Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
veterán
Eléggé véges az a végtelen számú ventilátorhely.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Segal
veterán
"szinte végtelen számú"
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Pécsi gyerek
addikt
Én azt bírom az ilyen cikkekben, hogy az ár az sosem derül ki
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
SidCorky
senior tag
Valamivel ki kell tölteni a bevezetőt.
Pécsi gyerek: ha egyszer a gyártó nem közöl árakat, én se fogok random number generatorozni.
Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M1 // Nintendo Switch OLED // Fujifilm X-T30 II
-
törölt tag
Elnézve, hogy még a gumi átvezetőket is kispórolták, max 41-51$-t érhet.
-
nexplo
őstag
Megnézném én azt az edzett üveglapot. Találkoztam már néhány neves gyártó sok tízezer forintos házában üveglap helyett plexivel. Majd fél év múlva megint üveggel.... Nem nagy szám ez a ház. Tetszetős de semmi extra
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
orion1025
őstag
Örülök neki, hogy egyeseknek ilyen problémái vannak. Elképzelni sem tudom mit lehet tárolni ilyen mennyiségben. Nekem a tíz konzolom, három asztalim, két notim sem éri el együtt az egy terrát.... Ami fontos az megy a felhőbe meg lemezre, de elképzelésem sincs mit lehet gyűjtögetni ilyen mennyiségben a szokásos warezolt filmeken kívül.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
tibaimp
nagyúr
válasz
orion1025 #11 üzenetére
Örülök, hogy tudsz "felhőzni", komolyan, bárcsak én is tudnék...ja nem az itteni AfosDSL-el.....128kb feltöltés, no comment....
Nálam ami egyszer lejött, az itt is marad(ami fontos két példányban)
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
orion1025
őstag
És ki őrizget minden egyes filmet évezredekig? Ez a családomban is jó szokás, hogy öt HDD van a gépben, mert a Rózsi néni taj számát is meg kell őrizni az utókornak száz példányban, de a delete gomb nem ismerős senkinek. Ami fontos meg kellhet máskor az megy biztos helyre, pár apróság meg marad, én semmit nem őrizgetek. Az optikai meghajtó nélküli házak sem véletlenül tűntek el, mert én is lusta vagyok már a lemezért elmászni ha kell, szeretem más formában tárolni a motyóimat amiket gyorsan elérhetek.
-
nexplo
őstag
válasz
orion1025 #15 üzenetére
Megértem az érvelésed még ha nem is értek vele egyet. Az hogy le van mentve 50-100db kedvenc film szerintem nem túlzás. A telefonom 32giga memóját is évente archiválom. Ha hozzá veszem hogy manapság 30 giga simán van egy játék ami később még agyon frissíti magát akkor beláthatod hogy hely az kell. Szeretem a felhőt de amikor az almafon frissítés után a telefonról és a felhőből is eltüntetett több giga adatot véglegesen akkor hidd el nem esett jól. Az apple azt mondta hogy ez van bumm. Szóval inkább veszek néhány HDD-t. Van amit csak mentéskor dugok gépre nem véletlenül. Nem kívánom hogy járj így de hidd el nem kellemes.
-
nexplo
őstag
válasz
#72042496 #17 üzenetére
Jogos de azok drágák. A néhány terrás HDD-ket lehet megvenni jó áron. A nas is szuper de mennyibe kerül?
Nekem nem is kell 2-3 helynél több a házban. A beszélgetés a tárolás kontra felhő irányába ment át. A ház mellékes lett, így jött fel ez a téma isZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
törölt tag
Drágák, de még így is erre halad a világ. Azért lesznek talán olcsóbbak is.
"A beszélgetés a tárolás kontra felhő irányába ment át."
Igen, látom közben, hogy témát váltott a thread. Én még az eredeti felvetéshez akartam hozzászólni, ehhez a másik szálhoz most nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
senior tag
válasz
orion1025 #15 üzenetére
"Az optikai meghajtó nélküli házak sem véletlenül tűntek el, mert én is lusta vagyok már a lemezért elmászni ha kell, szeretem más formában tárolni a motyóimat amiket gyorsan elérhetek."
A meglátásod nem helyes... Az optikai meghajtó nélküli házak pont, hogy megjelentek. Mert már nincs szükség optikai meghajtóra.Amúgy van még jópár nagyméretű periféria, ami jó, ha elfér a gépben. Én sajnálom, hogy kopnak ki ezek a lehetőségek. Pl. régebben volt csöves végfok a PCbe, vagy ilyen előlapi panelek, amikkel mindent is lehetett csinálni, ezek nincsenek kismeghajtó méretben, vagy kevés a hely. Pl. kártyaolvasó meg ventivezérlő ilyen módon nem építhető be, pedig itt-ott lenne rá szükség.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
senior tag
Nem vészesen drágák, pláne használtan. Hardveraprón vettem 4 rekeszes Qnapot, ami Atom CPUs, 80ért, üresen. Mire tele lett, 190 be van. De így van benne 4x3TB WD Red, és mindent is tud. A lemezek vatta újak, garisak.
Ezek nem csak -sőt...messze nem csak - tárolásra képesek. Amit elképzelsz, hogy megoldaná egy valami, ez azt is tudja, meg még többet. Ez ilyen otthoni/kisirodai mindenes, de tényleg rengeteg mindent tud, ami nem klasszikus NAS feladat. Nem részletezem, ha veszel egyet, rájössz, hogy a fileszerveren túl is van élet(akár böngészős gépnek, és média pc-nek is használható némi konfigurálás után)
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
nexplo
őstag
válasz
zetor2000 #21 üzenetére
Én ezt úgy hidaltam át hogy vettem egy rakás 3 terrás HDD-t. 10 db került hozzám amikből majd most dobok fel párat eladni mert sok lett. Darabja 17K-volt tehát nagyon jó árban vettem de csak egyben lehetett megvenni... Tudom hogy szuper a NAS de nem használnám ki. Egy darab hdd pihen a fiókban adatmentésre. Kettő pedig a gépben használva plussz egy SSD. Nincs is per pill másra szükség
-
tibaimp
nagyúr
Örülök neki, hogy nem csak én látom így, és igen is kell (NEKEM) az offline mentés is.
Balika911: "A sok HDD-s gépeknek már bőven leáldozóban van, és a gyártók is egyre inkább ezt veszik alapul." -- sajnos ebben igazad van, a gyártók sokkal olcsóbban előállítják ezeket a jóval kevesebb alapanyag szükségletű házakat, tesznek bele világítós ventit, meg RGB szart és eladják "gémer" házként sokszoros haszonnal!
Konkrétan, ha véletlenül le szeretném cserélni a HAF932-es házamat, nem sok választásom van (néztem), de semmi belsővel rendelkező, gamernek csúfolt, világítós, karácsonyfa annyi van mint égen a csillag.....A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
orion1025
őstag
Az offline mentésnek is van egy határa, egy ponton felül nálam már csak gyűjtögetés kategória. Világ életemben nem volt egyszerre kettőnél több háttértár egyik gépemben sem, mégis tökéletesen "eltengődtem" velük a "gyűjtögetős" korszakomban is. Sajnos sok esetben ezek a rekeszek csak koloncok, a mostani fő gépemből is egy rakás felesleget kidobáltam, köztük a HDD kereteket.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
orion1025 #26 üzenetére
Igazad van, neked nem kell sok hely, gyűjtögetem a jó filmeket, jó minőségben, illetve a játékok is elég nagy helyet foglalnak, Steam-en, GOG-on, Uplay-en, stb. Én úgy szeretem, ha ezekre csak klikk és játszok, mikor van időm, így az összes fel van telepítve
A netem egy vicc, szóval nem 5-10 perc feltelepíteni egy GTA5-öt például (~90GB befrissítve), hanem 2 nap....
Szerk.: De amúgy elfogadom a Te érveidet is, mindenki maga tudja, a bajom az, hogy a hasonló házakkal árasztották el a gyártók a piacot (mert olcsóbban előállítható és most ez a terndi), nem is nagyon van olyan ház, amiben 5+ 3,5 colos hely lenne.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
orion1025
őstag
Nem trendi, pusztán felesleges, mert az emberek már nem pakolnak bele minden göncöt a házba, sokaknál max 2db ssd van, és jónapot. Van egy AeroCool S9 házam is retro játékokhoz épített konfigként, de nevetséges az a sok slot benne... Arról nem is beszélve, hogy egy mezei hdd-nek hangja van, egyszerre több szólama meg katarktikus élmény. Engem már az zavar, ha a gépemnek van bármiféle hangja, ami teljes csendben hallatszik. Hdd nélkül nincs zaj, rezonancia, tetű lassúság, kisebb házba is kényelmesen el lehet férni.
-
nexplo
őstag
Teljesen jogos a felvetésed. Azért még házat találni de valóban sok kompromisszum mellett. A mi fajtánk kipusztulóban van
Viccet félretéve igenis kell a hely és én is használok 3 HDD-t és optikát a gépemben. Aki nem így tesz azt is megértem, mindenkinek szíve joga hogy hogy és mit teszZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
zetor2000
senior tag
Azért még akad...
Jelenleg nekem is 7 merevlemez van a gépemben, meg egy SSD, de ebből csak 5 merevlemez működik, a hatodik betojt, a hetedik meg nincs megformázva sem. A boot idő kicsit tré, mert a hibás lemez néha lukra fut, és akkor a Windows csak néz, hogy mivan?, azt restart kell.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Makashi MK50 eddig ismeretlen áron nyújt E-ATX méretű alaplapokat fogadó belteret, valamint szinte végtelen számú ventilátorhelyet.
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest