalanul javítania a Microsoftnak.

Ha elérnek odáig, hogy egy kiforrott és megbízható rendszer legyen a win10 is, mint a win7 van/volt, akkor semmi baj sem lesz a win10-el.

Valahol ott lehet a probléma, hogy nem látják a célt a win10-nél, mert "állítólag" már nem lesz új windows, és csak ezt akarják folyamatosan újabb és újabb megoldásokkal, funkciókkal "gazdagítani".

Ez a végtelen patchelés viszont mindig is ártani fog(nagy eséllyel) a megbízhatóságnak, ami az eddigi számozott rendszereknél nem volt tapasztalható, mert az első nagy javítás után mindegyik tette a dolgát, ahogyan azt elvárta az ember.

Megemlítenék "csak egy" olyan dolgot, amiért nem maradtam eddig a win10-nél, ez pedig az usb kezelése.
Első alkalommal pendrájv bedug, gép felismeri, másolás megtörténik, pendrájv kivesz, eltelik 10-15 perc, eszembe jut, hogy ismét kéne anyagot másolni a pendrájvra, pendrájv bedug..., semmi sem történik. Innentől kezdve a pendrájvot csak a reboot után ismeri ismét fel a rendszer. Mivel több pendrájvval is ugyan ez a szituáció, így marad a win10 baromsága. Mivel az általam említett win10-es topikban is sokan jelezték, így win10 és nem pendrájv probléma.

http://melano.hu Ha drupál típusú weboldalt szeretnél, akkor keress meg!

(#32) Murphy(O.o) válasza Vertic (#27) üzenetére


Murphy(O.o)
(senior tag)

+1

Az egyetlen ok, amiért a cég átállt Windows 10-re a Microfos erőszakoskodása.
Hiába 16+ éves az XP, legszívesebben még mindig azt használná az userek többsége, ha lenne hozzá támogatás, mert már megtanulták, a munkához teljesen elég volt stb...

Amúgy meg minden Windowsnak van egy [lifecycle] periódusa, ameddig szerintem illenék azokat rendesen támogatni. Pl. a win 8.1 extended supportja 2023-ig tart, ami még 6 év!

Ja és azért mondjuk egy ezer (vagy több ezer) fős cégnél nem annyira könnyű ám átállni Windows 10-re:
- Program kompatibilitási bajok lehetnek
- Userek befonják a hajukat az új rendszertől
- Most már nem lehet ingyen átállni korábbi Windowsokról, így plusz kiadás is

𝒾𝓏𝒾𝓇á𝒿𝒹𝑒𝓇 ö𝒸𝓈é𝓂!

(#33) azbest válasza nortol (#31) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

"Ha elérnek odáig, hogy egy kiforrott és megbízható rendszer legyen a win10 is, mint a win7 van/volt, akkor semmi baj sem lesz a win10-el."

sima felhasználóként erre esély sincsen. Az évenkéti két nagy frissítés miatt folyamatosan instabil marad a rendszer. Persze mindig van pár ember, aki az összes szomszédjának az életére esküszik, hogy minden hibátlan, de azért valahogy mégis sikerül különbözö komolyságú bajokba belefutni, amelyekből a durvábbakat a média is lehoz. Esetenként üzleti döntés, hogy törik,ami törik, akkor is keresztülvisznek egy módosítást, mert mondjuk a saját másik szolgáltatásukat előnybe hozza. Ha valaki nem szeretne nyitott szájjal futni a péló erdőbe, akkor legfeljebb annyit tehet 10 felhasználóként, hogy átvált egy pipával az üzleti ágra, ami max 180 napig támogatott és addig nem kényszerfrissít a legújabb instabil ágra, hanem le lehet maradni, hogy a stabilizált verzió menjen.

Cégként, mondjuk elég meredek lehet az is, hogy még így is évente kétszer muszáj új oprendszerre váltani (hiába 10 a neve, nem ugyanaz), ami egyébként mondjuk 5-10 évente volt eddig szokás, alapos megfontolás után. Vagy ha nagyobb cég, akkor valami drága céges szerződéssel maradhat lts ágon.

[ Szerkesztve ]

(#34) centaurium


centaurium
(senior tag)

Azt lenne jó megtudni, hogy miért akarja ilyen erővel tolni az emberekre a win10-et? Nyilván van valami emögött a húzás mögött, amiről nem tudunk, ha ennyire szeretné a mikrofos, hogy azt használja mindenki...

нανє α ηι¢є ∂αу

(#35) Bluesummers válasza anulu (#3) üzenetére


Bluesummers
(senior tag)

Pl szétbarmolja a drivereidet az suto frissítés. Kérdezd Muertét meg másokat a Gaming topikban, de ismerősöm Asus ROG G751JY-je is félelmetes bravúrokat csinált. A Win10 nem más, mint egy megerőszakolt kémprogram, csak még a Te ánuszodat elkerülte.

(#36) SP4C3 válasza centaurium (#34) üzenetére


SP4C3
(PH! addikt)

Pénz, pénz, pénz... Reklámpééénz. Tévé kettő ERTÉ-EL, dőő-őől a reklámbevétel.

-JNA- Yugoslav National Army // ОТПОР! OTPOR! // KEBAB REMOVAL UNIT // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 8GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte GTX 750 2GB GDDR5. Ó, e​g​y​ ​re​klámszű​rő! :/

(#37) Pala válasza centaurium (#34) üzenetére


Pala
(PH! kedvence)

Az adatok miatt, ami a telemetrián, beépített keyloggeren keresztül eljut hozzájuk. Ebben iszonyatos pénzek vannak, kincsesbánya egy ilyen cégnek, mint a Microsoft.

[ Szerkesztve ]

(#38) Tamás88 válasza Murphy(O.o) (#32) üzenetére


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan deva su érzetem van, mintha már valahol olvastam volna ezt a kommentet, meg a másik korábbit, ahol 7-ről 10-re váltanak...

Őszinte leszek, de én már nem tudnék visszatérni a 7-re mert hiányoznának belőle néhány funkciók:

-Integrált ISO lemez emulálása (néha szükségem van rá)
-feladatkezelő átláthatósága

Egyelőre ennyi.

(#39) Cifu válasza azbest (#33) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vagy ha nagyobb cég, akkor valami drága céges szerződéssel maradhat lts ágon.

Amikor felvetettem a Win10 topicban a frissítések miatti problémát, és azt a tényt, hogy a frissítéseket nem lehet kikapcsolni, vagy legalább késleltetni, akkor azt kaptam a nyakamba, hogy cégeknél úgy is mindenhol tartomány van, és tartományban lévő gépeknél be lehet állítani központilag a frissítést.

Az, hogy ehhez kell ugye egy WinServer még pluszba, mellékes tényező. Ha nem vagy elég nagy cég, hogy megengedhess magadnak egy WinServer-t, illetve nem tartományban szeretnél gondolkozni, akkor nyeld le, hogy márpedig automatikusan frissíteni fog a Win10, és kész... :DDD

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#40) daa-raa válasza nortol (#31) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Ez a "végtelen patchelés" dolog működik az OSX-nél már mióta is? 16 éve.

Nem voilt tapasztalható eddig megbízhatósági probléma a "számozott" Windowsoknál? Nekem nem ez rémlik. Az összessel volt probléma, az XP-nek is kellett két Service Pack, mire érdemben megbízható lett. A megjelenése után három évvel. A nagyobb cégek csak azután kezdték el lecserélni a Win2k-t XP-re. De a Vista és a W7 indulása sem volt éppen döccenőmentes. És bizony mindegyik életében voltak visszavont frissítések, amelyek egyébként működésképtelenné tették a rendszert.

Nem feltétlenül W10 probléma, amit leírtál, inkább az USB vezérlő drivere okoz ilyesmit.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce

(#41) Murphy(O.o) válasza Tamás88 (#38) üzenetére


Murphy(O.o)
(senior tag)

Te egy átlagon felüli user vagy, akinek ezek fontosak. :K
Nálunk a legtöbb alkalmazott annak örül, ha megtalálta a böngésző ikont... na nekik nagyon mind1 milyen windows használnak (illetve nem, mert minden egyes win frissítésnél elindul a telefonálások hada, hogy ezt nem találom, meg azt nem értem)

𝒾𝓏𝒾𝓇á𝒿𝒹𝑒𝓇 ö𝒸𝓈é𝓂!

(#42) Fionn válasza Tamás88 (#38) üzenetére


Fionn
(kvázi-tag)

Hát igen, annyira nehéz erre feltenni 1-1 programot :))
/megérdemledasorsodmárbocs/ :))

(#43) nortol válasza centaurium (#34) üzenetére


nortol
(senior tag)

[moderálva]

A Microsoft már összekötött mindent, amit eddig összeköthetett és pénzt hozhat neki. Minden az "áruháznál" végződik és a Microsoft szerint kezdődik is.

Xbox, telefonos és számítógépes appok, office 360, és minden amit most nem jut eszembe...
Szép ruhába öltöztetve minden eladandó dolgot, ami a kutyának sem kellene amúgy, de az emberek véletlenül is rábukkannak a reklámokra, így csak azt látják, hogy egy "kiba..." játék pár száz forint és milyen könnyű megvenni...

Ahogy egy előző hozzászólásban is volt említve: pénz, pénz, pénz...

Nem véletlen volt és a Microsoft nem a kettő szép szemedért tette lehetővé, hogy egy éven keresztül tök ingyen tudjanak frissíteni az "otthoni" felhasználók a bármilyen kalóz win7, win8 és egyéb windows verziójukról a win10-re, hogy onnantól legyen egy tűrhetően legális windowsos rendszerük. Jelenleg is meg van a hátsókapu, hogy ezt továbbra is meg lehessen tenni, ez sem véletlen...

Mindig is kettő dolog irányította a világot...
Most a pénzről beszélünk :-)

[ Módosította: radi8tor ]

http://melano.hu Ha drupál típusú weboldalt szeretnél, akkor keress meg!

(#44) Fionn válasza azbest (#33) üzenetére


Fionn
(kvázi-tag)

Vitrualizáció és nem kell váltani. Nálunk 7-el is ezt csináljuk már több 10000 userrel.

(#45) tom_tol válasza nortol (#31) üzenetére


tom_tol
(PH! addikt)

Azért a windows "utálatnak" akad némi alapja. Jelenlegi felállás egy katasztrófa. Én egy sima pc user vagyok, szeretnék kizárólag az én igényeimnek megfelelő OS-t használni, nem tetszik ha konzolt akarnak belőle csinálni, stb. de erre semmi lehetőségem nincs. Engem sokkal jobban zavar, hogy nincs választási lehetőségem op.rendszerek között, mint hány szereplős a vga-cpu piac. Neked valószínűleg sokkal magasabb a tolerancia küszöböd, engedtessék meg, néhányunknak alacsonyabb. 3.1 óta használom a wint, de ennyit életemben nem mérgelődtem mint a 10-el.

(#46) Golli válasza Vertic (#27) üzenetére


Golli
(fanatikus tag)

Elég béna lehet az a cég, mind it mind gazdasági oldalról nézve, ha nem tudja megoldani az átállást. Sőt nekik még égetőbb lenne, mint a megrögzött xp és 7-es hívő otthoni felhasználónak, mert azok maradjanak csak meg a kis világukban. Nincsenek valós érvek a régi rendszerek mellett -ha új! rendszert épít valaki- csak érzelmek, az ellen meg tudományosan bizonyított, hogy a tények nem hatnak. Majd 5-10 év múlva hogy fognak a 10-es mellett kardoskodni. :C

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#47) mbalint987 válasza SP4C3 (#21) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)

Sírtam a nevetéstől... :DD (és a gáz, hogy igazad is van)

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#48) Cifu válasza Golli (#46) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valami IBM nevű iszonyú béna cég (mint IT, mind gazdasági szempontból) ha jól rémlik 2013-ban kezdett migrálni Windows XP-ről Windows 7-re.
Tudod ez komolyabb szinten úgy működik, hogy van az a pénz, amiért a Microsoft a hivatalosan már régen nem támogatott OS-eire is nyújt támogatást, az adott cégek meg nem fognak pár évente új Winre migrálni...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#49) Pécsi gyerek válasza nortol (#43) üzenetére


Pécsi gyerek
(őstag)

Mi a másik,mond ki😂😂😂

Gigabyte ga ep35-ds3+Xeon E5440,4×2 gb ddr2 800 mhz,Gigabyte Gtx 750 Ti 2Gb,Fsp 400 80 plusz. +Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#50) #02683648 válasza Tiszteletes (#28) üzenetére


#02683648
(törölt tag)

A kevés kézzelfogható pozitívum egyike amit visszakapok az államtól, hogy az egyik munkahelyem (f. oktatás) révén ingyenesen használhatom otthon is az O365-t. Ha nem lenne, akkor is ugyanannyit lopna el a drága állam és drága politikusaink az általam befizetett adóból, szóval mindegy.
Az egyetemen ahol dolgozok, ősztől lesz W10, már várom /sarcasm :DDD

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.