Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • atike

  nagyúr

  válasz Raymond #7 üzenetére

  Wow. Akkor ezt úgy kell érteni, hogy a felsorolt gyártók bármelyik készüléke (amelyik HDR képes) akkor az automatikusan egyenlő azzal hogy az adott készülék mindkét formátumot támogatja...?

 • janos666

  nagyúr

  válasz Raymond #18 üzenetére

  Ha ezek lennének a követelmények, ma egyetlen TV sem felelne meg nekik. :DDD
  A Dolby referencia monitora, amit a DV tartalomkészítőknek javasolnak, kb. 4000 nit-et tud, de az az LCD vastagabb és nehezebb, mint egy 10 évvel ezelőtti plazma TV. A consumer kütyük jellemzően 2000 alatt maradnak (olcsóbb LCD-k és OLED-ek 1000 alatt), de ezeken agresszív az ABL (ha nagy a világos foltok kiterjedése, akkor lekorlátozzák a fényerőt, hogy ne melegedjen túl, mert nincs bennük vastag hűtőborda és/vagy ventilátor, mint a studio monitorokban).
  Ugyan így szinte minden consumer TV-ben 10 (vagy még mindig csak 8) bit-es kijelzőpanel van és attól még, hogy DV támogatással bír, nem biztos, hogy akár csak a 10bit-es gradienseket meg tudja jeleníteni hiba (banding) nélkül (mert az a kijelzőpanel 10bit nem ugyan az a 10bit, mint a szabvány színtérben van, így közben konvertáláskor is veszik a minőség és a kijelzőn marad kihasználatlan árnyalat).
  Az utolsó két sor pedig igazából ugyan az (12bit = 4096).
  DV esetén pedig a dinamikus rész nem is a TV-n múlik, mert a Dolby chip csinálja (az "rakja össze" a képet a kijelzőpanelnek), a TV-nek már metadata nélkül megy tovább.
  De amúgy olyan TV-n is kvázi dinamikus a sima HDR10 is, ami nem támogat HDR10+ szabványt, hogy gyarsan és észrevétlenül átvált két statikus metadata közt (nem szakad meg a kép, nem villog), ha így eteted. A dinamikusság csak a videóanyagban hiányzik, illetve a lejátszóban, hogy áttegye a videóból a kimenetre a változásokat.

Hozzászólok Aktív témák