Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
"közvetlenül a lézer színe a zöld"
Ez ebben a formában nem igaz!(1970-es évek)lézereire vonatkoztatva.
A lézer,előálításában a gerjesztett közeg határozza meg a színét.
Orvosi lézer feher pl,rubintlézer prizma a fehér fény több színre osztja szét így lehet
szinte a teljes paletta színskálából!
[link]laser mint 3d laser projektor
[link] -
törölt tag
Molyfing optika, és mellette nem is olcsó.
A gerjesztett foszfor is elveszíti idővel az emittáló képességét, így a laser diófával együtt gondolom azt is cserélni kell.
hatásfok még mindig alacsony, de legalább nem kell várni a kisülőizzó kihűlésere
-
Cs_Laci
senior tag
A Pro változatban a már csak zöld szín előállítása történik lézerrel
Márminthogy pont az nem! -
Bitlisz
aktív tag
Egy ilyet akkor elfogadnék: Casio XJ-M240 vagy Casio XJ-A250
Mindkettő 1280x800-at és 2500/3000 lument tud, 28/33dB zajkeltés mellett.
Teszt mikor lesz itt a PH-n? -
imibogyo
veterán
Mondjuk annak ellenére, hogy a LED-eseknek megvannak bőven a maguk korlátaik, de egy 500k+ Ft-os projektorhoz hasonlítani őket, kicsit igazságtalan, még ha csak említés szintjén is. Messze nem egy kategóriák.
Nálam volt két hétig egy LG HS201, és nagyon meg voltam vele elégedve. Nem volt túl hangos, sötétítő függönyös szobában már simán használható volt, és 30k óra élettartam. Emellé társult 120k-s vételár.
Értem én, hogy ez mennyivel fényerősebb meg minden, de ha most vennék nekem továbbra is elég lenne a negyede áron vehető LED-es...
Szigorúan otthoni felhasználásra.
-
micimacko
aktív tag
-
micimacko
aktív tag
A korábbi színhűsége tényleg elég csapnivaló volt, viszont pl. az M-es sorozat már egyáltalán nem volt hangos...teljesen néma. A legelső, A-s sorozat volt a hangos, az a kis vékony. Az M-es kb. 2x olyan magas. Én inkább utóbbit venném, mert minden másban szinte teljesen ugyanaz. Gondolom észrevették, hogy az A-s tényleg nagyon hangos.
Majd ha befutnak ezek a modellek a forgalmazóhoz, megcsekkolok egyet.
Egyébként maga a cucc kifejezetten jó, az elmúlt lassan 2 éve alatt, mióta megjelent alig 3-4 db-ot hoztak be garanciális javításra, azok közül is csak 1 db volt alkatrészhibás, többnyire nagyon egyszerű hibájuk volt. Szóval a hibaarány rendkívül alacsony ennél a típusnál.
-
MZperX75
addikt
Led-es,laser?
hát nem tom,nekem nem vészes a mostani 3LCD-s ,amire használom teljesen rendben van(hát persze nem egy led monitor).
Led-laser valószínü valamivel pontosabb,de konkrét infom nincs róla,tesztet nem találtam.
Devid_81:
Felbontása
1024X768 filmekre ,járékra elégséges lehet!(némi kompromisszummal) legalább nem kell GTX580-a gamesra!
Én az itthonin érzem (néha hogy kevés) de 720p filmeket keresek, azon viszont jó.
játékoknak is elég!(E-350)
,de 500.000Ft-ert 3LCD-s 1080p 3D-s projektort veszek,inkább!
Full extrát min2200-3000MSI lumennel 5000/órás lámpaidővel+1 égő tartalékban.Hiába laser 4000msi lumen
(talán vendéglőben,kiálításon,vagy olyan helyen ,ahol füst vagy nincs megfelelő sötét vagy egyéb befolyásoló tényező is közbeszol ,oda jó vétel lehet ez a laser-es proji!)
-
Devid_81
félisten
Ezen azért van még mit csiszolni, főleg felbontás...
-
MZperX75
addikt
1999-2999 dollár!
lesz ez olcsobb is,5 -6 éve egy 3LCD-s projektor igen csak 500.000Ft körül volt!
az 2-3ezer dollár,most meg 500-600 dollár azaz 100-150ezer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Pro szériás Casio projektorokban a három alapszínt lézerrel és LED-ekkel állítják elő, míg a lámpa élettartama 20 000 óra lehet.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple asztali gépek
- cigam: Mi az a HiDPI és a Retina felbontás?
- Politika
- Építő/felújító topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook (Ryzen 5 7535HS 6/12, 16GB/512GB, 14.5" 2,5K, Radeon 660M) eladó
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (080)
- I9 11900k RTX 3090 Gamer pc
- AMD RYZEN 5 3400G proci eladó vagy VGA beszámítók +ráfizetéssel ha kell !
- Több Darab! Corsair HS80 RGB Wireless
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest