Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Azért 24 kHUF nem egy olyan baromi nagy összeg. És nyilván fogja használni, csak még nem ért rá, hogy gépbe szerelje/oprendszert tegyen rá. Ha 200 ezerért vette volna, akkor tényleg nagy hülyeséget csinált volna vele, de ekkora összegen olyan nagyon sokat nem lehet bukni
.
-
bteebi
veterán
Oké, köszönöm a kielégítő válaszokat
.
Jogos, mert egy normális RAID-vezérlő (nem olyan, amilyet vagy 3 éve vettem 5000 Ft-ért
) igen sokba fáj, és végülis financiálisan jobban jön ki az ember, hogyha némi tárhelyet áldoz inkább be, és nem egy jóval drágább vezérlőbe invesztálja a zsét.
Nagyon jó dolog a 0+1, de akkor is nehéz megemésztenem, hogy tárhely szempontjából nagy bukta - és végülis csak olyankor fáj a mirror hiánya, amikor adatot veszít az ember
. Most hirtelen egészen kedvet kaptam a R01-hez, csak az a baj, hogy túlságosan is nagy befektetés lenne
. Talán majd fél év múlva...
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Mert a RAID5 lassú íráskor, hacsak nem veszel normális hardvert alá. Márpedig az nem olcsó (alhangon használtan 60-80E körül láttam megfelelő kártyát). A jó öreg ICH9 meg nem tartalmaz XOR egységet dedikált memóriával a RAID5-höz, így maradt a jó öreg RAID01 felállás, ötvözve a sebességet és a biztonságot. Végülis sokat nem vesztettem, csak 320GB-t a RAID5-höz képest.
-
shadeofme
tag
Az agressziv arazas mit takar? Durvan olcso, vagy durvan draga?
Par hete vettem egy 32GB-s Crucial SSD-t kb. 24eFt-nak megfelelo osszegert, azota is folyton kerik a velmenyem kulonbozo tesztek formajaban, csak kiprobalni nem tudtam meg asztali gep hijan, igy csak betippelek vmit, h szinten tartsam a jo termekimazst. Remelem igazam is lesz. -
DarkByte
addikt
SSD -ből úgy látom minden hétre jut egy bejelentés. Az áruk elindulhatna mélyrepülésbe lassacskán.
-
KTTech
veterán
-
bteebi
veterán
"Az OCZ a két meghibásodás közötti eltelt idő (MTBF) értékét 1,5 millió órában adta meg"
Szerintem nem lényegtelen, hogy az MTBF az a két meghibásodás között eltelt átlagos idő - és semmiképp se két meghibásodás közötti eltelt idő.
Amúgy nagyon jónak tűnik ez a meghajtó, és ez a belső RAID0 is tök szimpi (bár nem tudom, hogy jogos-e az elnevezés, de ettől jobban érdekel az, hogy milyen sebességel működik a meghajtó
).
A Sunzi által belinkelt NordicHardware hír pedig nagyon remélem, hogy igaz
- az már nagyon szép lenne, egész jól megközelítené már a FusionIO-t is
. Bár ha igaz is, akkor is egészen biztos, hogy az tényleg nagyon drága lesz
. Úgyhogy szerintem egyelőre a legjobb megoldás low budget enthusiast-oknak a 2 SSD + "külső RAID0", esetleg 4 db, még kisebb SSD + RAID0. Meg persze nem ártana már a SATA III se (az amúgy mikor jön már?).
-
Sunzi
aktív tag
-
venember83
nagyúr
Csak ne a pénztárcával szemben legyen agresszív az árazás.
-
Sunzi
aktív tag
Attól, hogy arról van szó, még nem látom logikusnak (ha a mókusvakítás szint, akkor, azon a szinten viszont az)... nem beszélve a raid rövidítés jelentéséről. Úgy kifejezetten logikátlanabbul hat
(arról nem is beszélve, hogy a RAID, és a RAID 0 szint eleve kizárja egymást. Legalábbis tisztán logikailag).
Azonban, ha a többcsatornás mód megvalósítása mégis striping jellegű (mint azt állítják), - bár a raid kifejezés használata így sem korrekt - azaz a terhelés elosztási metódus egyezik, akkor majd utólag elnézést kérek. -
tome.jr
addikt
Az agresszív árazás egy elvetélt gondolat a mostani gazdasági válságban.
Most amikor minden nagyobb gyártó 20-30%-kal kevesebb profittal zárta a 4. negyedévet, nem egy életképes elgondolás.
[ Szerkesztve ]
-
Sunzi
aktív tag
Nekem meg otthon a memóriák is RAID0-ban mennek, nem dual channelben...
Ez a raid0 duma vicc. Az frankó, hogy többcsatornás felépítésű a cucc, de ezt raid0nak hívni.. na jó, ha marketinges lennék, megfordulna a fejemben....
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Nekem csak egy "mezei", nem RAID-es, hasonló kinézetű OCZ MLC 32GB-os van, de már az is brutális sebességű. Ismerőseim csak lesik, ahogy a win betölt. Nem hiszik el, hogy nem hibernálva volt a gép, szerintük valamit trükközök.
Egy ilyet hozzámvághatnának.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Még a Vertexet se lehet kapni
A belső RAID nagyon jó 5let, kár,h nem gyorsul még jobban. Bár már ez is 2xgyorsabb mint egy jó vinyó. Nem is kell Vertex
[ Szerkesztve ]
-
waterman_
aktív tag
feltételezem, nem csak a windózt szeretné hogy gyors legyen, hanem mondjuk a telepített pár játék is, na meg ha valami komolyabb dolgot művelsz a gépen, netán olyan a meló, hogy sok adattal dolgozol, akkor kell a nagyobb. de ez csak az egyik oldal.
ha belegondolsz, akkor kitörölheti az ember az ssd-vel a s*ggét, ha csak a programok és a telepített pár szar fér rá és minden más marad ugyanúgy egy lassú winyón. én például nem csak azért vennék ssd-t, hogy gyorsuljon a rendszer hanem, hogy eggyel kevesebb zajongó vacak legyen a gépben. nekem ilyen módon viszont egy 128as lenne a legkisebb, amit beszereznék, lévén akkor már nemcsak a rendszer, hanem a naponta használt minden egyéb dolog is ráfér az ssd-re és feleslegessé válik a winyó. -
mephi666
nagyúr
válasz
[HUN]Tyson #4 üzenetére
hehe... erről az egyik helyi vendéglátó egység jut eszembe... ott van ilyen az árlistán, hogy:
-rántotta 200ft
parasztosan 240ftezen röhögtünk sörözés közben haverommal, hogy aki parasztosan kéri, az biztos úgy kapja a 40ft-os felárért, hogy: "nesze b@zmeg! egyé'!"
off az offban: lehet, hogy megkérték az agresszív kismalacot, hogy ő árazza be az ssd meghajtókat ocz-nél?
-
[HUN]Tyson
senior tag
Agresszív árazás: X $ b****átok meg!
szerk: off
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
a lenyeg megint hianyzik, az ara.
-
hyperspace
őstag
Solid-State Drive áradat van. örüljünk!
-
KTTech
veterán
A 120-ast elfogadnám rendszerlemeznek
(egy kisebb meg mehetne a 2.5-es mobil HDD-m helyére
)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Apex sorozat árait igyekeznek megfizethető mértéken tartani.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrotik routerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kompakt vízhűtés
- Bundle topik
- További aktív témák...