Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Frawly

  addikt

  válasz Avicularia #9 üzenetére

  Belefutottál egy böngésző bugba, disk I/O leakage miatt ír állandóan a háttértárra. Próbáld újratelepíteni vagy frissíteni, mert ez nem feature, hanem bug. A FF-nak csak annyit lenne szabad a lemezre írni, amennyit cache-el lapmegnyitáskor, utána nem lenne szabad a lemezhez hozzányúlnia.

  Úgy, hogy a FF nálam is állandóan meg van nyitva (igaz nem Windows, hanem Linux alatt), 1 év 4 hónap alatt 1,88 TB íródott fel az SSD-re. Míg a 160 TBW limitet el nem érem ezen az MX300-on, addig még van ilyen ütemben 114 évem. Igaz a böngészőcache is memóriába megy, mivel ott áll a sok RAM kihasználatlanul, de ha áttenném az SSD-re, akkor sem lenne az írásütem duplájánál több, tehát még úgy is 57 év lenne hátra.

  Átlag felhasználásra a 100 TBW is rengeteg.

  (#14) Taranti: a TLC-s meghajtók is régóta 3D TLC-sek, lényegében 3D QLC NAND-ot használnak, amit a vezérlő 3D TLC-ként használ. Ugyanis a NAND-ot lehet többféle módban használni, akár még SLC-ként is (mikor cache-nek használják egy részét). Az egész attól függ, hogy a vezérlő hány feszültségszintet tárol a NAND cellákban. Tehát ezek a legújabb 3D QLC-s SSD-k csak abban különböznek a 3D TLC-sektől, hogy ezeknél a vezérlő már QLC módban használja ugyanazt a NAND-ot.

  [ Szerkesztve ]

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

Hozzászólok Aktív témák