Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Graphics

  Jómunkásember

  Nagyon bejönnek ezek a Fujitsu masinák, gondolom ez is inkább célterületeken kap helyet.

  Jó kis gépeket készítenek.

  Honda - The power of dreams

 • Hg3X

  tag

  Tetszenek. Egyébként aki ilyet, vagy hasonlót használ, tud valami véleményt mondani? Sose tudtam eldönteni, hogy ez a táblagép dolog tényleg annyira praktikus-e, mint amilyennek tűnik, vagy csak jó marketingszöveg...

  Jeff who??

 • moleculez

  veterán

  Valami stlusos móka nincs támogatva? Valami Wacom megoldást igazán beépíthettek volna, akár mint választható opciót. Amúgy van akinek, meg vannak területek, ahol nagyon hasznos egy tab, de nem mindenkinek mindenhol.

  "hagyjuk csak vonatozni... annó azt a lelkes festőt nem hagyták festegetni, milyen cirkuszt lerendezett..."

 • geekthink

  csendes tag

  válasz moleculez #3 üzenetére

  Az elődmodellben benne volt, ebben is van gondolom.

  “We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit.” – Aristotle

 • geekthink

  csendes tag

  válasz Hg3X #2 üzenetére

  Az asszony keresett nagy kijelzős Androidos tabletet, abból lett végül egy q704-es i5-el és 8Gb rammal.

  Én sem igazán láttam értelmét a szétszedhető gépeknek korábban, de már megtértem. Olvasni, tanulni, böngészni sokkal jobb táblagépként használva, írni pedig a rendes billentyűzettel és zsanérral állítható kijelzővel a kitámasztós hülyeségek helyett. (Surface, stb...)

  Az egyetlen általam eddig érzékelt hátránya az, hogy nehéz. Táblagépként és is és ultrabookként értelmezve is - mondjuk a plusz akksi a billenytűzeben megértőbbé tesz ezzel kapcsolatban és legalább nem akar orra bukni, mint egy transformer pad vagy más játék vacakok. (Az is van a családban.)

  [ Szerkesztve ]

  “We are what we repeatedly do. Excellence, therefore, is not an act, but a habit.” – Aristotle

 • Dr.F.E.R.I.

  addikt

  válasz Hg3X #2 üzenetére

  Nekem a legelső változat, a T900 van meg.

  Van róla egy minden részletre kiterjedő teszt róla, és persze 8 nyolc év alatt ez a vonal is nagyot fejlődött. Mintha a hasonló korú első generációs nissan leaf-eket vetnénk össze a mostani 2018-as modellekkel. Amik a saját tapasztalataim:

  <pozitívak>

  - Az enyém még műanyag házas (de magnézium fedeles) változat, ez is jó minőségű, de vsz az új modellek még jobbak (ezek úgy olvasom, alumínium házasak). A műanyag díszcsíkok nem voltak túl tartósak, ezek fel/lejöttek idővel a helyükről.

  - Ez az első modell még egy 2,5+ kilós elpusztíthatatlan szerkezet, de jó esetben figyelt a Fuji a mostani vékonyabb gépeknél is erre.

  - A billentyűzet atom stabil, mintha betonra lenne fektetve. Viszont idővel megkopott egy(két) gomb tartófüle és félig kijár a helyéről :-/

  - Wakom digitalizáló van benne, de ritkán használtam grafikai célokra. A zsanér egyébként sziklaszilárd, 8 év után is feszes, pedig ez az egy pont tartja csak az egész kijelzőt. A kijelző felbontása ma már kicsinek mondható, de a színek és a betekintési szögei első osztályúak.

  - Még ma is ezt használom win7-tel, játékot leszámítva nekem tartalomfogyasztásra, táblázatkezelésre, alkalmankénti grafikai munkára ma is jó.

  - A 128GB-os SSD ma is jól működik, sosem volt adatvesztésem (kopp-kopp)

  <negatívak>

  - Akkuról használva gyorsan merül, de ez Fujitsu betegség. Még úgy is, hogy az optikai meghajtó helyére van egy pótakku beépítve.

  - A hűtése nagyon hangos, és szinte sosem áll le. Ezen lehet, hogy a modern CPU-k már túlléptek, nem tudom.

  - A legidegesítőbb hibája a kicsi és bugos touch pad. Gyakran elvesztem felette a kontrollt, ilyenkor a képernyőre bökök, ahová egyből ott terem a kurzor. Az érintőképernyő egyébként ritka praktikus így notebook módban is, csak ráböksz és elindul/megáll a játszott videó és ilyenek. Apró, de nagyon praktikus dolgok.

  - Az anyagminőség - ahogy fentebb írtam - azért hagyott némi kívánnivalót maga után. Ez a mai fémházas modelleknél már nyilvánvalóan a múlt.

  - A súlya miatt nem praktikus ölben használni, de az új modellek sokkal könnyebbek, valószínű már ez sem téma.

  - Drága volt és szerintem az is marad, az én példányom a legjobb felszereltségű és 850ezer HUF környéke volt a listaára. Sőt az első tulaja - akitől fele áron megvettem anno - még memóriát is bővített, 8GB van benne. Valószínűleg a fullosabb új változatok is bekóstolnak legalább 600ezer fölé.

  Röviden ennyi, remélem valakinek valamennyit talán segítettem vele :)

  Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés