Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
5600dpi
Jó 3 FHD-s monitorhoz már jól jöhet. De egy egérre minek kijelző ezt nem értem.
"You said you'd always be there for me.... but you're not..."
-
banhammer
veterán
Milyen magas az egér?
Jelenleg egy Logitech G9-esem van és annál magasabbat nem nagyon szeretnék.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Tidus
őstag
Ha ennyi az extra, akkor miért vezetékes.
-
Akybron
aktív tag
Az utálat 2 dologból áll:
1.
Szerintem a régi infrás és 27 MHz-es rádiós egereknél beivódott tapasztalat, a relatíve kis sávszélességű adatkapcsolat ms nagyságrandű késleltetést okozhatott. Vérprofinál minden ms számít. Én mint alsó-középszar játékos elmondhatom, hogy nincs akkora tudásom, hogy erre foghassam az elvesztett játszmákat.
2.
Sok egér pár másodperc mozdulatlanság után átvált energiatakarékos módba, ahol ahol csak néha-néha kapcsolják be a mozgásszenzort. Mondjuk másodpercenkét 5-10 alkalommal, ami 100-200ms késés. Ezt a késést viszont már én is észlelem, Windowsban is zavaró.73&DX HA5OJN
-
dudika10
veterán
Tudnál mutatni megbízható forrást arról, hogy ugyan akkora késleltetéssel dolgoznak a vezeték nélküli egerek mint a vezetékesek?
Csak mert nekem muszáj válogatnom a szerverek közül, mert 60ms pinggel már nehezen játszható a QL.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar es Creative X-Fi HD USB-s hangkartya elado.
-
dudika10
veterán
Ha felhasználói élmény alatt az átlagfelhasználó élményét érted, akkor az elemcsere gyakoriságától függően ront a felhasználói élményen nálam (mivel a vezeték teljesen jól el van vezetve és nem szokott zavarni).
Ha azonban a Quakelive-ot is hozzáveszem, amivel azért szoktam játszogatni ha időm engedi, akkor az általam eddig használt vezeték nélküli egerek egyike sem felel meg az elvárásaimnak (egy-két helyen volt a reakcióidővel problémám, a többi annyira szar volt, hogy a reakcióidő teljesen mindegy volt, mert alkalmatlan volt nálam napi használatra).A jó öreg MS WMO a tökéletes egér számomra (talán az IMO-ra cserélném a +2 gomb miatt) és nagyon szomorú vagyok, hogy kezd eltűnni a piacról. Tervben is van egy tartalék beszerzése. Bár pár éve már szolgál és előtte is egy ilyet nyúztam azt hiszem 7 éven keresztül, sose lehet tudni mikor megy tönkre (már 1 mikrokapcsolót cserélnem kellett benne).
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar es Creative X-Fi HD USB-s hangkartya elado.
-
Psych0
őstag
nyílván nem, hiszen a kábelen is ugyanakkora, de ne consumer wireless egeret hasonlítsunk már "gémer" vezetékeshez. A "gémer" wireless egereknél már 1000 éve nem probléma a késleltetés.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Bírom hogy szinte minden gamer egér leírásnél vagy tesztnél megjelenik ez atipikus 2 hozzászóló típus. ebből az egyik már felbukkant. íme az első:
Pff de gáz minek kell kiadni 5-10-15 ezret egérre, semmivel nem jobb mint az én tescós egerem.....
a második : vezetékes egér 2012 ben? nagyon gáz...
Nos van késleltetése a vezeték nélküli egérnek, nem is kevés,fögg a vevő és az egér távolságától is. aki profi szinten vagy high skillben tolja az már tudja ,hogy fps játékra magas szinten NEM jó a wireless technológia, mivel ezzel is nő a válaszidő, valamint az usb tunning szinte elengedhetetlen minden profi gamer repertoárjából, mivel ezzel is növelhető jócskán a pontosság. Szerinted a Razer vagy a Logi miért gyárt csak 1-2 wireless egeret játékra? azt is főleg MMO hoz ajánlják. Ajánlom az itt erről reklamálót hogy előbb olvasson utána a dolgoknak mielőtt ilyen dolgokhoz hozzászól..
amúgy korrekt egér a leírt típus de sajnos semmivel nem jobb mint egy g400 vagy DA2.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nyunyu
félisten
Atlagos juzernek jatekra is boven megfelel egy tetszoleges, nem tul gagyi vezeteknelkuli eger.
2.4GHz-s egereknek a lagjat az atlag halando eszre sem veszi, mar nem 100ms nagysagrendu, mint mondjuk az eggyel korabbi generacios L radios egereknel. (Pl. MX700, MX1000)
Egyedul a HC FPS "guruk" hisztiznek, hogy kell az 1000Hz, meg a meteres egeralatet a 400dpis drotos eger ala.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Hát igen ha nem is 1000 de 500hz kell az usb nek .Évek óta nyomom a quake motoros gamekat, sokan csak néznek hogy mennyi hs-t tolok egy egy lan , vagy csak sima pub mecss alatt. Mind ezt azért, mert jól van beállítva az egerem. Ha valaki játszogatni akar annak jó a wireless, vagy megveszi a 9000000 dpi-s parasztvakítós egereket , mint ez. aki meg jól akar játszani az utána olvas , kísérletez és rájön milyen az a jó egér és milyen az a jó beállítás. pl quakehoz 400-800DPI bőven sok,ehhez kell megtalálni a megfelelő FOV és sens beállítást. aki játszik vele és jó az úgy is tudja miről beszélek, aki meg nem annak jó a wireless egér meg a parasztvakító 9000 dpis- egérszörny...
és mint mondtam ennyi pénzért régi jó bevált nagy gyártók egereit lehet megvenni, mint a Logi vagy a Razer, amik már bizonyítottak és megbízhatóak. Ha egy ilyen gyártó be akar törni a gamer egerek piacára egy kissé alább kell mennie az árakkal és legalább olyan jó minőséget kellene nyújtania mint a régi nagy nevek.
Erről csak az 5 éves mx518 -m tudna sokat mesélni, ami már a polcon pihen. A helyét egy G9x vette át amit szintén csak 600 dpi-n használok, így lettem magyar Team Hungary válogatott pl Enemy territory-ban..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nyunyu
félisten
aki meg jól akar játszani
Emberek 99%-a nem jatszik ilyen szinten FPSt.
Tobbi jatekos igenyeit meg ne vegyuk egy kalap ala veluk, mert nyilvan teljesen mas igenyei vannak annak, aki csak strategiat vagy MMOt tol.
Ne adj isten, hebe-hoba tol valami flash jatekot valamelyik erre szakosodott weblapon[ Szerkesztve ]
-
Knight666
tag
"Nos van késleltetése a vezeték nélküli egérnek, nem is kevés,fögg a vevő és az egér távolságától is. "
Ebben igazad van:
Ha az egér hatótávon belül van, akkor késleltetés = kvázi konstans ms.
Ha hatótávon kívül van, akkor késleltetés = végtelen ms.Egyébként nem tudom, hogy most hogy viszonyulnak a késleltetések egérfajtánként, de egy alacsony késleltetésű vezetékmentes egér kivitelezése technológiailag nem megoldhatatlan probléma szvsz.
A gyakori lemerüléssel is vitatkoznék, amit említett még valaki. Az én egerem fél évig megy egy ceruzaelemmel, pedig kb. 10éves modell. -
válasz
Knight666 #20 üzenetére
nyunyu: Igen ebben igazad van.,de amúgy kb 1200 COD 2 magyar szerver van jelenleg, és ez csak 1 a rengeteg online fpsből,amit mi magyarok is tolunk,.Vannak akik nap mint nap fent kockulnak órákat már évek óta.
CS vagy quakeről ne is beszéljünk. Ők is szeretnének jók lenni az adott közösségben vagy klánban, és hidd el nem kell hogy nemzetközi szinten érj el valamit , hanem elég a saját klánod vagy az adott szerver közösségének elismerése. Erre is kell jó egér, mert vannak nagyon magas szintű probb pub szerverek. Bizony oda már kell a jó gamer egér is, ami megadja a lehetőséget az embernek hogy jó legyen sőt akár a legjobb.
nem azt mondom hogy az egéren múlik, de sok múlik rajta.több ezer ilyen emberről beszélünk. akik már 1-2 éve tolnak 1 FPS-t azok szinte mind váltottak jobb gamer egérre, és bizony nem vezeték nélkülire
átlag júzernek jó a wireless cucc is bőven ,sőt nekik akár jobb választás is lehet.Knight666: hát ha ezt el tudnák érni akkor bizony nem lenne gond a vezeték nélküli hálózatokon a HD minőségű filmek lejátszása sem,mert akkor az adatmennyiség sem szabna határt, de ott még nem tartunk sajnos. a lemerülésben teljesen igazad van, az asszonyom logijában jó ha 4 havonta cserélünk elemet, pedig használja rendesen.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nyunyu
félisten
válasz
Knight666 #20 üzenetére
A gyakori lemerüléssel is vitatkoznék, amit említett még valaki. Az én egerem fél évig megy egy ceruzaelemmel, pedig kb. 10éves modell.
Ma ulok le melohelyen a laptop ele, elso dolgom, hogy nyulok az MX Revo utan, mert be kene kapcsolni a munkaido nyilvantarto bigbranert, erre feljott a SetPoint ablak, hogy kritikus az akku allapota, tolteni kell.
Altalaban ez utan meg fel orat megy az eger, ha intenziven hasznalom.Ezzel a lendulettel el is mentem kavezni, es 5 percre feldobtam tolteni az egeret.
Nap vegeig kitartott a toltes, nem jott fel meg egyszer az ablak.Este biztos, ami biztos feltettem, hogy a kovetkezo 2 hetben ne meruljon le...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Hosszú idő után nyúlnak hozzá komolyabban a játékosok igényeire szabott rágcsálóhoz.
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs