Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hobbbyt

  őstag

  válasz fatpingvin #1 üzenetére

  "de megfizethető áron nem nagyon vannak.

  Ezt sosem értettem. Mit jelent az, hogy megfizethető árú? Egy borsodmegyei szegénynek egy új csepel bicikli is megfizethetetlen, Mészárosnak Várkonyi Andrea is "megfizethető" volt. Egy átlagos magyarnak egy új építésű ház/lakás Pestmegye budai agglomerációs körzetében szintén megfizethetetlen (80-100mil), ennek ellenére évek óta évi több ezer új házat építenek és adnak el. Szóval nincs olyan, hogy megfizető vagy megfizethetetlen. Csak olyan van akinek telik rá, és olyan akinek nem.

  A projektorok piacán nézz körül, szerintem az egyik legjobban lefedett piac ezen a területen. Már 20-30 ezertől (olcsó kínai ledes DLP-k) egészen a 30-40 milliós gépekig lehet válogatni otthoni felhasználásra. Mindenki tud venni a saját maga igényéhez és árszintjéhez megfelelő típust, ha akar. Ennyi pénzért amúgy szerintem a Sony VPL-VW270ES sokkal jobb választás, natív 4K, sokkal jobb kontraszt és nem a hitvány 3LCD ami a csúcskategóriában nem állja meg a helyét. Ott már a 3DLP és az SXRD/LCOS az elfogadott technika.

  Újonan 500e körül amúgy már olyan projektorkat kapni amik a legtöbb ember igényét maradéktalanul kielégítik. Persze sosem lesz OLED minőség, de akinek a 85 col kevés (és bizony egy ~30-40nm-es nappaliban már kevés) a mozi élményhez, annak nincs más választása, csak projektorozni. :)

  Ha jól látom, a piacon kapható legnagyobb OLED megjelenítő, 88 col és 8,8 millió forint. :D

  [ Szerkesztve ]

  10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés