Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Avicularia

  addikt

  válasz F34R #17 üzenetére

  kb.25-30 lap volt megnyitva és ment a gép. 2 hétig otthon se voltam. Ff folyamatosan ír az ssd-re, de eddig nem foglalkoztam vele, mert nem nézegettem, csak az új ssd-nél tűnt fel, hogy ráklónoztam a régi win 10-et meg 1-2 dolog lett rátelepítve és másfél hónaposan több mint 2 tera írás van rajta. (tera szót miért húzza alá a ff? szerinte helytelen)

 • Dragon3000

  addikt

  válasz F34R #35 üzenetére

  Be lehet állítani, hogy mentse a megnyitott oldalakat bezárásnál és a következő indításnál megnyitja mindet.

 • sb

  veterán

  válasz F34R #35 üzenetére

  Nyilván böngészőt nyitva hagyni is annyi értelme van mint a kedvencemnél, mikor arról megy a fórumvita, hogy 16-32GB ram kell a gépbe mert nem lehet csak 80 tabbal böngészni. Close gomb nincs is rajtuk...

  Ettől függetlenül viszont még eheti és eszi is a disket az FF néha. (meg a ramot is, hagyj ott 30 tabot pár napig :) ) Én is mértem hasonlót anno régi FF-el, aztán áttoltam ram cache-re. De pl. Win (8.1-el néztem) swap is csinált hasonlót. Idle ott volt hagyva a gép magában és 1GB/h-t össze tudott hozni így is.

  Szóval attól, hogy esetleg felhasználói szokáson is érdemes változtatni ezek még bosszantó és főleg problémák lehetnek.

  eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

 • Frawly

  addikt

  válasz F34R #40 üzenetére

  Igen, ha Flash meg HTML5 videót nézel, és cache-eli az SSD-re, akkor az is írás. De a kolléga azt írta, hogy nincs a gépnél, tehát nem néz videókat, és mégis terákat ír neki a böngésző. Az mindenképp abnormális.

  Én nem is az SSD kímélése miatt tettem a böngészőcache-t a memóriába, hanem mert ott áll a 16 GB RAM parlagon, nagy részét nem használom ki (ezért nincs swap sem), így be van fogva valami értelmesre a kerneles lemezcache-en kívül. De direkt mérni szoktam, naponta 3-4 GB-ra hízik nálam a böngészőcache FF-ban és Chrome-ban is, tehát napi 4 GB helyett napi 7-8 giga íródna az SSD-re.

  Plusz az is ott van, hogy a Windows többet ír a lemezre, jobban tekeri, de a szokásos windowsos felhasználói átlag 20-30 GB/nap körül szokott lenni (tömeges tapasztalat, hosszútávú statisztikák ezt mutatják az itteni SSD-s topikokban), ebbe játékok és némi ésszerű torrentezés is belefér a böngészésen kívül. Még ez is rettenet messze van attól, hogy pár hét alatt terák íródjanak fel.

  iotop-pal nem kell nézegetem, mert a SMART-ból követem, rendszeresen ellenőrzöm, írtam rá scriptet, ami a smartctl-ből kibányássza az adatokat, meg átkonvertálja. 489 napja szereltem be a gépbe az SSD-t, és 1,88 TB összírást mutat, kondíció még mindig 100%-os, még csak 99-re csökkent le. Ebben az 1,88 terában már nem csak a hasznos írás van benne, hanem a write amplification is.

  [ Szerkesztve ]

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

 • Frawly

  addikt

  válasz F34R #43 üzenetére

  Az az 1-2 instagramos meg egyéb videó, meg egy 2000 füles session mentegetés sem irkálhat terákat, kiváltképp nem a user távollétében. Mondom, ez egy ismert FF bug, nem minden verziót érint, nem mindenkinél jön elő. Próbálni kell verziót váltani vagy frissíteni, beállításokat defaultra visszanyomni, vagy valami, mert rendellenes, hogy egy böngésző ennyiket irkál. Sajnos van 1-2 ilyen bugos progi (főleg Windowson), amely hajlamos sunyi módon folyamatos és felesleges írással több terát felnyomni az SSD-re. Az SSD-s topikban ezt már szívta meg 1-2 ember, hogy már csak akkor vették észre, mikor felment 300-500 TB és már ronngyá volt írva a meghajtó. Előtte nem nézegették, lassúnak nem tűnt, így nem gyanakodtak.

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

 • Frawly

  addikt

  válasz F34R #45 üzenetére

  Én eddig nem tapasztaltam, lehet akkor iotop-pal mégis rendszeresen ellenőrzöm. Pedig FF Developer Editiont, használok, ami a 64-es verziónál tart.

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

Hozzászólok Aktív témák