Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Blu-ray lejátszók
- Pánik a memóriapiacon
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Múúúúúú
Ez tetszik, köszönöm!Fejlesztőeszköz? Igen, az. Fejlessz rá, leld benne örömöd.
Na már most: történetesen fejlesztettek rá szoftver-téren is, ahogy valamennyire hw-téren is. Ezt a Thinker Boardod most felejtsük el, maradjunk a jó bevált RPi-nél:
1) több, igazán kiváló audio DAC is készült hozzá (lelkes, profi csapatok fejlesztették). Dedikált audiolejátszónak kiváló megoldás, nagyon spéci rendszerrel, ahol külön erre tunningolt kernel és OS dübörög. Olyan spéci tápegységeket kapni, amik már elérik az audiophile-kategóriár (és nem, nem USB-n kell csatlakoztatni). Persze, ehhez már illik megfelelő erőlködővel, hangsugárzókkal, forrással és hallással rendelkezni, hogy legyen értelme.
2) egy dolog, hogy minek szánták, és egy dolog, hogy mire használják. Az Rpi2/3 és az Odroid C2 a két legkomolyabb médialejátszó, évek óta százezrek használják erre a célra (valamikor tavaly olvastam, hogy az RPi2 legnépszerűbb felhasználási területe a médialejátszó, de most nem nyűglődöm a forrással, így ez csak meg nem erősített infóként kezelendő). Az Odroid C2 pedig kimondottan ez miatt lett sikeres.
Most szedhetném szét darabokra, amiket leírtál, de csak szemezgetek. Bőven felüllövés? Nem láttál te még komolyabb Media Library-t egy puccosabb skinnel, néhány fancy pluginnal. RPi3 és C2 esetében pattogós és korrekt a GUI (utóbbinál főleg, ha eMMC van és a gigabites LAN is segít).
Mutass nekem egy olyan médialejátszót, amit 25-30 dollárért meg lehet venni és valóban működőképes? C2-re még custom Nougat kernel is van, amiben olyan szintre csiszolták a display sync és refresh kezelést, hogy szinte tökéletes video/audio sync érhető el, minden fps esetén. Na, de nem is megyek bele, felesleges. Ha a 25-30 dolláros noname, no support, jellemzően Android-alapú kütyükre gondolsz, és ezt neveznéd célhardvernek, akkor neked megfelel a Smart TV is, mint médialejátszó. Hogy fut rajra LE? Maradjunk annyiban, hogy elindul

Nem értem a tápellátás miatt miért vagy így fennakadva? C2-re van nem USB tápellátás is (sőt, pl. a microUSB lekapcsolható egy jumperrel). Vannak ám minőségi tápok (FSP), de számtalanszor raktam össze olyan megoldást is, hogy a TV USB portjára van kötve az RPi/Odroid, és akkor az ON/OFF is megoldható. Ráadásul erre a hard OFF üzemmódra a custom LE buildek fel is vannak készítve, így nem okoz semmi gondot.
-
NAS van, meg a TV-n külső HDD, de írtam. A kínai médialejátszókat nem mertem bevállalni, de ahogy nézem a 20-25k sávból már lementek 10k körülre a 2/16 GB-os quad megoldások. A "fejlesztőeszköz" jó, a buherálást szeretem. NAS-on se a gyári SW van fent, pedig megfelelne, de nahhh...
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- PayPal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flint 2 OFF topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Linux felhasználók OFF topikja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Zotac Magnus One barebone számítógép
- i5 12500/ RTX3070/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Asus Gamer PC: i5-10600KF // RTX 3060 Ti // 1Tb SSD // 16Gb Ram
- AM4 csúcs félkonfig ! 5800X3D-MSI B550-G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB)-512GB M2 + AIO HŰTŐ
- i5 12500/ RX6700 XT 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8G I 8GB I 256-512-1T SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez tetszik, köszönöm!