Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • scansat

  tag

  LG fan voltam, monitor, mosógép, hűtő és klíma most is Lg. De hogy tv-ből nem fogok veni már az biztos. Ég és föld a webOS-e és a Sony Android közt a differencia. És ahogy hallom az Android TV-re egyre csak jobb lesz. S ami a fő, mindjárt van egy app áruház ahol van egy csomó jó dolog. LG ehhez képest egyszerű mint a faék. Hja Android alá kell vas hogy fusson. Lg még ezen is spórolna. De csak csomagolgassák a kakit mindig más papírba. Míg lósz@r van veréb is lesz.

 • scansat

  tag

  Sajnos amiket írtok csak részben igaz. Jópár éve írtam, hogy nekem az ideális TV (megjelenítő) az lenne, amin csoda szép a kép, de semmi oprendszer. De a fejlesztés nem ezen irányban halad. A tömegeknek más kell. h-yle igazat adok, de sajnos ha jó képminőséget nézed csak, értsd nagyon jó TV képjavító áramkörök + PC kompatibilitáshoz kis válaszidő és jó HDMI sebesség stb. akkor szembesülsz hogy mennyi nem használt dolog is kerül mellé. Kb. mint a Vidanet kábelcsomagja. Nekem elég lenne csak a Viasat History, de csak úgy kapom ha még 100 csatornáért fizetek. :((
  Somatom ezek szerint még nem dolgozott high-tech gyárban. Csak számodra kis tétel akár egy ellenállás kihagyása is. Minden hightech termék fejlesztésekor a stabilitás és kiváló működés a lényeg mert a bemutatón villantania kell, a piacra kell vezetni. Aztán ha elkezdik vásárolni, és ismert lesz akkor jön az innováció második foka, a költségcsökkentés, a fejlesztés és beleölt pénz minél előbbi megtérülése és a minél előbbi haszon. Ennek okán hagyják el a frissítéseket, jönnek a módosított, egyszerűbb tápok máshonnan, olcsóbb beszállítótól jött LAN vezérlők és társaik. Ennek okán a fillérekért beszerzett 10Mbps-os jó, mára 100-as LAN vezérlők kerülnek még a tv-kbe. (Az én LG-mbe mint kiderült 10-es volt)
  Utóbbit szinte sehol fel nem tüntetik. Anno az LG-vel hónapokig harcoltam hogy árulja el, hogy mekkora/milyen LAN van néhány tv típusában. Nem csak az eladó nem tudta a márkakereskedésben, de akit felhívott sem. Nem publikus a processzor típusa, a RAM a ROM sem egyéb fontos hardver elem, mert ezek beszállítóit módosíthatják és erre a jogot fenn szeretnék tartani. És ezért nem elég a tv típusát mondanod javítás-hiba esetén. Már kell a vonalkód sorozatszáma is, hogy az eltérő alkatrészeket nyomon követhessék.
  "A power usernek meg jobb ha a +15 ezret nem a beépített ismeretlen egységre költi hanem kívülről felokosítja a TV-t."
  -Sajnos ez sem teljesen igaz! Inkább úgy fogalmaznék, hogy igényeidhez alakítod a tv-t. De a felokosított tv-d ettől nem lesz sem oled sem 4K vagy 8K. Azt a 15 ezret arra költenéd, hogy 8 ezerért jobb a kép (szebb-nagyobb) mint elsődleges funkció, 4 ezerért jobb a hang mint másodlagos funkció és a maradék 3 ezer a beállítások sosem használt része.
  Bár lehetne a mai ár feléért 85'-es SONY OLED TV-t kapni amiben nemhogy android, de még tuner és hangszóró sincs, csak 2 HDMI és 2 Display port. :C Rádugnám a PC-m és örülnék mint majom a farkának! De ez még sokáig álom kategória marad.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés