Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • dkess

  aktív tag

  Ott a pont.

  Közép-Európa tekintetében a Németország, Svájc, Ausztria kezdés jónak számít, de folytatnunk kell Szlovéniával és a V4 országaival. Ez nem "magyar gőg" - ez FÖLDRAJZ .

  Politikai értelemben létezik olyan felosztás is, hogy a "nyugat" meg a "volt szocialista országok". Ilyen értelemben kelet vagyunk, de itt sem mi magyarok egyedül. Ez persze már nem annyira hivatalos. Ennek a "továbbfejlesztett kiadása" amikor az adott nagy nyugati országtól minden ami keletre van az kelet (ezt írta is valaki korábban). Sőt gondoljunk Németországban a volt NDK területe is már a "nagybetűs" kelet ("ossie" -k) - kb. már emberszámba sem veszik Őket.

  Akik szerint gazdaságilag vagyunk Kelet-Európa. Azok komolyan gondolják, hogy például Ukrajna vagy Fehéroroszországgal (Oroszország már nagyon más kávéház) alkotunk gazdasági vagy akár kultúrális értelemben egy tömböt? Az előbb példaként említet két országgal kapcsolatban a legkisebb eltérés, hogy Ők nem EU tagok ... Az a szomorú valóság, hogy gazdaságilag is a fentebbi földrajzi felosztás érvényesül Közép-Európa tekintetében. Magyarország szemszögéből a V4 országokkal nagyon erősek illetve erődőek a gazdasági kapcsolatok valamint nem tudom sokáig kell-e magyarázni pl. ezen országok Németországhoz kötődő gazdasági szálait ...

  Életvitel illetve kultúrális szempontból is a V4 országokhoz (+ Szlovénia) állunk a legközelebb. Aki Kelet-Európát (pl. Ukrajnával és Fehéroroszországgal) ide keveri vagy minket oda sorol - azt kérem gondolja át még egyszer.

Hozzászólok Aktív témák