Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Frawly

  addikt

  válasz F34R #40 üzenetére

  Igen, ha Flash meg HTML5 videót nézel, és cache-eli az SSD-re, akkor az is írás. De a kolléga azt írta, hogy nincs a gépnél, tehát nem néz videókat, és mégis terákat ír neki a böngésző. Az mindenképp abnormális.

  Én nem is az SSD kímélése miatt tettem a böngészőcache-t a memóriába, hanem mert ott áll a 16 GB RAM parlagon, nagy részét nem használom ki (ezért nincs swap sem), így be van fogva valami értelmesre a kerneles lemezcache-en kívül. De direkt mérni szoktam, naponta 3-4 GB-ra hízik nálam a böngészőcache FF-ban és Chrome-ban is, tehát napi 4 GB helyett napi 7-8 giga íródna az SSD-re.

  Plusz az is ott van, hogy a Windows többet ír a lemezre, jobban tekeri, de a szokásos windowsos felhasználói átlag 20-30 GB/nap körül szokott lenni (tömeges tapasztalat, hosszútávú statisztikák ezt mutatják az itteni SSD-s topikokban), ebbe játékok és némi ésszerű torrentezés is belefér a böngészésen kívül. Még ez is rettenet messze van attól, hogy pár hét alatt terák íródjanak fel.

  iotop-pal nem kell nézegetem, mert a SMART-ból követem, rendszeresen ellenőrzöm, írtam rá scriptet, ami a smartctl-ből kibányássza az adatokat, meg átkonvertálja. 489 napja szereltem be a gépbe az SSD-t, és 1,88 TB összírást mutat, kondíció még mindig 100%-os, még csak 99-re csökkent le. Ebben az 1,88 terában már nem csak a hasznos írás van benne, hanem a write amplification is.

  [ Szerkesztve ]

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

Hozzászólok Aktív témák