2019. augusztus 17., szombat

Hozzászólások

(#1) Piftuka


Piftuka
(addikt)

"A 65, illetve 75 hüvelykes méretben a boltokba kerülő ZF9 pedig a hagyományos formavilágot képviseli."

Kétségtelenül.

Éppen ez a probléma. Hogy a SONY a prémium LCD tévéjét is ezzel az ócska, ronda, "csirkelábbal" szereli...

Ez a tévé pusztán ránézésre bármelyik belépő kategóriás modelljük is lehetne.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#2) bteebi


bteebi
(addikt)

"Netflixre kalibrált képi profil"

He? :F

"Ez állítólag garantálja, hogy a képi világ megőrizze a "művész kreatív vízióját és szándékát""

OMG, BS of the month :W :U.

Engem egyébként baromira idegesít ez a "legalább minden évben új" TV/mobiltelefon/porszívó/kiskutya koncepció, pláne hogy sok esetben gyakorlatilag nincs különbség az előző évihez képest (mint ahogy majdhogynem itt se), legalábbis érdemleges nem nagyon. (A dizájnbeli minimális eltérés az szerintem nem technikai fejlesztés :U.)

Persze kapitalizmusban élünk, work-consume-die, mindig kell valami "új" a parasztnak, hogy legyen mit megvenni, de amikor gyakorlatilag belefulladunk a szemétbe (is), és minden szart eldobálunk a(z egyelőre) hihetetlen nagy jólétben, akkor én simán leszabályoznám, hogy leggyakrabban is kétévente lehessen új terméket piacra dobni consumer electronics vonalon; a felszabaduló kapacitást meg fordíthatnák supportra, a felhasználói élményre, mint mondjuk szoftver támogatás/optimalizáció. Emellett kötelezném őket a majdnem 100%-os recyclingra is. Oké, lassan felébredek :(.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#3) junior11 válasza Piftuka (#1) üzenetére


junior11
(addikt)

Ezek a csirkelábak nekem sem tetszenek, egyetlen tévén sem, ilyen téren az előd ZD9 szebb volt. Viszont ami a képminőséget illeti, biztosra veszem, hogy a legjobbak között lesz.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#4) tecsu


tecsu
(addikt)

Formabontó? Dehát mindegyik ugyanúgy néz ki.

Ez formabontó (megjenésekor és ma is):

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#5) bteebi válasza tecsu (#4) üzenetére


bteebi
(addikt)

Na ez tényleg formabontó, és amúgy nem is csúnya :N.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#6) Dr. X válasza bteebi (#2) üzenetére


Dr. X
(aktív tag)

Szóval visszatérnél a kommunizmusba, hogy szabályokkal korlátoznád kedvedre a piacot? Mit zavar, ha hetente jön ki egy új modell, nem kötelező megvenni. Az időkorlát éppen, hogy csökkentené a fejlődést. Amíg egyik évben x dolog az újítás, a következőben meg y, ha két évente jönne, akkor elég lenne x dolog is, hogy legyen újítás. Az évenkénti fejlődésnek köszönhető, hogy egyre jobb tévék vannak, egyre olcsóbban. Ami idén a csúcskategóriában jelenik meg, az jövőre a középkategóriában, utánna meg már az alsó kategóriában is. Ha jön egy új modell, az lenyomja a régi árát (ami szerinted ugyanazt tudja), ezért az átbrandingel új modellt olcsóbban veheted meg. A kevesebb lenne a szemét elv meg hülyeség, mert tévét senki nem cserélget évente, ezért nem lesz több szemét. Főleg, hogy a használt tévét eladják, főleg ha tavalyi lenne, nem kidobnák. Akkor meg más nem újat venne, szóval épp, hogy kevesebb lesz a szemét.
Ez a hír meg augusztus elsejei. Fő a frissesség.

[ Szerkesztve ]

(#7) Balika911


Balika911
(nagyúr)

Hogy egyértelmű legyen, a Netflix-specifikus profil nemcsak nevében Netflix. Csak akkor lehet kiválasztani, amikor a tévé belső lejátszóján fut a Netflix alkalmazás.

Egy általános profil szimpatikusabb lett volna, mint LG-nél az ISF/technicolor Expert. Mondjuk aki akarja, anélkül is beállít(tat)ja a tévéjét.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#8) Partz válasza Dr. X (#6) üzenetére


Partz
(senior tag)

Július végén volt New-Yorkban a bemutató, ha már itt tartunk. Visszanézzük a tévés részt valószínű a kollega nyaralni volt. ;-)
Én inkább a szakmai részét hiányolom a hírnek. Mi is ez a Master széria, auto kalibrálás, első Sony tévék részletes CMS hozzáféréssel. Ezek valahogy jobban érintenek mint a Netflix kalibrált mód.

[ Szerkesztve ]

(#9) bteebi válasza Dr. X (#6) üzenetére


bteebi
(addikt)

A probléma itt nem (csak) a TV-kkel van, hanem gyakorlatilag mindennel. (Leginkább amúgy talán a mobiltelefonokkal.) A mocsokba meg igenis belefulladunk, miközben igazi fejlődés a legtöbb esetben nincs... Vagy pedig jobb lenne kétévente, "tömbösítve" ;).

Sokszor csak azért nem kerül bele egy fícsör egy készülékbe, mert majd "jó lesz az jövőre, újításnak". Vagy épp kivesznek valamit (pl. microSD kártya hely), mert ha jövőre újra benne lesz, akkor már az is fícsör. :W Nekem ebből van elegem. Ha korlátlanok lennének az erőforrások (de tudtommal nem az), meg minden hulladék fel lenne dolgozva, akkor magasról leszarnám azt is, ha megegyező specifikációjú telefonok nevét is randomszám generátorral alkotnák meg, de sajnos baromira nem ez a helyzet... Láttam már elég videót tengereken, óceánokon úszó, akár országnyi méretű szeméthegyekkel, tengervízben lévő mikroműanyaggal, szóval nem helyeslem ezt a rohadt nagy "fejlettség"-et.

Inkább a környezetvédelem, energiatakarékosság terén lennének innovatívak a cégek :U. Viszont mivel nem ez gazdaságos, hanem a mérhetetlen mennyiségű szemét ontása, ezért ez magától nem fog megváltozni, csak egy kis ösztönzéssel ;). Nevezd kommunizmusnak, vagy annak, aminek akarod, de a mostani, egyáltalán nem fenntartható viselkedésébe bele fog fulladni az emberiség. Nem az ükunokáink, de még csak nem is az unokáink, hanem már mi is - már ha nem vagyunk nagyon öregek...

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#10) vis.p válasza bteebi (#2) üzenetére


vis.p
(aktív tag)

MT5597 (a1) -> MT5598 (af9)
Vs video.(remélem kamu, mert ez így gáz)
[link]

(#11) Pumma


Pumma
(veterán)

a tavalyi, formabontó A1-et idézi
Vagyis nem történt semmi, csak az A1-et átneveztük AF9-nek, marad a hátrányos hátrafelé megdöntött kivitel, vegyétek emberek! :O :D

[ Szerkesztve ]

Ha kérdésed van írj privit!

(#12) secretgarden


secretgarden
(tag)

En miota megvan az Amazon Fire HD 10.1" (2017) with Alexa tabletem, gyakorlatilag csak azon nezek Amazon Videos-t, Netflix-et, Hulu-t. Masodpercek alatt el lehet kezdeni a filmnezest (szemben a Sony okos TV kb egy perces szerencsetlenkedesevel), raadasul a tabletet 40 centirol nezve sokkal nagyobb reszet tolti ki a latoteremnek mint az 55"-es TV 3 meterrol). Es van egy "kis" kulonbseg arban :-)

(#13) tecsu válasza secretgarden (#12) üzenetére


tecsu
(addikt)

:W

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#14) Partz válasza Pumma (#11) üzenetére


Partz
(senior tag)

Azért ha utána nézel, ez közel sem igaz. Az év elején bemutatott a8f gyakorlatilag az a1 volt új köntösben, épp ezért közel azonos áron mozognak. Ez a tévé viszont minden téren megújult. Azt nem értem miért baj ha visszanyúlnak a tavalyi formához. Nálam mai napig forma terén a 2010-es Sony monolithic design az etalon, ami 2 évig futott. Ez is arra hajaz, akár a 2008 körüli döntött Sony oled monitorok.

(#15) Pumma válasza Partz (#14) üzenetére


Pumma
(veterán)

Most komolyan ízlésekről akarsz vitázni egy fórumon? :W Főleg egy viccesnek szánt szmájlikkal megtámogatott bejegyzéssel? :U :N :O Ejnye.

Ha kérdésed van írj privit!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.