Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Silenzio

  addikt

  válasz t72killer #10 üzenetére

  Általában soktagú lencserendszert használnak, ami szétoszlatja a fényt a szűkös külső optikáról, kb. mint a nagyítólencsék. Pl. Xiaomi Note 10 széria. Persze ettől még nem jut be több fény a szenzorra, csak elérik vele, hogy a teljes felületet levilágítsa. Nagy mák, hogy a szenzortechnológia és a szoftver sokkal fontosabb, mint a nagy optika.

  A Oneplus 8 Prómat összeeresztettem videóban a Sony A 6300-ammal, esti környezetben. Oké, hogy az utóbbin kitobi volt (f3.5), a Oneplus lencséje meg kétszer fényerősebb, de így is meglepett, hogy megfelelő szoftverrel sokkal világosabb és minőségi, kevésbé zavaróan zajos felvételeket tudtam produkálni a telefonnal, mint a Sony-val. Utóbbival még így is picit kevesebb volt a zaj talán (ISO 3200), viszont a kép sötétsége már épp a kellemetlen kategória volt, részint a lencse, részint a jóval kevésbé agresszív LOG mód miatt, mint amit a telefonnal sikerült elérni. A zaj jellege is rosszabb volt, finomabb, de zavaróbb, művibb.

  Asszem ezekből a tapasztalatokból lassan cikk lesz a Logoutra. Amúgy a Huawei kb. hiába erőlködik, míg volt Google, szartak a Camera2 API-ra, ami azért elég alap a manipulálható képek, videók készítéséhez. És most már az sincs.

  [ Szerkesztve ]

  www.pte3d.hu

 • Silenzio

  addikt

  válasz t72killer #16 üzenetére

  Igen. Hát még a szoftverek. Mondjuk sajnos kettévált a dolog, mint írtam, a Oneplus-om kb. pariban van a félprofi fényképezővel videóben (azért megnézem majd a kamerám nagy fényerejű obival is), ha a mcpro24fps-t futtatom, de a gyári applikációval egy pünkösdi rózsa színét sem képes eltalálni... Szánalmas. Kb. már el se indítok gyári kamera appot semmire. Minek is indítanék? A gyártók, gyakran már a Samsung is, licenszelnek egy csomó kamera modult, aztán írnak rá valamit, de mi a biztosíték rá, hogy értenek is hozzá? A tapasztalat biztos nem.

  [ Szerkesztve ]

  www.pte3d.hu

Hozzászólok Aktív témák